Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4974 hozzászólás a témában

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Ha ennyi pénzem lenne, akkor nem ilyen kacadék telefont vennék, csóró negyedmilláért, hogy szégyenkezzek a haverok millás telefonjai mellett. :D

Elolvasva a Mobilarénás cikket az 500-ról, lehet ez még nekem is kevés lenne.
Az Edigitalban a 700-as viszont most nagyon jó áron van, 60 ezer. Ha még ennyiért lesz náluk pár hét múlva, akkor lehet ez lesz. Tehát náluk 2 év gari van a Nokiákra, nincs apróbetû? Nem látok náluk semmi infót kiírva errõl.

A C7-rõl olvastam, hogy elég sokat visszavittek kijelzõhibával. Az is jó lenne, de ez kissé elvette tõle a kedvem. 710 valszeg nem lesz, az már túl drága. És nálam eléggé benne van a pakliban, hogy munka közben megsérül, vagy tönkremegy a telefon.

Jó lenne valahol megtapizni ezeket a telefonokat, mert ez az egy, amit neten nem lehet.

Minden érintõs tapizós telefon sérülékeny. Amúgy miért nem veszel egy Defy-t?
A 710-es még azért drága mert új.
C7-rõl hol olvastad hogy elég sokat vittek vissza? /csak mert én júzerhibán kívül nem nagyon találkoztam hibás darabbal/
Nem mondom hogy menj be valami szolgáltatóhoz és tapizd meg õket. Bár az lenne a logikus. De gusztustalan.
/szívem szerint elásnék mindenkit aki úgy jön be hogy "csak megnézem mert neten láttam csak kivi vagyok hogy néz ki"...csak már tele lenne a raktár az ilyenekkel/

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Ha ennyi pénzem lenne, akkor nem ilyen kacadék telefont vennék, csóró negyedmilláért, hogy szégyenkezzek a haverok millás telefonjai mellett. :D

Elolvasva a Mobilarénás cikket az 500-ról, lehet ez még nekem is kevés lenne.
Az Edigitalban a 700-as viszont most nagyon jó áron van, 60 ezer. Ha még ennyiért lesz náluk pár hét múlva, akkor lehet ez lesz. Tehát náluk 2 év gari van a Nokiákra, nincs apróbetû? Nem látok náluk semmi infót kiírva errõl.

A C7-rõl olvastam, hogy elég sokat visszavittek kijelzõhibával. Az is jó lenne, de ez kissé elvette tõle a kedvem. 710 valszeg nem lesz, az már túl drága. És nálam eléggé benne van a pakliban, hogy munka közben megsérül, vagy tönkremegy a telefon.

Jó lenne valahol megtapizni ezeket a telefonokat, mert ez az egy, amit neten nem lehet.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Ez valami vicc, hogy ennyibe kerül náluk egy Nokia C 7? Ki az a hülye, aki ennyiért megveszi? Sose ért ennyit ez a telefon.

Nokia 500-ról vélemény? Úgy látom, van benne minden, ami nekem kell.

Nokia C7 ORO: Arany, bõr és zafír - Mobilarena Okostelefon hír
Ez egy "limitidedisön" ezért annyi. És biztosíthatlak arról hogy van aki ilyet vesz! :)

500-as végülis nem rossz, az már kapacitív kijelzõs. De a Nokiánál az "okostelefon" kategória legalját képviseli, tudása és minõsége is ilyen.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Ez valami vicc, hogy ennyibe kerül náluk egy Nokia C 7? Ki az a hülye, aki ennyiért megveszi? Sose ért ennyit ez a telefon.

