Lehet hogy a cipőre is kellett volna wax?
Merre történt ez a szörnyű esemény?
Felsőörs fölött volt, jó kis vörös föld, agyagos vendégmarasztaló.
A tisztításhoz használt oldószert sikeresen eltávolítottad? (Radiátor, hősugárzó, hajszárító, sűrített levegő, ami szimpatikus.)
Azt szinte biztosan. A ventillátoros légtisztítónkra tettem rá egy-két órára, aztán meg a radiátoron pihent éjjel.
husevotelefonfulke módosította - 2025. február 17. - 19:15
Motorex waxot tesztelek épp. Élek a gyanúperrel, hogy van benne egy kis hülyebiztos megoldás, mert a teljes hajtásomat átmosogattam, kefélgettem, sikálgattam, simogattam míg végül minden ragyogott, az érintésük tiszta volt. Ma délelőtt rányomtam a fehér waxot, és még a szobában üresen pörgetve is azonnal szivárgott a fekete lé a rendszerből. Szóval könnyen lehet, hogy van benne valami zsíroldó adalék is, elvégre nehezen hiszem, hogy mindenki ennyit buzulna a tisztítással mint mi.
A tisztításhoz használt oldószert sikeresen eltávolítottad? (Radiátor, hősugárzó, hajszárító, sűrített levegő, ami szimpatikus.)
Rabbit módosította - 2025. február 17. - 15:31
a háztatrás női tagjai ilyenkor szoktak nagyon boldogan tekinteni
Ma délelőtt rányomtam a fehér waxot, és még a szobában üresen pörgetve is azonnal szivárgott a fekete lé a rendszerből.
Motorex waxot tesztelek épp. Élek a gyanúperrel, hogy van benne egy kis hülyebiztos megoldás, mert a teljes hajtásomat átmosogattam, kefélgettem, sikálgattam, simogattam míg végül minden ragyogott, az érintésük tiszta volt. Ma délelőtt rányomtam a fehér waxot, és még a szobában üresen pörgetve is azonnal szivárgott a fekete lé a rendszerből. Szóval könnyen lehet, hogy van benne valami zsíroldó adalék is, elvégre nehezen hiszem, hogy mindenki ennyit buzulna a tisztítással mint mi.
Mi a fenét használ a Shimano a láncai gyári kenésére? Én is átállok waxolásra és nekiálltam a láncaimat lepucolni. Egy Connex 10SX-ről szépen lejött minden, viszont egy új Deore láncnak hiába adtam több kör áztatós, kefélős hideg zsíroldót, majd egy kis alkoholt is, de még mindig ragacsos. Ugyanakkor a sokéves zsíros-olajos retket a fogsorról fele macera gyönyörűen lekapta.
Folyókény mosószer v mosogatószert is bele!! Esetleg a végső fegyver a petróleum v benzin. (de a petró nagyon büdös, utána moshatod még egyszer)
Mi a fenét használ a Shimano a láncai gyári kenésére? Én is átállok waxolásra és nekiálltam a láncaimat lepucolni. Egy Connex 10SX-ről szépen lejött minden, viszont egy új Deore láncnak hiába adtam több kör áztatós, kefélős hideg zsíroldót, majd egy kis alkoholt is, de még mindig ragacsos. Ugyanakkor a sokéves zsíros-olajos retket a fogsorról fele macera gyönyörűen lekapta.
husevotelefonfulke módosította - 2025. február 16. - 12:53
Sziasztok!
Acélváz esetében a festékleppattásokra a körömlakk mennyire jó megoldás a korrózió megelőzése érdekében?
Városi rohangálós történet, szóval nem fogom újrafestetni, viszont maga a váz elég jó, nem akarom, hogy felesleges rohadjon.
+1 a körömlakkra. Semmi baj vele, évtizedek óta azzal javítom a lepattanásokat. Főleg egy városi csótányra jó lesz.
Sziasztok!
Acélváz esetében a festékleppattásokra a körömlakk mennyire jó megoldás a korrózió megelőzése érdekében?
Városi rohangálós történet, szóval nem fogom újrafestetni, viszont maga a váz elég jó, nem akarom, hogy felesleges rohadjon.
én inkább vmi ilyesmi autójavító festéket próbálnék, biztos van hasonló szín
https://auchan.hu/sh...6hoCMWEQAvD_BwE
Sziasztok!
husevotelefonfulke módosította - 2025. február 06. - 14:51
hehe, minden frissen megtértnek kötelező számot adnia!
Számot adni?? Vallomást kell tennie!!!
marton módosította - 2025. február 02. - 16:49
Hát de frankón, őszintén érdekel ki mit érez a sok év(tized) olajozás után elsőre. Mert utána már megszokod a dolgot.
marton módosította - 2025. február 02. - 16:51
Egy rövidebb beszámolót szeretnénk majd az első benyomásokról, tapasztalatokról, talajviszonyokról,...
hehe, minden frissen megtértnek kötelező számot adnia!
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Egy rövidebb beszámolót szeretnénk majd az első benyomásokról, tapasztalatokról, talajviszonyokról,...
Vettem egy ilyet, szárad a láncon az első réteg, még teszek fel egy újabbat, nagyon kíváncsi leszek rá én is, hétvégén kipróbálom.rendeltem. kíváncsi vagyok.
Na milyen lett? Én még mindig nagyon szeretem, megyek pedig mostanában is saras körülmények közt.
Működik, tényleg kidolgozza a dzsuvát, és bár nekem nem lett olyan szép fémtiszta a rendszer tőle, de ritkábban kell használnom és nem kell előtte zsírtalanítani, csak letörlöm a láncot és olajozom kéthetente (300-400 km). Emiatt már megérte. De lehet, hogy ezt a waxos dolgot is kipróbálom majd.