Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4974 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Hájja, mivel iet kb. csak a spéci kézi GPS-ek tudnak, Garmin és társai. De azok meg ugye nem telefonok, pláne nem tudnak doksikat olvasni. :)

Pedig józan paraszti logika szerint ennek kéne a legalapabb dolognak lennie, h ha van egy térképem, akár jpg, és mind a 4 sarkához tudok rendelni koordinátákat, akkor mutassa már meg, hogy hol vagyok rajta azokhoz képest!! (már, ha rajta vagyok) Ok, a domborzati viszonyok (magasság) kicsit bonyolultabbá teszik a dolgot, de azért nem annyira, hogy erre csak egy százezres GPS legyen csak képes.
Sztem a legtöbb navigációs szoftver és térkép arra jó, hogy bevasaljanak a j/lúzereken némi $-t... Érdemes belegondolni, h a fenti módszer milyen elõnyökkel járhat. Ha nincs szükséged útvonaltervezésre, mert mondjuk a Sziklás-hegységet látogatod meg biciklivel, csak szerválsz egy részletes térképet akár egy antikváriumból, bescanneled, és mehet a móka, és pont leszarhatod, hogy akkor jársz ott elõször, mivel mindig tudod majd, hogy hol vagy, és azt is, hogy (nagyjából) merre menj.

De ez...
Posted Image

A kép innen van; http://www.pdamania.hu/content/9315/ Nokia 6110 Navigator

Nyüglõdés OFF
Kicsit lecsapta a biztosítékot, hogy 100 ezerbe kerülnek azok a funkciók, amiket egy 30 ezres darabban ugyanúgy meg lehetne valósítani... És, hogy idáig még a legjobb túrakalauz, amit találtam, az egy ~30 ezres sportkaróra, csak az meg térképet nem jelenít meg...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Hájja, mivel iet kb. csak a spéci kézi GPS-ek tudnak, Garmin és társai. De azok meg ugye nem telefonok, pláne nem tudnak doksikat olvasni. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
:-/ Ha ajánlani akarnád, nem is lenne annyira szimpatikus, mert az nem elõny számomra, ha nagy, és az offisz sem kell, nem menedzsertelefont keresek, elég ez az "olvasás" funkció, nem kell beépített személyi titkár meg java játék meg mittomén.
GPS-nél is speciális igényeim vannak, azért is nem mertem még venni ilyen készüléket. Nem olyat keresek, ami elnavigál a Kossuth térrõl a Lehel térre 3D-s épületek között, megmutatva, mely utcák egyirányúak, hanem vmi olyasmire, amivel lehet a http://www.trackabee.com/ oldal útvonalaival érdemben kezdeni valamit. Nem kell, hogy megtervezze nekem az utamat A és B között erdei ösvényeken, csak tudjak rátölteni baromira részletes térképéket, amin aztán mutassa meg, hogy éppen hol vagyok. Ez elvileg elég alap funkció kéne, hogy legyen, de amennyire utánaolvastam a dolgoknak, mégsem az... :P

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Enyim Nokiába teljesen jó a GPS. Nagy is, és van benne ofisz is. Ezzel nem ajánlani akarom, csak arra írtam, hogy nincs kiforrott GPS.
Mondjuk arra kíváncsi vagyok, mikor lesz fizetõs szolgáltatás a GPS.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ha van vki, aki még eligazodik a mobilok világában;
olyan telefont keresek, ami egyszerû, megbízható, meg tud nyit dokumentumokat (doc, pdf legalább) - nem kell, hogy szerkeszthetõek legyenek
nem létszükséglet a kamera, zenelejátszó, internet sem, bár ahogy nézem, ezek nélkül már nem lehet venni telefont :P
viszont nem baj, ha nem tenyérnyi a mérete
arról pont letettem, hogy legyen benne GPS, mert ahogy visszaolvastam, még nincs kiforrott, használtató gép - vmi Nokia Navigator tesztet láttam neten, amiben írták, hogy nemhogy jó program, vagy térkép, de használható GPS vevõ sincs még ezekben
tipp? az sem baj, ha olcsó :)
A metróújságban láttam egy LG-t, ami kb. kb. fedte, amit írtam (LG KE-970 Shine kfügg. 28e bruttó) azzal tapasztalat?

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Egy iGO 8-at futtató géprõl ment a streamelés az iPhone-ra. Ami viszont jó, hogy ez a Nav N Go standon volt, így szerintem portolva lesz ez szépen. Amire én kíváncsi leszek, hogy hogyan fognak ehhez hozzájutni a tulajdonosok. iTunes-on keresztül?:)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
tudtommal külsõ GPS vevõegységgel, ami wifin keresztül kommunikál az ájtéglával. Szóljatok ha rosszul tudom :)
http://www.pdamania.hu/content/11068/
elég béna megoldás lesz, ha a végleges változat is ilyen marad :(

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Az iGO prototípus már a márciusi Cebit-en is futott az iPhone-on.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Nem igazán világos számomra...

