Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Please log in to reply
4974 replies to this topic

monochrome

monochrome

vendég

• fórumtag
  • 51 posts

Persze van, akinek valóban nélkülözhetetlen a munkájához a mobil net, de nem róluk beszélünk, õk nagyon kevesen vannak.

Azért szerintem õk nincsenek olyan kevesen. Én is azért pörgetek BlackBerryt BIS-el és mobilnettel mert napi cca 80 céges e-mail fut ki-be és ezek között biza akad erõsen sürgõs is...vállalati szinten igenis alap a mobilnet nagyon sok munkahelyen.
De én sem látom értelmét, hogy középiskolásoknak minek mobilnet, de még egyetemistának sem kell...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Szerintem meg hadd döntse el mindenki maga, hogy mi kell neki. Ne játszuk a hittérítõsdit.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Jó, hát tõled, aki a mobil piacon dolgozik, csúnya is lenne más hozzáállás. :)
Igen tudom, van akinek nem várhat egy percet sem, errõl beszélek, õk lökik fel az embert az utcán, miközben a telefont nyomogatják. Persze van, akinek valóban nélkülözhetetlen a munkájához a mobil net, de nem róluk beszélünk, õk nagyon kevesen vannak.
De nekem ez az okostelefon kihasználása olyan, mint ha egy Ferrarival állandóan 260-al kellene menni, mert ha csak a sztrádán mész vele gyorsan, akkor minek vettél ilyen kocsit. Sõt, állandóan a kocsiban kellene ülnöd, és tövig nyomni a gázt, különben minek az ilyen kocsi.

Netre szükség van, de a mobil net az emberek nagy részének csak szórakozás, nem valós szükséglet. Persze a szórakozás is egyfajta szükséglet, lehet így is nézni.De ezt nem kéne úgy beállítani, min ha enélkül lemaradna valami pótolhatatlanról.
Az azért elég jól mutatja a függõséget, ha a mobil netet a vezetékes vízhez hasonlítod. Ezek szerint nem is volt túlzó az elõbbi "testnek a kenyér" példám.:)
Minek otthonra víz? Otthon van víz, vagyis valamilyen net ugye. Nem jó a példa. Ha azt mondanád, hogy a zsebedbe kellene egy vízcsap, amit a buszon is megnyithatsz, az lenne egálban.
Igen, a világ afelé halad, hogy "kell" a mobil net. De egyelõre ez csak marketing, nem valós igény. Ha van valamilyen net elérése valakinek, az már kielégíti a mai valós használati igényt. Pl. bankolás, munkához, tanuláshoz, ügyintézéshez stb.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Ezek tényleg nagyon fontos dolgok, amik nem várhatnak egy percet sem. :)
Ahol nincs wifi sem, ott általában semmilyen netre sincs szükség. Most nem az olyan kényszeres fészbukozokra gondolok, akik ott élik az életüket, nekik a net, mint testnek a kenyér. :)

Nem csak a magyar ember szereti azt, ami ingyen van.

Igen, fontos dolgok. És van akinek nem várhat egy percet sem. Nem várom hogy megértsd. Aki azt gondolja hogy mobilnet nélkül maximálisan ki tud használni egy okostelefont azt ezt úgysem tuja megérteni.
Az embernek vagy nincs pénze (vagy van csak sajnálja rá) mobilnetre vagy egyenlõre nincs igénye rá. De ettõl függetlenül a hasznosságát szerintem fölösleges vitatni. ez olyan mint a vezetékes víz. Lehet nélküle élni. El lehet ballagni a falu központjába a kerekeskúthoz és lehet fürdeni meg inni. Akkó meg minek otthonra víz? :)
Bármily meglepõ a civilizáció arra felé halad, hogy régen fölöslegesnek tartott dolgok válnak fontossá vagy nélkülözhetetlenné. Régen ilyen volt az áram, a gáz a vezetékes víz. Napjainkban az információkhoz való gyors hozzáférés az ami egyre fontosabbá válik.
És tényleg nem csak a magyar szereti ha ingyen van valami, de itthon az emberek jóval érzékenyebbek erre.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Ezek tényleg nagyon fontos dolgok, amik nem várhatnak egy percet sem. :)
Ahol nincs wifi sem, ott általában semmilyen netre sincs szükség. Most nem az olyan kényszeres fészbukozokra gondolok, akik ott élik az életüket, nekik a net, mint testnek a kenyér. :)

Nem csak a magyar ember szereti azt, ami ingyen van.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

egy okostelefont simán ki lehet használni mobil net nélkül is. Igaz, nincs mindenhol wi-fi, de nem is kell folyamatosan net. Persze vannak droidok, akik neki mennek az utcai lámpaoszlopnak, mert nem látnak ki a telefon mögül. Nekik a wi-fi nem lesz elég.

