Ullriché a Svájci körverseny
Nyolc és háromnegyed másodperc hiányzott ahhoz, hogy Bodrogi László szakaszt nyerjen a Svájci körversenyen, a világ egyik leghíresebb többnaposán, és egyetlen másodperc hiányzott ahhoz, hogy Fabian Jeker nyerje meg a svájci viadalt.
A német Jan Ullrich azonban mindkettõjükkel kibabrált, miután a verseny záró szakaszán, a luganói idõfutam során megelõzte a Quick.Step magyar versenyzõjét, és hatalmas küzdelemben ledolgozta 41 másodperces hátrányát az öszszetettben vezetõ Jekerrel szemben is.
A javuló formában lévõ Ullrich elégedetten készülhet a július 3-án rajtoló Tour de France-ra, míg Bodrogi László így értékelte a vasárnapi eseményeket: "Elégedett vagyok a második helyezésemmel, mert nagyon elfáradtam, de a szakasz elõtt titokban bíztam abban, hogy akár Jan Ullrichot is meg tudom elõzni."
A magyar versenyzõ belga csapata egyébként a hét elején hirdeti ki keretét a Tourra, és okkal bízhatunk abban, hogy Bodrogi – sorozatban harmadszor is – rajthoz állhat a világ leghíresebb kerékpáros versenyén.
9. (utolsó) szakasz, Lugano–Lugano (25.6 km): 1. Jan Ullrich (német, T-Mobile) 31:36.54 (átlag: 48.594 km/ó), 2. Bodrogi László (magyar, Quick.Step-Davitamon) 8.48 mp h., 3. Cancellara (svájci, Fassa Bortolo) 10.71 mp h., …6. Jeker (svájci, Saunier Duvaé-Prodir) 42.37 mp h. Az összetett végeredménye: 1. Jan Ullrich 34:19:25, 2. Jeker 1 mp h., 3. Cioni (olasz, Fassa Bortolo) 1:20 p h., …24. Bodrogi László 13:42 p h.