Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Please log in to reply
4974 replies to this topic

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
egy ilyen meretu felbontasu kijelzon
Samsung C6712 Star II DuoS - rádupláz - Mobilarena Mobil teszt
egy ilyen pdf olvashato?
https://www.astandis...lectedLocale=en
/leginkabb az utolso oldalak a lenyeg/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

En pont ma teszteltem endonormo sport trackinget aszfaltos tekeresnel.Garminhoz kepest -1 km-t tevedett,illetve sebessegnel a grafikon szerint nem tudja kovetni a kisebb ugrasokat,a rovid 50+km/h-s reszek lemaradtak.Viszont ami nagyon tetszik,hogy kilometerekre lebotva mutatja az adott szakazt mennyi ido alatt tettem meg,es a leglassabb/leggyorsabb kilometert melle tett egy teknos/nyuszi ikont:)
ja es kiteszi facebookra is,ezt is megneztem:D

mai tekeres linkje: Cycling Workout | Endomondo

Az endomondo tényleg nagyon jó! Nagyon szeretem! Mobilnet vagy WiFi csak az edzések rendszerbe történõ feltöltéséhez kell. Nekem tökéletesen mûködik. A max sebességeket szokta hibásan jelezni. MTB módban sûrûbben trackel, de jobban eszi az aksit is. Szerintem ez lesz az egyik progi aminek a fizetõs verzióját is meg fogom venni
Adatforgalom számlálásra pedig 3G Watchdog

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
VAn mobilnetem,de ki volt kapcsolva a mobilnet alapu adatatvitel a telefonban,a a gps-t viszont bekapcsoltam.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

En pont ma teszteltem endonormo sport trackinget aszfaltos tekeresnel.Garminhoz kepest -1 km-t tevedett,illetve sebessegnel a grafikon szerint nem tudja kovetni a kisebb ugrasokat,a rovid 50+km/h-s reszek lemaradtak.Viszont ami nagyon tetszik,hogy kilometerekre lebotva mutatja az adott szakazt mennyi ido alatt tettem meg,es a leglassabb/leggyorsabb kilometert melle tett egy teknos/nyuszi ikont:)

Egy ilyen app-hez kell net vagy elég a gps?

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Biztos volt mar de beirnatok appok nevet androidra amiker erdwmes leszedni adatforgalom szamlalas meg gps tracking bico kozben temakorben pls? Egyeb ajanlasokat is szivesen fogadok! Koszi

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mukodik 100%

olyan viszont nem hogy otthoni vodafone hu lockos telefon vodafone uk simkartyaval [se a t-mobile]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts

az Egyesült Királyságban használt SIM kártyák mûködnek az itthon vásárolt "független" készülékekkel?
gondolom a kártyák méretileg, mûködési elvekben ugyan olyanok mint az itthoni társaik...
kint milyen GSM sávok vannak?

Konkrétan a Nokia C5-03-as készülékét néztem még itthon megvásárolni, ami képes az alábbi frekvenciákon mûködni:
1700 MHz, 1800 MHz, 1900 MHz, 2100 Mhz, 850 MHz, 900 MHz,

gondolom ezek közül valamelyik csak használható kint.

elõre is köszönöm a válaszokat, próbáltam utánanézni az o2-nél, de külföldiekkel nem foglalkoznak.

Szerintem tuti mûködik, 4 sávosat tudtam használni évekkel ezelõtt, már nem emlékszem milyen típus volt, de valami alap készülék volt.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
az Egyesült Királyságban használt SIM kártyák mûködnek az itthon vásárolt "független" készülékekkel?
gondolom a kártyák méretileg, mûködési elvekben ugyan olyanok mint az itthoni társaik...
kint milyen GSM sávok vannak?

