Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4974 hozzászólás a témában

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Immáron harmadik éve foglalkozom mobilok javításával, de itt most sok új és érdekes dolgot tanultam.:)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
ha a telcsid ki van kapcsolva, de van benne aksi, akkoris be van kapcsolva, mer pl ébreszteni akkor is tud.
ennekáltala le is lehet hallgatni, minthahogy meg is történt a haverommal, fél nap alatt 3 akksi csík fogyott le a telójáról kikapcsolt állapotban
de pl beázik a vonal, vagy visszhangos akkor nyugodtan mondjátok hogy HÉ SRÁCOK, TEKERJÉTEK LE MER SEMMIT SE HALLOK, és akkor jó lesz :D tapasztalat ;)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
A halozat is tud keresni, nem csak a telefon. Viszont alaphelyzetben a telefon keres, hiszen igy gazdasagos a mobilcegeknek. Szoval kartya nelkul is meg lehet talalni.

']De mi van ha kivették a sim kártyát belõlle, és úgy tették vissza az aksit. Akkor már nem küld kjelet elvileg? Nem? Mert anem az aksi küldi a jelet, csak az kell ahoz hogy a telefon a sim által tudjon jelet küldeni az adott szolgáltatónak. Vagy nem jól gondolom?

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

5140i minden polar cuccal kompatibilis tudtommal... Holnap becammogok kapitányséágra, ma nem volt idõm 2 órát ott várni... Egyébként hiába van szerzõdése a szolgáltatóknak a rendõrséggel, nem mindig hajlandóak kiadni az adatokat...
Énis úgytudom h amíg van kraft az aksiban, addig küld jeleket...
Egyébként 4 teló közül szerintetek melyik éri meg legjobban: 5140 5140i 6820 6822. Ezek tetszenek, bár nokia és kurvadrága, talán jövõ év elejére lejjebb megy az áruk és elérhetõ közelségbe kerülnek.. :/ Azért nem tudok döntei a típus frissítések között, mert nemtudom, hogy amennyivel drágábban adják õket, anniyért megéri e az a plusz amit nyújtanak.

én aszerint döntenék h mire akarom használni és nem feltétlen Nokiá-ban gondolkoznék (ár/érték arány) ,sõt nem is biztos h itthon vennék

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Nem azt mondtam,hogy nem fut,hanem azt,hgy ekkora képernyõn élvezhetetlen egy film. Bár én egy 17colos monitoron is annak tartom...

oks,de azért egy vonatútra csak nem viszel egy 70 cm-es tévét ;)
egy QVGA-s cuccon már egész jól lehet nézni filmeket

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
De mi van ha kivették a sim kártyát belõlle, és úgy tették vissza az aksit. Akkor már nem küld kjelet elvileg? Nem? Mert anem az aksi küldi a jelet, csak az kell ahoz hogy a telefon a sim által tudjon jelet küldeni az adott szolgáltatónak. Vagy nem jól gondolom?

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
5140i minden polar cuccal kompatibilis tudtommal... Holnap becammogok kapitányséágra, ma nem volt idõm 2 órát ott várni... Egyébként hiába van szerzõdése a szolgáltatóknak a rendõrséggel, nem mindig hajlandóak kiadni az adatokat...
Énis úgytudom h amíg van kraft az aksiban, addig küld jeleket...
Egyébként 4 teló közül szerintetek melyik éri meg legjobban: 5140 5140i 6820 6822. Ezek tetszenek, bár nokia és kurvadrága, talán jövõ év elejére lejjebb megy az áruk és elérhetõ közelségbe kerülnek.. :/ Azért nem tudok döntei a típus frissítések között, mert nemtudom, hogy amennyivel drágábban adják õket, anniyért megéri e az a plusz amit nyújtanak.

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.122 hozzászólás
Napot!

