Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Görgõ vs. szobabicikli

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
899 hozzászólás a témában

extradry

extradry

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
köszi!

minoura 850 lesz, rda (felnis) vagy mag (gumis), valszeg eldönti, hogy melyik van a nagykerben, boltokban sehol nincsen semmi. 22-25 között vannak egy csomó helyen online, jól lementek decemberhez képest...

akiknek 850-ese van (végigolvastam, jó sokaknak), van bárki, akinek kormányról állítható az ellenállás, és ki is használja? alapoznék, intervalozgatnék, nem nagyon érzem, hogy kéne, de ne azon a néhányezren múljon

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A másikon is be kell fogni a kerékagyat. És ha egyszer beállítottad akkor max 10 másodperc a ki vagy berakás

extradry

extradry

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
:D
kelleni fog a rendes ellenállás, alapozni és zsírégetni kéne a végigült tél után

extradry

extradry

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
a kerékagyat be kell fogni, nem? néhány hete nézegettem õket, és úgy emlékeztem, hogy az is különbözik a kettõn, rosszul? ahogy visszaolvastam, játszani kell azzal, hogy egyenesen, középen álljon.

meg az esetleges gumicserélgetés - helybõl országúti van rajta, ugye, de nem tudom, mennyire nyírná a görgõ, viszont felváltva mennék ki meg maradnék benn idõjárástól függõen.

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás

helló,
a gumi- és a felnifékes görgõk közötti különbséggel van valakinek tapasztalata?

országútihoz vennék (én leszek az a hülye valszeg, aki februárban vesz görgõt), és szimpatikus volna a felnisben, hogy nem kéne folyton szórakozni a befogatással.

a 800 grammos kerékkel szerelt különbözõ minourákat nézegettem, árban kb. az játszik.

Szabadgörgõ? Na avval tényleg nem kell szarakodni!:D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nekem nem felnire ható van, de nem kell a befogatással szórakoznom, nem igazán értem, hogy mire gondolsz.

extradry

extradry

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
helló,
a gumi- és a felnifékes görgõk közötti különbséggel van valakinek tapasztalata?

országútihoz vennék (én leszek az a hülye valszeg, aki februárban vesz görgõt), és szimpatikus volna a felnisben, hogy nem kéne folyton szórakozni a befogatással.

a 800 grammos kerékkel szerelt különbözõ minourákat nézegettem, árban kb. az játszik.

atlagenber

atlagenber

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Ha már a szabadgörgõ nehézségénél tartok:

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás

én ikább így csinálnám, csak meg kell szokni. egyszer próbáltam a szabadgörgõt, spd nélkül, de spd-vel is ment egy fél óra után. lehet egyszer veszek azt is.

atlagenber

atlagenber

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Hát így a YouTube után már elgondolgodok hogy kell-e nekem szabd görgõ?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Mi anno csináltunk a faterral kisméretû (kb 80mm átmérõjû) futószallag görgõbõl ami pörgött mint gép üresen. Ha már rátettem a cangát elég kemény volt hajtani, elég is volt mindig egy fél óra belõle.

Bizonyám, még videó is van róla:

:D

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Mi anno csináltunk a faterral kisméretû (kb 80mm átmérõjû) futószallag görgõbõl ami pörgött mint gép üresen. Ha már rátettem a cangát elég kemény volt hajtani, elég is volt mindig egy fél óra belõle.

atlagenber

atlagenber

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Én is szabad görgõ építésén agyalok. Mi a véleményetek arról, ha nem könnyû mûanyag csöveket használnék görgõnek, hanem nehéz vascsöveket. Szerintem ettõl nagyobb energiát kéne bevinni és lendkerék hatása volna a dolognak. De még nem használtam szabad görgõt soha, csak találgatok. Valakinek van tapasztalata "nehéz görgõkkel"?

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
A nagytányér-kónusz többet számít. Amúgy meg inkább legyen kicsi az ellenállása, és forogjon szép egyenletesen; ahhoz, hogy szépen tudj rajta menni, úgyis eléggé tekerni kell (nekem legalábbis).
- egy bolygó, két kerék -

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Vegulis igen, csak tenyleg arrol nincs semmi tapasztalatom hogy kb mekkora az alap ellenallasuk ezeknek a szabadgorgoknek. Kala irta kicsit visszabb, hogy olyan mintha sikon tekernek. Hat, remelem jo lesz :) Mar csak donteni kell hogy melyik, bringaval egyutt max. 115 kg vagyok, valami massziv szerkezet kene :D
http://bikemarket.hu...eszlet&tid=1655
vagy
http://bikemarket.hu...eszlet&tid=3701

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
igazából elenyészõ a különbség, mert ugye a bringa gumija ugyanakkora felületen fekszik fel mindkét görgõn, nem? szóval szerintem inkább fújj bele vagy eressz le 0.5 bar-t, ha nehezíteni akarsz - vagy esetleg két szíj, ahogy kala is írta...:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ellenállást leginkább az határozza meg, hogy mennyi és milyen surlódó elem van a rendszerben, de nagy különbségek nincsenek. Ha esetleg két gumit teszel fel, akkor talán, de ezt csak hallottam, nem próbáltam.

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Szabadgorgonel a kisebb/nagyobb atmeroju gorgonek van nagyobb ellenallasa?
Igy teli idokre a napi melo utani testmozgas celjabol akarnek venni.

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

ja, és érdemes a pedálozási technikát is gyakorolni - féllábas váltogatások, körkörös tekerés, vagy csak az, hogy a térded ne ugráljon ki-be, ha hajlamos rá (nekem pl. ilyen mindkét térdem) hanem mindig párhuzamosan mozogjon a vázzal...

Nekem mondjuk a pedálom olyan, h. nem tudok vele körkörösen hajtani, de az okosok szerint iszonyú sokat számít. (Van is erre egy bringa, ahol a két hajtókar külön-külön mozog, és a körkörös hajtással éred el, h. tényleg olyan legyen a mozgásod, mint a "rendes" biciklin.) Ha egyszer SPD-m lesz, biztos megpróbálok erre átszokni!
- egy bolygó, két kerék -

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nálunk a csapatban van heti 1x spinning edzés, és onnan elég jó technikai feladatokat lehet tanulni, amivel el lehet ütni az idõt..továbbá ha az edzõ utasításaid követed, akkor azért egy egészen jó, intenzív edzésen leszel túl (nyújtás utána..!!!!), de tekerhetsz csak magad a hátsó sorokban, bár ennek szerintem nincs sok értelme, ha van otthon görgõ, de mégis motivál, hogy "igen, most ezt kell csinálni, de ciki lenne abbahagyni"..

én a pedálfordulatot nem tudom, de próbálom az ellenállást, illetve a váltókkal az áttételt úgy beállítani, hogy mindig érezzem lábban, hogy tekerni kell, és van egy kis ellenállás, de ne menjek 80% max.pulzus fölé, és az átlag mégse legyen 60 alatt...ja, és érdemes a pedálozási technikát is gyakorolni - féllábas váltogatások, körkörös tekerés, vagy csak az, hogy a térded ne ugráljon ki-be, ha hajlamos rá (nekem pl. ilyen mindkét térdem) hanem mindig párhuzamosan mozogjon a vázzal...