Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Görgõ vs. szobabicikli

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
899 hozzászólás a témában

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.333 hozzászólás
szabadgörgõn akkor lesz már vlki profi,amikor elengedett kormánnyal is tud tekerni. sztem nem nagy ördöngõsség megtanulni rajta menni. 2 dolog lényeges hozzá: 1. legyen vlmi stabil melletted elinduláshoz,és megálláshoz. 2. ne a görgõt nézd,hanem magad elé. országúton sem a kerekedet nézed. ha vlmi távolabbi pontot szemelsz ki,akkor könnyebb megtartani az eggyensúlyt.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Na akkor majd írj menettapasztalatot. Ahogy nézem annak sima hengeres a futófelülete, elég könnyen le lehet róla ugrani elsõ ránézésre. Ventillátort nem kértél hozzá?

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Ma összesen kb 1 órát mentem rajta, többször 5-10percre szétosztva a délután alatt. Egy darabig csak szokni fogom a mûködését. Tacx Antares-t vettem egy tök alapmodellt, nincs rajta semmi extra. Van mellette egy Tacx Syriusom is, azon nyomom az erõfejlesztõket ezen meg majd az átmozgató alapozó tekeréseket. De nagyon jó modell ez az Antares is, emellé is lehet venni elsõkerékrögzítõ adaptert is és nagyon halk, nem is volt vészes az ára sem. A görgõi lejtõs kiképzésûek, így középre terelik a kereket ha a szélre mennék. Ez az Elite sem lehet rossz amit mutattál, de ennyit nem akartam már rákölteni. A Keitler meg úgy látom a görgõk Ferrarija, az a ventillátor bomba ötlet, te magad termeled a hûtõszelet is tekerés közben, viszont az ára nem az én zsebemhez van szabva. Te milyet vettél?

Én szandálban nyomtam, a bringáscipõt még az elsõ pár alkalomra nélkülözni fogom, elõször menetbiztonságot kell gyûjteni.

Én egy Kreitler-t vettem. Kreitler Alloy 3.0
Ha minden igaz hétfõn érkezik meg, vagy kedden.. izgatottan várom:)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Hát én két hete szabadgörgõztem elõször az egyesületnél, kellett kb 1perc amíg megszoktam hogy akkor én itt most egyhelyben állva tekerek és nem dõlök. Feszülten figyeltem végig a görgõt, és simán belejöttem, egyhuzamban jó félórát tekertem le rajta elsõre. De tartom magam ahhoz hogy csak akkor ha muszáj :D

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ma összesen kb 1 órát mentem rajta, többször 5-10percre szétosztva a délután alatt. Egy darabig csak szokni fogom a mûködését. Tacx Antares-t vettem egy tök alapmodellt, nincs rajta semmi extra. Van mellette egy Tacx Syriusom is, azon nyomom az erõfejlesztõket ezen meg majd az átmozgató alapozó tekeréseket. De nagyon jó modell ez az Antares is, emellé is lehet venni elsõkerékrögzítõ adaptert is és nagyon halk, nem is volt vészes az ára sem. A görgõi lejtõs kiképzésûek, így középre terelik a kereket ha a szélre mennék. Ez az Elite sem lehet rossz amit mutattál, de ennyit nem akartam már rákölteni. A Keitler meg úgy látom a görgõk Ferrarija, az a ventillátor bomba ötlet, te magad termeled a hûtõszelet is tekerés közben, viszont az ára nem az én zsebemhez van szabva. Te milyet vettél?

Én szandálban nyomtam, a bringáscipõt még az elsõ pár alkalomra nélkülözni fogom, elõször menetbiztonságot kell gyûjteni.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Azért állítólag a szabadon is lehet erõlködni, csak olyat kell venni, ami állítható ellenállással készül.
Pl itt egy megoldás:
Kreitler rollers

+ itt egy oldal, az alján láthatod, hogy milyen henger átmérõ milyen ellenállást jelent és hogy növelheted az ellenállást egyéb kiegészítõkkel:
http://kreitler.com/...section=wattage

Vannak olyan görgõk ahol direkt van egy csík a henger közepén, hogy azon a csikon tartsd a kereket. Még jó, hogy nem ilyet vettél:)
Elite V-Arion Parabolic Inertial Rollers Only

Én az én görgõm sima sportcipõben fogom kipróbálni, így talán kisebbet esek elsõre:)

Mennyit tekertél és mennyire fáradtál el?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Végül egész jól belejöttem, pár óra alatt hozzászoktam a szabad stílushoz, igazából azt kellett megszokni, hogy ne figyeljem a görgõket és ne próbáljak a közepén maradni (akkor jön a leugrás), csak a szemközti falat kellett bámulni :) meg az volt a durva, hogy az agyamban feloldjam azt az ellentétet, hogy hiába egy helyben állok nem fogok eldõlni. A nehézségek ellenére sokkal jobban tetszik mint a fix görgõ, illetve ezen lehet a pörgetõs hosszú tekeréseket nyomni míg a fix görgõn az erõfejlesztést.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Érdekes görgõ. Kerékpár görgõ eladó! (1284467989) - TeszVesz - Online aukció - olcsó mobil, hardver, ruha, könyv, gyûjtemény, CD, DVD...

