Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Egykerekezés, bunnyhopp, ugratás >> váz geometria

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
400 replies to this topic

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
Az egykerekezés számomra olyan mint a rágóval való buborékfújás: állítólag tök egyszerû, szinte mindenki meg tudja csinálni nekem mégse megy.

Gabi07

Gabi07

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
Tegnap és is próbáltam. -> a hátsó fékem enyhe fékezésnél úgy visított, mint az állat, és este 8kor gyakoroltunk... ;D A környéken lakók miatt inkább fék nélkül próbálkoztam... :D

chrow

chrow

vendég

• fórumtag
  • 145 posts
aha... most probaltam fek nelkul egykerekezni ma tekeressel es kurva sokaig el lehet menni tok jo.

Gabi07

Gabi07

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
Kell, nemkell... mi tudunk kinyújtott és teljesen behajlított kézzel is, meg folyamatosan változtatva... az nem probléma.

chrow

chrow

vendég

• fórumtag
  • 145 posts
nose wheelie: en mar nem hasznalok feket, csak az elejen kirantom holdpontra es egyensulyozom. elsokereken konnyeb egyensulyozni mint hatson csak veszelyesebb. nekem merev villam van haveromnak meg teloja. a telosat tok konnyen ki lehet kapni hatson holdpontra.
ja kis help. amikor manualozom akkor eleg erosen kapaszkodom a kormanyban. ti hogyan engeditek el mindket kezzel?

ja a fenykepek lattan az egy kerot nyujtott kezzel kell nyomni nem?

FP

FP

törzsvendég

• fórumtag
  • 249 posts
KeX: Valóban így van, ahogyan írták elöttem... Egyébként a jobbra vagy a balra dõléssel lehet majd a késöbbiekben kanyarodni, ha már jól megy! Próbálj meg egy picit átülni a nyereg másik szélére, vagy a testeddel egy kicsit a másik irányba vinni a testsúlyod. Fog menni, csak sok-sok gyakorlás kérdése az egész...

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
KeX:a technikai problémánál valószínûbb az, hogy nem egyenesen ülsz, v. egyik kezeddel erõssebben húzod fel. A dõlés egyébként természetes folyamat, azért kell egyensúlyozni, ezért nehéz egykerekezni. Gyakorolj sokat, hogy korrigálni tudj a testsúlyod áthelyezésével. Ja, meg a térded kifelé rakásával is egyensúlyozni tudsz..

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
ok, értem mire céloztok, de az a fura, hogy mindíg egyfele dõlök, még akkor is, ha a szél totál az ellenkezõ oldalrõl fúj  8) Szóval szerintem azon kívül, hogy nem vagyok valami skilles még, valami mechanikai probléma is lehet a dologban... (holnap leviszem a háccsómat centíroztatni, úgyhogy lehet, hogy megoldódik a probléma   :D)

Gabi07

Gabi07

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
A szél tényleg nagyon befolyásolhat! Mi már azért elég jól megyünk, és néha poénból viharos oldalszélben is próbálkozunk....:) Olyankor az elsõt úhy elfújja a szél oldalra, hogy tiszta gáz letenni!  ;D ;D  Fõleg nagy sebességnél..:)

Egyébként, amikor 1kerekezni tanultunk, nekünk is volt, hogy folyton ledõltünk. Figyelni kell a szélirányt, meg nagyon sokat kell gyakorolni! Próbálkozni kell 1-1 / 1-2 -es áttételekben is, meg nagyobbakban is, és akkor majd tudsz menni lépésben, meg Q gyorsan is!  ;D ;D

Tavaly csináltam, hogy lejtõs (falusi, helyi) úton 18-as áttételben tekertem egy Cora-bike szintû géppel, amin csak a fék volt jó...:)  Amikor elég folyamatosan lehetett tekerni ebben a sebességben, kiemeltem kerékre és elkezdtem zúzni lefelé.  ;D ;D
Nem mondom! Jól nézhet ki... :D

groover-

groover-

vendég

• fórumtag
  • 188 posts
kex: biztos fúj a  szél...

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
srácok, azt mondjátok meg, hogy mi a rákért dõlök én el oldalra egykerekezés közben?? Hogy lehet ezt a dolgot kiküszöbölni?

Gabi07

Gabi07

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
Bocsi, hogy nem értem, de mi is olyan vicces ??? :)

vendég__*

vendég__*
  • vendég

Tolltartó: Az egykerekezéshez  a holtponton kell lenned, így szinte el is engedhetnéd a  kormányt. Ehhez jó a rövid láncvilla
(<425mm) így közelebb kerülsz a hátsó tengelyedhez.
Az hogy kicsi vázzal nehezebb bunny-zni, meg egykerekezni az hülyeség, Nekem 15"-os vázam van és megy. Teló val persze könnyebb.

:D

Gabi07

Gabi07

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
Megint én. :)

Hétvégén egy Campingel egykerekeztem.  ;D ;D Az elsõ kereke kb. 20cm magasan van, holtpontnál. :)) Kicsit meredek, hogy csak kontrás, nem is mertem gyorsan menni...
Azonkívül próbáltam egy Haro Revo-t is, de csak óvatosan. Manuálozni szerettem volna, de nem igazán sikerült, meg vigyáztam is rá, mivel nem az enyém. Azért jó gép.

Tesóm a sima, "alap" :) Hauser MTB-jével 1keréken, félkézzel bevett egy egész elés kanyart. Érdekes, hogy azzal a bicajjal meg lehet csinálni egy csomó ilyen dolgot, míg egy másik, picit másabb Hauserünkkel meg nem.. :( :(  Szóval a jobbikkal el is tudta engedni 2kézzel a kormányt!  ;D  Úgy kb. 0,5-1,5 méter ment, de még csak most próbálta elõször. Az a gép a 7végi házunknál van, így csak keveset lehet vele gyakoroloni, de lehet, hogy megy még az majd jobban is...:)))

Jó gyakorlást for all!  ;D

Gabi07

Gabi07

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
Igen köszi. Most már megyek suliba, igaz csak "megfigyelõként". Egy hónap múlva lesz MRI, ami a CT-het hasonló vizsgálat. Év végéig nem tesizek.

FP

FP

törzsvendég

• fórumtag
  • 249 posts
Igen, emlékszem... Azért már gyógyulóban vagy?  :-/

Gabi07

Gabi07

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
Nem õ esett el, hanem tudod, én buktam át egy oszlopon... :(

FP

FP

törzsvendég

• fórumtag
  • 249 posts
Miért? Hanyatt esett, vagy biztos ami biztos alapon? Nekem egyszer elszakadt egy hátradõlésnél a hátsó fékbowden. Szép látvány volt... De volt rajtam bukó!  ;)

Gabi07

Gabi07

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
Ez a 3 kép tesómról készült ,még tavaly. Azóta már van bukója. :)

http://kep.tar.hu/la...s/pic870678.jpg
http://kep.tar.hu/la...s/pic870680.jpg

FP

FP

törzsvendég

• fórumtag
  • 249 posts
Ja, ja, ja... Sajnos mentem volna, csak késön láttam az info-t, mert közben külföldön voltam. De a legközelebbire megpróbálok menni!  ;)