Ez igaz. Elég hülye magyarázat: Van egy plüssállatom, eminek az ölébe rakva a telefont jelez, ha hívás/sms/hálózat keresés van és ha éjszaka ott hagyom, kb fél óránként csörög kikapcsolt állapotban. Nokia 5140i-vel melyik Polar órákat lehet összehangolni? Nem tudjátok.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
csak elmondta hogy miért hidjem el.
nem írt semmilyen adatot, bizonyítást.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Olvassad a privit, tudni fogod, hogy miert mondom ennyire biztosra :-)

Nekem is, nekem is :) engem is érdekel.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
értemmár!:-)

gyõztél.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Olvassad a privit, tudni fogod, hogy miert mondom ennyire biztosra :-)

Enyim Paripa

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ok, ehhez nem értek, de nem láttam ésszerûnek
de ha ennek utnajártál, elhiszem.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Thez

Ha az akksidban van power es a telcsin van, akkor meg lehet talalni. Ennyi. Irtam privit. Itt meg aki akarja elhiszi, aki meg nem az nem.

Enyim Paripa

Let the people speak

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Én valami olyat olvastam hogy ha ki van kapcsolva a mobil de az aku jó, akkor is be lehet mérni a mobilt, mivel ilyenkor is bocsájt ki magából bizonyos jeleket a készülék. Pl SMS üzenetek fogadása miatt is, vagy valami ilyesmi.

De ha az IMEI-t (telefonazonosító szám) átírják egy másikra akkor már szevasz tavasz, nem igen találják meg.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Ezt nem fogom. A mobil ad jelet,ami nem zavaró olyan finom eszköznek mint pl a hangfal? Bár azt is el kell ismerni,hogy a telóm még akkor is ébreszt kikapcsolva,mikor magát a telót már be sem tom kapcsolni...ki érti ezt?!;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
"akko irjuk le úgy hogy a telefon csak akkor bocsájt ki jeleket, mikor be van kapcsolva, és ilyenkor a tornyok segítségével behatárolható.
ez kikapcsolt állapotban úgyhiszem nem üzemel."

ez akkor igaz teljesen ha az akkut is leveszed...legalábbis 2-3 éve még ...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

általában szarnak az ilyen dolgokra, és jön a nyomozás eredménytelen címû levélke...
Köszi...

Nekem a munkahelyemen ellopták a telefonomat. Néha bejött egy rendõrjárõr, és aznap is épp beugrottak, kérdeztem, hogy szerintük mit csináljak. Azt mondták, hogy feltétlenül menjek be az illetékes kapitányságra, és tegyek feljelentést, mert ha véltelenül elõkerül, akkor tudnak segíteni az IMEI szám alapján, ha nem teszek, akkor semmi esély.
(Én láttam a fickót, vissza is rángattam a boltba, a fiúk kirámoltatták a cuccait, de nem találták nála)
Ez karácsony elõtt volt, megtettem a feljelentést, aztán vártam. Márciusban kaptam egy levelet, hogy a nyomozást megszüntetik, nem jártak eredménnyel.
Két nap múlva hívtak a rendõrségtõl, csak egy másik kapitányságról, hogy tõlem loptak-e el egy kék Alcatelt. Az enyém volt, bementem vallomást tenni, és kiderült, hogy már néhány nap múlva megtalálták a telefont, de a két kapitányság között az információáramlás nem a legtökéletesebb.
Visszakaptam a készüléket, aztán el kellett mennem tárgyalásra néhány hónap múlva, ott tudtam meg, hogy a fickó elment a lopott telefonnal a zsebében autót lopni, de lebukott, mert nem tudott automata váltós autót vezetni. :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
akko irjuk le úgy hogy a telefon csak akkor bocsájt ki jeleket, mikor be van kapcsolva, és ilyenkor a tornyok segítségével behatárolható.
ez kikapcsolt állapotban úgyhiszem nem üzemel.
(nem véletlenül kapcsoltatják ki a telelfont a repülõkön, mert megzavarja a mûszereket.
és a helyzetjelzés ugyanannyira zavarólenne, mint a beszélgetés(aki vágja, hangfal mellé betenni telefont, csomószor hallani a random ciccegést. ekkor keres hálózatot, vagy csak reagál a toronynak
ez kikapcsolva nincsen:-\

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Tom,de ettõl még nem értem;)