Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Görgõ vs. szobabicikli

- - - - -

• Please log in to reply
899 replies to this topic

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Megvettem a szerkezetet! Elsõ alkalommal sikerült eltörnöm a távvezérlõ bilincsét, azt hiszem ez az én lelkemen szárad, túl húztam nem figyeltem oda minden esetre lehetett volna erõsebb, most azon töröm a fejem hogy mivel ragasszam meg. Az elsõ pár pedál csapás után úgy gondoltam Ááá... ez nekem gyenge lesz még a legkeményebb fokozatban is. H-9-8-7-6-5-4-3-2-1-L fokozatok vannak hát szégyen nem szégyen az L az-az Low fokozatban tekerek kb egy órát minden nap. Elõször naivan a lakásban aztán egy félóra múlva rájöttem hogy jó lesz a fûtetlen garázs is. Úgy gõzölögtem mint egy meghajtott paripa. A menetszél hiánya próbára tette a Coolmax-os mezt! :) Mindenkinek tudom ajánlani mert nagyon masszív, szép és szerintem kidolgozása is minõségi darabra utal. Használat közben negatív dolgokat nem tapasztaltam. A hangjáról annyit olyan mint a dinamó csak szerintem hangosabb és itt ne a gumi és a dinamó kapcsolatának hangjára gondoljatok hanem egy fúrcsán magasabb hang olyan mint egy generátor. Süvít szerintem az a megfelelõ szó. Ahogy Bálna is emlíette aludni azért nem lehet mellette. Mikor megvettem az elsõ kérdésem az volt a boltoshoz, (ami most is foglalkoztat) hogy a görgõk nem kopnak el hamar? Mivel a boltost barátomnak mondhatom ezért megbízok benne azt mondta hogy nem valószínû de ha elkopna akkor sincs gond mert jó az alkatrész ellátása a Minourának. (Lehet hogy ha minden ragasztási kisérletem sikertelen lesz rendelek egy távvezérlõ bilincset.) A második kérdésem az volt hogy a gumikopás ok (a nem felnire hatónál) egy olcsó külsõvel egyszerüen meg lehet oldani a helyzetet, de mi a helyzet a felnivel? Ez olyan mint egy félig húzott fék nem? Erre azt mondta hogy ez forog és nem dörzsöl és nem kopik annyira, ez majd elválik. Húúú.. de sokat írtam. :)

Minoura E-RDA-850R-LW:
http://www.minoura.jp/index-et.html
http://pix.bikemag.hu/BCI/Minoura/

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts
A minoura is jó, de a tacx ténylegesen tapasztaltabb... ha már felnis görgõt veszel rosszul azért sehogysem fogsz járni... Csendességéhez annyit, hogy sokan gondolják akkor itt arról van szó hogy a másik szobában zümmögõ legyet is meg lehet hallani. Pedig annyira azért nem csendesek, legalábbis amikkel én találkoztam... Természetesen halkabb a hagyományosaknál, meg a gumi sem kopik kockára, és nincs az az enyhe rezgés sem a seggedben amit esetlegesen a gumi okoz... meg ha csak egy géped van, nem kell átgumizni sem ugyebár...

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 posts

Csak egy naiv kérdés.

Úton van a görgõm. Aztán elgondolkoztam, meg szétnéztem jobban, és láttam, hogy a Tacxnak vannak Videcycling edzései.

Tudom, hogy megvenni lenne az igazi, de elég kiadás ez a görgõ is.
Nem tudja valaki, le lehet-e tölteni valahonnan?

Kösz

Q-Lee

tedd fel ezt a kérdést a Szabadonfutó/Számítógép zsenik ide c. topicba, hátha...

Üdv
szammer

Q-Lee

Q-Lee

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Csak egy naiv kérdés.

Úton van a görgõm. Aztán elgondolkoztam, meg szétnéztem jobban, és láttam, hogy a Tacxnak vannak Videcycling edzései.

Tudom, hogy megvenni lenne az igazi, de elég kiadás ez a görgõ is.
Nem tudja valaki, le lehet-e tölteni valahonnan?

Kösz

Q-Lee

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
MA ezt a Minoura görgõt nagyon ayánlottanekmem az egyik boltos..hogy ez a legyobb, felnire hat ezert csendes..stb..
persze a legdrágább 39.900FT
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
melyik tacxot használod?
mennyire hangos?
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Személy szerint nem ismerem, én tacx görgõt használok és az nagyon király, és ha valakig értenek a görgõkhöz, azok õk.