Nokia 500-ról vélemény? Úgy látom, van benne minden, ami nekem kell.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
lehet, hogy a telefonod nem kezeli ilyen formában a dolgokat.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Ápdét:
Rájöttem hogy mi a gubanc. Az elsõdleges címet nem leht változtatni. Úgyhogy most backup és factory format. Aztán az új címet rakom be alapértelmezettbe, a régirõl meg megy majd a market.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Gyors kérdés!
Csináltam egy fiókot a már meglévõ google fiókom mellé. Továbbiakban ezt szeretném használni levelezésre és a régi címem a marketes letöltésekre. Felvettem a szinkronizálandó fiókok közé, de nem jelenik meg a naptár szinkronizálása és a gtalk-ba sem tudok belépni csak az elsõdleges fiókommal. Mi lehet az oka?
A fiókok és szinkronizálás alattha megnyitom a fiókokat akkor az elsõdlegesnek látszik a naptár szinkronizálás opció a másiknak pedig nem. Nem lehet valahogy megváltoztatni a prioritását a fiókoknak? Vagy valahogy alapértelmezetté tenni? Mert gondolom az a hiba hogy a régi fiók van elsõdlegesnek belõve....

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
Ha két év van rá, akkor az azt jelenti, hogy a készülékre két év, a tartozékokra egy év, akkura fél év. Legalábbis az E51re így volt.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Nokiának, ha korrekt üzletben veszem, akkor ugye 2 év garanciája van? Az egy éven túli garanciával hova lehet fordulni?
Hallottam olyat, hogy a 2. év alól ilyen olyan indokkal, szeret kibújni a... nem tudom ki, akinek a garanciát kellene viselnie.

Hivatalos Nokia boltba/szervízbe viszed kötelesek megcsinálni.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Nokiának, ha korrekt üzletben veszem, akkor ugye 2 év garanciája van? Az egy éven túli garanciával hova lehet fordulni?
Hallottam olyat, hogy a 2. év alól ilyen olyan indokkal, szeret kibújni a... nem tudom ki, akinek a garanciát kellene viselnie.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
a nexusnak egy baja van, hogy olyan, mint ha egy szappant fogdosnál, de ezen karbonfóliával lehet segíteni :)
ezt leszámítva hibátlan telefon.
ja az se, bõvíthetõ, viszont 16gb...
kamerája nagyon jó, gyorsan mûködik, nem fagy ki és nyers alap android van rajta, amit két nap alatt utánaolvasással teljesen testre tudsz szabni.
de a 4-es android eleve "szép", felhasználóbarát.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

vegyél használtan egy garanciális nexus s-t vagy omnia 7et.
50-tõl már lehet értelmeset venni ilyenbõl.
ja és omnia 7 fémbõl van, elég jó kis kütyü

Ott a pont! :)
És a nexus minden bizonnyal független lesz :P

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

google naptárhoz le kell tölteni/ki kell jelölni pc-n a hetek sorszáma címû naptárt és telefonon elõvarázsolni, hogy megjelenjen. na ez így leírva bonyolultabb, mint a gyakrolatban ;)

Sikerült beállítanom. Köszi!
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
vegyél használtan egy garanciális nexus s-t vagy omnia 7et.
50-tõl már lehet értelmeset venni ilyenbõl.
ja és omnia 7 fémbõl van, elég jó kis kütyü

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Hát, azt hiszem ezt a Cascos dolgot kihagyom, nem éri meg. De azért köszi az infót, nem is tudtam, hogy van ilyen.
Szóval ezek a gsmlines fiúk mutyiznak. Ahhoz képest viszont már annyira nem olcsóak. Most agyalok, mert ennyi pénzért lehet inkább egy laptopot veszek, meg külön egy GPS-t. .:) Na de pont ez lenne a cél, hogy egybe legyen minden, nem akarok kütyüparádét.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
casco havi 1-2ezer Ft és 10-20ezer közötti önrésszel mûködik, de a magassabb összegekhez már nagyon drága telefon kell (listaáron 160ezer feletti).

origo gsm is jó, áfás számlát adnak, gyári gari, stb stb.
gsmline többek között azért is olyan olcsó, mert különbözeti áfával dolgoznak, mert "használt" telefont árulnak. emiatt ha céges számlára veszed a telefont, az áfát nem tudod visszaigényelni, mert a használt telefonokra 0% az áfa...

