Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

I. BMFT Találkozó 2002. február 23-24.

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
612 replies to this topic

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Beszerzõ sofõrök jegyzeteltek?
8)

Köffke Ras...
A krumplit ha jól emléxem kevés fõzési tudományomból, elõtte meg kell fõzni, nem?
Ahhoz esetleg egy vagy két edényt is hozni kellene, hogy azokat gyorsabban meg tudjuk fõzni odabenn a gázon...

De ha nem így van, szóljatok!

:-X

Na csõváz és hátszél...
Joghurtot enm kell fõzni... Paraferee voltam

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
itt a szakács, aki épp nem fõ ;D csak fõz (már ha engedik)

jelentem:
30 fõre:
8kg krumpli
1,6kg fõzõ kolbász
7db nagyobb fej hagyma
7db babérlevél
pirospaprika, só, kevés zsír
három zöldpaprika
két-három paradicsom

ez az igénylista...
remélhetõleg pirospaprikát tudok hozni, de ez még kiderül egy héten belül (kalocsai nagyszülõkön múlik...)

na bye remélem a hozzávalók mindenkinek megfelelnek...
paprika, babér és paradicsom allergiások most szóljanak...

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Szal a szállási költségek ha 30an leszünk uszkve 290fötö lesz...

Ami szerintem nem sok...

A kaja költségeirõl megkérném tisztelt fõ(a)szakács képviselõtársat, hogy nyilatkozzon...
ööö...
túúúl sok testületi elõterjesztést írtam mostanában...  :-X

Na most OFF...
Pf & J

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Hey! Jóóó reggelt!
8)

A tegnapi nap sikerült végre utolérnem az északi frontot... és beszéltem az elvtárssal...

Tisztáztuk a piszkos anyagiakat...
Így tehát:

a szállás

fejpénz -->  250,-HuF/koponya
tüzifa -->  1 000,-HuF
áram --> amennyi benzin fogy...

sajnos jelenleg tüzifa nincs, mert elfogyott...de már megrendelték, és elméletileg addigra lesz...

mint megtudtam az illetékes elvtárstól, a házban van gáztûzhely, így aki melegíteni óhajt valamit, mondjuk kissé megfagyott hátsóját, az nem ott teszi, de van hol... ;)

Plussz ha a bográcsosok nem tudnak hozni állványt, akkor ez megoldható, sõõõt akár egy nagyobb bográcsot is tudnak adni...

A ~30fõhöz csak egy hangos kacajt fûztek ;) , illetve azt, hogy ha jól összehúzzuk magunk, nem lesz gond...

szállásról ennyit..

Kaja

Fõ (a) Szakács: össze kellene írni mibõl mennyit...

na...
most ennyit...
Még 31 nap....
Joghurt legyen az idõjárással...
Paraferee voltam

baliba.

baliba.

törzsvendég

• fórumtag
  • 624 posts
Köszönet Májer Szilárdnak a felhomályosításért!
Liquid=Szilárd???
Nem ellentmondásos???  8)

Fájdalomtól megtört szívvel közlöm a kedves részt venni kívánóknak, hogy a kezem ügyébe került (és ott is marad meghatározatlan ideig) egy már évek óta hitelesnek nevezhetõ éves idõjárás térkép, elõrejelzés, grafikon (amelyik tetszik, osszátok be magatoknak) és az sajna aztatat írja, hogy:
Idõjárás lenni rendkívül zorg ... ööö bocsánat, nem személyeskedés ... szal zord, és barátságtalan ama hétvégén!

