Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció

- - - - -

• Please log in to reply
4974 replies to this topic

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
tamaska: POD!:D

nekem haveromnak van Spicaja, legfrissebb Androiddal, jól beállítva - semmi baja nincs. ahogy a Pulse-ra se panaszkodik az a haverom, és nem cserélte le 1 éve, aki simán vehetne bármilyen htc-t vagy galaxy s-t vagy iphonet...

(azt csak halkan jegyzem meg, hogy az index.hu-t egyrészt nem olvasom, másrészt annak a kezdõlapja szerintem van vagy 4-5 mega biztosan...)

és most váltottam rendes mobilinternet csomagra (Net 100)...remélem tényleg csak egy ezres per hó a száz mega, mert az elég nagy lehúzás volt, hogy az alap csomag (Net START) 1 mega adatforgalomra 1300 forintot számolt fel - néztem is, hogy pár email elolvasása 4-5x egy hónapban a webes felületen mi a fenéért majdnem 5000 forint...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
meglepo

apple juzer leszolja a samsungot. aminek barmilyen szogben kezben tartva van terero...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Hát én nyomkodtam a galaxy-t amikor bementem T-hez... Hát komolyan, siralmas... A 2 éves 3G-m jobban reagál az oldalváltásokra a menüben... Az vérgáz ha beakad az az animáció is... Behoztam index.hu-t, hát ott is "érdekes" volt olvasgatni. Az anyagminõségrõl inkább nem is beszélek.
Tovább nem próbálgattam, elég volt belõle annyi :)

(nem az i9000, hanem a 7500 vagy mi)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

galaxy s-t én is megnyomkodtam - az 5 éves K800i-m után félelmetes...:D bár most a Spica-val szemezek, ha már nem lehet kapni rendes t-mobile pulest...:(

Ha minden igaz akkor a Pulse-nak ugyan az a bele mit a Red Bull Mobile-os RBM2-nek :S És akkor én annyira nem ajánlanám(töltéshiba,szoftverhiba, SIM mûveleteknél fagyás stb...nem kell többet mondanom)...akkor inkább galaxy.

Mondjuk azt csak halkan jegyzem meg hogy én ilyen kategóriát nem fogok venni szolgáltatófüggõ verzióban...buherált vajákolt menü/szoftver. Akkor inkább fizetek 15-20 ezerrel többet.
Galaxy amúgy tök jó teló, eddig csak a hozzá nemértés miatt hozták vissza (Android még új és nem tudják kezelni, illetve nem szokás elolvasni a használatit). Az új Android verzióval már nem mászkál fel magától a netre sem ha be van lõve rendesen.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
galaxy s-t én is megnyomkodtam - az 5 éves K800i-m után félelmetes...:D bár most a Spica-val szemezek, ha már nem lehet kapni rendes t-mobile pulest...:(

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts
Ha már ájfón4
Ha már Samsung proci... A héten nézegettem a GalaxyS-t. elég jóféle. A Samu nem titkoltan úgy gyártotta hogy az Ájfón konkurenciája legyen. És ez a design terén rendesen látszik :)
A Samu nagyon beleerõsített! Adott volt egy design(iphone) amit le is vettek, kapott egy jó erõs procit hogy tartsa a versenyt a Moto Milestone-al, csináltak egy hasonló levelezõrendszert mint a Nokia, és belepakolták a legjobb kijelzõt amit eddig valaha láttam (Super AMOLED).
Mondjuk nekem még mindig a Samsung Wave a favorit...

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts
Az milyen máá hogy Iphone 4-ben is samsung a fõ processor iphone.boardtopbig.jpg
és még rányomják az apple logót is

"just chillin killin"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
kovetkezo gepem nekem is valami izom laptop lesz, csak radugom a billentyuzetet meg a monitort oszt hali.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Megnyomogattam ezt az iPad-et ma...hát az az igazság, hogy ha egyszer valaki felapplikál rá egy normális OS-t, legyen az akár tapizásra optimalizált windows 7, akár Macintosh...gyerekek, a notebook/netbook/PC gyártás lehúzhatja a rolót (utóbbi már úgyis engedi lefelé...)!

Ez az UI, a kezelhetõség, a külsõségek...döbbenetes!
Persze, tudom én, hogy jelenleg csak egy nagy iPod Touch, de ha ezt valaki megtölti tartalommal is csak évek kérdése és mindenki ilyen v. hasonló jellegû táblával fog rohangálni...

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
Ha valakinek v. ismerõsének kell egy pannonos és garis E52 az ne habozzon olcsón becserélem priviben.

• vendég
Pontosan erre gondoltam...
LG csinált átlátszó kijelzõjû telefont, vagy gondoljunk csak a Motorola pengeszériájára vagy a BackFlip-re...

Sztem annyi a különbség h ezeknél a cégeknél van igazi brainstorming ahol keresik, hogy mi az új, az egyedi a járható....

