Jelentkezz be Regisztrálj
hajtómû
Írta 2005. október 02. - 17:36
lenne egy kérdésem. megéri a Shomano Deore XT hajtókar az árát? Ér annyit amennyibe kerül? elõre is köszi a segítséget
Írta 2005. október 02. - 09:19
A lánc szerintem nem a kopott hátsó kazetta miatt nyúlik, hanem mert gagyi -ahogy te írtad. 700km után akkor sem szabad elkopni a hajtómû nagy fogaskerekeinek, ha egy gramm olajat sem teszel rá.
Szerintem a megoldás egy új kazetta + lánc. A régi fogsort lehet, hogy szét sem tudod szerelni a reszeléshez.
Ahogy mondod! Legolcsóbb megoldás, fogsz egy vékony reszelõt, és az összes fogat olyan ívûre reszeled, mint kb. egy újé. Elõtte bontsd szét a sort fogaskerekekre. Kicsit gány megoldás, de már kénytelen voltam vele élni, amikor az új lánc, a régi soron csak a 13as fogaskeréken akart ugrani. Másik megoldás, új sor, új lánc... Ha továbbra is így használod, akkor nem lesz olcsó mulatság új alu tányérokat venni.
Írta 2005. október 02. - 09:12
Írta 2005. október 02. - 07:56
Lenne még egy bónusz kérdés: alu tányérokat használok és 700 km után látható kopás van a fogakon. Hátul egy eléggé kopott 7-es sor van, a lánc viszont új (egy gagyi shimano). lehet-é, hogy a hátsó kopott kerekek miatt nyúlik a lánc mint állat, ami pedig az elsõ l.tányérok intenzív kopását eredményezi..????
Mi az olcsó megoldás??? ))
Ahogy mondod! Legolcsóbb megoldás, fogsz egy vékony reszelõt, és az összes fogat olyan ívûre reszeled, mint kb. egy újé. Elõtte bontsd szét a sort fogaskerekekre. Kicsit gány megoldás, de már kénytelen voltam vele élni, amikor az új lánc, a régi soron csak a 13as fogaskeréken akart ugrani. Másik megoldás, új sor, új lánc... Ha továbbra is így használod, akkor nem lesz olcsó mulatság új alu tányérokat venni.
Írta 2005. szeptember 30. - 21:38
Szerintem a látható kopás inkább a kistányéron gáz... esetleg ott okozhat gondot, de a két külsõ tanyéron... nem hiszem
nekem új vázba ment truva gigapipe sl. volt rajt valami gumis cucc a meneteken, az nem arra van, hogy beszorítsa? + a menetirány is úgy van, hogy hajtásirányban betekeri a monót!!! tehát ha már szétmentek a csapágyak és szorulni kezd a tengely, akkor behajtja magát a blokk. Mivel igen kezdõ vagyok, oktassatok ki, ha tévednék. (nem használtam menetrögzítõ kenceficéket)
Lenne még egy bónusz kérdés: alu tányérokat használok és 700 km után látható kopás van a fogakon. Hátul egy eléggé kopott 7-es sor van, a lánc viszont új (egy gagyi shimano). lehet-é, hogy a hátsó kopott kerekek miatt nyúlik a lánc mint állat, ami pedig az elsõ l.tányérok intenzív kopását eredményezi..????
Írta 2005. szeptember 29. - 13:01
Máskülönben a kopottabb cumó minig idõ elõtt megeszi a jókat.
másnak hajtok, mások hajtanak"
vendég_kerekeske_*
Írta 2005. szeptember 27. - 17:25
vendég__*
Írta 2002. október 12. - 08:52
vendég__*
Írta 2002. október 12. - 08:51
az tul drága, anniyt ne aggy pár cseppért. ráadásul az szentem nem is menetrögzítõ hanem valami egyéb ragasztó. nekem 270-es van, ez rezgésnél se töredezik szét és szünik meg létezni. ezt ajánlom neked is. van kis kiszerelésben is, tán 5ml.
mer ugye a cél nem csak az hogy fogjon, hanem minden körülmények között fogjon, csak akkor gyöjjön szét, ha te kiakarod venni. ezért célszerû ojat venni, amely állja a dinamikus/változó terhelést is, ami a bringázásnál 1értelmû.
a meneteket zsírmentesre kell tisztítani, ehhez van külön Loctite cucc, de meg lehet oldalni mással is. csak vigyázni kell nehogy befojjon a középrész csapágyába, mer akkor kalap. amikor megszáratt, a csavart teljesen bekened a rögzítõvel, majd becsavarod és megbikázod. a 27-esnek 24óra száradási idõ kell, addig ne bringázz. az eggyel gyengébb fokozatú is tökéletes, ez a 262. ez annyiban jobb hogy zselésebb, és nem folyik anyira mint a 270. ez már (262) 6 óra alatt megszárad, igaz hogy kisebb erõvel köt (70-80% a 270-hez képest), de ez is tökélketes, és olcsóbb is.
Írta 2002. október 11. - 16:32
Írta 2002. október 11. - 13:29
Idézném Tibit (szerelõ egy meg nem nevezett kerékpárboltban...): "Egy körömlakk ugyan úgy megteszi." Olcsó (anyukádnak biztos van), és állítólag (nem próbáltam!!!) ugyan úgy mûködik.
Írta 2002. október 11. - 03:35
Írta 2002. október 10. - 21:02
aztán octalinkhez meg octalink...
Írta 2002. október 10. - 20:40
Írta 2002. október 10. - 16:45
Írta 2002. október 06. - 21:54
Írta 2002. október 06. - 21:43
árat meg ilyesmit nem tudok, de szerintem egy árban vannak a hagyományos fajtákkal...