Ha az XP-m hajlandó lesz a scanner programját egyenrangú félként kezelni és végre egymásra találnak, talán sikerül akár ide, or a jövõbeli KIVÁLÓ WEB-lapunkra is feltenni! Bár nem hiszem, hogy ennek a térképet egyébbként pénzért adó kolléga örül majd, de majd nem szólunk neki!
:D ;D :o 8)
Üdv: Baliba

olaf

olaf

törzsvendég

• fórumtag
  • 718 posts
Köszönöm a tájékoztatást PF kolléga! :)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
hali YOci!

természetesen fel, ezért nem is kajabáltam, amikor többen felvetették az ótót...
Annyi az egész, hogy egy jelképes összegért Jávorkútig még fel lehet menni... de azt hiszem már ez sem kérik...
A vgy bejáratánál van egy sorompós õrbódé... ez a korlátozás... de azt hiszem már nem nagyon törõdnek az autósokkkal...
Inkább Jávorkúttól van szigorítás...

a Palibád meg elfér... remélem... hétvégén nem sikerült utolérnem az illetékes elvtársat Lillafüreden, úgy hogy nem tudom megmondani pontosan, hogy helyileg hogy állunk...
:-/

De sok jó ember... ;)

Pf & J

YOci

YOci

törzsvendég

• fórumtag
  • 545 posts
Hi Paraferee!

Csak azt akarom megkérdezni,hogy ótóval el lehet menni teljesen odáig mert azt irtad,hogy a forgalom elõl korlátozva van ???
Ja az nemlenne baj ha hozok+1 fõt?
Mert akkor tudom hozni a palibá ööö a paripát.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
8)

Kend oszt jól beszilt...

Csak asztatat felejtette ki, hogy az szélsõséges hõmérséklet miatt hirtelen burjánzó pálmafák tövében különös figylemmel legyenek, mert a nagy hõingadozások miatt lefagyó kókuszok baleset veszélyesek!

Persze ez csak az olyan területekre vonatkozik, ahol eleve is megnõ a pálma... mint például nem a Bükk...

Na így már majd nem teljres az igazság...

;)

Pf

vendég__*

vendég__*
  • vendég
ON

Kedves Paraferee és mindenki más!

Idetévedvén olvastam tervüket az idõjárással kapcsolatban. Nem tudom mit terveznének erre az idõre, de én talán segíthetek.

Amennyiben szándékuk erõteljes elhatározásra jutott, és már semmi nem tántoríthatja el Önöket ettõl a "melegidõtakarunk" hozzáállástól, talán tehetek valamit.

Jósolhatok egy kis jóidõt...

Február végén meleg nyárias, napos idõre számíthatunk. A napsütést csak néha 8-10 órára zavarhatja meg kissebb gomolyfelhõzet, melybõl enyhe csapadék és 20-30 centis hó eshet. A szél nem támad fel, mert fújni fog végig.
Éjszakára az idõ nem hûl le. A legmagasabb éjszakai hõmérséklet minusz 15 és plusz  20 fok között ingadozik, óránként... A nyugdíjasok költözzenek le a földközi-tenger partjaira, erre az idõre.
Az autósok figyelmét felhívnám, hogy front hatás lesz, melynek következtében a fonrtális hatások veszélye megnõ. Akik török gyártmányú autóban ülnek, ne feledjék, hogy óránként álljanak meg. Nem lehet olyan sokat kibírni "törökülésben"...

A Bükk környékén haladók, lakók és halandók figyelmét felhívnám, hogy a kerékpáros áradat ilyenkor megszokott. Hagyják õket nyugodtan kibontakozni...még gyerekek.... ;D

Derûs Napot
Ájer Szilárd

UFF
és LiquidBugger
8)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
2002. február 23.
indul: 08:05
érkezik: 10:26 (Tiszai pu.)

kerékpár viteldíj: 389 (oda)
diákjegy: 506 (oda)

ugye erre gondoltatok... jólenne akkor dönteni... (nekem töknyóc, én azzal megyek amivel a nagynép ;D, bár ilyen korán átkerózni Budáról.... na mindegy.... csak korán kell kelni ;))

na uff és akkor döntsünk szerintem hogy melyikkel, mert akkor az óttósok is tudnak ehhez igazodni, ha tényleg van még felajánlás cucctranszportra...

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Hajjj Liquid barátom...

