Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4974 hozzászólás a témában

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Nem ismerem õket, csak az áraikat látom, hogy a legolcsóbbak.Mi panasz volt rájuk? Bolti garis telefonnal mi a probléma? Telenoros vagyok, de nem akarok és nem is tudok hûséggel számlásat venni, mert még egy évem van sajna, én hülye...
Kártyásan meg 76 ezer náluk a 700 és a Lumia is. A 700-ast ennél olcsóbban meg lehet venni függetlenül. De amúgy sem lenne jó a kártyás sem, nekem mindenképpen független kell.
Pár hetem még van, mire meglesz rá a pénz, addig keresgélek, telefont, és boltot is. De ha valaki tud jó vételt, szóljon légyszi!

De igen, hallgatok zenét, meg lehet hogy sok videó is lesz rajta, nyelvtanulás okán. Az online tárhely ez jár hozzá?

Cascoról még nem hallottam. Nem tudom, hogy érdemes e, annyira ez nem nagy érték. Egy jó bicikli sokkal többe kerül.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
én ott nem vennék telefont, elég sokan panaszkodtak rájuk, meg bolti garanciás telefont eleve nem.
szolgáltatónál venni? ha már úgyis ott vagy, lehet megéri, akár kártyás csomagban is.
meg ilyen értékû telefonra kötnék casco-t, ha bármi történik vele. olcsóbb, mint új készüléket venni...
ha nem hallgatsz zenét a telefonon, akkor elég lesz a 8gb. EU térkép kb 2gb, fotókra nem hiszem, hogy 1gb-nél többet ellõ valaki, maradék 3-4 gigán meg el tudsz garázdálkodni játékokkal és az irdai dolgokkal.
meg azt se felejtsük el azért, hogy van hozzá 25gb online tárhely :)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Lumia 710-ben egyedül a nem bõvíthetõ memória ami nem tetszik. Nem mintha a 8G nem lenne elég, de ha bármi történik a telefonnal, elúszhat minden ami a memóriában volt.
Egyelõre a gsmline.hu-nál találtam legolcsóbban telefonokat.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
lumia 710. friss, stabil, relatív olcsó. navigálni, jutubozni, e-mailezni, telefonálni és netezni lehet vele.
komolyan még annak is ajánlom, aki régimódi gombosnokiáról áll át. wp7.5 nagyon egyszerû használni

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Igen, pl. a you Tube videókra gondoltam.De ez a Monten nem mûködik,és nem csak nekem és nem csak egy adott Wifin hanem sehol.Ugyanis a telefon Wifije erre nem képes.Na de már mindegy,ez ilyen.
c7 rõl olvastam hogy sokat visszahívtak kijelzõ hiba miatt.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Valószínû, valamilyen Nokia lesz. A C 7-es milyen? Nekem úgy tûnik, hogy nagyon hasonló a 700-ashoz. A 710, hogy Windowsos, annak konkrétan van valami elõnye, a 700 Symb.-hoz képest? Ezek a telefonok wifin lejátszák a videókat? Fejhallgató csatlakozás jack-es? Ilyen alap dolgot nem kérdeznék, de nem találtam ezügyben semmit, úgy látszik ezt már nem tartják fontosnak megemlíteni, vagy csak nekem kerülte el a figyelmem.

Oké, a GPS alatt én azt értem, hogy navigál is, az hogy van benne gps, oszt kész, azzal nem megyek sokra. :)

A C7 egy jó kis telefon, kicsit nagyobb mint a 700-as de kb 1,5 éves konstrukció.
A windószosnak az az elõnye hogy új az oprendszer. De sokkal másabb mint a symbian.
A füles csatija 3,5mm-es jack, de nem 100% hogy minden füles megy minden telefonnal.
WiFi-n történõ filmezésnél mire gondoltál? Ha Youtube videjókra akkor természetesen mûködik (ahogy a Monte-n is mûködik :D ).

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Ez így kemény dió!...

Valószínû, valamilyen Nokia lesz. A C 7-es milyen? Nekem úgy tûnik, hogy nagyon hasonló a 700-ashoz. A 710, hogy Windowsos, annak konkrétan van valami elõnye, a 700 Symb.-hoz képest? Ezek a telefonok wifin lejátszák a videókat? Fejhallgató csatlakozás jack-es? Ilyen alap dolgot nem kérdeznék, de nem találtam ezügyben semmit, úgy látszik ezt már nem tartják fontosnak megemlíteni, vagy csak nekem kerülte el a figyelmem.

Oké, a GPS alatt én azt értem, hogy navigál is, az hogy van benne gps, oszt kész, azzal nem megyek sokra. :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Nyilván van mindenféle offline navi, csak nem mind1 hogy mennyiért. Az általad javasolt is elég jó árban van ha nem warez szerzed meg.

azert javasoltam ezt, mert ennek van mukodo wrz valtozata, amit percek alatt fel lehet installalni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

androidra van offline navigacio csak okositani kell magad xda-developers-en. nem bonyolult, meg nekem is sikerult.

az hogy nem hasznalod semmire a symbiant az ertelmetlen, a symbian az operacios rendszer, onnantol hogy bekapcsoltad a telefont, azt hasznalod. mindenre. Menu felepitese, opciok, funkciok meglete, elhelyezese mind oprendszer fuggo.

