Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

evés-ivás, verseny elõtt közben és után

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
54 hozzászólás a témában

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
hát fizetni kell érte  :)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
mit jelent a nem ingyé'?

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
nekem a powerbar szeletek nagyon bejönnek ezeken a maratonokon. kicsi, nem kenõdik el, bár qgyorsan felszívódik, nem kell mellé speckó piát inni, hanem jó a sima víz is de azt sokat. Íze elég túrhetõ, sõt még jól is esett az a kicsit édes-pikáns íz mikor már éppen kidöglõben voltam. Powergel viszont olyan gely, mint a disznaj (jorus, ha te kamálod ezeket az édes cuccokat, akkor tecceni fog ;)), de gyorsabban kibontható és "megehetõ", mint a bar. max annyi hátránya van, hogy meglehetõsen ragad mikor kibontottad a tasakjából, de végülis enni kell nem fogdosni  ;D Én pl néhány kilcsit úgy tekertem le a bükkmaratonon, hogy a kesztyûmön lifegett a cucc, mert kaja közbe pont jött egy dhsabb rész oszt nem akartam egy gégemeccéses balesetet megamnak, úgyhogy a maradék szeletet felmatricáztam a kezemre  :) Ja még annyi neg, hogy nincsen ingyé, bár szerintem reáli ár, ha azt nézed, hogy hány banánt/szõlõcukrot/csokit/IDÕT spórolsz vele. Akár amatõröknek is!

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
powerade> a szilvás maratonon is ilyet osztogattak. Ez ugye energiaital lenne. De akkor miért nin benne enegria? Ha jól emlékszem akkor valami borzalmasan alacsony kalóriát tartalmaz.

De lehet, hogy tévedek, és nem energia ital, hanem valamilyen izotóniás ital. Ami már inkább igaznak tûnik, ugyanis nekem nagyon jól esett fent említett szilvás maratonon, de csakis a sárga! A többinek mind x.r íze van szvsz, ez pedig jóóó...... nekem...

Jorus> izgi a recept, amit írtál, de annyit árulj el pls, hogy milyen arányban kellenek bele a cuccok?
és mi az a juharszivar?.. izé.. juharszirup vagy mi...

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
Para ez az elõírás ha cukormentes vagy ilyesmi akkor ezt rá kell írni...

amúgy meg nem a cukor az egyetlen energiaforrás szénhidrát...
van egy csomó más pl taurin meg hasonlók, ebben én sem vagyok otthon, de azt tudni kell hogy ezeket nem növényekbõl nyerik, hanem szintetikus úton állítják elõ õket

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
"csökkentett energiatartalmú sportital"

;D és ezt komolyan ráírták!!! ;D

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
hát biztos hogy van hatása, de ez is szintetikus cucc, tehát hosszabb távon semmiképpen sem javasolt a rendszeres fogyasztása...

bár valamiben úgyis meg kell halni de jobb késõbb mint soha ;D

aszta

aszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 298 hozzászólás
Ja, és ha valaki tud valamit a piákról, õ se fogja vissza magát. Mien pl. ez a Poverádé, amit a Mátra marcsin osztogattak?

AsztA

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
alapvetõen a kérdés magva SZVSZ nem az hogy vigyünk e be tápanyagot akármiylen távon (persze csak kb30-40kmtõl felfelé van értelme ilyesmirõl beszélni), hanem az hogy hogy viygünk be tápanyagot úgy, hogy megfelelõ idõ (max10 perc) alatt képes legyen a szervezet azt feldolgozni jelentõsebb energiaráfordítás nélkül (azaz több energiát nyerjünk mint amennyit befektetünk).

Ezek alapján például a pacalpörkölt nem alkalmas ilyesmire mert eleve mire megemézted háromszor célbaértél vagy kihánytad...
a kókuszos csoki talán mindenki látja már jobb alternatíva, de az is látható hogy nem tökéletes...

miért is??? mivel tele van konzerváló meg állományjavító szerekkel...
ezek alapján SZVSZ a legjobb ilyenkor természetes táplékokat enni alias banán más gyümölcsök mint mazsola (szõlõcukor csak kissé természetesebb formában)
a vércukorszint emelése egy bizonyos fokig bizonyítottan emeli a teljesítményt, de mint mindent ezt sem szabad túlzásba vinni

a legjobb persze az ha lehet olyan természetes!!! készítményeket kapni, amik olyan koncentrált növényi kivonatok amelyeknél a tápanyag szempontjából értéktelen dolgokat eltávolítják a növényekbõl (cellulóz stb.) a maradék pedig gyorsan szinte emésztés nélkül felszívódó formában kerülnek a szervezetbe

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Nos, akkor Én is rosszul tudtam...

Mondjuk verseny elõtt nem is szoktam szõlõzukerót tolni az orcámba, csak menet közben immel-ámmal... viszont amit szoktam  elõtte néha: kávézni... kb.1decinyit benyomni, és kábé 10-15perccel késõbb érzed a hatását...

PéeF

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én annak idején edzõtáborozások edzései elõtt (kick-box) ettem egy speckó energiakoktélt, ami a gyomrot nem terheli, de több tízezer kalóriát tartalmaz, amivel 2-3 óra húzósabb edzést is le lehet tolni. Aki nem szereti az édeset, annak nem javaslom. (Ez persze nem biztos, hogy jó bicózni, csak gondoltam megosztom.)

Recept: levesestányérba kakaóport szórunk, rá kristálycukor, juharszirup vastagon, tejszínhab, felvert tojás fehérje cukorral, az egész tetejére kakaópor és cukor. Nyamm!

Amúgy hallottam már arról, hogy valaki sûrített tejet majszolt kerékpározás közben, ugyanezen okokból (nem lesz tele a gyomrod, mégis rengeteg energia van benne).

aszta

aszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 298 hozzászólás
Nekem pl valaki -- asszem Zed kollega -- aszonta, hogy tekerés elõtt ne egyen a paraszt szõlõcukkert, mert az feltolja a vércukrot, és az nem jó. Másrészrõl tele van energiával, és hamar felszopódik. Mostakóómivaaa'???

AsztA

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Ahoy4

Vélményem szerint egy rövid távon nem nagyon lényeges mit eszel... pontosabban nem nagyon kell enni... legfeljebb némi banántot'...  de a legfontosabb a folyadék után pótlás, és vele az ásványi anyagok pótlása...

DE ha vki más hogy gondolja, szóljon... 8)

PéeF

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 hozzászólás
A kérdés lényege nem is az, hogy kell-e, hanem hogy mit: milyen tápanyag milyen formában mennyi idõ alatt tud hatékonyan felszívódni stb. Nekem kétségeim voltak azzal kapcsolatban, hogy egy kókuszos csokiszelet egyben történõ lenyelése egy rövidebb versenyen pozitív hatást képes kifejteni, de lehet, hogy nincs igazam. Várjuk a hozzáétzõk felszólalását!

aszta

aszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 298 hozzászólás
Haller.

Pixszel azon "vitáztunk", ami a topik címében látható, illetve azon, hogy mit fogyasszon a csõlovas.

Az pl. logik, hogy hosszú távon -- 80-100km -- kell kajálni, de vajon mi a helyzet az amatõr távokkal (40-50km)

Várom a tapasztalatokat, ötleteket.
AsztA