Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Görgõ vs. szobabicikli

- - - - -

• Please log in to reply
899 replies to this topic

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Nemsokára lesz egy szabadgörgõm. Nyáron megcsinálom E-motionra.
Pofon egyszerû és szerintem jobb így ha kicsit mozog elõre-hátra. (volt már szabadgörgõm)

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Gerivel rendeltünk Tacx Satori görgõt, most, hogy három hete használom, röviden leírom a tapasztalatokat:

Az összerakás nem triviális, de azért viszonylag gyorsan megoldható, fõleg az egyik youtube videó alapján. Nekem az egyik csavar vagy az anyán a menet nem volt jó, ezen kicsit kiakadtam, egy ilyen termék esetén, de gyorsan találtam itthon másik csavart, így probléma megoldva. Külsõnek a tacx trainer külsõje ment a hátsó kerékre, belsõnek egy michelin aircomp latex (cseppet se ideális felrakni egy ilyen külsõvel, de megoldottam azért, eddig ok).

Általában egy óra körül szoktam edzeni, bemelegítés 2-3as fokozaton, de hamar felveszem 5re (max 10ig lehetne), néha 6-ra, utána már csak a hátsó váltóval variálok néha, hogy kordában tartsam a pulzusom. Elsõre furcsa volt megszokni, hogy komolyan tekerek, de mégse haladok, mindenesetre elég gyorsan hozzá lehet szokni :)

Elõny, hogy itthon edzek, gyorsan beállítható, ugyanis most ki se veszem a bringát a görgõbõl, csak arrébb tolom a szobában. A zaj elviselhetõ, bár én nem zavarom a szomszédokat...a zaj egyébként eléggé függ a fokozattól, illetve a pedálfordulattól is. Közben zenét szoktam hallgatni, ami elég nagy hangerõn elnyomja a zajt. Alul szõnyeg van, egyelõre nem raktam külön réteget csak a trainer alá.

Az egyetlen hátrány ami kijött, hogy egy idõ után érzem, hogy kényelmetlen a nyereg. Ezért idõnként kiállva szoktam tekerni, illetve épp keresek új nyerget, ami kényelmesebb hosszú távon. Terepen sose volt ilyen gondom, ott ugyanis az idõ nagy részében kiállva tekerek, vagy legalábbis elég gyakran változik a póz, így nem volt zavaró eddig.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Gist görgõ, de igyekszem megoldani. Köszönöm. Akkor addig nem görgõzöm. Ma volt egy 20 perces gurulás, de sajnos billeg.

Tacx görgõ esetén ilyen kell bele: Feltöltött kép
A többi típushoz is adnak saját gyors zárat.

A shimano biztos nem jó, mert a mûanyag vége le is törik, kiesik a gépbõl, billeg. Bármilyen megoldást találsz, a lényeg, hogy nem billeghet a gépben a bringa kicsit sem.

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 posts

Szaisztok. Eddig egy másik gépet használtam edzésre, de most befogtam végre a GT-met. A crissride kerékszettbe hátra tettem egy shimano gyorszárat, de azt vettem észre, hogy a görgõt akármennyire húzom meg, akkor is lötyög picit benne, mintha a gyorzás lötyögne a befogó fejben.

Problémás, vagy haggyam?

Tacx görgõ esetén ilyen kell bele: Feltöltött kép
A többi típushoz is adnak saját gyors zárat.

A shimano biztos nem jó, mert a mûanyag vége le is törik, kiesik a gépbõl, billeg. Bármilyen megoldást találsz, a lényeg, hogy nem billeghet a gépben a bringa kicsit sem.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Szaisztok. Eddig egy másik gépet használtam edzésre, de most befogtam végre a GT-met. A crissride kerékszettbe hátra tettem egy shimano gyorszárat, de azt vettem észre, hogy a görgõt akármennyire húzom meg, akkor is lötyög picit benne, mintha a gyorzás lötyögne a befogó fejben.

Problémás, vagy haggyam?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

A hátulja fikszen be van fogva, kicsit össze is van szorítva, ki ne ugorjon a keretbõl, ez nem tesz jót a hegesztéseknek, mert szokatlan erõirányok érik, amikor pl így beszorítva kiállsz a nyeregbõl otthon. Mindez gondolom hatványozottan hathat egy forgáspontokkal rendelkezõ vázra. Görgõzni általában valami régi országútit szoktak használni.

Ez a Speedmatic csak arra jó kb, hogy megtapasztald a görgõzés érzését. "Könnyû" a kerete, nem is olyan merev és brutál kerregõ hangja van. Én nem venném meg.

