Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Please log in to reply
4974 replies to this topic

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Ettõl még idehaza mûködhet a telcsi, sõt azt írja "any UK network"!
Meg szabad kérdeznem milyen telefon lenne az áldozat?

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Azt írja, hogy: "They will deactivate your SIM card and handset so that it will not work on any UK network."
De akkor ezek szerint otthon sem érdemes vele foglalkozni...
Azért kösz a válaszokat!
Péter
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Voti,forrasztagassa a rosseb,pont azt írtam ,hogy kinek mi éri meg...nekem abszolúte nem érné meg,azért nem is veszek szolgáltatótól semmit

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Még néhány gondolat, csak megvacsiztam :)

A három hazai szolgáltató közül a Vodafone tudomásom szerint a mai napig nem tiltja sem a lopott sem a nemfizetõ telefonokat. Biztos pillanatnyilag nem vagyok benne mert hál' Istennek legalább fél éve nem volt tiltott telefon a kezemben és rebesgették hogy a voda is tiltani fog hamarosan. Póba cseresznye.
Aztán ha ingliséknél a boltban bejelented, hogy elhagytad és szerencséd van csak országos feketelistára kerül nem nemzetközire, ekkor idehaza hibátlan.
Persze minden amit leírtam csak akkor igaz ha független. Érdemes elõre (elhagyás elõtt :)) érdeklõdni mit lehet függetleníteni mert a gyártók kezdenek bekeményíteni, több sonyericsson és nokia tipus is van ami pillanatnyilag nem függetleníthetõ.

TripleB persze mindent meg lehet csinálni, de ha tíz év mire feltörik akkor már minek? Ez a forrasztgatás meg nem ilyen egyszerû dolog, a BGA tokozású ic-k hasa alatt vannak a lábak, négyzetcentiméterenként pár száz. Ezt forrasztgasd házilag!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
mindent meg lehet csinálni,kérdés,hogy megéri-e :) asszem át kell forrasztani egy alkatrészt

pl nekem a Vodafone v1240 pár perc alatt átalakult Qtek8310 é,ennyi a windows elõnye,onnantól a voda bekaphatja

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Csak itthonira tudok válaszolni, kintire nem!

Magyar szolgáltató általában sz@rik rá ha elhagyod a telcsit, le csak akkor tiltják ha ellopják és ezt rendõrségen bejelented. Természetesen a kártyát elvesztéskor is azonnal tiltják. Készülék tiltás úgy néz ki, hogy az IMEI felkerül egy feketelistára és az itt szereplõ számú telefonokat a hálózat nem engedi feljelentkezni. IMEI szám megváltoztatása bûncselekmény 10 év jár érte!!! Persze van aki bevállalja sõt még matricát is gyártanak;), de azért a Nokiához annyit hozzátennék, hogy kb 2 éve volt egy hardver váltás, azóta csak hardveres beavatkozással lehetséges a mûtét, egy éve pedig volt mégegy váltás azóta a felsõ kategóriás nokiáknak még a nyitását sem sikerül megoldani nemhogy imre bácsit.
Olyan természetesen nincs, hogy valamit nem lehet feltörni, de az új Nokiákon már egy éve dolgoznak a nagyok :). Pedig akinek sikerül nem kevés pénze lesz.
Akit a téma komolyabban érdekel ajánlom a világ legnagyobb gsm fórumát:

www.gsmcity.de

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

De Voti ha erre jár rávágja rögtön itthon hogy mûködik

Erre várok...:help: :beer:
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
szerintem a mai világban olyan nincs hogy valamit nem lehetne kikódolni, azis csak egy programozás.
ha a telefonos cég nem tudná, a gyártó cég szrvízei tuti. ha az sem, akkor a legelsõ kis telefonos butik megoldja
De Voti ha erre jár rávágja rögtön itthon hogy mûködik

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

igen, de az imei bele van ütve a telefonba plusz a szoftverben is benne van. általában a szoftveres kódot lehet cserélni (nokiában pl tök egyszerû) de a cimkén levõ imei az megmarad, olyan cimkét sehonnan nem szerzel majd. és aki kicsit is figyel használt telefon vásárlásakor, az *#06# és már látja is az imei számot.

Akkor jól értem, hogy ha az IMEI alapján tiltják le (a készüléket), akkor azt többet nem tudom használni? Nem lehet kikódolni?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Nyilván.
Btw az melyik szolgáltató, amirõl lent regéltél?

mindegyik. marmint a nagyok. O2, Virgin, T-mobile, Orange, akarmi
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
igen, de az imei bele van ütve a telefonba plusz a szoftverben is benne van. általában a szoftveres kódot lehet cserélni (nokiában pl tök egyszerû) de a cimkén levõ imei az megmarad, olyan cimkét sehonnan nem szerzel majd. és aki kicsit is figyel használt telefon vásárlásakor, az *#06# és már látja is az imei számot.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

persze ez torvenybe utkozik, es buntetendo.

Nyilván.
Btw az melyik szolgáltató, amirõl lent regéltél?

Egyébként régebben olvastam valamit otthon, hogy ez az IMEI-szám, vagy mi a rák alapján tudják magát a készüléket letiltani, állítólag. Ez "oldható"? Mo-on...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
elofizus telefont letiltjak ha bejelented. aztan ha meglesz, es visszaviszed akkor valszeg ki tudjak kodolni.

szoktak itt emberek olyat jatszani, hogy elofizetnek, aztan lebiztositjak valami havi 5 fontert, aztan veletlenul elvesztik, es visszamennek, es kapnak ujat. par alkalommal el lehet jatszani. a masik telcsit meg magyarorszagon megbuheraljak, es helo.

persze ez torvenybe utkozik, es buntetendo.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Sziasztok!
Ha veszek egy telefont, elvesztem, bejelentem, akkor letiltják? Ha megtalálom, akkor ki lehet kódoltatni? Vagy hogy megy ez? Le sem tiltják? A telefonra gondolok, nem a kártyára...
Ja, és mind ez londonban...
Kösz!
Péter

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hat itt igazabol utanadvagjak a telcsit az igaz. jo, en a legolcsob elofizura megyek, ami 20font havonta, de egy ev mulva lemegy 12re, es onnantol annyi is marad. viszont minden 12honap leteltevel kapol egy uj telcsit. ingye. nem mindet, de ilyen 6233-D900 -ig bezarolag akarmelyiket.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
/me <3 d900

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts

lofizus, de nem tul huzos, szal nem verem nagyon kooocssegbe magamat :D

Na ezaz én meg adjam el ezeket vagyonokért, 5% haszonkulccsal. Ezen már csak röhögnek a vevõk. Mé' nem zõccségest nyitottam vazze :(. Osztrák ismerõs most kapott két 6280ast ingyé a szolgáltatótól...

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

akkor meg vagyok gyozve. tulajdonkepp elegge arra huztam amugy is.

elofizus, de nem tul huzos, szal nem verem nagyon kooocssegbe magamat :D

Mérnem veszel SE-t, te égetnivaló kis ságec.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
akkor meg vagyok gyozve. tulajdonkepp elegge arra huztam amugy is.

elofizus, de nem tul huzos, szal nem verem nagyon kooocssegbe magamat :D

RAUH-Welt
B E G R I F F

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Nekem is a Nokiák jönnek be leginkább, de amikor a D500 megjelent vettem egyet. Kb 5 napig bírtam a menüjét (pedig tényleg nem sokkal rosszabb mint a N.) aztán ment eladásra...

Azért Siemensel, Motorolával nem lehet egy kalap alá venni.