Jelentkezz be Regisztrálj
Kenõanyagok, tisztítás, karbantartás
Írta ma, 00:49
Júúúj! Izgulunk!!
Egy részletes beszámoló lesz róla, remélem!!
- Kisherceg kedveli ezt
Írta 2024. október 30. - 17:35
Hát igen, egy folyamatosan olajozott láncot nem kellemes lepucolni. Én hideg zsíroldóval és mosószerrel csináltam, jó lett a végeredmény. De inkább egy befőttes üvegben csináld ne a bringán ha lehet, mert lemarja a festéket (is) a bringáról + gumikesztyű is javallott. De a végeredmény tökéletes lett nálam.
- Kisherceg és husevotelefonfulke kedveli ezt
Írta 2024. október 30. - 14:33
Nem gondoltam, hogy a zsíros topik fog utoljára pörögni a kihalófélben lévő fórumon.
Ennyi térítés után én is rendeltem egy Motorex waxot. Mondjuk a dzsuvátlanítás lesz a nagy meló...
husevotelefonfulke módosította - 2024. október 30. - 14:33
Írta 2024. október 30. - 12:32
Durva, hogy karakoram a waxmentesség beismerésével velem került egy társaságba....
És tényleg.
Holnaptól waxolok
- Kisherceg kedveli ezt
Írta 2024. október 29. - 17:40
Mindenki azt ken és oda és annyit és annyiért ahogy a szívének tetszik. Szabad világban élünk.
De a wax egy jó találmány. Csak ne a Squirt-el kezd!
De ez az Obi-s Soudal nagyon jól hangzik.
- karakoram és Kisherceg kedveli ezt
Írta 2024. október 29. - 08:56
Durva, hogy karakoram a waxmentesség beismerésével velem került egy társaságba....
De majd én is ki akarom próbálni a waxot! Mondjuk én tudok olajozni, az olajsarat csak hírből ismerem...
Kisherceg módosította - 2024. október 29. - 08:58
- karakoram kedveli ezt
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2024. október 29. - 08:47
Hűű, most nagyot néztem. Én még ott tartok, hogy ha Soudal, akkor ragasztó, szilikon vagy purhab...de hogy bringás dolgaik is vannak azt nem tudtam.
A purhabjukat is szeretem. Gondolom hasonlóan kipróbálták magukat a kerékpárosok világában, mint a WD40.
Egyébként már évek óta a piacon van ez a termék.
Azt néztem, hogy az OBI-ban már 2190 Ft-ért kapható.
Írta 2024. október 28. - 21:12
Hűű, most nagyot néztem. Én még ott tartok, hogy ha Soudal, akkor ragasztó, szilikon vagy purhab...de hogy bringás dolgaik is vannak azt nem tudtam.
Írta 2024. október 28. - 18:44
Nem drága egy kicsit az akár még a waxokhoz képest is kb 2x ár? (én azokat is drágállom)
Miért félsz a waxtól? Hogy kipróbálod és jó lenne esetleg? Nem értem... És nem "KELL" waxolni! De már annyian mondják hogy jó, akkor csak elgondolkozom rajta, nem?
Azt írtam, hogy "kellene", nem azt, hogy kell.... Tehát tudom, hogy jó - hiszen körülöttem is majdnem mindenki csak ajánlja - csak még nem volt kedvem/időm és egyébként alkalmam sem ezzel foglalkozni mert igen jól összeállt a bringám ahogy van a Wolf Tooth olajjal együtt ami eszméletlen (ár nem érdekel). Motorex cuccot használnék és talán fogok (hiszen autókhoz és motorokhoz is az egyik legjobb, van is) ha minden újra új lesz egyszer (sor és lánc).
Nem félek tőle és értened sem kell .
Írta 2024. október 28. - 08:50
- donciccio kedveli ezt
Írta 2024. október 28. - 07:51
Ha már szóba kerültek a waxok, megemlítenék egyből 3at.
Pont a héten olvastam Vizdák Jani oldalán egy beszámolót a Motorex cég első waxáról. https://trailhead.hu...mOu3eq5B6k87ToAHatalmas név a kenőanyagok piacán, idáig gondolkoztak rajta, alaposan megtervezték de most már végre nekik is van. Hurrá!
Jani kb annyit tapasztalt, tartós, nem szedi a dzsuvát. És ő nem okoz dzsuvát mint pl a Squirt, ami amúgy jó lenne de a láncon maradnak tőle olyan kis koszos, fekete gyanta szerűségek, ami nem olyan nagy baj de nem is kellemes. Kicsit hasonló az olajsárhoz - de nyilván nem az.
Nemrég vettem egy ilyet: https://www.bringabo...BCABEgJ-9fD_BwEHát ez egy mini kis cég a Motorexhez képest de kb csak jót tudok mondani róla. Nagy teszt is volt, mtb-re használom, szerdán az ünnepnapon mentünk egy 2100m szintes túrát a Vértesben, ma egy 1600m szintes tekerés a Pilisben. Pont azt tapasztalom mint Jani, teljesen tiszta marad ettől is a lánc, semmit nem szedett fel és nem is hagy magából darabokat. Tökéletesen csendben bírta a nagyobb túrát is. És ennyi, más nekünk nem is kell szerintem. Erősen "javasolt" kategóriás cucc, vehetitek nyugodtan.
hmmm. ez a motorex cucc tetszik. vajon téli országútizásra is jó lehet? a téli gépemen olajozok, de csak a lustaságom miatt. meg tudom, h minden is koszos lesz, így nem állok neki waxolni. az ünneplős bicaj láncát waxolom, de hagyományos waxxal. gyertyaviasz, meg paraffin olaj kombóval. olcsó, tartós.
használtam egy rövid ideig folyékony waxot. squirt-et. az a gyurma szerű anyag, ami keletkezett rajta nagyon nem tetszett. azóta nem vettem ilyesmit.
donciccio módosította - 2024. október 28. - 08:01
Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm
D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm
Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A
Írta 2024. október 27. - 22:56
Ha már szóba kerültek a waxok, megemlítenék egyből 3at.
Pont a héten olvastam Vizdák Jani oldalán egy beszámolót a Motorex cég első waxáról. https://trailhead.hu...mOu3eq5B6k87ToA
Hatalmas név a kenőanyagok piacán, idáig gondolkoztak rajta, alaposan megtervezték de most már végre nekik is van. Hurrá!
Jani kb annyit tapasztalt, tartós, nem szedi a dzsuvát. És ő nem okoz dzsuvát mint pl a Squirt, ami amúgy jó lenne de a láncon maradnak tőle olyan kis koszos, fekete gyanta szerűségek, ami nem olyan nagy baj de nem is kellemes. Kicsit hasonló az olajsárhoz - de nyilván nem az.
Nemrég vettem egy ilyet: https://www.bringabo...BCABEgJ-9fD_BwE
Hát ez egy mini kis cég a Motorexhez képest de kb csak jót tudok mondani róla. Nagy teszt is volt, mtb-re használom, szerdán az ünnepnapon mentünk egy 2100m szintes túrát a Vértesben, ma egy 1600m szintes tekerés a Pilisben. Pont azt tapasztalom mint Jani, teljesen tiszta marad ettől is a lánc, semmit nem szedett fel és nem is hagy magából darabokat. Tökéletesen csendben bírta a nagyobb túrát is. És ennyi, más nekünk nem is kell szerintem. Erősen "javasolt" kategóriás cucc, vehetitek nyugodtan.
- Kisherceg kedveli ezt
Írta 2024. október 26. - 22:33
Nem drága egy kicsit az akár még a waxokhoz képest is kb 2x ár? (én azokat is drágállom)
Miért félsz a waxtól? Hogy kipróbálod és jó lenne esetleg? Nem értem... És nem "KELL" waxolni! De már annyian mondják hogy jó, akkor csak elgondolkozom rajta, nem?
Kb én volt a haveri körben a tök utolsó aki elkezdett waxolni, figyelgettem a többieket mik a tapasztalatok. De nagy hibát nem láttam, hát kipróbáltam. És tényleg hihetetlen csendes lesz a hajtás, nem szedi a dzsuvát, akkor ez ennyi.
A városi gépemen ezután is olajozni fogom, mert olajat töredék áron lehet szerezni a waxhoz képest és úgysem megyek vele terepre.
De terepre tényleg nagyon jó dolog a wax.
- Kisherceg kedveli ezt
Írta 2024. október 25. - 08:55
Tudom, waxolni kellene de....
10-en éve Rohloff olajat használok, nem bonyolítva a folyamatot letörlöm a láncot, erősebb kefével leszedem az olajsár féle dolgokat, csepegtetek friss olajat a láncra és ennyi.
Ez a Wolf Tooth fantasztikus cucc, most ezt használom. Komolyan mondom amennyire lehetett letakarítottam a láncot és az első pár alkalommal mintha kinyomta volna a koszt annyi mindent szedtem le a görgőkről és a láncról. De azóta hibátlan, nem igazán koszos semmi, csendes, tartós a láncon a cucc.
https://www.wolftoot...=39247322972195
Rendeltem egyet, sokat megyek Pesten belül és már unom hetente tisztítgatni és olajozni a láncot. Letesztelem és beszámolok én is hamarosan, hogy válik be úgyis most cserélek láncot szóval lesz egy minta új lánccal is.
- karakoram kedveli ezt
Írta 2024. október 24. - 13:45
Tudom, waxolni kellene de....
10-en éve Rohloff olajat használok, nem bonyolítva a folyamatot letörlöm a láncot, erősebb kefével leszedem az olajsár féle dolgokat, csepegtetek friss olajat a láncra és ennyi.
Ez a Wolf Tooth fantasztikus cucc, most ezt használom. Komolyan mondom amennyire lehetett letakarítottam a láncot és az első pár alkalommal mintha kinyomta volna a koszt annyi mindent szedtem le a görgőkről és a láncról. De azóta hibátlan, nem igazán koszos semmi, csendes, tartós a láncon a cucc.
https://www.wolftoot...=39247322972195
- donciccio kedveli ezt
Írta 2024. október 14. - 13:15
MIlyen villa pontosan?
ha nyilt olajfurdos akkor motorex10wt, vagy maxima, vagy fox gold
ha zsiros, igazabol barmilyen puha zsir jo, persze prepm az prepm, vagy zöld motorex
Köszi-köszi.
Judy XC Hydracoil 1999 az egyik, SID Team 2009(?) Dua lAir a másik.
A judyt zsírozzák a szervizkönyvben a siklócsapágyaknál és fent a szimeringnél is, ami aztán érintkezik az 5WT olajjal is, ezért kérdeztem. Ebbe most bekentem a maradék prepm-et, amit még találtam régről, de ezzel majdnem teljesen elfogyott.
A SID-hez még gyűjtőm a lelkierőt, az nekem azért jóval bonyolultabb feladat.
Írta 2024. október 14. - 12:24
Jó, szerelgetős idő van:
Kérdezném, mi a korszerű megoldás most rockshox villák kenésére? Találtam otthon a kétezres évek elejéről egy csipet motorex prep-m-et, de az el is fogyott. Látom azt árulják a mai napig, ahogy judy-, akarom mondani sram buttert is, kokainárban.
Kötséghatékony, megbízható megoldást keresek. Ki, mit használ? Előre is köszönöm a segítséget.
MIlyen villa pontosan?
ha nyilt olajfurdos akkor motorex10wt, vagy maxima, vagy fox gold
ha zsiros, igazabol barmilyen puha zsir jo, persze prepm az prepm, vagy zöld motorex
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2024. szeptember 16. - 17:01
Jó, szerelgetős idő van:
Kérdezném, mi a korszerű megoldás most rockshox villák kenésére? Találtam otthon a kétezres évek elejéről egy csipet motorex prep-m-et, de az el is fogyott. Látom azt árulják a mai napig, ahogy judy-, akarom mondani sram buttert is, kokainárban.
Kötséghatékony, megbízható megoldást keresek. Ki, mit használ? Előre is köszönöm a segítséget.