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Media Marktban korrekt telefonok vannak gondolom. Van náluk C 7, árat nem tudok, azt nem írják ki érdekes módon. Mobilfon boltot néztem neten, sajnos nagyon drága. Majd megkérdezem havert, az õ egyik haverjának vannak Vodafon boltjai.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Az egyszerû kezelhetõség nekem tényleg elõny lenne. Ha valami bonyolult lenne a cucc, akkor mire megtanulom, veszek másik telefont. :)
Másodlagos kamera nekem nem kell, vaku szerûség viszont igen. Online tárolásban nem bízok, nem szeretnék így tárolni.
Kösz a felhomályosítást, errõl a társaságról. Mit ajánlasz, hol érdemes venni?
Hajlok a C7 vagy a 700 felé, mert olcsóbbak, és nem vagyok benne biztos, hogy kihasználnám a 710 plusz tudását.

A C7 és a 700-as sokban különbözik a 710-tõl! C7 és 700 az még Symbian (én falnak megyek mire megtalálok valamit bennük, valahogy nem az énvilágom) a 710 meg WindószFón.
De egyébként én "szakboltban" venném. Vagy olyan szolgáltatónál aki forgalmaz független készüléket vagy Média vagy Edigital (ezeknél néha van "ingyenhitel" is). Ki lehet fogni akcióban szerintem. Az egyik legnagyobb forgalmazó a Strong & Unique és a RightPhone. Ha valamelyiknek a címkéje rajta van a dobozon akkor az már szinte 100% hogy gyárilag független készülék.
A független árak az utóbbi idõben elég változóak az euro árfolyam miatt. Nálunk is van hogy heti szinten 1-2 ezret (10-30 ezres kategóriában!)ugrálnak a telefon árak. Ezért érdemes ezt is figyelemmel kísérni.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Az egyszerû kezelhetõség nekem tényleg elõny lenne. Ha valami bonyolult lenne a cucc, akkor mire megtanulom, veszek másik telefont. :)
Másodlagos kamera nekem nem kell, vaku szerûség viszont igen. Online tárolásban nem bízok, nem szeretnék így tárolni.
Kösz a felhomályosítást, errõl a társaságról. Mit ajánlasz, hol érdemes venni?
Hajlok a C7 vagy a 700 felé, mert olcsóbbak, és nem vagyok benne biztos, hogy kihasználnám a 710 plusz tudását.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Nem ismerem õket, csak az áraikat látom, hogy a legolcsóbbak.Mi panasz volt rájuk? Bolti garis telefonnal mi a probléma? Telenoros vagyok, de nem akarok és nem is tudok hûséggel számlásat venni, mert még egy évem van sajna, én hülye...
Kártyásan meg 76 ezer náluk a 700 és a Lumia is. A 700-ast ennél olcsóbban meg lehet venni függetlenül. De amúgy sem lenne jó a kártyás sem, nekem mindenképpen független kell.
Pár hetem még van, mire meglesz rá a pénz, addig keresgélek, telefont, és boltot is. De ha valaki tud jó vételt, szóljon légyszi!

De igen, hallgatok zenét, meg lehet hogy sok videó is lesz rajta, nyelvtanulás okán. Az online tárhely ez jár hozzá?

Cascoról még nem hallottam. Nem tudom, hogy érdemes e, annyira ez nem nagy érték. Egy jó bicikli sokkal többe kerül.

A bolti garancia azt takarja hogy ha besz@rik a telefon akkor a boltban megjavítják neked. Ha mondjuk bemégy vele a Nokia márkaboltba akkor elhajtanak mit a magzatvizet.
Gyakorlatilag használ (szolgáltatónál, esetleg külföldön megvásárolt és függetlenített) készülékeket forgalmaznak. Így lehet olcsóbb mindenkinél.
Ápdét:
"Lumia 710-ben egyedül a nem bõvíthetõ memória ami nem tetszik" -Sajnos ez a Win mob sajátosság. Mint ahogy az is hogy nincs másodlagos kamera, kötött a felhasználói felület. Picipuháék nagyon gyúrnak az online tárolásra....
Egyébként a kezelõfelület tényleg halál egyszerû! Még egy egysejtû is tudja kezelni. Ez tényleg elõny azoknak akik nemszeretnék az Androidot tanulgatni.