Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

hajtómû

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
175 replies to this topic

en2002

en2002

törzsvendég

• fórumtag
  • 273 posts
hellosztok

lenne egy kérdésem. megéri a Shomano Deore XT hajtókar az árát? Ér annyit amennyibe kerül? elõre is köszi a segítséget
TREK 6500 DISC
Ez nem egy bicikli. ez egy Trek!
Képeim: http://kep.tar.hu/kerotura

szantocsa

szantocsa

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Háát... nem tudom. Kérdés az is hogy az elsõ tányérok újak é. Meg az is kérdés, pontosan milyen cuccok vannak rajta... mármint kazetta, lánc, hajtómû... és melyik milyen idõs. Elvileg a hátsó fogak reszelése megoldás lehet, de nem minden esteben. Általában egy kazetta két láncot bír el... én a második lánc elõtt szoktam lereszelni a sorját a fogakról. Egyébként 100 km után is látható kopás van az elsõ tányérokon, fõleg ha gagyibb cuccról van szó. Az elsõ fogaskerekeknek sokat kell bírni és ott is elõször a belsõ (magyrészt acél) tányérokon látszik a kopás vagy sorja.
A lánc szerintem nem a kopott hátsó kazetta miatt nyúlik, hanem mert gagyi -ahogy te írtad. 700km után akkor sem szabad elkopni a hajtómû nagy fogaskerekeinek, ha egy gramm olajat sem teszel rá.
Szerintem a megoldás egy új kazetta + lánc. A régi fogsort lehet, hogy szét sem tudod szerelni a reszeléshez.

Ahogy mondod! Legolcsóbb megoldás, fogsz egy vékony reszelõt, és az összes fogat olyan ívûre reszeled, mint kb. egy újé. Elõtte bontsd szét a sort fogaskerekekre. Kicsit gány megoldás, de már kénytelen voltam vele élni, amikor az új lánc, a régi soron csak a 13as fogaskeréken akart ugrani. Másik megoldás, új sor, új lánc... Ha továbbra is így használod, akkor nem lesz olcsó mulatság új alu tányérokat venni.

Eladnék egy komplett 21-es Alivio hajtásláncot egy pár ajándék kerékkel 15-ért... meg egy RST Capa CL-t 8-ért.

szantocsa

szantocsa

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
..
Eladnék egy komplett 21-es Alivio hajtásláncot egy pár ajándék kerékkel 15-ért... meg egy RST Capa CL-t 8-ért.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Lenne még egy bónusz kérdés: alu tányérokat használok és 700 km után látható kopás van a fogakon. Hátul egy eléggé kopott 7-es sor van, a lánc viszont új (egy gagyi shimano). lehet-é, hogy a hátsó kopott kerekek miatt nyúlik a lánc mint állat, ami pedig az elsõ l.tányérok intenzív kopását eredményezi..????
Mi az olcsó megoldás??? :)))

Ahogy mondod! Legolcsóbb megoldás, fogsz egy vékony reszelõt, és az összes fogat olyan ívûre reszeled, mint kb. egy újé. Elõtte bontsd szét a sort fogaskerekekre. Kicsit gány megoldás, de már kénytelen voltam vele élni, amikor az új lánc, a régi soron csak a 13as fogaskeréken akart ugrani. Másik megoldás, új sor, új lánc... Ha továbbra is így használod, akkor nem lesz olcsó mulatság új alu tányérokat venni.

szantocsa

szantocsa

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
12 éve montizok, de még soha nem használtam menetrögzítõt... igaz eddig még csak Shimano középrészeket használtam...

Szerintem a látható kopás inkább a kistányéron gáz... esetleg ott okozhat gondot, de a két külsõ tanyéron... nem hiszem

nekem új vázba ment truva gigapipe sl. volt rajt valami gumis cucc a meneteken, az nem arra van, hogy beszorítsa? + a menetirány is úgy van, hogy hajtásirányban betekeri a monót!!! tehát ha már szétmentek a csapágyak és szorulni kezd a tengely, akkor behajtja magát a blokk. Mivel igen kezdõ vagyok, oktassatok ki, ha tévednék. (nem használtam menetrögzítõ kenceficéket)

Lenne még egy bónusz kérdés: alu tányérokat használok és 700 km után látható kopás van a fogakon. Hátul egy eléggé kopott 7-es sor van, a lánc viszont új (egy gagyi shimano). lehet-é, hogy a hátsó kopott kerekek miatt nyúlik a lánc mint állat, ami pedig az elsõ l.tányérok intenzív kopását eredményezi..????

