Az az index.hu fórumon lévõ CC-s beütésû topik, Kerékpáros Topik 2.0 a neve, és a Hármas Határ Hegyre szoktat szervezni este telihold nézõ "túrát", Fehérpárduc ismeri, azért kérdeztem, hogy nem megy-e. Mert én valószínû megyek. És ott lehetne bunnyz-ni.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Egykerekezés, bunnyhopp, ugratás >> váz geometria
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 04:06
Írta 2002. április 24. - 20:35
Írta 2002. április 24. - 16:23
Yoshida, el tudnád magyarázni, hogy mi az isten az a "KT2.0-ás HHH"? hhh gondolom a hegy, de a többi?
Srácok, nektek is bex@rt a hauseres triálvideós részleg?
Srácok, nektek is bex@rt a hauseres triálvideós részleg?
Írta 2002. április 22. - 23:05
Ja, én vélhetõen a V fék miatt, ha egyszer behúztam a féket, többet nem nagyon mozdítom sík úton, legfeljebb kiengedem, hogy ne essek fejre. Inkább a testsúlyommal játszok; a kormány fölött, és a nyereg mögött a két véglet. Ha nagyon felmegy a hátulja, akkor eltolom a kezemmel a kormányt, és a nyereg mögé húzódom, és ezzel ugyan még feljebb emelkedik a hátulja, de a súlypont hátrébb kerül.Na, lehet hogy zavaros, élõben egyszerûbb, sokkal.
Írta 2002. április 22. - 22:58
Én mindig hordok bukót (pont a múlt héten esett nálunk, Lõrincen a dual pályán egy általános iskolás, széttört a bukója, és még így is agyrászkódást kapott, képzelhetitek mi lett volna bukó nélkül vele). Elsõ keréken úgy tanultam meg gurulni (már amennyit tudok
) hogy megállás elõtt amikor már alig gurulsz, meghúzod az elsõ féket, és kicsit elõre dõlsz. És mondjuk pont megállsz, de a hátulja kicsit felemelkedik. Na, ezután lehet sokat gyakorolni, és egyszercsak észreveszed hogy 25-30km/h-rõl elsõkeréken gurulva állsz meg.
-piros lámpa elõtt nagyon látványos- Ha ez már jól megy akkor lehet menni olyan meredek helyre, ahol egyébként nyereg mögött kell helyezkedni; és ott elõre kell dõlni, elsõ féket behúzni, és megtalálni a holtpontot. És gurulni... V-fékkel tényleg nehezebb, én azzal csinálom.
Talán a héten tudok csinálni egy fényképet egy helyrõl, ahol szoktam gyakorolni az elsõ keréken gurulást. Viszont ezt nézzétek meg: mtbr.com-ról szedtem le.
http://www.tar.hu/yoshida/cc51_big.jpg
Szerintem állat...
Fehérpárduc: Szívesen mutatok bunny hopp szerût, de nekem még igen kicsi megy csak. Esetleg csütörtökön nem érsz rá, a KT2.0-ás HHH-teleholdra?
http://www.tar.hu/yoshida/cc51_big.jpg
Szerintem állat...
Fehérpárduc: Szívesen mutatok bunny hopp szerût, de nekem még igen kicsi megy csak. Esetleg csütörtökön nem érsz rá, a KT2.0-ás HHH-teleholdra?
Írta 2002. április 22. - 20:18
Én úgy szoktam (V-fékkel), hogy elég nagy tempónál egy elég erõs fékhúzás, ami majd' holtpontig emeli a hátulját, aztán meg finoman adagolva kell gurulni. Így lehet 10-12 métert is menni.
Ha nincs erõs ráhúzás, csak folyamatos erõs fékezés, akkor csak a végére lesz holtpont és addig nagyon sokat lassulsz.