HTC-vel, Samsung-gal sincs bajom csak ott a termékciklus mindig úgy indul, hogy reggel az ügyvezetõ igazgató a KV-t kavargatva belép...beletesszük a legjobb kijelzõnket, a legmodernebb processzort, a legnagyobb memóriát...de fõnök, hogy nézzen ki mindez? Ki nem szarja le, elolvassák a specifikációkat a technokraták és úgyis megveszik...nincs lelkük én így érzem, de nyilván én kicsit sajátos irányból közelítek...nálam a funkcionalitás mellett legalább ilyen fontos a dizájn, az egyediség és hogy mindez mit kommunikál az emberek felé...sajnos ez már nálam szakmai ártalom :)

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts
Szerintem Oposszum arra gondolt, hogy ezek a cégek mernek különleges mobilokat piacra dobni.
LG: Árkategóriáját tekintve frankó kamera (8 MP)
Teljesen egyedi billentyûzet megoldás
Karbon hátlap

Motorola pedig szintén a különlegességeirõl híres. Például a Rokr E1 amiben például egy Apple iTunes menü is volt (egyik kedvenc telóm 3 évig ezt használtam). De vannak egyéb finomságaik is, mint például a másodlagos mikrofon a zajok kiszûréséhez. Vagy a készülék hátába épített touchpad.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Most megnéztem, az LG és a Motorola honlapját és bejelöltem, hogy miket tudjon a telefon:
- Mp3, Bluetooth, Rádió (LG-nél sokkal több extrára nem is lehet keresni), Web-képes, kamera, Külsõ hangszóró.

Mind ugyan az a kaptafa, pár nyomógombbal esetleg egy fél telefonnyi qwerty-vel megspékelve és van néhány elcsúsztathatós, full qwertz-s is.
semmiben nem különböznek egymástól és a "negatív" példaként felhozott márkáktól sem.

Nekem semmi gondom ezekkel a külsõ jegyekkel, amiket a mai "okostelefonok" hordoznak magukon, egy ésszerû, egyszerûen használható kezelõfelülettel szinte tökéletes ez a megoldás.
Én azt mondom, hogy még a sok sms-hez, gépeléshez, sem kell a qwerty, ha egy jól eltalált és megfelelõen érzékeny érintõkijelzõt sikerül csinálni.

Persze a külsõ is fontos, de van amikor az apróságok jelentik azt, ami igazán megfog egy használati tárgyban.
"Gumis" hátlap, ami talán még jobban tapad, ha kicsit már izzad a tenyered, egy szeretnivaló ív, amit máshol nem látsz, hasznos valódi gombok az érintõkijelzõ mellett,...

Mindenkit más fog meg, nekem pl. egy nagy kocka kellene, ami minõségi, igényes, kényelmes és biztonságos, amellett, hogy nem túl hypolt... Volvo V70 vagy Saab 9-5 :D
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

• vendég

Ha ilyen minõség sorrendet állítunk, akkor itt van a Techradar aktuális listája.
Az elsõ 5-ben 4 Androidos készülékkel, csak a 4-es Iphone tudott beférkõzni, mint "kívülálló".

Ok, ez a lista kb. fedi a valóságot...hogy funkcionalitásban ez a sorrend...még ezt is adom.

A gond az, hogy legyenek bármilyen jó telefonok/PDA-k/okostelefonok dizájnban a HTC, a Samsung de még az Apple is ráállt egy olyan vonalra amitõl képtelenek elrugaszkodni...olyanok mint a Volvo-nál: minden ugyanúgy néz ki...

Talán az LG és Motorola az aki próbál sokféle dizájnnal eltérõ jellegû cuccokat árulni és aki azt mondja, hogy neki csak a funkcionalitás fontos és nem érdekli a dizájn az sztem meg belül már halott... :D

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts
Azé jó mer kicsi :D És mindenhova magaddal viheted.
De jó pingpong ütõnek legalább ...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Dell Streak-et ide!

RAUH-Welt
B E G R I F F

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Hülyeséget írtam, törölhetõ :D

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Ha ilyen minõség sorrendet állítunk, akkor itt van a Techradar aktuális listája.
Az elsõ 5-ben 4 Androidos készülékkel, csak a 4-es Iphone tudott beférkõzni, mint "kívülálló".
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts
Meg azt kell eldönteni hogy valaki netre optimalizált OS-t (android) vagy kevésbé "adatforgaloméhes" OS-t( szimbijány) akar választani...Mondjuk szimbijánnyal is bele lehet futni jó nagy adatforgalomba ha az ember láma :D 2 nap alatt 2 olyan ügyfelem is volt akit a tudatlansága (nem olvassa el a lúzermanuált) jókora számlával jutalmazott.
Egyik egy 5230-as Nokia tulaj volt aki online próbálta ki a navit...töltötte a térképet mohón a kis kütyü :D
A másik a "gyá he ezzel fel lehet menni a fészbukra!" típus volt :D Õ is beleszaladt egy nagyobbacska számlába.
Mondjuk ez a probléma is csak itthon probléma. Nálunk fejlettebb országoban már szaréhugyé van az adatforgalom .

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
A linknek semmi köze.azért hagytam egy sorközt...az egy hír, amit érdemesnek tartottam ide beszúrni. A galaxy s kétszer annyiba kerül, mint pl egy spica, így a minõségi különbség egyértelmû. Én inkább egy ár/érték arányt vennék figyelembe. A pénznemszámítnál nálam is a milestone a nyerõ.senki sem nézi le a motot, anno a winmob cuccai is nagyon jók voltak.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy