Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Please log in to reply
4974 replies to this topic

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

mi a neve az excel proginak amit S60as symbianos telókra lehet tenni? fel kéne tenni telefonra a buszmenetrendet... :)

Quickoffice
ki van írva cd re, ha ráér holnap megnézem és felteszem tárhelyre
(anno volt 6600 ám)
nekem most egy 700 megás film fut divx formátumban háttérben éppen :D
itt nincs felbontás gond mint anno a nyomián :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
mi a neve az excel proginak amit S60as symbianos telókra lehet tenni? fel kéne tenni telefonra a buszmenetrendet... :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
én is nagyon szépen köszönöm;)

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
nm :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

menü - üzenetek - üzenetbeállítások - szöveges üzenet - küldési mód - általános - kézbesítési jelentések (be) :P

köszi, egy ideje már én is agyaltam ezen :D

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
menü - üzenetek - üzenetbeállítások - szöveges üzenet - küldési mód - általános - kézbesítési jelentések (be) :P

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

felhasználni kézikönyv?:)
üzenetek beállításainál gondolom
kézbesítések jelentései

Vak vagyok,de nem találom.
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

ingyen? havi 35-40 fontert talan ingyen van? ;)

sosem telefonalok annyit, ugyhogy elofizus telcsim nem lesz.

nekem nem elõfizetéssel bõven féláron volt a Királyságból postaköltséggel együtt mint itthon :)

-=B.B.B.=-

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Hali! 6230ban hol találok olyan menüpontot,h visszajelezze azt,amikor a célszemély megkapja az sms-t?

felhasználni kézikönyv?:)
üzenetek beállításainál gondolom
kézbesítések jelentései

-=B.B.B.=-

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Hali! 6230ban hol találok olyan menüpontot,h visszajelezze azt,amikor a célszemély megkapja az sms-t?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ingyen? havi 35-40 fontert talan ingyen van? ;)

sosem telefonalok annyit, ugyhogy elofizus telcsim nem lesz.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

[FONT=Fixedsys]bar en egy nokia 6233-al most egy darabig jol ellennek. csak draga piz. :P

ha én Jukéj ben élnék észre sem venném a nyomia termékeket,mikor ingyen vagdosnak az emberhez winmobilokat ott :)
(bár itthon is teszek rájuk.a mostani smartphone-om is UK ból van)

-=B.B.B.=-

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en meg meg tudom erteni a faszit. lehet hogy az elmult heten mar 3szor torte ossze az autojat mas faszfejsege miatt. es a biztosito tenyleg nem fizet. soha semmire. csak ha szazszorosan bebiztositod magad, es fenykepezel mint a barom.

szoval sajnalom a kiscsavot, mert nyilvan nem jo dolog ha elutnek, de a faszit is megertem, foleg ha draga a verdaja. mert valszeg mar a toke volt tele az oda nem figyelo seggekbol.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
"2004. június 10

Amikor a telefon túl sokat tud

Néhány napja a huszonnégyes villamosra várva a Mester és a Haller utca sarkán fél füllel �kihallgattam� három kamasz fiú beszélgetését. A bringázásról volt szó és arról az egy kerékpárról, ami körül hárman nyüzsögtek, és amit nagyon szeretett volna már megkapni az egyikõjük. Nehezen ment neki, mert nyilvánvalóan ebben a kis baráti körben nem õ volt a domináns egyéniség, így elkelt a segítség a másik �gyalogos� baráttól, vagyis a felszólítás, hogy: Add má� oda!

A végre megszerzett bringával kicsit tétován téblábolt, majd szinte kérdõen megállapította, hogy nem tudja, hova menjen. Ebben is közös döntés született: menjen a Vágóhídig, a srácok villamossal mennek, majd ott találkoznak. Felszálltunk a villamosra, ahol az is kiderült, hogy a múltkor sem mert lejönni egy 20-25 fokos meredekségû domboldalról. Pedig nem is volt igaz, hogy rossz a fék. Egy megálló után leszálltam. A túloldalon felléptem a járdára, egy hatalmas csattanásra kapom fel a fejem és határozottan borzasztó ívben látom repülni az én jámbor �ismerõsömet�, aki egy pillanat múlva, ha lehet, még ijesztõbb módon csapódott a földhöz.

Nem vagyok az a típus, aki kijön a filmrõl, ha a partraszállás túl életszerû, és évek óta nyolcadik kerületi lakosként tudom, milyen hangja van, ha a strici éjjel kettõkor egy köztéri kamera számára nem látható zugban ököllel nyomja orrba az öntudatoskodó kiscsajt. De ilyet még nem tapasztaltam. Az ütközõ autók fémes reccsenését volt alkalmam megtapasztalni kívülállóként és belülrõl is, de még sosem hallottam emberi test hangját, amint éppen elcsapja egy masszív autó, majd ráesik a tetejére, ahonnan még mindig felfele induló pályával zuhan az aszfaltra. A villamosmegálló vasrúdjába kapaszkodva próbáltam úrrá lenni a lábamban önálló életre kelt izmok rángatózásán, és nem tudtam, mit tegyek a nyálammal, ami legutóbb, mikor egy pillanat alatt ilyen édessé vált, nagyon rossz kimenetelû dolog elõhírnökeként figyelmeztetett, hogy nem életem legvidámabb pillanata várható. Nem volt ez olyan hosszú idõ, egy-két másodperc és a kissrác is talpra ugrott már, amit azóta sem értek, hisz akrobaták oldják meg ilyen gyorsan a félresikerült gyakorlatot, persze nem aszfaltról.

Az autó vezetõje is kiugrott, és az egész történet számomra itt lett felfoghatatlan. Elõkapta a telefonját, de nem a mentõt hívta vele, amire számítottam, hanem fényképezett. Bénára bambult agyammal, testemmel értetlenül néztem a jelenetet és eszembe sem jutott, hogy akár én is hívhatnék mentõt, hisz bár az utóbbi idõben kifejezetten a csóró egyetemisták táborát gyarapítom, azért nekem is ott lapul a mobil a zsebemben és mentõt akkor is lehet hívni, ha nincs feltöltve. De csak álltam mereven és néztem, hogy az elegánsnak tûnõ, õszülõ, öltönyös úriember körbe-körbe fényképezgeti az autót, a biciklit, a fiút, amint már talpon van, a látószöget, ahonnan õ jött és azt, ahonnan a fiú. Aztán mire magamhoz tértem volna, hogy elõkotorjam a telefonom, az övé is elõkerült. A mentõk a rendõrökkel együtt húsz perc múlva jelentek meg (a rendõrség gyalog kétpercnyire van). Akkor már ott voltak a barátai. Gyalog rohantak vissza a Duna-parton a két megállónyira lévõ Vágóhídról, ahol hiába várták társukat, aki végül összeszedve bátorságát, az autóvezetõ telefonját kérte el, hogy õ is hívhasson valakit.

Nem mentem oda bá-mészkodni, csak a villamos-megállóból néztem merengve, hogy milyen rengeteg ideje lett volna még a kárfelmérésre. Egy pillanatig sem foglalkozott a sráccal, akinek bármilyen belsõ vérzése, sérülése lehetett volna.

Nem akarom elhallgatni a tényt, hogy a fiú volt a hibás. Szerintem ugyanakkor ilyen esetben teljesen érdektelen, hogy ki a hibás. Mindenképpen a mentõ az, ami legelõször eszébe jut az embernek, még akkor is, ha feláll az �áldozat� és rémülten keresi a helyét az ijesztõen idegen szituációban.

Nem áll szándékomban vádbeszédet mondani vagy ítélkezni, és fõleg nem gondolom általánosnak a jelenséget, de mégiscsak felmerül bennem a kérdés, hogy jól van ez így? Elsõbbséget élvezhet egy balesetnél az anyagi kár felmérése?

Rendben van az, hogy a lehetõségek bõvülése ilyen irányban módosítja a döntéseink jellegét?

Czegõ Tünde"

http://kistaska.tatk...ex.php?cikk=138

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az az uj blackberry is eleg jo... mar ha ilyen telefonnak alcazott pda-t akar valaki.

bar en egy nokia 6233-al most egy darabig jol ellennek. csak draga piz. :P

RAUH-Welt
B E G R I F F

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
annyi pénzért már normális PDA-t lehet venni ;) persze gsm modullal,sõt gps -sel is

-=B.B.B.=-

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
igen õ az. köszönöm. :)
ezenkívül még az E70 tetszik nagyon nagyon.

mielõtt megszólnátok, hogy ekkora bunkó nagy telefonnal akarok rohangászni, megszoktam már :)

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
7710???

Nem tudom mennyi ez használtban, még nem is láttam ilyet...

http://nokia.hu/id65385.html

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
melyik az a Nokia telefon, ami érintõképernyõs, kis tollacskával az élén van és mint a QD vagy N-gage elfordítva kell használni.
csak ennek szinte az egész elejét betölti a kijelzõje és csak 1-2 gomb van a képernyõ mellett. mellesleg 60körül van használtan.
azért érdekel, mert nem találtam meg sehol, a boltban meg a srác nem tudta hirtelen megmondani a típusát...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

köszi, végülis sikerült...
de teljesen megbízhatatlan...
30-próbálkozásból egyszer mûködik :S

nekem ez a kombo [6020 infra pcsuite] tokeletesen muxik. neha [ritkan] kicsit tobbet kell varni mire megtalalja a suite.

eloszor a windows ismeri fel, akkor kiirja jobb also sarokba, aztan par masodperc utan a pcsuite is. alligassad, probalkozzal meg ilyenek. dugd at az infrat masik usb-be ilyenek.

mukodnie kell.

RAUH-Welt
B E G R I F F