Igaz már írtam ide, de az újaknak még1×:
Én 3 hete pont egy ilyen elsõkerekzéssel szívtam meg, amikor egy 1m-es betonoszlopot elkaptam és átestem rajta... (azóta is iszom a levét
)
Ajánlom, hogy nagy placcon gyakoroljatok és bukóval, ha lehet! :-)
Ha nincs erõs ráhúzás, csak folyamatos erõs fékezés, akkor csak a végére lesz holtpont és addig nagyon sokat lassulsz.
Igaz már írtam ide, de az újaknak még1×:
Én 3 hete pont egy ilyen elsõkerekzéssel szívtam meg, amikor egy 1m-es betonoszlopot elkaptam és átestem rajta... (azóta is iszom a levét
Ajánlom, hogy nagy placcon gyakoroljatok és bukóval, ha lehet! :-)
Írta 2002. április 22. - 17:51
Dehogynem! Csak finoman kell húzni. Szerintem elõször olyan fékpofával próbáljátok ami kicsit csúszik. Meg próbáljátok azt, hogy beletekersz mint állat, utána behûzod a féket és a testsújodat a kormány fölé helyezed. Elõször csak finoman. Ha gáz van gyorsan üljetek hátra és fék elenged. Remélem tudtam segíteni.
Írta 2002. április 22. - 15:38
AHoy!
Jómagam egy lankásabb domb oldalon kezdtem el gyakorolni az elsõ kereken való gurulást, de ami a legfontosabb: V-fékkel sosem fog sikerülni tökéletesen...
PéeF
Jómagam egy lankásabb domb oldalon kezdtem el gyakorolni az elsõ kereken való gurulást, de ami a legfontosabb: V-fékkel sosem fog sikerülni tökéletesen...
PéeF
Írta 2002. április 22. - 15:28
Elsõ keréken hogy kell gurulni?
Tudom, hogy a féket bûvölöm, de kb. hogyan kezdjem el. Eddig csak fejreesni sikerült (csak majdnem
)
Tudom, hogy a féket bûvölöm, de kb. hogyan kezdjem el. Eddig csak fejreesni sikerült (csak majdnem
Írta 2002. április 15. - 19:47
Ti Bunny hoppnal /annal amikor szinte felalltok/ belerugtok a kormanyba? Vagy csak a fekkart nyomogatjatok? Vagy mindketto?
Írta 2002. április 15. - 19:18
Írta 2002. április 15. - 19:17
Írta 2002. április 15. - 19:16
Írta 2002. április 15. - 18:51
Ez a ráülök a hátsó kerékre technika tényleg elég hatásos, valóban elég hátra kerül a súlypont ahhoz, hogy könnyedén meg lehessen emelni az elejét. Nekem még a bunny technikájára kéne ráéreznem, mert azt egyátalán nem megy. Van valaki, aki szépen meg tudná nekem mutatni egyszer élõben? :
Írta 2002. április 15. - 08:38
Van viszont most egy freestyle bmx-es videónk. Abban van olyan, hogy manuallal gurulnak, majd leugratnak 2-3 lépcsõn, vagy éppen bunnyval fel egy 30 centis betontömbre és ott tovább megy a manual! (ezt mondta Yoshida
Írta 2002. április 14. - 22:30
Mert Gabi ezt a régi fórumot hozta elõre. (mert megnézte van e már ilyen fórum, szvsz jól tette, de most már nem nyalok többett.
)
Manualnál tekerés nélkül nem is kell nagyot rántani a bicón. Ha bunny szerûen viszed hátra, és le a súlypontod (-majdnem-ráülsz a guruló kerékre) akkor magától felemelkedik az eleje, és amikor eléggé fent van, csak fel kell emelkedned, pont annyira hogy a súlypontod meglegyen. Ezért lehet manualozni úgy is hogy szinte a hátsó kerék felett ülsz, meg úgy is hogy szinte állsz, és 2.5-m magas vagy. (bicón állva, gondolom érthetõ) ha kell illusztrálhatom video bevágásokkal, sajnos nem én vagyok rajtuk, hanem profik
-én még csak most tanulgatom ezt a holtpontot-
Persze nem fontos ennyire hátradõlni, rá lehet segíteni a kormány rántással is.
