Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4974 hozzászólás a témában

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Kizárt dolog, hogy szolgáltatók rábólintsanak az integrált SIM-re.
Nem mintha Steve papa nem tehetné meg, hogy hirtelen felindulásból saját szolgáltatót is indít :D

Szerintem a szolgáltatók sim-jét integrálná Steve papa, a szolgáltatók nagy örömére...

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

annyit a hülyének is megér!
Még talán én is veszek egyet!
Lehet még egyáltalán kapni? Mert a weben már nem rendelhetõ.

már sajnos nem volt:( holnap még megpróbálom szombathelyen, hátha, de sokat nem remélek.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Dominóban 10e a T-Mobile Pulse Mini. Annyit megér vagy szar az egész?

annyit a hülyének is megér!
Még talán én is veszek egyet!
Lehet még egyáltalán kapni? Mert a weben már nem rendelhetõ.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

monochrome

monochrome

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

iPhone 4S features A5, 8MP camera, integrated SIM; iPhone 5 in spring 2012? | 9 to 5 Mac

Kizárt dolog, hogy szolgáltatók rábólintsanak az integrált SIM-re.
Nem mintha Steve papa nem tehetné meg, hogy hirtelen felindulásból saját szolgáltatót is indít :D

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás
Dominóban 10e a T-Mobile Pulse Mini. Annyit megér vagy szar az egész?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
iPhone 4S features A5, 8MP camera, integrated SIM; iPhone 5 in spring 2012? | 9 to 5 Mac

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Az nem baj, ha sok, részletes, szájbarágós. Nem szeretem, amikor informatikusi szakszöveget nyomatnak, azt is csak röviden, aztán szívjon vele a polgár.

monochrome

monochrome

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Most újítottam Blackberry 9780-ra...ideje volt már, nagyon baba cucc.

Nah, ennek a netrõl lehúzott magyar nyelvû útmutatója 340 oldal!!! Bár a BB pont nem a könnyen emészthetõ állatfaj, de ez akkor sem piskóta... :D

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Még sosem történt velem elõ olyan, hogy olyanért fizettem, amit véletlenül használtam. Ehhez vagy nagyon hülyének kellene lenni, 17 évnyi telefon használat után, vagy hirtelen 10 évnyi fejlõdést kihagyva, hirtelen venni egy telefont, amirõl valóban fogalmunk sincs, hogyan mûködik, és ennek ellenére nem olvasgatni a használatit, csak nyomogatni a gombokat.
Nem értek egyet, nem csak a készülékek okosodnak. Ha valaki nem ma kezdte a mobilozást, az tudja az sms és az mms közötti összes lényeges különbséget, és azt is, hogy a mobil internet sincs ingyen (általában).
Megutálni vagy megszeretni én csak azután tudok egy készüléket, miután jól kiismertem.

Egyébként a használati utasítások nem sokat érnek, ezért nem is olvasgatom túlzottan. Inkább megkérdezem olyanoktól a dolgokat, akik már használtak olyat, mint amivel én épp akkor ismerkedek.

Pl. a jelenlegi telefonom wifi és gps terén tud többet az elõzõnél. A wifirõl feleslegesnek tartottam olvasgatni, bekapcsoltam és használtam, majd késõbb elolvastam mit írnak róla, hátha van valami, amit jó tudni, de nem volt.

A gps-rõl meg már a vásárlás elõtt megkérdeztem az eladót, és másokat is, hogy kell e érte külön fizetni. De egyébként is, kiírja a telefon, hogy "a további kapcsolatért a szolgáltató díjat számolhat fel".Más egyéb újdonság meg nem volt a telefonban.

Az olyan dolgok, amik nekem valódi gondot okoznak, azon sajnos nem segít a használati utasítás.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

A használatit én csak késõbb olvasom el, miután marad olyan dolog, amiben nem vagyok biztos, vagy nem jövök rá a megoldásra.
Amúgy szerintem, ha valaki folyamatosan mindig kicsit nagyobb tudású telefont vesz, akkor nem sok ujdonság van, amire nem jön rá magától. Na jó, mondjuk nekem soha nincsenek is csúcsmobiljaim.

Ez helytelen. így gyakorlatilag annyit érsz el hogy idõvel rájössz hogy eddig mit b*sztál el. De ez általában már késõ...Miután kiszámlázták az adatforgalmat, miután kiszámlázták az SMS helyett elküldött MMS-t, és miután megutáltad használni a készüléket mert nem tudod hogy mi hogy mûködik.
Az általad említett metodika 2000-2005 körül még mûködött. És az a baj hogy az ügyfelek nagyobb része így is használja a készüléket.
A készülékek okosodnak, de a fogyasztók maradtak ugyan olyanok.....Nem csak az igényeknek kéne haladni a korral, hanem annak az igénynek is hogy megtudjam hogy az általam használt technikát hogyan kell használni. Akiben ez nincs meg az megérdemli a magas számlát és hogy szívjon a telefonnal.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
A használatit én csak késõbb olvasom el, miután marad olyan dolog, amiben nem vagyok biztos, vagy nem jövök rá a megoldásra.
Amúgy szerintem, ha valaki folyamatosan mindig kicsit nagyobb tudású telefont vesz, akkor nem sok ujdonság van, amire nem jön rá magától. Na jó, mondjuk nekem soha nincsenek is csúcsmobiljaim.

