Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Linkelõ

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
4481 replies to this topic

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,754 posts
Egy tandem LRS-el, de nem CC telóval. Akkor miért LRS rugózás? Tényleg! Lehetne CC-ben tandem kategóriában is futamot indítani!

Tandem

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
lor
otthoni tubeless-hez:

a többi szövegbõl kiderül, hogy tubeless külsõvel nagyobb esélyed van (nem tubeless cca. 0...)

A ragasztó (defektmentesítõ) akkor kell bele, mikor jól felpumpáltad. Ha ilyen ügyes voltál, akkor ereszd le szépen :P , csavard ki a szelep belét szelepkulccsal, nyomd be a trutyit, szelep bele vissza, nagy nyomásra felfúj, vár, örül :D

amit õk próbálgattak és ment, az valamelyik Michelin tubeless és vmi Mavic felni (a számára nem emlékszem)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Da! ;D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
jaa a b@szott nagy kereku jatek?

az valszeg eg gmc lesz
remelem igy ko irni

bucimail

bucimail

törzsvendég

• fórumtag
  • 286 posts
Feltöltött kép
Sajna ennyi a max amit tudok mutatni :-\
Bende, Simons mennek vele a sivatagban.
Nincs nálam a cd-é így nem tudok idõt mondani

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
melyikre gondolsz?
tudsz perc idot mondani?

bucimail

bucimail

törzsvendég

• fórumtag
  • 286 posts
ha már kocsi: meg tudná vki ki mondani a kocsi márkáját amivel a NWD III -ban mennek a Wade Simonsék /fekete, marzo matricával/.Próbáltam már a neten keresgélni de nem találtam semmit.

bucimail

bucimail

törzsvendég

• fórumtag
  • 286 posts
És emlékezz: ne legyél ideges

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
@freer
oooo ich verstehe das nicht!
bitte auf ungarisch.
danke.

regebben mar gondolkoztam ezen de akkor a szervizes haverok lebeszeltek errol.
de most!!
es meg azon is gondolkoztam, hogy a tenyleges tomlo nelkulire csinalom. mivel sun felnim meg tomlo nelkuli gumim van, ez meg a negyzetgyok minusz egy eset!
tehat a majd teljes osszeferhetetlenseg!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Szvsz a lefullosabb online bolt & bringaépítõ oldal:

http://www.wrenchsci...WS1/default.asp

bucimail

bucimail

törzsvendég

• fórumtag
  • 286 posts
lor: az eseményekrõl és idegállapotodról részletes beszámolót kérnénk majd ;D
And remember: Don't get frustrated

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
meg akarod csinálni? ráadásul Sun felnivel?! :o huhh... remélem kötélbõl vannak az idegeid... ;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
gondolom a tubelesses conti kulsommel meg a sun felnieimmel nem lesz ilyen szokik a levego gond.
:-/
igy is alig birom felrakni!
ugy hajlik minden, mint az allat.

bucimail

bucimail

törzsvendég

• fórumtag
  • 286 posts
Csak a poénokat értem!!!!

Azok viszont jók.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha még érdekel valakit: :P

Kezdjük: Michelin gumijaim vannak, amik alapból Tubelessek. Mavic 321/521 felnikkel. Elõször le kell venni a felnirõl a gumit, ha ez nem megy, akkor szólj valakinek, hogy segítsen (ha-ha).Szükség lesz pár szerszámra, és kellékekre. Kell két bmx belsõ. Kell egy Exacto kés(ami fogalmam sincs micsuda) egy éles olló és gumiragasztó. (itt most egy leírás, hogy hol lehet venni milyen ragasztót, de ez ugye minket nem érint mivelhogy nem amerikában leledzünk)

Kép #1

Legyen felniszalag a felnin, hogy a küllõk takarva legyenek. (itt ismét egy remek poén) Ezután rá kell szenvedni a BMX belsõt a felnire. (biztos elsõre menni fog, de mindegy) Ügyelni kell arra, hogy ne legyen megcsavarodva a belsõ.

Kép #2

Ha rajta van, és egyenes is, akkor egy kis lyukat kell vágni rá. Ügyelni kell arra, hogy nehogy a belsõ mindkét oldalát kilyukaszd. A lyukból kiindulva egyenesen végig lehet vágni a belsõt.

Kép #3

ha szétvégtad, hajtsd szét középen, hogy a felni mindkét oldalát fedje:

Kép #4

Na most akkor egy kis erõszak lesz: Rá akarod tenni a külsõdet. Használj szappant és vizet, hogy el tudd kerülni a gumileszedõ szerszám használatát. (asszem erre utal a 'levers', de nem biztos) Ha muszáj használnod õket, akkor mûanyagot próbálj használni. A fém leszedõk kivághatják a BMX belsõt. 2-3 nap ügyeskedés után így kell kinéznie:

Kép #5

Itt egy kép profilból, hogy hogyan kell(ene) kinéznie a dolognak, amikor a belsõ-cafatok kilógnak, és a külsö rá van applikálva (a tulaj a fejét és a kezét miért nem fényképezte le? nem értem, namindegy):

Kép #6

Nomost a kerékbe varázsolni a levegõt "kihívás" lesz. (ehhe-ehhe). A köv. mondatot egyáltalán nem értem, csak a kulcsszót, ami az, hogy: kompresszor. Mivelhogy a levegõ szökik belõle nagyonhamar, és gyorsan kell sokat a gumi alá juttatni, hogy megfeszítse a külsõt, és egy minimális mennyiség bennemaradjon. Ha valahogy véletlenül rátalálsz a helyre, ahol jön ki a zokszigén, akkor ott be kell nyomni a gumit jól. Egyenesen a felnire rá. Kedvenc mondatom: "Don't get frustrated." ne légy ideges. (ez is mekkora poén volt).

Ezek után, ha sikerült felpompálni a remekmûvet, már csak le kell nyisszantani a fityegõ belsõ-maradványokat, méghozzá egy éles ollóval. (még jó, hogy ezt is leírta a skac, különben biztos favésõvel próbáltam volna). Ilyen kék ollót vegyetek, ez a legjobb.

Kép #7

ui: kissé szabados lett a fordítás, meg valamit kihagytam, mert egyszer sem írtam le a folyamatot taglalva, hogy "ragasztó". De asszem a lényeg megvolt. :P

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
en nemetes vagyok!
(abbol jobban meg lehet elni)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem, a 321 alapból nem tubeless felni.

MudCow

MudCow

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 posts
de a mavic 321 alapból jó tubelessre nem?
amúgy meg azt írja ha ereszt a kerék akkor csak be kell nyomni ott ahol, és elmúlik. namost ha ennyi elég akkor fordítva nem lehet ugyanez, mondjuk kanyarba?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
A felnibõl csinált tubeless felnit.... :o
nem is gondoltam volna,h ez ennyire 1szerû-maholnap én is megpróbálom :D

--viszont a szöveg alapján nem fél perc felfújni ---

MudCow

MudCow

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 posts
nem beszéled englist?
a szövegben csak a képeket írja le, amik amúgy is elárulhatják hogy mi is az és hogyan lesz!
egy belsõnélkülit csinál.
csak azt nem értem hogy ha van tubelesses felnije meg külsõje akkor minek ez az egész? az már alapból mûködik nem?
a szöveget értem csak a teknikához vagyok sötét :-[