Konkrétan a Nokia C5-03-as készülékét néztem még itthon megvásárolni, ami képes az alábbi frekvenciákon mûködni:
1700 MHz, 1800 MHz, 1900 MHz, 2100 Mhz, 850 MHz, 900 MHz,

gondolom ezek közül valamelyik csak használható kint.

elõre is köszönöm a válaszokat, próbáltam utánanézni az o2-nél, de külföldiekkel nem foglalkoznak.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

nyema. sim-hez kötött dolog

kár. féltem, hogy ez lesz, de azért hátha...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

mobiltelefonoknál is tud az mûködni, mint vezetékesnél, hogy más szolgáltatótól veszem a telefonálást és mástól az internetet?
/Vodafone-os vagyok és Digitõl szeretnék vásárolni internetet/

nyema. sim-hez kötött dolog

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
mobiltelefonoknál is tud az mûködni, mint vezetékesnél, hogy más szolgáltatótól veszem a telefonálást és mástól az internetet?
/Vodafone-os vagyok és Digitõl szeretnék vásárolni internetet/

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
timerriffic sírt érte, úgyhogy megkapta, aztán meg már csak restoreból megy :)

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

ha nem akarsz mobilnetezni, akkor azt ki lehet kapcsolni apn droiddal, emiatt nem érdemes 2g-re rakni. ha mindenhogy elveszti a jelet, a baseband switcherrel tudod átállítani a régiót, vagy a central europe-ra állítsd, vagy nordicra.
nekem cm7 alatt egy dologgal van problémám, a memóriakártyát sokszor nem látja, ez inkább azokat érinti,akik sokat zenélnek meg fotóznak vele, én csak netezek és játszom, meg néha telefonálok :D
maggi: cyanogen mod 7 a becsületes neve, a többit megtalálod a honlapjukon, vagy a fórumokban.

Függetlenül attól hogy használsz-e netet vagy sem, 3G hálózaton lényegesen többet fogyaszt a készülék. Mivel gyengébb a 3G lefedettség mint a GSM ezért folyton ugrál ide-oda(például lemezkoporsó hipermarketekben gyakran tapasztalható). Ráadásul hiába erõsebb egy területen a GSM háló, ha van minimális 3G akor arra áll rá, és kisebb térerõ mellett jobban fogyaszt a telefon ha használva van.
Tehát ha nem használsz netet akkor érdemes GSM only-ra állítani. /én használok netet és így is azon használom/

Egyébként ha 2.2 vagy újabb verzió van a telón akkor az APN droidot nem is kell használni mert az oprendszer alapból tudja a mobilnet mellõzését.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
ha nem akarsz mobilnetezni, akkor azt ki lehet kapcsolni apn droiddal, emiatt nem érdemes 2g-re rakni. ha mindenhogy elveszti a jelet, a baseband switcherrel tudod átállítani a régiót, vagy a central europe-ra állítsd, vagy nordicra.
nekem cm7 alatt egy dologgal van problémám, a memóriakártyát sokszor nem látja, ez inkább azokat érinti,akik sokat zenélnek meg fotóznak vele, én csak netezek és játszom, meg néha telefonálok :D
maggi: cyanogen mod 7 a becsületes neve, a többit megtalálod a honlapjukon, vagy a fórumokban.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Manapság egyre inkább. :D De a mobilnet miatt idegesít... :D na, írtam. Kíváncsi leszek a válaszra...

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

...:D Annyira azért nem vészes, csak idegesít.

Hát ha nem lenne hálózat a telómon az bizony engem is idegesítene...pláne ha telefonálni szeretnék. Bár egy telefonnal ez ritkán fordul elõ :D

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
...:D Annyira azért nem vészes, csak idegesít.
Nem tudom, így vettem. Megkérdezem...

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Szóval... Defy. Továbbra is tetszik. Egy a bajom vele:ugye Vodafone-nál vásárolt független cucc. Benne van egy T-Mobile-os SIM, és, ha nincs bekapcsolva a 3G, szinte nem is észleli a hálózatot. Szóval nagyon gyakran elveszti a jelet. Mi lehet a gond? Cyanogen Mod 7 van rajta (2.3.4)
(pl.: metróban kb. rögtön elveszti, de még a felszínen is. Az iPhone-nal egyáltalán nem volt ilyen gondom)

Hát ez elég kardinális probléma egy telefonnál :D
És ROM csere elõtt is ezt játszotta?

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 posts
Bladen nagyon tetszik, gördülékeny, és sokkal jobban beállítható. Bár ott most több mindent is változtattam, de felettem rbálint ajálotta pont defy-hez, majd õ is ír róla biztosan. (magginak)