Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4974 hozzászólás a témában

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
na, ez nagy segítség volt, köszi. két hetes a defy. ezt a tasker-t meg megkeresem, mert elég logikusnak tûnnek ezek a beállítások, viszont az alap android rendszerben ilyeneket nem találtam, pedig kerestem. ettõl még persze lehet...

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

a 2g-3g közötti váltást nem is tudom, hogy hogyan befolyásolom. meg hogy számomra mit jelent a kettõ közötti különbség...hiába, ennyire béta verizóban vagyok még :) most ezt letöltöm, aztán meglátjuk: https://market.andro...dGVyeXNhdmVyIl0.

2G-3G használat rengeteget jelent! Nálam 62 óra helyett csak 45 órát megy a teló ha a 3G-t engedem.
A probléma a következõ:
-Az ember gyorsan akar netezni, használja a 3G-t
-a telefon alapvetõen a magasbb prioritású hálózatot választja, ez pedig a 3G mivel ez egy jobb, gyorsabb rendszer. Következésképp akkor is ezt fogja eröltetni a telefon ha 3G-bõl csak egy pálcikányi térerõ van, de mellette elérhetõ 5 pálcikányi GSM térerõ.
-a szar térerõ miatt a 3G használat jobban szívja az aksit.
GSM hálón kb 220 k/sec a letöltéssebessége. sokkal nagyobb terület van lefedve és erõsebb a jel mint 3G esetén.

Amivel érdemes játszani, hogy a készülék jobban bírja (én így csinálom):
-nappal erõsebb,este gyengébb fényerõ, élõ háttér nincs
-alapvetõen készenléti állapotban GSM only mód (levelek EDGE hálózaton is vígan megérkeznek)
-böngészõ indításakor autómatikusan átkapcsol 2G-3G módba a teló, ha böngészek akkor az gyorsabban menjen
- éjjel repülõgép üzemmód bekapcsolása
-haszontalan programok frissítéseit kikapcsolni vagy lassítani (pl: Beautiful Widget ne óránként frissüljön hanem 3 óránként, meg a Faszbuk is eszik eleget)

Mindezt a Tasker nevû progi kapcsolgatja magától a háttérben. Ennek van egy csomó alternatívája Marketen.
Egyébként mikori a készülék? Mert a tapasztalatok szerint hetek kellenek hozzá hogy a teljes aksikapacitását ki tudja használni a készülék.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
ha átállítom csak 2g-re (jelenleg automatic), akkor mit vesztek a 3g-vel szemben? az internetkapcsolatnak ehhez van/nincs köze?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

a 2g-3g közötti váltást nem is tudom, hogy hogyan befolyásolom. meg hogy számomra mit jelent a kettõ közötti különbség...hiába, ennyire béta verizóban vagyok még :) most ezt letöltöm, aztán meglátjuk: https://market.andro...dGVyeXNhdmVyIl0.

nalam settings >> wireless & networks >> mobile networks >> use only 2G networks

[ez nem defy, de android]

a ketto kozott a kulonbseget akkor veszed eszre ha mobilnetezni akarsz. a 3G sokkal gyorsabb. viszont beszelgetni tokmindegy.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Nincs valakinek ötlete, hogy telefon mért nem lát egy wifi hálózatot? Otthon mûködik, látja. Másik helyen meg nem, pedig van. Másik telefon meg gond nélkül látja és veszi. Eddig mûködött, de egy ideje így nem látja... :-/ érdekes. (rútert kihúztam-bedugtam..semmi)

lehet a routeren kell állítanod a wifi standardot, hogy a telefon kibéküljön vele
( Wireless Standards - 802.11b 802.11a 802.11g 802.11n - Which Is Best? )

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

legtobbet en ugy tudom a 2G-3G szamit. gondolom wifi meg gps nincs bekapcsolva ejjel-nappal

esetleg vehetsz visszabb a kijelzo fenyerejebol de gondolom beszelgetes kozben az nem sokat szamit

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
Nincs valakinek ötlete, hogy telefon mért nem lát egy wifi hálózatot? Otthon mûködik, látja. Másik helyen meg nem, pedig van. Másik telefon meg gond nélkül látja és veszi. Eddig mûködött, de egy ideje így nem látja... :-/ érdekes. (rútert kihúztam-bedugtam..semmi)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
legtobbet en ugy tudom a 2G-3G szamit. gondolom wifi meg gps nincs bekapcsolva ejjel-nappal

esetleg vehetsz visszabb a kijelzo fenyerejebol de gondolom beszelgetes kozben az nem sokat szamit
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
kezdem megszeretni ezt az androidot, de egy nagy gond van: abnormálisan sokat beszélek, de a nokia c5 2 napig bírta nálam. a defy egy teljes napot sem megy el. láttam a marketen, hogy vannak battery saver app-ok, de nem bírok választani, mert nem értek még annyira hozzá. van-e hathatós segítség?

