Hájja, mivel iet kb. csak a spéci kézi GPS-ek tudnak, Garmin és társai. De azok meg ugye nem telefonok, pláne nem tudnak doksikat olvasni.
Pedig józan paraszti logika szerint ennek kéne a legalapabb dolognak lennie, h ha van egy térképem, akár jpg, és mind a 4 sarkához tudok rendelni koordinátákat, akkor mutassa már meg, hogy hol vagyok rajta azokhoz képest!! (már, ha rajta vagyok) Ok, a domborzati viszonyok (magasság) kicsit bonyolultabbá teszik a dolgot, de azért nem annyira, hogy erre csak egy százezres GPS legyen csak képes.
Sztem a legtöbb navigációs szoftver és térkép arra jó, hogy bevasaljanak a j/lúzereken némi $-t... Érdemes belegondolni, h a fenti módszer milyen elõnyökkel járhat. Ha nincs szükséged útvonaltervezésre, mert mondjuk a Sziklás-hegységet látogatod meg biciklivel, csak szerválsz egy részletes térképet akár egy antikváriumból, bescanneled, és mehet a móka, és pont leszarhatod, hogy akkor jársz ott elõször, mivel mindig tudod majd, hogy hol vagy, és azt is, hogy (nagyjából) merre menj.
De ez...
A kép innen van; http://www.pdamania.hu/content/9315/ Nokia 6110 Navigator
Nyüglõdés OFF
Kicsit lecsapta a biztosítékot, hogy 100 ezerbe kerülnek azok a funkciók, amiket egy 30 ezres darabban ugyanúgy meg lehetne valósítani... És, hogy idáig még a legjobb túrakalauz, amit találtam, az egy ~30 ezres sportkaróra, csak az meg térképet nem jelenít meg...