Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Folding bike - összehajtható bringak?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
79 hozzászólás a témában

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás

Dahon-t ha gondolod hozok neked, hogy kiprobálhasd

sala te tényleg követed az embereket :D.

A Puma-féle összecsukható bikeról lehet tudni valamit?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Dahon-t ha gondolod hozok neked, hogy kiprobálhasd

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

trindz

trindz

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
A Di Blasit felkutattam, kipróbáltam, de látványosan nem akarták eladni, így nem is vettem meg. Nem csukták össze teljesen, de az már látszott, hogy nagyobb lenne, mint amire én gondoltam. Árban viszont jó, kocsival hordozható.
A Praktikerben árulnak 16 ezerért egy kínai gyártmányú Remondot 16 hüvelykes kerékkel, nem túl bizalomgerjesztõ, s ezt se lehetett kipróbálni. Valakinek volt már vele dolga?
Pár boltban hirdetnek Gepida összecsukhatókat, egyik helyen volt is helyben, ott se nagyon akarták eladni, nem szívesen foglalkoztak vele(m). Úgy tûnt, hogy túl nagy összecsukva, s nehézkes a használata.
Utoljára a lényeg: Pepe árul Dahont (sõt még egy Dahon alkatrészekbõl összerakott szlovák Authort is), tehát lenni kell valahol egy forgalmazónak is: http://www.pepedal.com/NAVIGA.htm.
Ha majd a boltban is lesz kipróbálható példány, akkor talán én is hozzájutok egyhez.

en2002

en2002

törzsvendég

• fórumtag
  • 273 hozzászólás
hellosztok

én is angliában láttam ilyet életemben elõször, idén jnuárban. elõször nem is értettem h ez mi, utána magyarázták el. beszarás h mit ki nem találnak, igaz az ára is borsós volt. ha jól emlékszek, akkor olyan 700 font (1 font kb 350-360 ft) körül volt a kezdõhatára, de ennél csak drágábbal találkoztam. volt több ezerfontos is.
TREK 6500 DISC
Ez nem egy bicikli. ez egy Trek!
Képeim: http://kep.tar.hu/kerotura

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Csõ!

Érdekes a topic! Fél éve még Angliában húztam az igát, és mondhatom, nagyon megutáltam... Nekem ott minden szar volt (a foci nem érdekel), kivéve a Bromptont. Sokáig kacérkodtam vele, de nem jött össze. A boltos bemutatta az összehajtogatást. Mit mondjak, lefostam a bokámat! Annyira lehetett követni, mint autópiacon az "Itt a piros-hol a piros" játékosok kezét... Veri impresszív!
Ott a Brompton nem egy kerékpár, hanem egy életforma. Én személy szerint látok benne valami perverz szépséget is. Az ár széles skálán mozog... Egyébként a hazai forgalmazásra magam sem mernék vállalkozni. De viszonylag olcsón kirepülhetsz a Jet2-vel Manchesterbe, a reptéri vonattal könnyen eléred a boltot a Rusholme-ban (azt hiszem Bicycle Doctor-nak hívják), megveszed, elmész. Csak rendeld meg idõben elõre!
Állat színek vannak. A csúcsmodell csomagtartóján mini kerekek, amin gördül a fine machine összecsukott állapotban. Az árra tényleg nem emlékszem, de a netrõl biztosan kideríthetõ... Ja és akit láttam közlekedni vele, mindegyik marha gyorsan hasított. Hiába, ez nem a hazai kemping-kategória. Itt a csúcs anyagok és technológiák játszanak... Ha vesztek, szójjatok má' vaze, mert ki szeretném próbálni egy körre!

trindz

trindz

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
A Totalcaron csak kinagyítva látszik, hogy az tulajdonképpen Di Blasi, jól néz ki, az ára is tûrhetõ, de egy effajta terméket nekem muszály kipróbálnom, mielõtt megveszem.
Egyéb tapasztalatok?
Múltkor az intercittyen láttam egy srácot egy egykerekûvel, feldobta a csomagtartóra és kész. Hát, ez is egy megoldás...

dengler

dengler

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
nagyon köszi a címeket! célközönség lehetnek azok akik elmennek kempingezni vagy hajózni és vinnének bringát csak nincsen hely neki! a családom és én nyaranta gyakran megyünk az adriára hajózni és szívesen visszük magunkkal ezeket a mügyûröket, mert elférnek és gyorsan bejárhatóak vele a városkák! igaz nem túrázásra teremtettek de van rajtuk váltó is így kisebb emelkedõkre egész jók!

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
A budaörsi Auchan-ban van egy SeeSide nevû sportbolt (a kajás rész mellett). Na ott vannak Olimpia/Gepida összehajtható bringák. A szíjhajtásos remek!