A sebesség mindent megold.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Ma megtettem az elsõ km-em szabadgörgõn. Iszonyatosan ment, kétszer elestem megrándítottam a bal karom, vagy 15ször leugrottam róla, összekarcoltam a falat is egy helyen és a combom egyik izma esés közben a kelleténél nagyobbat nyúlt. De az a pár méter amit sikerült megtennem esés és hiba nélkül nagyon király volt. Azt hiszem a fokozatosság elvét kell követnem.

Nekem a jövõ hét elején érkezik meg a szabadgörgõm. Még sosem használtam. Kicsit tartok azért tõle:)) De remélem nem így fogom elkezdeni mint TE:)))

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ma megtettem az elsõ km-em szabadgörgõn. Iszonyatosan ment, kétszer elestem megrándítottam a bal karom, vagy 15ször leugrottam róla, összekarcoltam a falat is egy helyen és a combom egyik izma esés közben a kelleténél nagyobbat nyúlt. De az a pár méter amit sikerült megtennem esés és hiba nélkül nagyon király volt. Azt hiszem a fokozatosság elvét kell követnem.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
ok, akkor ilyet veszek. Bár most lehet még olcsóbban is kapni szerencsére.

Köszi a segítséget!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Igen, így értettem! köszi a választ!

Még annyi, hogy esetleg érdemes a Satorit venni Sirius helyett?

Ha a Decathlonban veszed, akkor mindenképpen, ott ugyanis valamiért lényegesen olcsóbb, mint máshol. Nekem is az van.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
Igen, így értettem! köszi a választ!

Még annyi, hogy esetleg érdemes a Satorit venni Sirius helyett?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Hogy érted, hogy mennyire ingatag? Dülöngél-e használat közben? Nem kell vele egyensúlyozni. Természetesen, ha szándékosan erõltetnéd, akkor fel lehetne vele borulni.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
Mennyire ingatag egy ilyen görgõ? Én a Tacx Siriust néztem ki magamnak, ami árban kb. még elérhetõ.

Heti 4-5 edzésre kellene, ha majd bejön a hideg, vagy ha tartósan ilyen szutyok, esõs idõ lesz, mint a múlt hét végén is...

tandemzsolt

tandemzsolt

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok!
Valaki tudna segiteni akinek Tacx Flow gorgoje van? Egyenlore nem ertem hogy meri a pedalfordulatot? Nem ujonan vettem, szval nemtudom hianyzik e a csomagbol valami hozza.
Masik hogy a gorgot mennyire szorítja az ember ra gumira? Pl. most kicsit kezzel meglokve forog majd hirtelen forditassal megcsuszik a gorgon szval nemtom mi az optimalis. Hometrainre gumi 28-as
Szval ha valakinek van ilyen gorgoje sok tapasztalattal megkerhetnem hogy dobjon privit?
Koszi

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Tig, elkelt?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ellenérveitek ellenére elmentünk és megnéztük a görgõt, nagyon stabil volt, lehet vele fokozatot is váltani használva sem sokat volt úgyhogy megvettük.:) Zörögni egyáltalán nem zörög, a gumi kicsit nyikorog rajt, de nem is volt teljesen felfújva így lehet az a hunyó.

Még lenne egy kérdésem: ti is a "rendes" bringátokat használjátok a görgõn vagy van egy rat-bike erre a célra?

ha jót akarsz inkább vegyél valami szutykot
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás
Ellenérveitek ellenére elmentünk és megnéztük a görgõt, nagyon stabil volt, lehet vele fokozatot is váltani használva sem sokat volt úgyhogy megvettük.:) Zörögni egyáltalán nem zörög, a gumi kicsit nyikorog rajt, de nem is volt teljesen felfújva így lehet az a hunyó.

Még lenne egy kérdésem: ti is a "rendes" bringátokat használjátok a görgõn vagy van egy rat-bike erre a célra?

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

figyeld az aprót este :)

Tudsz valami jó vételrõl?:D