Bagi!
Privi ment!
Nózi!
Kukucs! itt tetszik lenni?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Bringa a csajodnak?
Started by
vendég_d3cadent_*
, 2002. December 01. 17:45
Posted 2003. February 26. - 18:29
Posted 2003. February 26. - 18:18
Posted 2003. February 26. - 16:54
Posted 2003. February 26. - 16:33
Nózi!
formályán
Allyally!!! ;D ;D ;D ;D
Helyesen: formáján.
A többivel egyetértek!
Nekem van egy nõi nyeregcsövem! Csak már van gazdája is!
Sõt! Van már SRAM x. váltóm is!!!
Összeállt a Sovereign.
formályán
Allyally!!! ;D ;D ;D ;D
Helyesen: formáján.
A többivel egyetértek!
Nekem van egy nõi nyeregcsövem! Csak már van gazdája is!
Sõt! Van már SRAM x. váltóm is!!!
Összeállt a Sovereign.
Posted 2003. February 26. - 16:31
Én meg összabarkácsoltam otthon egy városi rohangálós biciklit egy 14"-os Schwinn vázból, és ezt kapja az asszony. Eszi, nem eszi, nem kap mást... No jó, egynyeregcserén átesik a bicikli, és a nyeregcsövet lentebb veszem. De ennyi.
Posted 2003. February 26. - 16:08
Posted 2003. February 26. - 13:15
Posted 2003. February 26. - 13:13
Posted 2003. February 26. - 12:48
Posted 2003. February 25. - 23:24
Posted 2003. February 25. - 23:20
Posted 2003. February 25. - 22:37
Bagi !
Teljes mértékben egyetértek veled ! Az Author Asl modellek tényleg csak a vevõk hülyítésére szolgálnak, a vázat csak kismértékben változtatták meg. Rövidebb felsõcsövet és meredekebb villaszöget alkalmaztak. A teló puhább elasztomere és rugója is elhanyagolható. A rövidebb hajtókar szintén valami elfuserált õtlet ( én is úgy szeretem , ha csak a fent lévõ pedálra ér a lábam, az alsóval kalimpálok, miközben billegek a nyergen. ) a rövid stücnit meg csak azért használják, mert az egyharmad árral olcsóbb!
A nõi nyerget valóban bármelyik modelra fel lehet szerelni, hogy miért nem teszik? Gondolom Csehországban a hölgyek testalkata más mint ithon, és így kénytelenek változtatni a kerékpárok formályán, hogy a lányokat is fel tudják pajszerolni a bringára.
Egyébként én is az emlitett Kona modelt választanám, arra tudnék minden héten új matricát ragasztani. Az Authorral csak baj lenne, vakarhatnám a lakkot is. Meg aztán a két év garancia is odavan.
Teljes mértékben egyetértek veled ! Az Author Asl modellek tényleg csak a vevõk hülyítésére szolgálnak, a vázat csak kismértékben változtatták meg. Rövidebb felsõcsövet és meredekebb villaszöget alkalmaztak. A teló puhább elasztomere és rugója is elhanyagolható. A rövidebb hajtókar szintén valami elfuserált õtlet ( én is úgy szeretem , ha csak a fent lévõ pedálra ér a lábam, az alsóval kalimpálok, miközben billegek a nyergen. ) a rövid stücnit meg csak azért használják, mert az egyharmad árral olcsóbb!
A nõi nyerget valóban bármelyik modelra fel lehet szerelni, hogy miért nem teszik? Gondolom Csehországban a hölgyek testalkata más mint ithon, és így kénytelenek változtatni a kerékpárok formályán, hogy a lányokat is fel tudják pajszerolni a bringára.
Egyébként én is az emlitett Kona modelt választanám, arra tudnék minden héten új matricát ragasztani. Az Authorral csak baj lenne, vakarhatnám a lakkot is. Meg aztán a két év garancia is odavan.
Posted 2003. February 25. - 15:35
viszont a bikkmakk jo kritikat irt rola, es en magam sem tartom rossz bringanak, csak azert, mert nincs rajt lakkozas.
es a matrica sem csak ugy van rajt! hidd el...
de mindenki maga tudja, vegül is csak velemenykutatast vegeztel.
de akkor szerintem megerne, valami jo kis magellan-vazt venni, es felepiteni!?
es a matrica sem csak ugy van rajt! hidd el...
de mindenki maga tudja, vegül is csak velemenykutatast vegeztel.
de akkor szerintem megerne, valami jo kis magellan-vazt venni, es felepiteni!?
Posted 2003. February 25. - 14:00
Köszönöm a sok válaszaitokat! ;D
De!
Zolee: a Kona Fire Mountain-t megnéztem élõben,nagy csalódás,mókusvakítás az egész,száznéhányezerFtért végülis valamit érõ dologként csak a Deore váltórendszer van rajta a váz akár egy natúr alpolír JDváz,ráragasztva a Kona matrica minden lakk vagy ilyesmi nélkül... ami nem rossz,csak nem Kona!
Nózi,Gabi és a többi kedves Author fan:
Szvsz az ASL is egy jól kifundált reklámduma,mert megnéztem az Authorokat és szerintem pl a Kinetic normál és asl verziója között a méretezésen és színen kívül nincs akkora geometriakülönbség,amit stucni és nyeregcserével ne lehetne áthidalni és így akár a normálból is "asl"-t csinálni... Ja bocs,a puharugós RST Capa-t kifelejtettem!
Serviceman,Yalaman,Jragebee: egyetértek ;D
Mégegyszer köszi és üdv.
De!
Zolee: a Kona Fire Mountain-t megnéztem élõben,nagy csalódás,mókusvakítás az egész,száznéhányezerFtért végülis valamit érõ dologként csak a Deore váltórendszer van rajta a váz akár egy natúr alpolír JDváz,ráragasztva a Kona matrica minden lakk vagy ilyesmi nélkül... ami nem rossz,csak nem Kona!
Nózi,Gabi és a többi kedves Author fan:
Szvsz az ASL is egy jól kifundált reklámduma,mert megnéztem az Authorokat és szerintem pl a Kinetic normál és asl verziója között a méretezésen és színen kívül nincs akkora geometriakülönbség,amit stucni és nyeregcserével ne lehetne áthidalni és így akár a normálból is "asl"-t csinálni... Ja bocs,a puharugós RST Capa-t kifelejtettem!
Serviceman,Yalaman,Jragebee: egyetértek ;D
Mégegyszer köszi és üdv.
Posted 2003. February 25. - 13:01
A csajsziknak tényleg elég fontos ,hogy milyen a váz!
Sokan nem szeretnek felugrani egy férfivázasra. pedig nem tudják még mi a JÓ.. ;D
Sokan nem szeretnek felugrani egy férfivázasra. pedig nem tudják még mi a JÓ.. ;D
Posted 2003. February 24. - 22:28
Srácok !
Tévedésben vagytok a nõi kerékpár nem abból áll, hogy szívlapát nyereg meg magasabb kormány. Persze ez is fontos, de a lényeg a váz. Az igazi nõi modelleknek rövidebb a tengelytáva, puhább a telója ( a lányok normál esetben könnyebbek ) rövidebb a hajtókarja más formájú a pedál és a nyereg is. A rövidebb stücni is fontos.
Ilyet csak egy gyártó kínál az Author !
Kinetik Asl, Traction Asl, Versus Asl.
www.author-hungary.com
Tévedésben vagytok a nõi kerékpár nem abból áll, hogy szívlapát nyereg meg magasabb kormány. Persze ez is fontos, de a lényeg a váz. Az igazi nõi modelleknek rövidebb a tengelytáva, puhább a telója ( a lányok normál esetben könnyebbek ) rövidebb a hajtókarja más formájú a pedál és a nyereg is. A rövidebb stücni is fontos.
Ilyet csak egy gyártó kínál az Author !
Kinetik Asl, Traction Asl, Versus Asl.
www.author-hungary.com
Posted 2003. February 24. - 21:15
szerintem a csajiknak egy számít a kényelem és a design
(nem a csajomnak, a nõvéremnek pakoltam)
alternatívák:
-fully váz: olcsobb lehet, kénelmes nem üti fel -megatív: nehéz, nem jól mászik (városba kiri)
-merev váz- ráz (bikedrive+ királynereg+ telo +rugósneregcsõ= x) mászós könnyü
-3forgós: dráága amúgy kiri
fontos alkat:
-bazipuha nyereg (a sziszteremén vagy 3cm gele van Imággya)
-freeride kormány (nem ráz jól irányítható)
-teló (valózínû nem letörésekre kell......)
-városga ááááálatinagy slickgumi (felraktam a gépére a 2.5-ös Big apple-met.... vehettem magamnak másikat)
[glow=red,2,300]a jegfontosabb: csaj nemszeret szerelni és úútálja ha valami nemfrankó[/glow] (hiszti mer nemváááááált)
végül nem biztos hogy szeret kézenállni (alacsony stucni...)
ami jó: nem ért hozzá ezért helyenként spórolhacc
(nem a csajomnak, a nõvéremnek pakoltam)
alternatívák:
-fully váz: olcsobb lehet, kénelmes nem üti fel -megatív: nehéz, nem jól mászik (városba kiri)
-merev váz- ráz (bikedrive+ királynereg+ telo +rugósneregcsõ= x) mászós könnyü
-3forgós: dráága amúgy kiri
fontos alkat:
-bazipuha nyereg (a sziszteremén vagy 3cm gele van Imággya)
-freeride kormány (nem ráz jól irányítható)
-teló (valózínû nem letörésekre kell......)
-városga ááááálatinagy slickgumi (felraktam a gépére a 2.5-ös Big apple-met.... vehettem magamnak másikat)
[glow=red,2,300]a jegfontosabb: csaj nemszeret szerelni és úútálja ha valami nemfrankó[/glow] (hiszti mer nemváááááált)
végül nem biztos hogy szeret kézenállni (alacsony stucni...)
ami jó: nem ért hozzá ezért helyenként spórolhacc
Posted 2003. February 24. - 15:44
nekik még az a legjobb ha építesz egyet és sokkal olcsóbban kijössz a dologgal. kb 50-60 rókából rulla bike-ot lehet már összepasszintani.
Mindenhogy jó bringázni,de legjobb ha többen vagyunk...
Mindenhogy jó bringázni,de legjobb ha többen vagyunk...
Posted 2003. February 18. - 18:21
Szerintem -ha képes vagy rá- megéri építeni, mert olcsóbb (ha ügyes vagy), tuti egyedi lesz, eldöntheted hol akarsz komolyabb és hol szerényebb dolgokat használ(tat
)ni. Nagyon jó dolgokat ki lehet fogni kicsit használtan, az eredeti ár töredékéért. Meg figyelni kell az akciókat és alkudni kell!!!! Én a páromnak és a hugomnak is építettem bicajt (meg ugye magamnak is ), így van tapasztalatom.Mindketten csak a kész bivajjal szembesültek, és boldogok a mai napig is. Oké, nem lesz teljes garanciális és szervíz háttered, de kit érdekel ismerve a garanciális csere és karbantartás nevû nagy népi átverõshowt?
)ni. Nagyon jó dolgokat ki lehet fogni kicsit használtan, az eredeti ár töredékéért. Meg figyelni kell az akciókat és alkudni kell!!!! Én a páromnak és a hugomnak is építettem bicajt (meg ugye magamnak is ), így van tapasztalatom.Mindketten csak a kész bivajjal szembesültek, és boldogok a mai napig is. Oké, nem lesz teljes garanciális és szervíz háttered, de kit érdekel ismerve a garanciális csere és karbantartás nevû nagy népi átverõshowt?
Posted 2003. February 12. - 09:25
Bagi mester!
az Authorokról pár szót.
kedvesemnek Basic sx-et vettem 17" vázzal 2003 modellt.
Ez nem kifejezetten nõi váz, de neki azt mondja a szobában próbálgatás után, hogy kényelmes, nem görnyed rajta stb.
Az Alivios felszereltség szerintem nem rossz, illetve a Tektro fékek sem mondhatók gagyinak. Próbáltam, fog mint állat.
Ha nem vadulós természetû a csajos, akkor jó lehet.
Ez gép 99.900,-Ft, bár én kaptam rá "flotta" kedvezményt, kulacsot stb.
A Kinetic asl már nõi vázas, (asl) bár nekem valamiért nem tetszett.
A cuccokat meg ráérsz késõbb a fejlõdés ütemében cserélgetni.
az Authorokról pár szót.
kedvesemnek Basic sx-et vettem 17" vázzal 2003 modellt.
Ez nem kifejezetten nõi váz, de neki azt mondja a szobában próbálgatás után, hogy kényelmes, nem görnyed rajta stb.
Az Alivios felszereltség szerintem nem rossz, illetve a Tektro fékek sem mondhatók gagyinak. Próbáltam, fog mint állat.
Ha nem vadulós természetû a csajos, akkor jó lehet.
Ez gép 99.900,-Ft, bár én kaptam rá "flotta" kedvezményt, kulacsot stb.
A Kinetic asl már nõi vázas, (asl) bár nekem valamiért nem tetszett.
A cuccokat meg ráérsz késõbb a fejlõdés ütemében cserélgetni.