Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Görgõ vs. szobabicikli

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
899 hozzászólás a témában

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Ehhez mit szóltok, hozzáértõk? Megéri az árát? Vagy hasonló árfekvésben valami jobbat tudtok?

Ha elegendõ fékteljesítményt tud, akkor sztem jó. Kellene vmi grafikon, mint pl. a Tacx-nál.
Ennyi pénzért ez van, vagy jobb használtan. De ez sem tûnik rossznak, sõt.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
http://www.decathlon...5210/index.html

Ehhez mit szóltok, hozzáértõk? Megéri az árát? Vagy hasonló árfekvésben valami jobbat tudtok?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Kicsit körbenéztem személyesen a boltokban, hiszen nemsokára itt a görgõszezon...
Elég vegyes véleményeket hallottam a boltosoktól.
Ua. a görgõre egyik helyen azt mondták, hogy hmm, olyan halk hogy csak na, másik helyen nem javasolták, mivel "garantáltan" hangos lesz.

Voltam néhány nagyobb boltban (RideBike, Mali, Probike, Luongo, Hungarobike, Csernyi stb.).

Melyik helyre érdemes menni, ahol esetleg több példány is van és ki is lehet õket próbálni?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Nekem igazából a szabadgörgõ tetszik. Egy kicsit viszont félek a hangjától.

Lehet egy szabadgörgõ olyan halk,hogy lakásban is merjem használni?
Belsõ udvaros belvárosi albérletben lakom, a nyitott ablakok miatt az egész ház hallaná, hogy épp edzek és eddig jóban voltam a szomszédokkal...

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
ezt tudom javasolni:
Tacx Cycleforce Swing

ezt használom tavaly óta, összecsukható, kormányról szabályozható (vannak jó combos, meg pörgetõs áttételek is) és CSENDES - ami nálam fontos volt
németektõl 35e Ft, ez sztem még vállalható

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
görgõbõl milyet érdemes venni?

elvárások az annyi, hogy könnyen lehesen tárolni (összehajthatóság), meg hogy lehessen kormányról szabályozni a nehézséget. meg hogy ne kerüljön egy nagyobb vagyonba. :( és az se baj, ha halk.

elsõ görgõm lenne, természetesen télre, alapozáshoz.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
HALI szobabicóban gondolkodunk és e 3+1maradt versenyben.. Szerintetek melyik a legjobb vétel és megéri -e ilyen árkategóriában vásárolni???

www.speedbike.hu

BC-5430X-H
EGO GD3946
SPORTOP B798

ill. http://www.aktivspor...pár-p-3638.html

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás
Egy naív kérdés illetve inkább dilettáns. Melyik edzést preferáljátok jobban? Spinninget vagy a görgözést? Soha nem görgõztem, de van egy ilyen bringám odahaza:

http://www.olcsobbat.hu/products/product-1036898.html

Mennyiben más a két edzés?

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
Hát valaki valahol megépítette az elsööt, szóval nem lehetetlen, és nem is olyan bonyolult szerkezet, szóval hajrá.
Sööt, mintha itt a topic legelején és lett volna egy ilyen kezdeményezés.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Én azon agyaltam, kéne szabadgörgõt házilag építeni!
A bolti ár töredékébõl ki kellene jönnie. A görgõket mûanyagból kéne csinálni (asszem dolomit a neve) és persze csapágyasra.

Vélemény?

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
köszönöm szépen a válaszokat :)

úgy is érett már egy edzõbicaj építés (nem férek a használt alkatrészektõl, plusz amúgy is másik kereket akartam berakni a Crossmax helyett a görgõzéshez), akkor ez megadta az utolsó lökést. Már csak egy vázat kell találjak, de az másik topik... :)
(Dante: ahogy említettem a SID nem került pénzembe ;) )