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

A piccccsába, minek kellett ezt nekem megmutatni?:)
A mérete eléggé a határon van számomra, az ára meg nem kompatibilis velem. :)

Sajons nekem mind a két szempont alapján túlméretes :S
De ha lesz hasonló minõségû motyó 4" alatt akkor arra még beruháznék.
Mindig nagyon szerettem a Motorola motyókat mert náluk a középkategória is felsõ kategóriás minõségû anyagokból és minõségben van összerakva. Kár hogy itt Köcsögisztánban nem szeretik a Nokiaagyúak.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de konyorgom csinaljanak mar ilyeneket 3.7" kijelzovel is...

a HTC mar legalabb kijott egyel, de azon meg windows7 van :/

RAUH-Welt
B E G R I F F

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Váááá! Ez GYÖNYÖRÛÛÛ!

A piccccsába, minek kellett ezt nekem megmutatni?:)
A mérete eléggé a határon van számomra, az ára meg nem kompatibilis velem. :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Váááá! Ez GYÖNYÖRÛÛÛ!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
késik a defy :( nincs a trémobilnak készleten.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

értem köszi, igazából lehet megveszem ezt aztán ebbe bele tudom dugni a régi w705 agybadugós végét is :)
csak kár hogy 90fokos a csatlakozója :S

Nekem tetszik a 90fokos csati, mert így legalább befér a teló a kabátom zsebébe állítva, úgy hogy nem töröm el a csatit. A W705-höz jóféle fülest adtak...már a kategóriája miatt is.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
értem köszi, igazából lehet megveszem ezt aztán ebbe bele tudom dugni a régi w705 agybadugós végét is :)
csak kár hogy 90fokos a csatlakozója :S

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

igazából nem nagyon találtam mást, csak beírtam googliba a nagyobb fülhallgató márkák mögé hogy headset.

ez az? Sony Ericsson Headphone Handsfree X10 Xperia Mini | eBay

Igen ez az! És tán ebbõl van agybadugós verzió is. De nekem ennek a sima verziónak a hangja nagyon bejön. mondjuk én nagyon bogaras vagyok ilyen téren. És nekem mondhatnak bármit, hogy a Pioneer vagy Sennheiser milyen jó. Én a gyártókat a tréningek során kiakasztottam azzal hogy minden tesztkészülékhez elkértem a fülest is és kipróbáltam a saját mobilommal. Konkrétan a Samsung gyári fülese(Monte,Galaxy 3, Galaxy S, Tab) egy rakás fos. Elsõdlegesen az volt a bajom vele hogy kipergett fülembõl, mert nem volt hozzá csak egy garnitúra szilikon dugó. Mellesleg a hangminõsége is fos. Aztán kipróbáltam a HTC füleseit, az sem jött be. Az LG fülest csak kibontottam de már ránézésre bazári minõségnek tûnt. A Sony telefonoknál az X8, X10 Mini Pro fülese nem jött be, de a sima X10 fülese nyert. Mondjuk az X10-hez adtak anno egy vezetékes fülest, egy BP fülest és 2db 3,5mm-es jack csatis véget (egy agybadugósat és egyet abból amit linkeltél). Egyetlen zavaró dolgot fedeztem fel, hogy bringázás közben fütyül a menetszél a "reflexnyílásban". de ezt egyszerûen úgy orvosoltam hogy egy régebbi Sony Ericsson fülesét hordom bringázni ami szintén hasonló konstrukció, csak én a reflexnyílást betömtem rajta rágóval :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

szerintem mûködne vele. De próbáltál már ilyen fülest? Vagy honnan tudod hogy ez a megfelelõ?
Nekem egy sony fülesem van a telóhoz, olyan amit anno az X10-hez adtak gyárilag. szerintem jól szól, azt tudom ajánlani. Bár nem agybadugós.

igazából nem nagyon találtam mást, csak beírtam googliba a nagyobb fülhallgató márkák mögé hogy headset.

ez az? http://www.ebay.co.u...=item4158b2c8c9

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem nagyon bejon a gmaps. meg abban [ha jol tevedek] ugy megy a navi hogy utvonaltervezeskor hasznal csak adatforgalmat, nem vegig. szal nem kell attol parazni hogy egy ket oras uton folyamatosan toltogetni fog, akkor mar csak a GPS jel alapjan navigal.

RAUH-Welt
B E G R I F F

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

öizé.. nem úgy van, hogy ingyen csak egy skin, fizetõssel meg amennyit akarsz?

btw: itt is defy.

guglimap helyett mit érdemes fölrakni? trekbuddyval nehezen boldogulok, nem is igazán akar mûködni.

Az attól függ mire kell a térkép... nekem https://market.andro...e=search_result
ez bejött navira. Létezik a neten "olcsóbban" is.... Kell hozzá 2,5 GB hely a kártyán meg WiFi, hogy leszedje a térképet magának, de utána offline megy.