Vegyél tacx-ot. Szerintem.
Bár még mielõtt Atom leszól, ez csak 1 ajánlás, még nem próbáltam ki az összes görgõt a földkerekségen, így nem tdok teljes körkép alapján ajánlani.

BCI

BCI

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Sziasztok hosszú szemezgetés után úgy döntöttem hogy veszek egy görgõt. Kérdésem a következõ lenne hozzátok a Minoura 850 felnire ható tipusát ismeri valaki?

Feltöltött kép

Bocsánat a nagy képért!

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts
Ugyebár legtöbbször a ragasztásnál szakad el a szíj, a legbiztosabb megoldás a leokoplaszt. mégpedig úgy, hogy bevonod pillanatragasztóval az illesztésnél a területet, és vágsz egy akkora csíkot a leokoplasztból (vagy más hasonló ragasztószalagból), hogy egy rétegben körbeérje a szíjat. Annyi van hogy úgymondkattog egy kicsit mert ugyebár ott vastagabb a szíj, de meglehet oldani úgy hogy szinteészre sem veszed... Én (meg még egy pár ember) ezt találtuk ki...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ez az agyszétcseszés szerintem csak akkor igaz, ha nem húzza meg eléggé a gyorszárat az ember...vagy ha túlhúzza. Az enyémhez speckó gyorszár van (nehommá az xt menyjen gallyra) amit a görgõbe kell befogni. De ha pl túlhúzom a beszorítót, akkor szorul az agy...nyilvánvaló, mivel egy csomó feszítést onnan (meg gyorszárból) kap. Egy túlfeszített csapágykapcsolat meg feleszi önmagát.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

adolf

adolf

vendég

• fórumtag
  • 119 posts
Lehet ehhez is venni mágnesféket. Igaz majdnem annyi mint a görgö.
Bálna a sufnituning érdekelne!
Attila, flagellum Dei, malleus orbis

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts
Viszont azzal hogy egyensúlyoznod kell, nem pedig teljesen egy helyben, fixen vagy, sokkal gyorsabban telik rajta az idõ, ami nem egy utolsó szempont. és tényleg nem nehéz "rajtamaradni", bár voltak már egy páran az én ismerettségi körömben is akik azért kiégették a padlószõnyeget a kisszobában. az hogy nincs ellenállása, szerintem nem gond, ezzel tényleg országút-közeli az "élmény". Nekem személyszerint van mindkettõ, váltogatom õket általában, mikor milyen jellegû edzést csinálok. ami egyetlen hátránya a szabadgörgõnek: a gyakori szíjszakadás, de erre is van sufnituning megoldás...

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Nem olyan vészes egyensúlyozni rajta... és ha a pulzusmérõ meg tud csipogni ha túl alacsony, vagy magas.
Az ellenállás hiánya az igazi gáz ennél.

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 posts
Én nem vennék ilyet.

-folyamatosan egyensúlyozni (akár több órán át) elég necces a tekerés mellett
(többet koncentrálnál az egyensúlyozásra mint a megfelelõ pulzustartomány betartására stb...)

szam

Bucho

Bucho

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Feltöltött képEz lenne az.

Bucho

Bucho

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Próbáltatok már szabad görgõt?Milyen vót a többi görgõtípushoz képest?

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 posts

Jó minõségû görgõt vennék,de hol lehet ilyeneket kapni ahol választék is van?

1. www.bikemag.hu apró link-nél
2.bringaboltokban (pl. Bringavilág Vadász u., tavaly ott vettem biztos idén is van/lesz)

üdv
szammer

minijani

minijani

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Jó minõségû görgõt vennék,de hol lehet ilyeneket kapni ahol választék is van?

Krisz_88

Krisz_88

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Hali!

Azt mondjátok meg nekem ,hogy sík görgõnél, nem rongálja-e az elsõ villát. Láttam egy olyan görgõt amin az elsõ kerék nem találta el telibe a tengelyt, lehet hogy csak az a görgõ volt szar, nemtudom. Ez a típusú görgõnek milyen ellenállása van?

adolf

adolf

vendég

• fórumtag
  • 119 posts
Nekem 2 év téli görgözétöl megcsoffadt a szabadonfuto felöli oldala az agynak. Ez még kis ráforditással orvosolható volt.
Attila, flagellum Dei, malleus orbis