Jelentkezz be Regisztrálj
Mobiltelefon, PDA, mobilkommunikáció
Posted 2010. September 12. - 20:12
Posted 2010. September 12. - 17:46
CardioTrainer-rel az a baj, hogy nagyon primitiv a weboldala (kb kiirja az edzés adatait, számol egy kalóriát meg megjeleníti a gps tracket, alig tud többet mint a mobilos szoftver), és az account csak egy számkód, semmi extra+ GPS-beállítások se olyan részletesek. de van manuális edzés hozzáadása+szebben ír ki fészbúkra.
RunKeeper-t jobban szeretem, kezelhetõbb, nem jeleníti meg folyton a google maps-et, hanem át lehet rá kapcsolni, e-mail-es account, tudsz magad ellen versenyezni, nagyon jó zenei modul (bár én nem futok zenére), a weboldala meg elképesztõ - mindenféle statisztika, tudsz csapatot létrehozni és azon belül versenyezni, edzõtársat keresni, útvonalakat letölteni, saját útvonalat kézzel hozzáadni, ha nem rögzítetted, stb....de Androidon még nincs benne manuális edzéshozzáadás (fel kell menni a weboldalára, és rengeteg adatot eszik így), és ez így nem annyira jó...
Posted 2010. September 12. - 17:17
Most így kb 3 nap intenzív tapizás után (+ amennyit még a melóhelyen tesztelgettem) tetszik a Samsung menürendszere. Pedig eddig idegenkedtem a Samsungtól. Eddig a nyílt oprendszer sem hiányzik. Pedig gondolkoztam egy Spica-n. De már nem akartam +20 ezret rákölteni.
Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
Posted 2010. September 12. - 16:42
most este elviszem a Spica+RunKeeper kombót egy futásra itt a környéken, kíváncsi vagyok, mennyit téveszt a MapMyRun-on kimért távolsághoz képest.
Posted 2010. September 12. - 16:09
Ez bármilyen navigációra igaz.
Én nem félnék az OVI-tól, külföldre IGO/OVI párossal mentünk, mindkettõ bakizott néha, de ugyanolyan jó segítséget jelentettek.
Annyi, hogy 3 E52-vel szerzett tapasztalat alapján a GPS hidegindítás nagyon lassú Nokián, (1-2 perc helyett akár 10-15 is lehet) , ha le vannak tiltva az adatforgalmat generáló kisegítõ módszerek.
Vagy 3 éve a régi melóhelyemen csináltunk egy GPS tesztet. Csak úgy a saját szórakoztatásunkra,egy értekezlet alkalmával. Illetve hogy tudjunk tapasztalat alapján is megfelelõt ajánlani a boltban. Miskolc-Debrecen táv autópályán, meg 2 kör Debrecenen belül.
Egy Garmint vittünk magunkal, egy Mio-t Mio Moov progival, 2 db Bluephantert az egyikben IGo a másikban azonos térkép adatbázis csak egy MioMaps progival "olvasva".
Hát a tapasztalat az volt hogy az összes téveszt valahol, de nagyon sokat segít a közlekedésben. Mondjuk a Mio Moov az egy sz@rdarab..ezen nincs mit szépíteni, visszafelé már be sem kapcsoltuk.
Nagyon sokan nyavalyognak és szidják a navikat hogy "lassan találja meg a pozíciót" meg hogy "nem úgy tervezte meg az utat ahogy én elképzeltem" stb.. Sajnos az emberi agyat egyik navigáció sem helyettesíti. Kompromisszumokat kell kötni.
Posted 2010. September 12. - 10:03
De a jövö héten lesz rajta Garmin, csak még postán van az adatkábelem
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Posted 2010. September 12. - 08:51
Há letöltöd az OVI térképet kártyára oszt onnan futtatod...csak a birkák használják a Nokia naviját online módban.
Ez bármilyen navigációra igaz.
Én nem félnék az OVI-tól, külföldre IGO/OVI párossal mentünk, mindkettõ bakizott néha, de ugyanolyan jó segítséget jelentettek.
Annyi, hogy 3 E52-vel szerzett tapasztalat alapján a GPS hidegindítás nagyon lassú Nokián, (1-2 perc helyett akár 10-15 is lehet) , ha le vannak tiltva az adatforgalmat generáló kisegítõ módszerek.
Posted 2010. September 12. - 06:23
Há letöltöd az OVI térképet kártyára oszt onnan futtatod...csak a birkák használják a Nokia naviját online módban.Jaja, és mire letöltöd, pont annyiba kerül, ha figyelmetlen vagy, mintha megvennél egy igo-t, vagy egy másik hozzá való navi programot
BADA-ra miért nincs csevegõ kliens méééég?