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Normál használat mellett, ha minden új, akkor a hajtómû tányérjai kopnak a leglassabban. Illik 2 láncot venni, és együt elkoptatni a hátsó sorral. Aztán sor csere, és két új lánc.
Máskülönben a kopottabb cumó minig idõ elõtt megeszi a jókat.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
nekem új vázba ment truva gigapipe sl. volt rajt valami gumis cucc a meneteken, az nem arra van, hogy beszorítsa? + a menetirány is úgy van, hogy hajtásirányban betekeri a monót!!! tehát ha már szétmentek a csapágyak és szorulni kezd a tengely, akkor behajtja magát a blokk. Mivel igen kezdõ vagyok, oktassatok ki, ha tévednék. (nem használtam menetrögzítõ kenceficéket)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
wazz, most látom hogy má eccer eszt leírtam.....má hüjülök

vendég__*

vendég__*
  • vendég
joarc

az tul drága, anniyt ne aggy pár cseppért. ráadásul az szentem nem is menetrögzítõ hanem valami egyéb ragasztó. nekem 270-es van, ez rezgésnél se töredezik szét és szünik meg létezni. ezt ajánlom neked is. van kis kiszerelésben is, tán 5ml.
mer ugye a cél nem csak az hogy fogjon, hanem minden körülmények között fogjon, csak akkor gyöjjön szét, ha te kiakarod venni. ezért célszerû ojat venni, amely állja a dinamikus/változó terhelést is, ami a bringázásnál 1értelmû.

a meneteket zsírmentesre kell tisztítani, ehhez van külön Loctite cucc, de meg lehet oldalni mással is. csak vigyázni kell nehogy befojjon a középrész csapágyába, mer akkor kalap. amikor  megszáratt, a csavart teljesen bekened a rögzítõvel, majd becsavarod és megbikázod. a 27-esnek 24óra száradási idõ kell, addig ne bringázz. az eggyel gyengébb fokozatú is tökéletes, ez a 262. ez annyiban jobb hogy zselésebb, és nem folyik anyira mint a 270. ez már (262) 6 óra alatt megszárad, igaz hogy kisebb erõvel köt (70-80% a 270-hez képest), de ez is tökélketes, és olcsóbb is.

joarc

joarc

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Hát azért biztos nem körömlakk van benne mert akkor egyu nullával kevesebb lenne az ára neki.

Scottos_Misi

Scottos_Misi

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 posts
Menetrögzítõ?

Idézném Tibit (szerelõ egy meg nem nevezett kerékpárboltban...): "Egy körömlakk ugyan úgy megteszi." Olcsó (anyukádnak biztos van), és állítólag (nem próbáltam!!!) ugyan úgy mûködik.

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
Chrow... NEM !!

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
4szögtengely vagy isis??? csak mert isishez csak isises passzol és 4szgeshez meg 4szöges...
aztán octalinkhez meg octalink...

chrow

chrow

vendég

• fórumtag
  • 145 posts
2002-es race face hatomu mukodni fog nekem regebbi lx monoblokkal?

joarc

joarc

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
megnéztem az 50 ml es loctite csavarrögzitö csupán 17900 azaz tizenhétezerkilencszáz forint + ÁFA 081 volt a száma asszem ti mennyiért vettétek?

Shaggi

Shaggi

törzsvendég

• fórumtag
  • 403 posts
Megtaláltam!Az Lx-tõl kezdõdik az ilyen fajta mono ami van octásba is!Holnap tûzök be a boltba és rá is kérdzek!KIRÁLY nem nyírom tovább ezt a monoblokkot hátha még meg lehet menteni!

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
shimano.com ;)

árat meg ilyesmit nem tudok, de szerintem egy árban vannak a hagyományos fajtákkal...

Shaggi

Shaggi

törzsvendég

• fórumtag
  • 403 posts
Ras nem tudsz mondani egy linket vagy egy kódszámot esetleg egy árat is octásra???? ::)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
az Etype monoblokkok a Shitmanónál kifejezetten középcsapágyra rögzíthetõ eváltóhoz valók... talán azzal kéne próbálkozni...

Shaggi

Shaggi

törzsvendég

• fórumtag
  • 403 posts
OK mindenképp megnézem!Lehet hogy elõbb jön a Mikulás ebbe az évbe a monoblokkommal!? ;D