Továbbfejlesztése, hogy bunnyval fel egy padkára, vagy le róla, és manualba érkezel, és mész tovább.
Manualnál tekerés nélkül nem is kell nagyot rántani a bicón. Ha bunny szerûen viszed hátra, és le a súlypontod (-majdnem-ráülsz a guruló kerékre) akkor magától felemelkedik az eleje, és amikor eléggé fent van, csak fel kell emelkedned, pont annyira hogy a súlypontod meglegyen. Ezért lehet manualozni úgy is hogy szinte a hátsó kerék felett ülsz, meg úgy is hogy szinte állsz, és 2.5-m magas vagy. (bicón állva, gondolom érthetõ) ha kell illusztrálhatom video bevágásokkal, sajnos nem én vagyok rajtuk, hanem profik
Persze nem fontos ennyire hátradõlni, rá lehet segíteni a kormány rántással is.
Továbbfejlesztése, hogy bunnyval fel egy padkára, vagy le róla, és manualba érkezel, és mész tovább.
Írta 2002. április 14. - 19:46
Nem tudom, hogy miért került a topic elejére az a néhány régi fórumos írás??!!
Írta 2002. április 13. - 20:32
Udv.
Szerintem minden csak gyakorlás kérdése... ;D
persze jo hogy mindeki tanácsot ad, de nekem az erröl a véleményem, hogy ez mindenkinél más...
igaz a léyneg midneig ugyanaz, de magyarázat alapján szerintem semmit nem lehet megtanulni és ez nem csak a bunnyval és a manuallal meg a karikaval van igy hanem pl. a dirt jumpal és a külombozo trükkökkel is.
Szoval a tanács mindig jo, de sok-sok gyakorlás az igazi.... nekem egyébként 1 napba telt mig megtanultam kerekezni meg manualozni...
persze az sem utloso ha nagyon erzed mar a bicot..
Szerintem minden csak gyakorlás kérdése... ;D
persze jo hogy mindeki tanácsot ad, de nekem az erröl a véleményem, hogy ez mindenkinél más...
igaz a léyneg midneig ugyanaz, de magyarázat alapján szerintem semmit nem lehet megtanulni és ez nem csak a bunnyval és a manuallal meg a karikaval van igy hanem pl. a dirt jumpal és a külombozo trükkökkel is.
Szoval a tanács mindig jo, de sok-sok gyakorlás az igazi.... nekem egyébként 1 napba telt mig megtanultam kerekezni meg manualozni...
persze az sem utloso ha nagyon erzed mar a bicot..
Írta 2002. április 12. - 19:50
Írta 2002. április 12. - 19:36
;D ;D ;D
Ha megkérdezhetem hány métert tudsz 1kerekzni? Ha mérted már, de gondolom igen.
Tudsz 1keréken kanyarodni? Én kisebb utcákba is befordulok és egy (nagyobbacska:) parkolóban menne a körbekörbe is. ;D ;D
Ha megkérdezhetem hány métert tudsz 1kerekzni? Ha mérted már, de gondolom igen.
Tudsz 1keréken kanyarodni? Én kisebb utcákba is befordulok és egy (nagyobbacska:) parkolóban menne a körbekörbe is. ;D ;D
Írta 2002. április 12. - 19:28
Hát én inkább vállalom azt, hogy sunyiban kissé belenyomok pedálból, az azért kevésbé égõ, mint amikor iszonyatos párducüvöltés közben kitépem a kormányt ahead szettestõl a helyérõl, majd néhány másodpercnyi tétova szédelgést követõen, lábamat a teleszkópba akasztva belefejelek -szerencsés esetben- a virágzó aljnövényzetbe. ;D ;D ;D

Belépés
Felhasználó létrehozása
Lezárt topik
Ugrás az oldal tetejére