A gps, gprs-en én is sokat röhögök magamban, amikor az ezer éves telefonra mondja valaki, hogy ebben is van gp®s.:)

Az ügyvéd srác nagyon következetes volt. :) Általában ha valakinek nem jön be egy telefon, akkor nem a következõ szériát várja belõle, hanem keres egy másik márkát.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Az Apple a legnagyobb mobilgyártó bevétel alapján - Appleblog

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
IPhone-hoz még manuált se adnak, csak egy URL-t, ahol el lehet olvasni. :)
Egyébként nem egy olyan ismerõsöm van, akik egész jól elvannak a mai világban, de például nem értik, hogy ha otthon náluk van "ingyenes net" (vagyis a szomszéd nem titkosította a WiFi-jét), akkor ha elutazik Csopakra, akkor ott miért nem mûködik, amikor pedig mindent ugyanúgy csinál... :)

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Nem hiszem hogy lustaság kérdése, ha valakinek nincs szüksége wifire, gps-re, 5mpx kamerára stb. Vannak, akik nem akarják folyton buzerálni a telefont, hanem csak telefonálni meg egy két alap funkciot használni rajta. Nekem "szükségem" van ezekre a csodadolgokra, de valójában meg nincs, simán el lehet élni gps és wifi nélkül is.
Nem hiszem hogy félelem kérdése mindez. De az emberek nagy részének valóban nincs ezekre szüksége. Sõt, akiknek okos teloik vannak, azok nagy része csak sznobériábol vett ilyen telefont, és nem azért, mert kihasználja a lehetõségeit.
Mint ahogy simán elvannak az emberek alap biciklikkel, és ugyan olyan jokat tudnak kirándulni, mint az XT-s fully biciklikkel. Sõt...

Ja, és egyelõre én is visszatérek a nyomogombhoz.

soknak szüksége lenne rá, vagyis inkább szeretné ha lenne GPS meg WiFi meg ilyenek. Csak lusták utánaolvasni, informálódni.
Például nincsenek tisztába azzal hogy mi is az a GPS. Alapból keverik a GPRS-el és tudják hogy az "fizetõs" és inkább ezért nem is vesznek olyan telefont amiben van. Nokia telefonoknál pedig nagyon sokan pipára mennek a GPS használattal mert LUSTÁK elolvasni a használatit. Pedig ott figyel a használatiban hogy online módban használva adatforgalmat generál aminek költsége lehet.
Van a másik verzió amikor azért akarnak WiFi-s telefont mert "avval ingyen lehet internetelni". Csak ilyenkor megint elõfordul hogy nem olvassák el a használatit (10 emberbõl 6, mer Magyarok vagyunk és "ki ha én nem"). Utána egy hónap múlva jönnek hogy elég magas lett a számla.
Nem képesek megérteni egyes emberek hogy ezek a készülékek nem olyanok mint egy 3210-es Nokia, hogy ha 2 órát nyomogatom otthon akkor rájövök hogy mi hogyan mûködik. androidos telefonoknál még a használati is elég szûkszavú, ezért szoktam javasolni fórumokat portálokat amiket érdemes elolvasgatni. Van aki megfogadja, esetleg felír néhány címet, de a legtöbben leszarják. Még én is elsõ nap SIM nélkül használtam a telefont hogy nehogy elcsesszek valamit, pedig egész nap ilyeneket nyomkodok, és úgy gondolom elég tájékozott is vagyok a témában.
De sokan vannak akiknek nincs ezekre szükségük, viszont szeretnének olyan telefont amit akár 5-6 évig használnának. egyrészt mert csak telefonálásra kell neki, másrészt nem akar(vagy nem tud) új dolgokat megszokni. Az már a gyártók hibája hogy jelenleg erre nagyon kevés alternatívát tudunk biztosítani. Ami meg esetleg van az drága.
A sznobériából általában felsõ kategóriás telefonokat vesznek tényleg. :) Ez egy külön faj. Szoktunk rajtuk röhögni. Az ilyenek azért vesznek Galaxy S-t vagy X10-est vagy Desire HD-t Vagy N8-at mert 100ezer felett van az áruk. És ha véletlenül 100 alá esik a független ára akkor már jönnek cserélni. :)
A múltkor volt nálam egy ügyvéd srác. Na õ volt ennek a dolognak a mintapéldánya! Galaxy S, természetesen tok és védõfólia nélkül (mer én megtehetem hogy ha leamortizálom a telefont akkor vegyek egy újat). Behozta hogy hibát ír ki. Kiderült hogy SIM-et kell cserélni neki. Kicseréltük. Utána visszahozta hogy még mindig hibát ír ki. Kiderült hogy megváltoztatta a gugliban a jelszavát és a telefonban meg nem írta át. A telefonnak gyakorlatilag egyetlen okostelefon funkcióját nem használta, 1 db fõképernyõje volt mindenféle ikon és widget nélkül, mobilnet nuku. aztán megint visszahozta másnap hogy a memóriakeresés fut folyton a telefonon. Kiderült hogy az ostoba vett egy 4 gigás kártyát amit nem tolt bele rendesen a telefonba és mindig elmozdult. Aztán rákérdeztem hogy ugyan ezt minek, mert hogy van kb 6 giga szabadon a telefonban. A válasz: "ebben ennyi tárhely van?". És távozás elõtt rákérdezett hogy mikor jön a GS2, mert ezzel a telefonnal nincs megelégedve. :)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Nem hiszem hogy lustaság kérdése, ha valakinek nincs szüksége wifire, gps-re, 5mpx kamerára stb. Vannak, akik nem akarják folyton buzerálni a telefont, hanem csak telefonálni meg egy két alap funkciot használni rajta. Nekem "szükségem" van ezekre a csodadolgokra, de valójában meg nincs, simán el lehet élni gps és wifi nélkül is.
Nem hiszem hogy félelem kérdése mindez. De az emberek nagy részének valóban nincs ezekre szüksége. Sõt, akiknek okos teloik vannak, azok nagy része csak sznobériábol vett ilyen telefont, és nem azért, mert kihasználja a lehetõségeit.
Mint ahogy simán elvannak az emberek alap biciklikkel, és ugyan olyan jokat tudnak kirándulni, mint az XT-s fully biciklikkel. Sõt...