Nyilván van mindenféle offline navi, csak nem mind1 hogy mennyiért. Az általad javasolt is elég jó árban van ha nem warez szerzed meg.

Más.
Nem tudja véltlenül valaki, hogy ha megvásároltam néhány programot marketen, akkor azokat át lehet-e mozgatni egy másik account alá? Történetesen akarok csinálni egy olyan fiókot amiben csak a programok regisztrációja/vásárlása történne.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
androidra van offline navigacio csak okositani kell magad xda-developers-en. nem bonyolult, meg nekem is sikerult.

az hogy nem hasznalod semmire a symbiant az ertelmetlen, a symbian az operacios rendszer, onnantol hogy bekapcsoltad a telefont, azt hasznalod. mindenre. Menu felepitese, opciok, funkciok meglete, elhelyezese mind oprendszer fuggo.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Most Samsung Monte van. Elõtte Nokia 6120 volt, de nem használtam semmire a Symbiant. A Monteban hiányzik, hogy a wifin keresztül nem képes lejátszani a videókat. És a net nélküli normális GPS is hiányzik belõle. Most abba ne menjünk bele, hogy lehet vele mókolni gps ügyben, ezzel kapcsban futottunk már itt pár kört kb egy éve. Tehát olyan GPS kell, ami net nélkül ingyen mûködik, mint a Nokiánál. Nem tudom, egyéb márkáknál van e ilyen. Ha nincs, akkor ez nagy elõny számomra a Nokia felé. Op rendszerekkel nem tudom, mennyire akarok bajlódni, lehet hogy semennyire, még nem találtam olyan alkalmazást, amit valóban hasznosnak tartanék. De ha ajánl valaki hasznos dolgokat, amit mondjuk egy androidos tud, vagy egy egyéb Op rendszeres teló, akkor lehet azt mondom, ez tényleg hasznos.

Hogy mire használnám: zenehallgatás, videózás wifin, fénykép- videó, GPS. Tehát semmi extra, csak amit egy ilyen telefon amúgy is tud.
Lehet hogy most már inkább az érintõképernyõre szavazok, bár egy évbe beletelt, mire megszoktam, nagyon utáltam. Igazából a nagyobb képernyõ méret miatt szavaznék érintõsre, meg nincs gomb, ami elromlik, és koszolódik, lekopik. stb.
A Nokia 700 jónak tûnik, ami kétségeket ébreszt bennem, az a bluetoth. Mit jelent, hogy v3x? Az eddigi telefonjaimban 2-es bt volt. És van egy NOKIA BH 503 bt fülesem, ami ezekkel a telefonokkal mûködött, nem tudom, ezzel a bt-vel is menne e.
Az áron konkrétan nem gondolkodtam még, de minél kevesebbõl szeretném megúszni, akár használtba is belemennék. De a Nokia 700-as ára talán még belefér. NokiaE 5 2-T akartam, de nem érintõs. Esetleg Németországi mobilszolgáltatónál kártyásan vásárolható telefon is jó lenne, mert ott lesz fõleg használatban. De az ottani lehetõségekkel nem vagyok tisztában, ezért egyelõre a függetlenben gondolkodok.

Ez így kemény dió!
Azt leszögezném hogy a GPS az minden telefonban ingyenes amelyikben van GPS chip. Ami pénzbe/adatforgalomba kerülhet az a navigáció ami ugye a GPS által fogadott pozícióval képes navigálni. Ilyen formán csak a Nokia rendelkezik ingyen navigációval. Az androidos mobilokban is benne van a GoogleMaps de az csak neten keresztül mûködik (még).
Másik kérdéskör az oprendszer. Ezzel kénytelen leszel megbarátkozni, ha csak nem akarsz mókolni a GPS-el mint a Monte esetén.
A nokia 700-ban pedig hogy 3.0-ás BT van benne az nem jelent semmit. Maximum csak elõnyöd származhat belõle ha késõbb olyan eszközt veszel ami támogatja a 3.0-ás szabványt, ettõl függetlenül mûködik a régi 1.0, 2.1-es szabványokkal is.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Elég sokváltozós....
eddig miféle márkát használtál? Milyen oprendszer lenne számodra megfelelõ? Méret? Érintõképernyõ vagy gomb? Beszélgetésen kívül mire lenne még használva? És végül, hogy mennyit szánsz rá?
Középkategóriába amiben van WiFi,GPS és nem csocsós a kamerája az például a Galaxy Ace vagy a SE Active vagy Live By Walkman. Ha Nokia akkor meg mondjuk Lumia 710 vagy 700-as Nokia.

