Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3825 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerelhetõség szempontjából az imbuszos ezerszer jobb, de sztem ez a erõsebb. Egy 10es tengelybe max 6-os lukat fúrnék, abba meg milyen pici csavar van? sztem az nem is nagy elõrelépés a gyz-hez képest.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
Jóaz;)
nekem az elsõagy van így megtuningolva...

hátsóra mi a jobb, az ilyen vagy ha a tengelybe menetet fúratok és imbuszcsavar bele?
Autist Team:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
apróbb tuningot eszközöltem a novatec hátsóagyamon. az eddigi gyorszáras megoldás helyett egy átmenõ-tengelyes, csavaros rögzítésü tengely ugrott bele. Elég drabális kinézete van. :D

:: kép ::
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
oké köszi!
meg is rendeltem 10 perce(ebike):)

/csak azért volt fenntartáson a rínólájttal, mert egyik haverom 1-szer cseszte oda egy lépcsõhõz csúnyán és szét is nyílt az illesztésnél-mondjuk pech hogy pont ott találta el.../

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

ha a mars nem okés akkor zoggie.
csak azt nem tudtam eldönteni hogy:
1.:alighasznált Mammuth+mars9000 -11e
vagy
2.: új illesztett rínólájt+zoggie iparis-12e

de ha a mars agy nem jó akkor innentõl szerintem egyértelmû:)
köszi

teljesen egyértelmüen utóbbi. nem hiszem, hogy észrevennéd, hogy illesztett a felni.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 posts
  • LocationBudapest

a 80 kiló felett vannak részét értem terheléstanilag, de a maraton részét kevésbbé.
1 mérleg, egyik felén a 80 kiló van, de a másikon meg a lájtos felhasználás:-)
csucsu, szerelõ vagy?

Ezzel arra céloztam, hogy nem csak bótba járós bringa. Nemtudom de nekem nem túl lájtos felhasználás a maraton, igaz nincsenek több méteres ugrálások benne, de van rengeteg kõ + nagy tempó.

Csak az ismerõsi körömnek szerelek, meg fûzök kereket, meg ha valaki megkér rá, már vagy 5-6 éve. Persze a sajátomat is én szerelem.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
1. én csak roszat holattam róla, nekem ilyenem nem volt. szoval másnak lehet, hogy bejött. talán zollenak ovlt ilyennye.
2. szvsz a mamut miatt is kieshetne a dolog, mert nehéz és annyival nem erõsebb a rinonál.

szvsz a kerék erõsségét nem a felni érthetetle brutalizálásával, hanem az agyperem növelésével kéne már elérni, de nagyon ragaszkodnak ehhez a nyamvadt 135mmhez... az átütõs vázak meg nem mindenkinek elérhetõk/célszerûek.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
ha a mars nem okés akkor zoggie.
csak azt nem tudtam eldönteni hogy:
1.:alighasznált Mammuth+mars9000 -11e
vagy
2.: új illesztett rínólájt+zoggie iparis-12e

de ha a mars agy nem jó akkor innentõl szerintem egyértelmû:)
köszi

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
mars az felejtõs, sok jót nem hallottam róla. a zoggie meg egész korrekt.

rob: hmm hát, ötletes az biztos... csak ha egy szúrásos defektet kapsz, akkor... hmm, nehéz szerelni.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
gyors kérdés mert a neten nem találtam semmi infót:

Mi az általános vélemény/tapasztalat a mars 9000 agyakról?
amit tudok: hátsó, 4 ipari csapi, leszerelhetõ tárcsakonzol...

mi a jobb, ez vagy zoggie iparis?
ileltve tapasztalatok, vélemény errõl az agyról mi?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
tubeless házilag howto csak angolul értõknek, és barkácsolástól nem félõknek. ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Arra, hogy az alumínium az alumíniummal érintkezve korróziós reakciókat produkál mint vegyipari tehnikus egész egyszerûen azt kell hogy mondjam: baromság.
X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a zsírnak, vagy olajnak csak abban van szerepe, hogy elsõre könnyebb összeszerelni és kicentírozni a kereket. de ennek a hátránya, hogy lelazul. én inkább anélkül csinálom, és kevesebbszer centírozok.
normális (pölö dt) küllõkhöz réz küllõanyát adnak. az alut csak nagyon grammániásoknak, vagy extravagánsoknak (van tengerféle elox szinben) ajánlom.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
a 80 kiló felett vannak részét értem terheléstanilag, de a maraton részét kevésbbé.
1 mérleg, egyik felén a 80 kiló van, de a másikon meg a lájtos felhasználás:-)
csucsu, szerelõ vagy?

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
jaja, de volt valahol egy tartalék nipli....:-/

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 posts
  • LocationBudapest
Befûzött keréknél nem érdemes megnézni, mert a küllõ miatt heves vonzalommal fog reagálni a mágnes, bar ez függhet a mágnes erõsségétõl is.

Én saját kerekemnél próbálkoztam csak a zsírral szerencsére, a haverokét zsír nélkül csináltam és nem kell túl sûrûn keresgélni a küllõkulcsot (loctitot én sem használok), pedig 80 kg fölött vannak, és maratonokra is eljárnak.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
na mindjárt megnézem;)

de szerintem a nikkel bevonat miatt vonzza a sima réz küllõanyát is, de lemegyek és megnézem.
alu-n nincs bevonat, szal tuti nem vonzza...

thez: akkor azt elfelejtem, jólesz a zsír aztán jóvan.
ugyis akkor érzem szarul magam amikor nem tudok mit szerelni, mert akkor unatkozok:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
loctite-t NEM kéne használni.

mert rendesen beragasztja a menetet.
utána centrir esélytelen...
szal jó kis zsírocska oszt jóvan.
aki meg gyûlöl szerelni picit, meg minimálisan utánahúzni csavaroknak, küllõanyáknak, az meg ne tegyen oda zsírt.
de az meg nem is magának fûzi a kereket...

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 posts
  • LocationBudapest
Ne tegyél tönkre, az csak bevonat. Akkor amit nem vonz a mágnes csak alu lehet? Akkor meg a szín nem stimmel.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
tudod miért vonzza a mágnes?
a válasz az idézetben található: nikkel!
na azért vonzza;)