Amúgy szerintem azért nem megy ez a biznisz, mert elnézték a célszegmenst. Nem a "fiatal üzletembereknek" kellene ezt eladni... Ugyan kinek lenne kedve Bp-en, öltönyben izzadi a 45 fokban, vagy áthajtani egy IFA fincsi kis pöfékelésén... mondjuk egy tárgyalás elõtt? :o
Persze azt nem tudom, hogy akkor meg kinek lenne jó.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Itt van a totalcar áruház
Bár én nem látom az általad említett márkát.

dengler

dengler

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok,

nekem van ilyen bringám Di Blasi és nagyon szeretjük is, mert elég kicsi és egész jól bírja a strapát! Éppen ilyen márkát keresgéltem a neten és így kerültem ide. Örömmel látom, hogy valaki látott egy ilyet a totalcar áruházban, tudnátok segíteni abban, hogy megmondjátok az hol van? egyébként ha minden igaz az Allroundmarine Hungary Kft, Keszthelyen forgalmazza ezt a bringát itthon. Aki látot Di Blasit kérem, hogy írja meg hol látta! köszi

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
csak úgy:

dahon
bike friday
brompton
montague
btc

aztán strida,gepida...(linkek fentebb...)

trindz

trindz

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
ra rákeresve találtam a totalcar áruházban kettõt is, az egyik márkásnak tûnik, ha valódi (di blasi), a másikról nem tudok semmit.

Köszi a fórum tippet!

A The Folding Society oldalain is jó sok infó van: http://www.foldsoc.co.uk/

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Úgy emlékszem, láttam egyet a Decathlon melletti bevásárlóközpontban. Csak már fingom nincs, milyen bolt az... A Decathlontól a Duna felé esik. Volt egy bordásszíjas meg egy láncos verziója, mindkettõ agyváltóval, kontrafékkel. Ha nem összehatjthatók, akkor meg tévedtem.

Ami fix: a Dahon tûnik a legnépszerûbbnek külföldön, de gyártanak másik érdekes és szép (?) fajtát, ami elég jó is. Strida a neve, bordásszíjas egysebességes, amit városi rohangálásra találtak ki, és feölszállhatsz vele a metróra is. Nagyon kicsire hajtható, bár 175-180 fölöttieknek állítólag gázos. A cég szállít ide is netes rendeléssel, de nem olcsón. Van viszont visszavásárlási gari (lehet, hogy csak UK-ben) http://www.strida.com/

Ha tucc angolul:http://www.bikeforum...splay.php?f=221

trindz

trindz

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Valaki világosítson fel már, ha tudja, kis országunkban miért hallgatnak errõl a témáról, s a kereskedõk miért nem lépnek ez ügyben? Én a világ egyik legnagyobb ötletének tartom azt, hogy egy bringát mindenhová magammal cipelhetek, pár másodperc alatt szétnyithatom, s összecsomagolhatom, nem kell bujkálnom a metrón, nem utálnak a vonaton, mert eltorlaszlom az utat (bár fizettem érte, de helyet nem biztosítanak), s még a buszsofõr sem szólhat bele, hogy mi van a táskámban. Rosszak a konkrét megvalósítások? Túl drága? Vagy egyszerûen csak még nem lett divatos, s az a baj? Más országokban szinte kultusza van az összehajtható kisbringák (folding bike) használatának -- persze az meg a másik véglet.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
akkor van még esély ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
kár...
...és köszi,de hát...a remény hal meg utoljára...

...egyébként gepida bringák egyike...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem itt a fórumon senkinek nincs ilyenje. és kizártnak tartom a forgalmazást is. (esetleg az emlitett merida) - meg kell kérdezni egy jobb láncos boltot.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
up...izé...van valakinek ilyen bringája?...

Steve

Steve

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Na mi ez a nagy erdeklodes? Jo, volt a Magben a Merida teszt, persze fika, de hat erre is szamitottam (a J16ra fel is ultem a kiallitason, bar abban legalabb volt hatso "rugozas" is). De a Dahonnak miert nincs itthon semmi hire (kivetel persze Balazs nehany utalasat)?

Steve

Steve

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Tud-e valaki barmifele osszecsukhato kerekpar forgalmazasrol/hozzaferhetosegrol kis hazankban? Mondjuk nem az Olimpia kategoria, hanem pl. Dahon (l. tavalyi eurobike beszamolo), Brompton stb. A Meridanak is van 2 ilyen modellje (J 14 es J 16, az egyik kint is volt tavasszal a kiallitason), de a Velo honlapjan semmi info. Meg a Giantnek is van egesz klassz modellje, a Halfway, s valamelyik tavalyi Bringa szamban is beharangoztak egy magyar fejlesztesu "apro joszagot" egesz erdekes designnal. Lehet hogy ennyire nem lenne piaca es azert nem hozzak be? Lengyelorszagban van Dahon forgalmazo, meg szerintem eleg sok ifju uzletember (en nem vagyok az) is vasarolna ilyet. Any help?
Steve