johnyiron

johnyiron

törzsvendég

• fórumtag
  • 475 hozzászólás
Én beraktam a fix görgõbe a 200 ezres vázamat hajtottam öt percig majd kikaptam belõle.
Indoklás: atom mereven állt benne, meg sem mozdult. És ez a baj! egy acélvázassal görgõzök heti 5x2 órát, ha "hegyre" megyek a középsõ agynál 1-1 cm kilengés látható, nem beszélve a hátsó kerékrõl, sztem egy tél alatt kap kb4-5 ezer km-t. Gondolj bele mit tenne ez azzal a vázzal amelyik nem rugalmas annyira, hogy kimozogja!
A szabad görgõvel semmi gond, mentem 80-at leszálltam és azóta rá sem bírok nézni:paininass
Fontold meg, nekem ultegra agyam csoffadt meg két téli idény görgõtõl...
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Gyalogkakukk!
Egy edzõbicót azért "illik" összedobni a Te szinteden, hidd el, nagyon kifizetõdõ! (gonoszul lennék, azt mondanám, hogy ha már SIDre tellik, akkor nehogymár egy 50ezer forintos alapgép akkora gondot okozzon) Én egy használt alkatrészekbõl+némi új cuccból összeraktam 60ezerért egy elég izmos edzõparipát (ami még túl jó is edzésre), s ha belegondolok, már 2 hónapja nem ültem a versenygépen. Gyakorlatilag egy szezon alatt simán megtérül, hogy nem AZT cseszem szét görgõn és a télvíz idején...A görgõ a váznak is árt, de leginkább a hátsó kereket (az agyat) roncsolja - agy/kazettacsere esélyes ennyi görgõzés után! (a nyeregcsõvet is szétfárasztja stb...) De XC_Ridernek igaza van, egy 20ezer forintból megoldható a "csak görgõzésre alkalmas masina".
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

Aham. Csak amiatt kérdezem, mert fixgörgõn sok idõt eltölteni nem tesz jót a váznak sajnos. Ha pedig még ráadásul ha a versenygéppeddel is gyûrnéd... Akkor gondolom azért fõleg nem vennéd jó néven ha megadná magát a váz pl. Hát nemtom. Én nem vállalnék be ennyi fixgörgõzést, sõt...

Azért az sem mindegy hogy milyen nehéz az illetõ aki görgõzik, és mennyire cibálja a bringát. Váznak baja csak akkor lehet, ha nem egyenletesen teker az illetõ, és jobbra-balra tépi a bringát, vagy nagyon ugrál a nyeregben. Nem kell parázni, nem gyakori a váztörés görgõ miatt. Annyi rugalmassága minden váznak van, ami kibírja a terhelést.

Dobj össze inkább valami "occsó" görgõzõs masinát, lehasznált alkatrészekbõl, (nem kell fék, meg váltók sem, merevvilla, acélváz) és inkább azzal görgözz ne a versenylóval! Még a T.. gazdaságos is megteszi.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás

nincs valakinek hosszútávú tapasztalata fixgörgõs edzéssel? Mindenkinek van edzõkerója görgõzéshez?

idén használom 3.éve a corratec versenybicómmal és semmi baja nincsen, bár remélelem nem is lesz a késõbbiekben sem.

szammer

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Nekem hosszútávú tapasztalatom van, azért szóltam! ;) Én személyszerint egy majd 2 kilós alu mali vázat használok görgözni, fixgörgõre. Ez még nem adta meg magát, van benne anyag... De volt nem is egy olyan ismerõsöm akinek repedt el váz hosszútávú használat során! Én a versenygépemet télen csak szabadgörgõre rakom, fixgörgõre elvétve kerül pl verseny elõtti melegítés ha esik az esõ...

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
hát ez nem hangzik valami túl jól... :)
nincs valakinek hosszútávú tapasztalata fixgörgõs edzéssel? Mindenkinek van edzõkerója görgõzéshez?

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

egyenlõre csak nézegetem a görgõket
a legesélyesebbnek õ tûnik: TACX Cycleforce Swing

Aham. Csak amiatt kérdezem, mert fixgörgõn sok idõt eltölteni nem tesz jót a váznak sajnos. Ha pedig még ráadásul ha a versenygéppeddel is gyûrnéd... Akkor gondolom azért fõleg nem vennéd jó néven ha megadná magát a váz pl. Hát nemtom. Én nem vállalnék be ennyi fixgörgõzést, sõt...

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
egyenlõre csak nézegetem a görgõket
a legesélyesebbnek õ tûnik: TACX Cycleforce Swing

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

a görgõzés (~heti 8-10óra) mennyire "eszi" meg a bicót?
most tervezek görgõt venni, de nincs rá külön bicó, így a "versenytechnikával" leszek kénytelen hajtani. (merevfarú) Láncot milyen idõközönként cseréltek egy görgõs kerón? Itt ugye nem kap sarat, vizet, stb...

fix vagy szabadgörgõn tekersz???