Ja, és egyelõre én is visszatérek a nyomogombhoz.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Jogos, ehhez nem értek, ebben nincs tapasztalatom :)

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Az oké, hogy strapa, és pár embernek szüksége is lehet rá, de az átlagnak nem.. :) Még a bringázás sem jó érv arra, hogy miért kell. Inkább vigyázok rá, mint hogy egy ormótlan, használhatatlan, buta förmedvényt emeljek a fejemhez, vagy nézzek meg a pontos idõ miatt.
Valóban jó volt az M35i, mivel akkortájt a telefonok nagy része hasonlóan gagyi, és ronda volt. Szerencsére ezen egész jól túljutottunk :)
Az egy méteres esés pedig annak prezentálása volt, hogy nézd, strapatelefon! És hanyag eleganciával átrepítettem a vállam fölött, a szõnyegen, földön ülve.
:)

Ellenben ez a WP7 még mindig jónak tûnik.

Hidd el hogy kb annyian keresnek ormótlan buta förmedvényt mint okostelefont. bár nagyon sokat tudnak a mai telefonok, a használók nagyrészt még mindig arra használják amire valójában ki lett találva. 10 emberbõl 7 még mindig nyomógombos készüléket keres. És a hosszú üzemidõ, strapabíró felépítés és a jó garanciális tapasztalat még mindig elõrevallóbb mint a kamera minõsége vagy a WiFi vagy a GPS. Ennek mondjuk az az egyik oka hogy hazánkban nem nagyon olvassák el a használatit az emberek, és pont ezért nem is tudnak róla hogy a telefonjuk miket tud és azoknak milyen anyagi vonzata lehet. Félnek az újtól, de lusták informálódni a saját erejükbõl(olvasni).

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Az oké, hogy strapa, és pár embernek szüksége is lehet rá, de az átlagnak nem.. :) Még a bringázás sem jó érv arra, hogy miért kell. Inkább vigyázok rá, mint hogy egy ormótlan, használhatatlan, buta förmedvényt emeljek a fejemhez, vagy nézzek meg a pontos idõ miatt.
Valóban jó volt az M35i, mivel akkortájt a telefonok nagy része hasonlóan gagyi, és ronda volt. Szerencsére ezen egész jól túljutottunk :)
Az egy méteres esés pedig annak prezentálása volt, hogy nézd, strapatelefon! És hanyag eleganciával átrepítettem a vállam fölött, a szõnyegen, földön ülve.
:)

Ellenben ez a WP7 még mindig jónak tûnik.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Hát ha strapás telefon... Nekem az M35-ös bejött nagyon. rengeteg ideig használtam. Aztán jött az ME45, az is nagyon jó telefon volt. Munkatársam még 2009-ben is azt használta, és csak azért cserélte le mert nyert egy versenyen egy okostelót. De az igazi ütésálló strapatelefon az Ericsson R310! Azt nagyon csíptem! Nagy ormótlan ipari durung, de gyökérkefével lehetett mosni a csap alatt. csak idõvel a gumi lerohadt róla.
A mai telefonok már nem nagyon bírják a strapát, és fõleg a Sony Ericsson érzékeny a vízre.
Heti szinten legalább 1 beázott telefont hoznak be hogy "mit lehet ezzel még kezdeni?". És ilyenkor a sablon válasz az hogy "az utcára kiérve helyezze el egy metálszürke tolótetõs konténerbe".

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Jaja, 1 méteres esésétõl nem kéne összetörnie semmilyen telónak. Szegény i4-esem már huppant kockakõre a kezembõl (110 cm köbüki), de még csak meg sem karcolódott, pedig nincs rajta bumper meg semmi, csak cuki homár tokja van, de épp nem csücsült benne ugye. :)