Jelentkezz be Regisztrálj
Görgõ vs. szobabicikli
Írta 2008. október 06. - 21:11
Írta 2008. október 06. - 20:43
Van, aki kipróbálta már az összeset a világon?Melyik a leghalkabb modell?
Személyes tapasztalat: Mag Elite - halk, olcsó. A görgõt egy rugó nyomja a hátsó kerékhez, tehát akármekkora kereket teszel bele, hozzá igazodik a görgõ. Dekatlonban vettem 3 éve.
Írta 2008. október 06. - 19:00
Írta 2008. október 06. - 08:14
Melyik a leghalkabb modell? Én a Sirius és a Satori között gondolkodom. Illetve még egy apró kérdésem van. ha beállítom a görgõt egy adott kerékméretre adott helyzetre, könnyen lehet átállítani másik kerékméretre? Azért kérdem mert a barátnõm is használná és jelentékeny magasságbeli különbségünk miatt õ 26"os kerekû bringáját tenné bele én meg a versenybringámat.
Szerintem kicsit hosszadalmas az átszerelés. Bár sose használtam, de van egy mûanyag szett amit fel kell tenni a gögõ kerete és a fék közé a nagy kerékméretnél.
Ehhez viszont le kell szerelni az egész szerkezetet.
Írta 2008. október 05. - 21:21
nekem nem taxc van, de panelban lakom és eddig nem panaszkodtak rám, bár néha visít az isÜdv mindenkinek! Végig olvasgatva a témát, elég kevés információ hangzott el a címben szereplõ tényleges összevetéssel kapcsolatban. Valakinek van komolyabb tapasztalata mindkettõvel? Szobabiciklin meg lehet kisérelni egy olyan alapozást, ami alapot ad a tavaszi felkészüléshez? Ha jól rakom össze, a görgõ elég hangosan mûködik, a lakótelepi lakásunkban nem fenyíteném ezzel a szomszédokat. Ezért szavaznék a szobabiciklire. Viszont komolyabb felhasználásra tervezném, mint a barátokközt alatti tingli-tangli, jó lenne, ha tavasszal, amikor visszaülök a biciklire, nem az lenne az érzésem, hogy ez az egész téli program "felesleges" volt.
Mielõtt valaki elõjönne vele, jelzem, hogy igen, felöltözök és amikor nincs extrém hideg, kimegyek...
Írta 2008. október 05. - 20:49
Írta 2008. október 02. - 08:51
Taxc Sirius.Ez jó hír, köszi. Melyik típusú görgõt használod?
De tudomásom szerint van halkabb modell is.
Egyébként ha hangosan szól a zene, a szomszéd biztos nem szól a görgõ hangja miatt
Írta 2008. október 01. - 16:32
Saját tapasztalat szerint csukott ajtónál a szomszéd szobában már nem zavaró a hangja, szerintem a szomszédot sem fogja zavarni. Én hajnalban szoktam görgõzni, és még senki sem panaszkodott.
Ez jó hír, köszi. Melyik típusú görgõt használod?
Írta 2008. szeptember 27. - 18:34
Írta 2008. szeptember 26. - 14:52
Írta 2008. szeptember 26. - 08:27
Köszönöm a véleményeket, összecsengenek, hogy a szobabicikli nem megfelelõ megoldás arra, amire fel szeretném használni. A görgõn még rágódom, fõ ellenérv a zaj. (Én sem csípem a fúrógéppel vakaródzós, kopogós papucsos szomszédokat.) Még csak most kezdtem el agyalni a téli szezon megoldásain, lehet, hogy megpróbálkozom a spinninggel valahol szervezett körülmények közt. De ezzel majd célzom az aktuális topicot.
Saját tapasztalat szerint csukott ajtónál a szomszéd szobában már nem zavaró a hangja, szerintem a szomszédot sem fogja zavarni. Én hajnalban szoktam görgõzni, és még senki sem panaszkodott.
Írta 2008. szeptember 25. - 15:49
Írta 2008. szeptember 25. - 13:05
1etlen amatõr: pont az a baj, hogy nagyon nem lehet összehasonlítani ezeket a felépítés miatt. Görgõn, vagy spinning gépen lehet "rendesen" (szubjektív végülis) felkészülni, a szobabringa inkább szimpla mozgásforma, mint kerékpáros mozgásforma - nem próbáltam ki a világ összes szobabringáját, de az általános tapasztalatom eddig az, hogy azon max érrendszert tudsz erõsíteni - hajtástechnikát pedig rontani. Nem a speckó izmokat használod és terheled. Természetesen több, mint a semmittevés.
A spinninget meg a szobabringa alternatívájaként találta ki egy volt versenyzõ, mert rájött, hogy ésszerû edzés bringához hasonlatosan csak olyan gépen lehet, ami modellezi a rendes bringát.
Jó a görgõ, mert a saját bringádon edzel (mágneses görgõ a legjobb választás szvsz), jó a spinning, mert olyan, mint egy bringa.
Komolyabb felhasználás végett ne gondolkodj szobabiciklin. Ha meg kapsz mondjuk 50-ért egy jónak mondott szobabringát, akkor helyette inkább mágneses görgõt vegyél.
Írta 2008. szeptember 25. - 11:30
Ami jó lenne, az egy spinning bringa, mert azon rendes hajtókar van, jól testre szabható az üléspozíció, a nagy lendkerék miatt finoman állítható, viszont nehéz, nagy helyet foglal és drága - otthonra.
Vagyis a kettõ eredõje a fixgörgõ, ami állítható, relatíve olcsó és a szokott hardware van az ember segge alatt. Ha hangosnak találod a görgõt akkor hangosítsd fel a zenét :bananadan :afro:. És még úgyis rém unalmas, de a tél már csak ilyen.
Írta 2008. szeptember 25. - 11:24
Mielõtt valaki elõjönne vele, jelzem, hogy igen, felöltözök és amikor nincs extrém hideg, kimegyek...
Írta 2008. szeptember 25. - 10:14
pgyuf
Írta 2008. szeptember 25. - 02:13
Írta 2008. szeptember 24. - 23:04
Csá, addig szorítsd, amíg jónak nem találod Nem kell bikára húzni, de legyen rendesen a helyén. 1-es fokozatban lazán kéne tudnod pörgetni, ott valami gáz van. 5-ösig fel tudod tekerni az erõszabályzót? Változik az erõsség?
Igen, megy az 5-ösig és nehezedik. Mennyire kell keménynek lenni a guminak? Nekem (országúti-verseny) olyan 4 bar körül van most.
Kösz!
pgyuf
Írta 2008. szeptember 24. - 21:39
Írta 2008. szeptember 24. - 20:54
Mennyire kell beszorítani a kereket (tengelyt)? Ameddig megy, vagy lazán is lehet. Ahogy szorítom látom, hogy feszül a keret. Ez normális?
pgyuf