Használni lehet de kihasználni nem.
Ha például magától frissülõ widgeteket használsz vagy email klienst vagy érdekel hogy mi történik a közösségi oldalakon akkor fogsz használni mobilnetet. Nekem is van mobilnet elérésem és mégis kilátok a telefon mögül. Csak én megkapom azonnal a leveleimet és azonnal tudok rájuk válaszolni (ami mondjuk jól jön ha a Neptun küldi a vizsgaeredményt), megkapom a facebook üzeneteket, látom milyen idõjárás várható mert frissül a widget a fõképernyõn, ha használom a GPS-t hamarabb lesz fix jelem.
A WiFi csupán egy alternatíva ha nincs mobilnet. Roaming során jó. Illetve itt Magyarisztánban sok telefont el lehet adni amiben van Wifi, mivel az emberek párhuzamot vonnak a WiFi és az ingyenes net elérés közé. És ami ingyen van az a Magyar embernek nagyon vonzó.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

Köszi!
Amúgy GPSnek kb mennyi idõ kell kb, hogy találjon mûholdat? 2percig próbáltam az udvaron aztán meguntam, hogy nem talál:D

Idõjárás függõ is a dolog, van amikor nekem is több perc és van amikor egybõl megvan a jel.
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
egy okostelefont simán ki lehet használni mobil net nélkül is. Igaz, nincs mindenhol wi-fi, de nem is kell folyamatosan net. Persze vannak droidok, akik neki mennek az utcai lámpaoszlopnak, mert nem látnak ki a telefon mögül. Nekik a wi-fi nem lesz elég.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Akkor emiatt van, hogy sim kártya nélkül lassabban talál mûholdat az X6-om. Jó tudni.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Köszi!
Amúgy GPSnek kb mennyi idõ kell kb, hogy találjon mûholdat? 2percig próbáltam az udvaron aztán meguntam, hogy nem talál:D

Ezekben az új készülékekben úgynevezett A-GPS van, tehát mobilnet illetve WiFi nélkül késõbb találnak fix jelet.
Mûködése egyszerûen: A GPS chip hálózati adatkapcsolaton keresztül egy központi szerverrõl letölti a mûholdak aktuális pozícióját és így a chip már tudja hogy melyik mûholdat hol kell "keresni". így sokkal kevesebb energiát pazarol és mobilnet használatával sokkal gyorsabb mire fix jelet talál. Például mobilnet nélkül 5-20 perc is lehet míg mobilnettel 2-70 másodperc míg fix jeled lesz. Gyorsíthatod a GPS Fix idejét a GPS Booster-el, vagy ha a GPS Státusz progival letöltöd a GPS segédadatokat (például otthon WiFi-n keresztül) mielõtt használni szeretnéd a GPS-t.
Egyébként elsõ alkalommal mindig nehezen talál jelet nem kell parázni!

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

Jó az a mobilnet! Egyrészt a WiFi több aksit zabál, másrészt a buszon nincs WiFi :)
De aki ezen akar sóherkedni egy okostelefonnál: Beállítások->Vezeték nélküli és hálózatok->Mobilhálózatok-> Csomagkapcsolt használata mellõl szedd ki a pipát, és a csak 2G használata opciót pedig pipáld be.
Vagy ha hosszan megnyomod a kikapcs/billzár gombot akkor a felugró menüben is le tudod tiltani illetve tudod aktiválni ha rányomsz az Adathálózat üzemmódra.

Alap progik amiket fel szoktam tenni:
Launchernek: Launcher Pro
File kezelõnek: Astro
Gyors állítgatáshoz: Quick Settings
Víruskeresõnek: Lookout
Média lejátszónak: Music Player Pro(jó a widget) és mVideoPlayer
Adatforgalom méréshez: +g watchdog
GPS-hez: GPS booster és GPS Státusz
Kommunikációhoz: MSN Droid és Skype
esetleg még Facebook kliens, Endomondo stb....

Köszi!

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

itthon van wifi, suliban van wifi, városban szinte mindenhol találok wifit akkor minek mobilnet?

Jó az a mobilnet! Egyrészt a WiFi több aksit zabál, másrészt a buszon nincs WiFi :)
De aki ezen akar sóherkedni egy okostelefonnál: Beállítások->Vezeték nélküli és hálózatok->Mobilhálózatok-> Csomagkapcsolt használata mellõl szedd ki a pipát, és a csak 2G használata opciót pedig pipáld be.
Vagy ha hosszan megnyomod a kikapcs/billzár gombot akkor a felugró menüben is le tudod tiltani illetve tudod aktiválni ha rányomsz az Adathálózat üzemmódra.

Alap progik amiket fel szoktam tenni:
Launchernek: Launcher Pro
File kezelõnek: Astro
Gyors állítgatáshoz: Quick Settings
Víruskeresõnek: Lookout
Média lejátszónak: Music Player Pro(jó a widget) és mVideoPlayer
Adatforgalom méréshez: +g watchdog
GPS-hez: GPS booster és GPS Státusz
Kommunikációhoz: MSN Droid és Skype
esetleg még Facebook kliens, Endomondo stb....

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

mondjuk nekem ez olyan mint autot venni ugy hogy benzinre nincs penz...

itthon van wifi, suliban van wifi, városban szinte mindenhol találok wifit akkor minek mobilnet?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Megvan a Galaxy:D

Pár alap/fontos/hasznos progit írnátok?
Ja és a mobilnetet hol lehet letiltani?

wifi file explorer
es file explorer
opera mini
titanium backup

tiltásra mondjuk apn on off widget

Nekem is van 100 MB-os mobilnetem, mégis tiltom napközben ha nincs rá szükségem.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts
Megvan a Galaxy:D

Pár alap/fontos/hasznos progit írnátok?
Ja és a mobilnetet hol lehet letiltani?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Azt elmondhatná honnan vette ennyiért... :)

Mint írtam a prohardverrõl vette...

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

gondolom vett valami felsõkategóriás SE mobilt és kapta hozzá valami promóció keretében.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

Egy rootolás megoldja, hogy "supervisor" legyél a cucc felett.

Cindercone, barátnõm öccsének van ilyenje, Õ Spicá-val használja kb két hónapja. Jó cucc. Azt hiszem 8-ért vette a prohardverrõl.
A legjobb, hogy megkeresheted vele az elkallódott telefont is. :)

Köszi az infót! Annyit még nekem is megérne :)