Majd meglátom mit tehetek felsõbb körökben jártamban-keltemben... ;)

Az a 20fok jó lesz mínuszban is? ;D

Az idõjáráshoz csak annyit, hogy valszeg hidegek lesznek még febr. vége fele sajna... márc.ra nagyon mondogatják az erõteljes melegedést... de hát akkor már minek? ;)

Csõváz és hátszél...
Joghurt melegítené már is... de nem megy...  Paraferee voltam

vendég__*

vendég__*
  • vendég
ON

Para!

Ha már mindent és mindenkit lerendeztél....AZ IDÕT IS RENDELD MEG!

Én személy szerint 20 fokra és napsütésre gondoltam. Ha nem megy írd meg, mert akkor dupla mennyiségû alkoholt kell vinnem magammal.

UFF
LiquidBugger
8)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Szega olaf!

Már fentebb említettem, de még egyszer akkor...
8)

A Savós-vgyi szerpentin kezdetétõl a forgalomtól elzárt, pontosabban korlátozott útról van szó... (Én még mondjuk emléxem, amikor még teljes forgalom mehetett át rajta...) Szal SEMMILYEN BUSZ nem közlekedik arra...
Busszal a Miskolci nagyállomástól a következõképpen tudsz eljutni a vgy aljáig...

No1 :  ez a busz kivisz egészen a Majális Parkig... Itt szállj le, és az út jobb oldalán lévõ megállóba sétálj át a Majálois Parki bal oldali fordulós megállóból...

No5 :  itt várd be ezt a buszt, és ez kivisz Lillafüredre...
Sajna ez nem megy a vgy bejárata felé, így ha ezzel mennél, még a vgy bejáratáig is gyalogolnod kellene, ami uszkve 2-2,5km...
Ha a fenti helyen, Majális Parkban, nem az 5öst, hanem az Ómassa feliratú buszt várod be(megállóban a táblán elméletileg fennn vannak a indulási idõpontok) akkor a sofõrrel meg kell beszélned, hogy a Savós-vgy bejáratánál rakjon le...

No ennyi amit busz téren tudok segíteni...
Ha nem tudod megoldani a taxizást valakivel, akkor buszozz ki a vgyig, majd tel. és megoldjuk szerintem... ;)

Hangi: hááát ez van...  :( Majd a kövin! ;)

Pesti szekció: TOVÁBBRA IS NYITOTT A KÉRDÉS: JÓ E NEKTEK A KORÁBBI VONAT??

Csõváz és hátszél...
Joghurtos Jó Hetet Mindenkinek, Paraferee voltam

olaf

olaf

törzsvendég

• fórumtag
  • 718 posts
Azt olvastam én arra voltam kíváncs, hogy tudtok-e olyan buszt mondani ami oda visz ;)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
olaf:

Paraferee írta:
A házat Lillafüred felõl úgy lehet megközelíteni, hogy a Hámori-tó mellett elfordultok Ómassa felé, majd a Jávorkúti elágazásnál fel, a szerpentinnek... felérve a fennsíkra még kábé 6-700méter, és bal kéznek lesz egy földút, sarkán egy faragott, Létrástetõ feliratú faoszloppal... Innen ncsak 2-300méter és a háznál vagyunk... A ház elõtt pár méterre csordogál egy patak...

csak vissza kellett (volna) ugrani pár stócnyi írást...  ;)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Emberek!!...  >:(
Ti el vagytok tévedve!!
PENTAX MZ-50 RULEZ FOREVER!!  ;D ;D ;D ;D
...csak ennyit akartam mondani...  ;)

egyébként canon is, nikon is nagyon ok  ;) :)

Hangi

Hangi

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Ezer boccs, de nem fogok tudni elmenni. Nem szabadkozom mert nincs értelme de tényleg sajnálom!

olaf

olaf

törzsvendég

• fórumtag
  • 718 posts
Kérdéseim:
Ha verda nélkül megyek, hogy jutok fel a hegyre?Megy arra busz?
Aki Pestrõl kocsival megy azok közöl esetleg kihez férnék be Szihalmom? (Ez Füzesabony) utánni falu)
Választ kérek esetleg telefonszámot! köszi!

olaf

olaf

törzsvendég

• fórumtag
  • 718 posts
ok ;D