Az igazsághoz azért hozzá tartozik hogy nem minden Nokia telóhoz jár ingyen navi.
Posted 2010. September 12. - 06:22
Há letöltöd az OVI térképet kártyára oszt onnan futtatod...csak a birkák használják a Nokia naviját online módban.Jaja, és mire letöltöd, pont annyiba kerül, ha figyelmetlen vagy, mintha megvennél egy igo-t, vagy egy másik hozzá való navi programot
Az igazsághoz azért hozzá tartozik hogy nem minden Nokia telóhoz jár ingyen navi.
Posted 2010. September 12. - 01:51
szerintem is elég az 1 gigás csomag, ha meg nokiát veszel ahhoz most ingyen navigáció jár a telefon teljes élettartamára
Jaja, és mire letöltöd, pont annyiba kerül, ha figyelmetlen vagy, mintha megvennél egy igo-t, vagy egy másik hozzá való navi programot
Posted 2010. September 11. - 21:07
És tegnap sikerült minden baki nélkül a Sporty Pal-t is feltolni a telóra. Semmit nem is kérdezett, meglelte a GPS-t és 4-5 perc alatt aktív jelet is hozott.
Eddig tetszik a készülék kop,kop:D
Már csak olyan kérdésem volna, hogy tud-e valaki widget-et gyártani Java progiból?
Posted 2010. September 10. - 16:53
Adatforgalom témában én egy sima 1GB-os csomagot ajánlanék elsõre...illetve azt hogy az ember ismerje ki a telefonját hogy mivel mennyit forgalmaz és hogy hol tud adatforgalmat megtakarítani.
Egyébként egyszerû levelezésre a tapasztalatok szerint elég szokott lenni a 100-200 megás csomag is. Hangsúlyozom! Alap lakossági felhasználásra, 1 mail címmel és napi 2-3 frissítéssel.
Posted 2010. September 10. - 16:20
Posted 2010. September 10. - 16:18
Posted 2010. September 10. - 16:15
Posted 2010. September 10. - 15:03
a T-Mobile számlája szerint szûk 500 mega adatforgalmam volt ez alatt az 1 hónap alatt, ami ebben bennevolt:
-2 e-mail fiók, facebook, névjegykártyák és 5 RSS-feed autoszinkronja
-mindenféle programok letöltése-kipróbálása
-1 hétig minden nap kb fél óra netezés/youtube-ról zenehallgatás a gyári böngészõvel
-10-12 óra navigáció, Google Maps alapon (az is eszik adatot rendesen)
+50 mega adat, amikor kipróbáltuk a WiFi tethering-et. (ez kb 2 perc facebook meg egy emailolvasás volt, azért a PC-s böngészõk eszik az adatot)
de ez nem igazán nevezhetõ normál használatnak - ott is mobilneteztem, ahol van nyílt WiFi és néha csak azért, hogy fogyasszak még adatot bármiféle konkrét cél nélkül...most egy 500 megás csomagra váltottam vissza, hó elejétõl eddig összejött 50 mega...szerintem ha nem akarsz laptopon is mobilinternetet használni, akkor egy 1 gigás csomag bõven elég.
Posted 2010. September 10. - 14:16
Gondolkozom egy okostelefonon, meg egy netes csomagon, de mivel soha nem használtam ilyet nem tudom mekkora (1, 2, vagy 5Gb) csomagot érdemes mellé rendelni...
Ha van valakinek elsõ kézbõl tapasztalata, az nagyon megköszönném.
Posted 2010. September 10. - 13:59
Hi!
Valaki tudna javasolni valami programot vagy módszert ahhoz hogy a névjegyeket normális formátumban tudjam Samsung Monte-ra feltölteni?
A gyári Kies programmal szinkronizáltam a névjegyzéket amit elõzõleg a régi SE 500i-rõl toltam át a SIM-re. Nyilván szétesett az egész, és rengeteg helyen hibás karaktert hozott. Most átírtam egyenként a Kies progiban az összes nevet és tökéletes..addig míg át nem töltöm a telefonra. Ott megint szétesnek a nevek. Valami ötlet?
Nem is tudom már hogy csináltam meg...
szerintem valami más formátumban mentettem a névjegyeket, talán darabonként, és úgy lett belõle valami...
Posted 2010. September 10. - 13:51
Sala, Te nem a nõket szereted?ha már életet leheltél bele, megtapizhatom?
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2010. September 10. - 13:43
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->