értem, köszönöm a segítséget, átgondolom.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
A hátulja fikszen be van fogva, kicsit össze is van szorítva, ki ne ugorjon a keretbõl, ez nem tesz jót a hegesztéseknek, mert szokatlan erõirányok érik, amikor pl így beszorítva kiállsz a nyeregbõl otthon. Mindez gondolom hatványozottan hathat egy forgáspontokkal rendelkezõ vázra. Görgõzni általában valami régi országútit szoktak használni.

Ez a Speedmatic csak arra jó kb, hogy megtapasztald a görgõzés érzését. "Könnyû" a kerete, nem is olyan merev és brutál kerregõ hangja van. Én nem venném meg.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
tulajdonképpen hogyan károsíthatja a görgõ a bicajt?

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts

köszi. egyáltalán lehet egy össztelóssal érdemben görgõzni? (giant anthem)

Lehet, de nekem nem lenne szívem beleállítani egy görgõbe egy össztelóst. Szerintem is vegyél vmi régi outit.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

szerintem tegyél hozzá még annyit és vegyél vmi csótányt görgõzni.

egyelõre ennyi van, ami ezt a görgõt kifutná. edzõbringa építése folyamatban van, de egyelõre csak váz+kerekek állapotban van szegény...

...

köszi bloke!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy össztelós bringával illik görgõzni? Vagy nem tesz jót a váznak? Van valakinek tapasztalata?

Köszi!

Full Sus On A Turbo Trainer? | MTB General | Mountain Bike | Forums - BikeRadar
Trainer question (not the usual ones) - Mountain Bike Forums

...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

szerintem tegyél hozzá még annyit és vegyél vmi csótányt görgõzni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Szerintem jól jársz vele. Jó árban van. A használtságát ezekbõl a képekbõl nem nagyon lehet megmondani, mert a henger egy-két használat után már így néz ki (a közepe kipolirozódik, mellette meg koszos a gumitörmeléktõl, ezért nagy a kontraszt)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

sziasztok!

görgõt vennék, montizni a garázsban.

EZT néztem ki. árban kb ezt tudnám megfizetni. érdemes? jól járnék vele? totál látatlanba kellene megvennem, mert messze van. köszönöm ha vki segít.

Szerintem jól jársz vele. Jó árban van. A használtságát ezekbõl a képekbõl nem nagyon lehet megmondani, mert a henger egy-két használat után már így néz ki (a közepe kipolirozódik, mellette meg koszos a gumitörmeléktõl, ezért nagy a kontraszt)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
sziasztok!

görgõt vennék, montizni a garázsban.

EZT néztem ki. árban kb ezt tudnám megfizetni. érdemes? jól járnék vele? totál látatlanba kellene megvennem, mert messze van. köszönöm ha vki segít.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

én végül vettem egy satorit l.

Mi is satori mellett maradtunk. Tacx gumit veszünk hozzá, csak jól ki van találva... :)

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
én végül vettem egy satorit
26os kerékkel használom , de csak a hozzá tartozó adapterrel sikerült felrakni - 1.1es gumival próbáltam elõször , végül egy 1.15-össel fogom használni ami ugyan egy kicsit hangosabb , de harmadannyiba kerül.

A morcos.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
Sziasztok!

Rendelnék görgõt és a következõk között vaccillálok: T1856 SATORI és az új T2500 Booster.
A booster 12e ft-vel drágább kb és ahogy elnézem design más és a mágnesféke jobb cc 10 %-al (a grafikonok alapján: Tacx Booster)
Tud valaki még valami infót róla? Megéri azt a pluszt? Panelban használnám, a zajszint is számít.
M indkettõ tud 26"-os kereket? (azt gondolom most, hogy igen)

vdavid8

vdavid8

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
A héten próbáltam egy teljesen új TACX T1820 görgõt, az szinte halk volt. lehet, hogy az a baj, hogy az enyém már régebbi tipus. Eddig még nem volt fix görgõm és nincs tapasztalatom róluk. Egy kölcsön kapott szabad görgõn tekertem eddig, az nem volt ennyire zajos. A csapággyal esetleg lehet valamit kezdeni? vagy a régi tipusok ennyire különböznek a teljesen újaktól. ( persze az új mindig jobb, azt tudom). A régi continental ultrasport gumimat használom, felülete már szinte slick, sztem nem a gumi miatt hangos.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

Czanga!
Én próbáltam agyonkopott Speedmax-szal görgõzni, botrányosan hangos volt. Most Schwalbe City Jettel nyomom, azzal elég jó. A legkisebb minta is rohadtul kellemetlenné tudja tenni a görgõzést.

Köszi szépen!
Közben már józan ésszel is megoldottam a kérdést, vettem egy sima 1.4-es CST virslit 26-os kerékra, probléma megoldva. :)