Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

32 vagy 36 küllõs kerék?

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
160 replies to this topic

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
En nem azt mondtam, hogy a MAvic csinalja a legerosebb es a legkonnyebb felniket, csak azt, hogy az egyik legjobb. A termekpalettaja eleg tag hatarok kozott mozog. Persze vannak gyartok, akik csinalnak erosebbet /pl: PlanetX, Atomlab, de a Sunn DoubleWide is erosebb mint barmelyik mavic/, es van aki csinal konnyebbet is. De ez olyan dolog, mint az autoknal a Mercedes. Ahhoz tudnam hasonlitani. Vannak autogyartok, akik csinalnak gyorsabbat, erosebbet, olyat, ami kevesebbet fogyasz, de ezek kirivo esetek. Van, aki raallt arra, hogy eros autot csinal, viszont nincs varosi kocsija.... es tudnam folytatni. Erre is lehet mondani, hogy a Mercedes nem a legjobb, hanem a legnagyobb /ami mondjuk nem teljesen igaz.. :D, de a pelda kedveert vegyuk annak/. Asszem a Maviccal is valahogy igy allunk, szerintem igy kerek a vilag... ;D ;D 8)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Mavicnál az X138-as nem szegecselt, és az illesztés sincs rendesen összeköszörülve, az a khmmm leggyengébb minõségû Mavic felni. Ami nem jelenti azt, hogy sz@r, csak a termékpaletta alja. HA már a szegecselésnél tartunk.

Ami a 121-est illeti: tényleg az 521-es elõdje, bár nem sok jót hallottam róla.

És ha találsz 5000 körül X221-est, akkor mindenképpen azt ajánlom!

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
ne ma teljes trmékpaletta de kb be tudod lõni... amit pl én használok az 5-7000HUF (X221)...

jókat hallottam még a MACH1 felnikrõl is és az áruk szintén nem vészes...

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Köszönöm Ras!
Azthiszem,akkor jó lesz nekem a Sun,vagy a Remerx is... ;)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
Mavic 521 felni 11900.-
Mavic 321 CD felni 14950.-
Mavic 517 felni 11000.-
Mavic 517 CD felni 12560.-
Mavic 317 Disc CD felni 12200.-
Mavic 317 Disc felni 9980.-
Mavic 223 Disc felni 6550.-
Mavic 519 felni 11000.-
Mavic 217 32L felni 7990.-

ennyi egy Bpi boltban...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a 221es ügyében tévedtem... :-X bocsesz.

De a 121es az tutira szegecselt, sõt, duplán, ha jól emléxem. Az volt az 521es elõdje.

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Akkor most vegyek Mavic-ot,vagy ne ???

;D ;D

Árban nagyjából hol vannak a Mavik felnik?

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts

/ha nem nezzuk az arakat/ akkor mindenki jol tudja, hogy a Mavic az egyik legjobb felnigyarto vilagszerte.

talan en a legjobb szavacskat kicserelnem a legnagyobbra es mar igazat is adok neked.. ;)

a legerosebb felnit sem a Mavic csinalja , es a legjobb Xc felnit sem , ha az arat nem nezzuk akkor sem .. persze ez nem valtoztat azon a helyzeten hogy nepszeru es jo minoseget gyartanak .
Talan kiemelnem meg a V-fekesek szamara ,a fekezo feluletet ..itt talan a Mavic az ellovas !!

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
nem tudom de azért egy X221 szerintem megéri az árát...
5000Ft és könnyû/tartós a maga kategóriájában...

és tamaska a 121 nem szegecselt de a 221 már tutira... ha beugrasz hozzám lecsekkolhatod ha gondolod ;)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Sajnos meg kell erõsítenem Vole véleményét! A minõség pézbe kerül, s a technikai cuccok közül azért nem feltétlenül jelentkezik ugyanaz, mint a ruhaiparban, hogy csak a márkát kell megfizetni. Én is használtam már sok felnit, de nekem is csak a 221-es Mavic jött be, bár, mondjuk ki, azért egészen meg voltam elégedve a Ritchey Pro felnijeimmel is.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Jo, akkor helyesbitek:
Szamomra ha felni, akkor Mavic. :P ;D ;D ;D

