Jelentkezz be Regisztrálj
Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció
Posted 2006. November 12. - 23:15
Meg szabad kérdeznem milyen telefon lenne az áldozat?
Posted 2006. November 12. - 22:50
De akkor ezek szerint otthon sem érdemes vele foglalkozni...
Azért kösz a válaszokat!
Péter
Posted 2006. November 12. - 21:47
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2006. November 12. - 21:40
A három hazai szolgáltató közül a Vodafone tudomásom szerint a mai napig nem tiltja sem a lopott sem a nemfizetõ telefonokat. Biztos pillanatnyilag nem vagyok benne mert hál' Istennek legalább fél éve nem volt tiltott telefon a kezemben és rebesgették hogy a voda is tiltani fog hamarosan. Póba cseresznye.
Aztán ha ingliséknél a boltban bejelented, hogy elhagytad és szerencséd van csak országos feketelistára kerül nem nemzetközire, ekkor idehaza hibátlan.
Persze minden amit leírtam csak akkor igaz ha független. Érdemes elõre (elhagyás elõtt ) érdeklõdni mit lehet függetleníteni mert a gyártók kezdenek bekeményíteni, több sonyericsson és nokia tipus is van ami pillanatnyilag nem függetleníthetõ.
TripleB persze mindent meg lehet csinálni, de ha tíz év mire feltörik akkor már minek? Ez a forrasztgatás meg nem ilyen egyszerû dolog, a BGA tokozású ic-k hasa alatt vannak a lábak, négyzetcentiméterenként pár száz. Ezt forrasztgasd házilag!
Posted 2006. November 12. - 21:05
pl nekem a Vodafone v1240 pár perc alatt átalakult Qtek8310 é,ennyi a windows elõnye,onnantól a voda bekaphatja
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2006. November 12. - 21:03
Magyar szolgáltató általában sz@rik rá ha elhagyod a telcsit, le csak akkor tiltják ha ellopják és ezt rendõrségen bejelented. Természetesen a kártyát elvesztéskor is azonnal tiltják. Készülék tiltás úgy néz ki, hogy az IMEI felkerül egy feketelistára és az itt szereplõ számú telefonokat a hálózat nem engedi feljelentkezni. IMEI szám megváltoztatása bûncselekmény 10 év jár érte!!! Persze van aki bevállalja sõt még matricát is gyártanak;), de azért a Nokiához annyit hozzátennék, hogy kb 2 éve volt egy hardver váltás, azóta csak hardveres beavatkozással lehetséges a mûtét, egy éve pedig volt mégegy váltás azóta a felsõ kategóriás nokiáknak még a nyitását sem sikerül megoldani nemhogy imre bácsit.
Olyan természetesen nincs, hogy valamit nem lehet feltörni, de az új Nokiákon már egy éve dolgoznak a nagyok . Pedig akinek sikerül nem kevés pénze lesz.
Akit a téma komolyabban érdekel ajánlom a világ legnagyobb gsm fórumát:
www.gsmcity.de
Posted 2006. November 12. - 19:04
ha a telefonos cég nem tudná, a gyártó cég szrvízei tuti. ha az sem, akkor a legelsõ kis telefonos butik megoldja
De Voti ha erre jár rávágja rögtön itthon hogy mûködik
Posted 2006. November 12. - 18:50
Akkor jól értem, hogy ha az IMEI alapján tiltják le (a készüléket), akkor azt többet nem tudom használni? Nem lehet kikódolni?igen, de az imei bele van ütve a telefonba plusz a szoftverben is benne van. általában a szoftveres kódot lehet cserélni (nokiában pl tök egyszerû) de a cimkén levõ imei az megmarad, olyan cimkét sehonnan nem szerzel majd. és aki kicsit is figyel használt telefon vásárlásakor, az *#06# és már látja is az imei számot.
Posted 2006. November 12. - 18:33
Nyilván.
Btw az melyik szolgáltató, amirõl lent regéltél?
mindegyik. marmint a nagyok. O2, Virgin, T-mobile, Orange, akarmi
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. November 12. - 17:29
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. November 12. - 16:21
Nyilván.persze ez torvenybe utkozik, es buntetendo.
Btw az melyik szolgáltató, amirõl lent regéltél?
Egyébként régebben olvastam valamit otthon, hogy ez az IMEI-szám, vagy mi a rák alapján tudják magát a készüléket letiltani, állítólag. Ez "oldható"? Mo-on...
Posted 2006. November 12. - 16:02
szoktak itt emberek olyat jatszani, hogy elofizetnek, aztan lebiztositjak valami havi 5 fontert, aztan veletlenul elvesztik, es visszamennek, es kapnak ujat. par alkalommal el lehet jatszani. a masik telcsit meg magyarorszagon megbuheraljak, es helo.
persze ez torvenybe utkozik, es buntetendo.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. November 12. - 15:45
Ha veszek egy telefont, elvesztem, bejelentem, akkor letiltják? Ha megtalálom, akkor ki lehet kódoltatni? Vagy hogy megy ez? Le sem tiltják? A telefonra gondolok, nem a kártyára...
Ja, és mind ez londonban...
Kösz!
Péter
Posted 2006. October 21. - 14:35
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. October 21. - 11:42
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. October 21. - 08:33
Na ezaz én meg adjam el ezeket vagyonokért, 5% haszonkulccsal. Ezen már csak röhögnek a vevõk. Mé' nem zõccségest nyitottam vazze . Osztrák ismerõs most kapott két 6280ast ingyé a szolgáltatótól...lofizus, de nem tul huzos, szal nem verem nagyon kooocssegbe magamat
Posted 2006. October 21. - 07:58
akkor meg vagyok gyozve. tulajdonkepp elegge arra huztam amugy is.
elofizus, de nem tul huzos, szal nem verem nagyon kooocssegbe magamat
Mérnem veszel SE-t, te égetnivaló kis ságec.
Posted 2006. October 20. - 23:56
elofizus, de nem tul huzos, szal nem verem nagyon kooocssegbe magamat
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. October 20. - 15:54
Azért Siemensel, Motorolával nem lehet egy kalap alá venni.