Most Samsung Monte van. Elõtte Nokia 6120 volt, de nem használtam semmire a Symbiant. A Monteban hiányzik, hogy a wifin keresztül nem képes lejátszani a videókat. És a net nélküli normális GPS is hiányzik belõle. Most abba ne menjünk bele, hogy lehet vele mókolni gps ügyben, ezzel kapcsban futottunk már itt pár kört kb egy éve. Tehát olyan GPS kell, ami net nélkül ingyen mûködik, mint a Nokiánál. Nem tudom, egyéb márkáknál van e ilyen. Ha nincs, akkor ez nagy elõny számomra a Nokia felé. Op rendszerekkel nem tudom, mennyire akarok bajlódni, lehet hogy semennyire, még nem találtam olyan alkalmazást, amit valóban hasznosnak tartanék. De ha ajánl valaki hasznos dolgokat, amit mondjuk egy androidos tud, vagy egy egyéb Op rendszeres teló, akkor lehet azt mondom, ez tényleg hasznos.

Hogy mire használnám: zenehallgatás, videózás wifin, fénykép- videó, GPS. Tehát semmi extra, csak amit egy ilyen telefon amúgy is tud.
Lehet hogy most már inkább az érintõképernyõre szavazok, bár egy évbe beletelt, mire megszoktam, nagyon utáltam. Igazából a nagyobb képernyõ méret miatt szavaznék érintõsre, meg nincs gomb, ami elromlik, és koszolódik, lekopik. stb.
A Nokia 700 jónak tûnik, ami kétségeket ébreszt bennem, az a bluetoth. Mit jelent, hogy v3x? Az eddigi telefonjaimban 2-es bt volt. És van egy NOKIA BH 503 bt fülesem, ami ezekkel a telefonokkal mûködött, nem tudom, ezzel a bt-vel is menne e.
Az áron konkrétan nem gondolkodtam még, de minél kevesebbõl szeretném megúszni, akár használtba is belemennék. De a Nokia 700-as ára talán még belefér. Nokia E 52-T akartam, de nem érintõs. Esetleg Németországi mobilszolgáltatónál kártyásan vásárolható telefon is jó lenne, mert ott lesz fõleg használatban. De az ottani lehetõségekkel nem vagyok tisztában, ezért egyelõre a függetlenben gondolkodok.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Szia! Akár tudsz is segíteni. Olyan naptárt szeretnék letölteni, amelyik kijelzi a hét számát. Sokat néztem már, de egyiken sem találtam meg...

Widget kell vagy sima naptár progi? Mert például a Samu gyári naptára kijelzi oldalt a hetek számát.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
google naptárhoz le kell tölteni/ki kell jelölni pc-n a hetek sorszáma címû naptárt és telefonon elõvarázsolni, hogy megjelenjen. na ez így leírva bonyolultabb, mint a gyakrolatban ;)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Próbáld ki ezt
https://market.andro...etgenius.bizcal
A jorte -t is sokan szeretik.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Szia! Jó lesz az, meglátod! ;)
Szólj, ha tudok valamiben segíteni.

Szia! Akár tudsz is segíteni. Olyan naptárt szeretnék letölteni, amelyik kijelzi a hét számát. Sokat néztem már, de egyiken sem találtam meg...
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Én ilyet vettem, bringás szempontokat is figyelembe véve: Motorola DEFY - ez aztán döfi! - Mobilarena Okostelefon teszt
Vodánál vettem, de gyárilag független.
Eddig tetszik!

Szia! Jó lesz az, meglátod! ;)
Szólj, ha tudok valamiben segíteni.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Telefont kell cserélnem, mert független telefonra lesz szükségem. Mit ajánlanátok? Nincs szükségem "XTR"-es telefonra, de normális zenelejátszó, GPS,wifi legyen benne. Meg az sem baj, ha a kamerája sem egy kacadék. És mint írtam, csak független jó.

Én ilyet vettem, bringás szempontokat is figyelembe véve: Motorola DEFY - ez aztán döfi! - Mobilarena Okostelefon teszt
Vodánál vettem, de gyárilag független.
Eddig tetszik!
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Szerintem meg lehet oldani simán, ha össze van párosítva a fejegység és a telefon. Mennie kéne különösebb mókolás nélkül.

Igen, de nem megy. Próbáltam zenelejátszás közbe rámenni hogy "bluetooth-on", de akkor meg elkezd eszközöket keresni, de az autót nem látja, hiába kapcsoltam össze õket elõtte 15 másodpercel

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Telefont kell cserélnem, mert független telefonra lesz szükségem. Mit ajánlanátok? Nincs szükségem "XTR"-es telefonra, de normális zenelejátszó, GPS,wifi legyen benne. Meg az sem baj, ha a kamerája sem egy kacadék. És mint írtam, csak független jó.

Elég sokváltozós....
eddig miféle márkát használtál? Milyen oprendszer lenne számodra megfelelõ? Méret? Érintõképernyõ vagy gomb? Beszélgetésen kívül mire lenne még használva? És végül, hogy mennyit szánsz rá?
Középkategóriába amiben van WiFi,GPS és nem csocsós a kemerája az például a Galaxy Ace vagy a SE Active vagy Live By Walkman. Ha Nokia akkor meg mondjuk Lumia 710 vagy 700-as Nokia.