Nem tudom te hogy vagy vele, de en mar megtanultam az eletben azt, hogy ami tobbe kerul, az nem veletlenul kerul tobbe. Lehet, hogy nem latod a kulonbseget ket, arban kulonbozo dolog kozt, de kesobb kiderulhet. Edi tartozik a gyartas folyaman vegzett minosegellenorzes, a selejtek valogatasa, a gyartosor minosege....
Emellett lattam mar par Ritchey felnit szetnyilni, repedezni, eltorni...Sunnbol szinten...Mach1 -esbol szinten. Mavic -ot is latam persze, de nem fel eveset.
Ha mar itt tartunk, akkor szerinted mit lenne erdemes venni a D321 helyett???

Ez abszolut nem kotekedes, teljes mertekben epitojellegu akart lenni. Nem istenitem a Mavic -ot, nem szarozom le a tobbit, de /ha nem nezzuk az arakat/ akkor mindenki jol tudja, hogy a Mavic az egyik legjobb felnigyarto vilagszerte.
:-\ :-\ :-\ ;) ;)

mrdert

mrdert

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Bocs tamaska, de szerintem tévedtél, mert a mavic x221-es szegecselt.Itt van róla kép is.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Kötekednék egy kicsit. Igaz, hogy a montimba most Mavic felnik vannak füzve, de az a "ha felni, akkor Mavic" kijelentés szerintem kicsit erös...........a mavic böven nem ér annyit amennyiért adják........

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
A Mavic felnik tényleg jók, de ne 221-est vegyél, mert az nem szegecselt. Anélkül nem olyan tartós a felni... :-\ A Remerx panther tényleg jó, én még 2500-ért vettem, de most 4000 körül láttam ugyanolyat, csak feketében. Annyit talán már nem adnék érte.

A legjobb tippem: Vedd meg az én kerekeimet, és jó lesz. ;D Ott van az apróban.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Csak annyit, hogy a 32-36 kullo kozti kulonbsegnek semmi ertelme. A lenyeg, hogy a felni eros legyen. Hiaba fuzol te nagyon jol, muszerrel meg minden, meg 36 kullovel egy Vuelta felnit, az en itthon fuzott 32lukas MavicD321 felnis kerekem sokkal tobbet fog birni. Amugy nekem hatul 32 lukas D321 van /miota befuztek nem volt ujrahuzva, es nincs benne nyolcas, pedig raadasul tarcsaval hasznalom a kereket, ami koztudottan lazitja a tarcsa oldali kulloket/, elol pedig 36 lukas D321 4 kereszttel fuzve, ami szinten nem volt ujrahuzva, es iszonyat merev a kerek.
kb. 3 honapja lettek fuzve a kerekek. Es asszem mondhatom, hogy DH -zok vele.

A lenyeg, hogy ne a felnin sporolj. Inkabb legyen 35e a ket kerek, vagy 40e, de megterul. Es ha felni, akkor Mavic!! ;) ;D ;D

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Rendben.
Szia Rob.
És bocsi az offért!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
OFF

Este rob nem van. Majd holnap 11-14ig, meg péntek este 18-22ig.

ON

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Te vagy az én emberem Rob! ;)
Jövök még kérdeésekkel... ::)
Este vagy?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
A 2.25" simán belefér, de ez már a felsõ határ.

Össztelósba, fõleg sok lefelénél inkább a Sun Rhyno Lite/Ditch Witch valamelyikét ajánlanám, szélesebbek is, mint a Panther, igaz, drágábbak. ÉS baromi nehéz leszedni a gumit a Rhyno-ról!! De ha nem sûrûn szedegeted, akkor azok szvsz jobbak.

Ami általánosságban megfogalmazható: mindenféleképpen legalább 23-24 mm külsõ szélességû szegecselt duplafalú felnit vegyél, és szerintem csapágyas agyakat, márkás küllõket. Így simán építhetsz kereket a következõ 3-4 évre...

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
::)
Mindig van,amit elfelejtek mondani.Ez egy össztelós gép lesz,de nem brutálkodni,csak túrázni és élvezni a lejtõket.Viszont 2.25-ös külsõkkel szeretném használni.

Bagi