Az egykerekezés számomra olyan mint a rágóval való buborékfújás: állítólag tök egyszerû, szinte mindenki meg tudja csinálni nekem mégse megy.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Egykerekezés, bunnyhopp, ugratás >> váz geometria
Started by
Bikemag
, 2001. June 02. 04:06
Posted 2002. May 29. - 15:55
Posted 2002. May 29. - 12:20
Tegnap és is próbáltam. -> a hátsó fékem enyhe fékezésnél úgy visított, mint az állat, és este 8kor gyakoroltunk... ;D A környéken lakók miatt inkább fék nélkül próbálkoztam...
Posted 2002. May 28. - 20:38
aha... most probaltam fek nelkul egykerekezni ma tekeressel es kurva sokaig el lehet menni tok jo.
Posted 2002. May 28. - 12:43
Kell, nemkell... mi tudunk kinyújtott és teljesen behajlított kézzel is, meg folyamatosan változtatva... az nem probléma.
Posted 2002. May 27. - 20:43
nose wheelie: en mar nem hasznalok feket, csak az elejen kirantom holdpontra es egyensulyozom. elsokereken konnyeb egyensulyozni mint hatson csak veszelyesebb. nekem merev villam van haveromnak meg teloja. a telosat tok konnyen ki lehet kapni hatson holdpontra.
ja kis help. amikor manualozom akkor eleg erosen kapaszkodom a kormanyban. ti hogyan engeditek el mindket kezzel?
ja a fenykepek lattan az egy kerot nyujtott kezzel kell nyomni nem?
ja kis help. amikor manualozom akkor eleg erosen kapaszkodom a kormanyban. ti hogyan engeditek el mindket kezzel?
ja a fenykepek lattan az egy kerot nyujtott kezzel kell nyomni nem?
Posted 2002. May 27. - 12:08
KeX: Valóban így van, ahogyan írták elöttem... Egyébként a jobbra vagy a balra dõléssel lehet majd a késöbbiekben kanyarodni, ha már jól megy! Próbálj meg egy picit átülni a nyereg másik szélére, vagy a testeddel egy kicsit a másik irányba vinni a testsúlyod. Fog menni, csak sok-sok gyakorlás kérdése az egész...
Posted 2002. May 26. - 21:30
KeX:a technikai problémánál valószínûbb az, hogy nem egyenesen ülsz, v. egyik kezeddel erõssebben húzod fel. A dõlés egyébként természetes folyamat, azért kell egyensúlyozni, ezért nehéz egykerekezni. Gyakorolj sokat, hogy korrigálni tudj a testsúlyod áthelyezésével. Ja, meg a térded kifelé rakásával is egyensúlyozni tudsz..
Posted 2002. May 26. - 21:24
ok, értem mire céloztok, de az a fura, hogy mindíg egyfele dõlök, még akkor is, ha a szél totál az ellenkezõ oldalrõl fúj 8) Szóval szerintem azon kívül, hogy nem vagyok valami skilles még, valami mechanikai probléma is lehet a dologban... (holnap leviszem a háccsómat centíroztatni, úgyhogy lehet, hogy megoldódik a probléma
)
Posted 2002. May 25. - 09:46
A szél tényleg nagyon befolyásolhat! Mi már azért elég jól megyünk, és néha poénból viharos oldalszélben is próbálkozunk....
Olyankor az elsõt úhy elfújja a szél oldalra, hogy tiszta gáz letenni! ;D ;D Fõleg nagy sebességnél..
Egyébként, amikor 1kerekezni tanultunk, nekünk is volt, hogy folyton ledõltünk. Figyelni kell a szélirányt, meg nagyon sokat kell gyakorolni! Próbálkozni kell 1-1 / 1-2 -es áttételekben is, meg nagyobbakban is, és akkor majd tudsz menni lépésben, meg Q gyorsan is! ;D ;D
Tavaly csináltam, hogy lejtõs (falusi, helyi) úton 18-as áttételben tekertem egy Cora-bike szintû géppel, amin csak a fék volt jó...
Amikor elég folyamatosan lehetett tekerni ebben a sebességben, kiemeltem kerékre és elkezdtem zúzni lefelé. ;D ;D
Nem mondom! Jól nézhet ki...
Egyébként, amikor 1kerekezni tanultunk, nekünk is volt, hogy folyton ledõltünk. Figyelni kell a szélirányt, meg nagyon sokat kell gyakorolni! Próbálkozni kell 1-1 / 1-2 -es áttételekben is, meg nagyobbakban is, és akkor majd tudsz menni lépésben, meg Q gyorsan is! ;D ;D
Tavaly csináltam, hogy lejtõs (falusi, helyi) úton 18-as áttételben tekertem egy Cora-bike szintû géppel, amin csak a fék volt jó...
Nem mondom! Jól nézhet ki...
Posted 2002. May 25. - 09:06
Posted 2002. May 24. - 23:26
srácok, azt mondjátok meg, hogy mi a rákért dõlök én el oldalra egykerekezés közben?? Hogy lehet ezt a dolgot kiküszöbölni?
Posted 2002. May 18. - 20:25
vendég__*
Posted 2002. May 18. - 18:38
vendég__*
:DTolltartó: Az egykerekezéshez a holtponton kell lenned, így szinte el is engedhetnéd a kormányt. Ehhez jó a rövid láncvilla
(<425mm) így közelebb kerülsz a hátsó tengelyedhez.
Az hogy kicsi vázzal nehezebb bunny-zni, meg egykerekezni az hülyeség, Nekem 15"-os vázam van és megy. Teló val persze könnyebb.
Posted 2002. May 14. - 13:35
Megint én. 
Hétvégén egy Campingel egykerekeztem. ;D ;D Az elsõ kereke kb. 20cm magasan van, holtpontnál.
) Kicsit meredek, hogy csak kontrás, nem is mertem gyorsan menni...
Azonkívül próbáltam egy Haro Revo-t is, de csak óvatosan. Manuálozni szerettem volna, de nem igazán sikerült, meg vigyáztam is rá, mivel nem az enyém. Azért jó gép.
Tesóm a sima, "alap"
Hauser MTB-jével 1keréken, félkézzel bevett egy egész elés kanyart. Érdekes, hogy azzal a bicajjal meg lehet csinálni egy csomó ilyen dolgot, míg egy másik, picit másabb Hauserünkkel meg nem..
Szóval a jobbikkal el is tudta engedni 2kézzel a kormányt! ;D Úgy kb. 0,5-1,5 méter ment, de még csak most próbálta elõször. Az a gép a 7végi házunknál van, így csak keveset lehet vele gyakoroloni, de lehet, hogy megy még az majd jobban is...
))
Jó gyakorlást for all! ;D
Hétvégén egy Campingel egykerekeztem. ;D ;D Az elsõ kereke kb. 20cm magasan van, holtpontnál.
Azonkívül próbáltam egy Haro Revo-t is, de csak óvatosan. Manuálozni szerettem volna, de nem igazán sikerült, meg vigyáztam is rá, mivel nem az enyém. Azért jó gép.
Tesóm a sima, "alap"
Jó gyakorlást for all! ;D
Posted 2002. April 27. - 18:50
Igen köszi. Most már megyek suliba, igaz csak "megfigyelõként". Egy hónap múlva lesz MRI, ami a CT-het hasonló vizsgálat. Év végéig nem tesizek.
Posted 2002. April 27. - 18:44
Posted 2002. April 27. - 18:39
Posted 2002. April 27. - 16:28
Miért? Hanyatt esett, vagy biztos ami biztos alapon? Nekem egyszer elszakadt egy hátradõlésnél a hátsó fékbowden. Szép látvány volt... De volt rajtam bukó!
Posted 2002. April 27. - 16:09
Ez a 3 kép tesómról készült ,még tavaly. Azóta már van bukója. 
http://kep.tar.hu/la...s/pic870678.jpg
http://kep.tar.hu/la...s/pic870680.jpg
http://kep.tar.hu/la...s/pic870678.jpg
http://kep.tar.hu/la...s/pic870680.jpg
Posted 2002. April 26. - 18:35
Ja, ja, ja... Sajnos mentem volna, csak késön láttam az info-t, mert közben külföldön voltam. De a legközelebbire megpróbálok menni!

Sign In
Create Account
This topic is locked
Back to top