A MOK honlapon nem olvashattad el a hozzászólásokat, (regisztráció kell) szinte biztos, hogy mindenki lehurrogta. Ha nem hurrogták le, akkor újabb fantasztikus véleményem kezdene kialakulni az orvosokról. Ugyanis õket úgy nevelik, hogy amit tanultak, azt csinálják, és ne kérdõjelezzék meg sosem. (Mondjuk egy mûtét közben nem is árt ez...

) _Nem gondolkodnak. CSelekszenek.
De a lényeg.
A magyarázatok.
Kicsit lusta voltam összeírni, de akár én is írhattam volna, lévén biológus végzettségû ember.
LP> Az aszpartam egy veszélyes adalékanyag, ami a testbe kerülve
LP> rákkeltõ anyagokra bomlik. Vajon miért nem lehetett hallani errõl
LP> eddig? A diétaipar egy dollármilliárdos üzlet!
Az aszpartamnak két összetevõje van: az aszparagin és a
fenilalanin. Mindkettõ természetes aminosav; utóbbi az ember
számára esszenciális. A két komponens között ugyanolyan peptidkötés
található, mint amilyen a fehérjék alkotóelemeit összetartja.
LP> Az aszpartam a vérbe kerülve lebomlik, és így képes
LP> keresztülutazni az egész testen, és bármilyen szövetbe lerakódni.
Az aszpartam már a gyomorba kerülve lebomlik, a vérbe már csak az
alkotóelemei - a két aminosav - jut.
LP> A ciklamáttal vagy a szacharinnal ellentétben az aszpartamot
LP> megemészti a szervezet. Elfogyasztása után a benne található
LP> metanol (faszesz) formaldehiddé, majd hangyasavvá változik. A
LP> formaldehid belégzése halálos, rákkelto, további összetevoi, a
LP> fenil-alanin és az aszparginsav pedig mérgezoek.
Sem az aszpartamban, sem a bomlástermékei között _nincs_ metanol!
LP> Az aszpartám tönkreteszi az agyat, a látóideget, a központi
LP> idegrendszert, és igen károsan hat minden szervre.
Az aszpartam el sem jut ezekhez a szervekhez, mert - mint
említettem - a gyomorban aminosavakra bomlik. A táplálékunkban
található fehérjék bomlástermékei között megtaláljuk ugyanazt a
két aminosavat, ami az aszpartam átalakulása során is keletkezik.
LP> Az aszpartámot sok élelmiszerbe belekeverik anélkül, hogy
LP> deklarálnák. Egyedül Amerikában 9000 ilyen terméket ismernek. A
Mindenképpen feltüntetik, hogy fenilalanin forrást tartalmaz. A
fenilketonuriában szenvedõ gyermekeknek ugyanis korlátozni kell a
fenilalanin bevitelét. (Ezek a betegek természetes fehérjéket sem
fogyaszthatnak.)
LP> szklerózis multiplex és a bõrtuberkulózis járványszerüen
LP> szaporodik. A magyarázat : amennyiben az aszpartám hömérséklete
LP> meghaladja a 25 celsius fokot, az aszpartám methanol tartalma
Ez kimeríti a sorozatos baromság fogalmát.
Ad 1. Az aszpartamnak nincs metanol tartalma (magyar helyesírás
szerint így írják a metil-alkoholt).
Ad 2. A metanol 25 Celsius fokon stabil vegyület, nem - vagy csak
elhanyagolhatóan lassan - alakul át.
Ad 3. A metanol formaldehiddé történõ átalakulása _nem bomlás_,
hanem oxidáció.
LP> szétbomlik formaldehidre és aztán hangyasavra, amely a szervezet
LP> elsavasodásához vezet ( metabolikus acidózis). A formaldehid a
LP> mérgek ugyanazon csoportjába tartozik, mint a cián és az arzén.
Ad 4. A cián és az arzén a mérgek két különbözõ csoportjához
tartozik, a formaldehid hatása mindkettõtõl eltér.
LP> Ezek halálos mérgek, melyek idegrendszeri problémákat okoznak és
LP> lassan ölnek. A bõrtuberkulózis már majdnem annyira elterjedt,
Ad 5. A cián nem idegméreg, hanem a sejtlégzést és az
oxigénszállítást gátolja, és rendkívül gyorsan (megfelelõ
koncentrációban a másodperc töredéke alatt) öl.
LP> Aszpartám hatására az emberben szénhidrát utáni vágy alakul
LP> ki, mely elhízáshoz vezethet. Dr.H.J.Roberts diabetes specialista
Feltéve - de nem megengedve -, hogy "szénhidrát utáni vágy alakul
ki" ez miért vezetne elhízáshoz? (A vágy nem hizlal! Az hizlal, ha
hosszabb ideig több szénhidrátot fogyaszt valaki, mint amennyit a
szervezete az energiaigény fedezésére ugyanezen idõ alatt lebont.)
LP> "Az aszpartam az egyetlen olyan génmanipulált termék,
LP> amelyrol tényleges bizonyítékaink, világos nyilvántartásaink és
LP> esettörténetek vannak, melyek azt bizonyítják, hogy
LP> tömegbetegségeket és halált okozhat."
Az aszpartam _nem_ génmanipulált termék.
Ez az egész hisztéria arra hajaz, mint amikor aláírást gyûjtöttek a
dihidrogén-oxid betiltására. (Ugye emlékszünk rá: nagy mennyiségben
fulladásos halál okoz; savas esõk egyik összetevõje; égési sérülést
okozhat; rákos daganatokban is megtalálták stb.)
-- Best regards, Korompai László