Kb. jól látod a dolgot. új baseband, újra kell törni. De igazából nagyon túl van lihegve ez a függetlenítés kérdés. Felesleges szoftware-esen függetleníteni, hiszen ott a TurboSim.

Navigációra már van 1-2 kezdetleges próbálkozás. Ami itthon is használható, az az xGPS. Google map alapú a progi, le is tölti a googlemap-es térképet, így offline tudod használni. Ha nincs más, akkor ez is jó, de még elég sok hiányossága van, ami miatt érdemben használni lehetne (nincs poi; nincs elkerülési beállítások; nem tudod kiválasztani, hogy gyors, vagy rövid útvonalon akarsz-e menni; újratervezésnél nem keres alternatív útvonalat, hanem ugyanarra az útvonalra visz vissza, amit elsõre kigondolt és elég "paraszt" ittforduljmegazonnal jellegûen:)) A másik pedig már egy konkrétabb cucc a G-Map, de természetsen erre még nincs Európa térkép :) Jövõ év elsõ negyedére ígérik a fejlesztõk.
Addig várunk a tomtom-ra és reméljük, hogy iGO, vagy Garmin is fog fejleszteni :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
gis russa, nézd meg.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Nem igazán világos számomra: ájfonon a 2.2-es + baseband frissített verziót lehet már jailbreakelni, vagy ez a baseband frissítés teljesen meggátolja? Olvastam korábban, hogy aki majd idõvel jailbreaket akar az ne tegye fel a 2.2-t, de akkor ez teljesen lényegtelen volt számomra, így frissítettem iTunes-szon keresztül. Igazából most sem fontos, a navi programok próbálgatása miatt kellene csak. Remélem idõvel lesz rá IGO is :)

Korábban is és most hétvégén is használtam túrázáshoz a Zemplénben, geocachingre teljesen jó, pár ládát már megtaláltunk a segítségével :) Pontos, viszont beépített elektromos iránytûvel még jobb lenne.
Motion-X GPS progitól tud valaki jelenleg jobbat?:)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
tamaska: a minap jött ki a MobileFiles Pro, ez immáron tudja szerkeszteni is az xls fileokat. Egy pillanatra néztem csak még meg, de képletet is tudsz írni/meglévõt editálni. Ezen kívül kezeli természetesen a doc, pdf, jpg, mp3 és a telefon által támogatott video formátumot. És persze wifi-n bármit fel tudsz tölteni rá. Ez így már szerintem igen korrekt progi :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Mi a baj vele?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Aki szeretne egy HTC P3600-at (Trinity) az keressen!

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

utfg!

csak olvasni tudja oket, es csak ugy ha email mellekletben jottek. szoval nem birsz ratolteni tablazatokat, hogy a vonaton majd dolgozgatsz vagy ilyesmi.

Miért ne tudnál rátölteni? MobileStudio a barátod ;) Azzal bármit rá tudsz tölteni és megnyitni (doc, xls, pdf, audio, jpg, meg video is). Szerkeszteni azzal sem.

http://cantouchthis....ng-and-editing/

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Ezt hol kérdezték?Mármint a méretet.
Meg árban sem egy kategória, ha már itt tartunk. ;)

http://www.sizeasy.c...0-vs-HTC-Kaiser
"In idem flumen bis non descendimus"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

és a használhatóság is...:)

legalábbis a képernyõs bill sose lesz olyan, mint a hardware-s:)
Thy: hívd fel K.J-t, kaisere van... :)

Ajánlom, hogy próbálj ki egy legutóbbi generációs HTC-t (Pro vagy méginkább Touch HD); a továbbfejlesztett szoftver szerintem kitûnõ - ennél csak az SPB Keyboard vagy Resco Keyboard programokkal telepíthetõ (magyar ékezetes!!!) billentyûzetek jobbak. Én a Resco-t vettem meg, soha nem gépeltem olyan gyorsan még telefonon, mint ezzel.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Gyors kérdés: Iphone 3G tud Word/Excell-t kezelni? Írni, olvasni? És powerpointot, meg pdf-et megnyitni?

utfg!

csak olvasni tudja oket, es csak ugy ha email mellekletben jottek. szoval nem birsz ratolteni tablazatokat, hogy a vonaton majd dolgozgatsz vagy ilyesmi.

Alapvetõ gond, hogy a Windows Mobile alapú gépek sem úgy kezelik alapban az Office-féle fájlokat, hogy azok teljesen kompatibilisek legyenek az "asztali" szoftverekkel. Egyetlen korrekt megoldás van: a SoftMaker cég Office csomagja. Amit ebben csinálsz, azt szinkronizáció után változatlan formában kezeli az "asztali" Office szoftverek is.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
és a használhatóság is...:)

legalábbis a képernyõs bill sose lesz olyan, mint a hardware-s:)
Thy: hívd fel K.J-t, kaisere van... :)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

azert a kaiser meg az iphone meretben nem ugyanaz a kategoria...

Ezt hol kérdezték?Mármint a méretet.
Meg árban sem egy kategória, ha már itt tartunk. ;)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy