Jelentkezz be Regisztrálj

Hírek a nagyvilágból - 2.
Írta 2005. június 22. - 12:10

A fiatal pilóta rekordja az elsõ amerikai tesztelésen
Sajtóközlemény
2005. június 20.
Makai György, a húszéves magyar autóversenyzõ, aki itthon a Shell V-Power Racing Renault Clio kupában idén az elsõ helyen áll, nagy sikerrel mutatkozott be az Amerikai Egyesült Államokban, a NASCAR egyik csapatának tesztvezetésén.
Makait a NASCAR Crafstman Truck sorozat idei bajnokságában szereplõ Green Light Racing csapat hívta meg, hogy potenciális versenyzõként értékeljék teljesítményét. A csapat fõnöke, Bobby Dotter korábban maga is versenyzett a NASCAR-on.
A fiatal magyar pilóta június 11-én érkezett meg az Egyesült Államok Észak-Karolina államába, Asheboroba. Elsõ két napját a csapat mûhelyében az autó elõkészítésével töltötte, majd az asheboro-i Caraway pályán, a NASCAR csapatok kedvelt felkészülési helyszínén került sor a tesztelésre. A 800 méteres ovális tesztpályán Makai összesen 180 kört tett meg – legjobb idejével, 17,25 másodperccel csapatrekordot állítva fel Asheboroban.
„Nagyon elégedett vagyok Makaival. Úgy érkezett Amerikába, hogy még soha nem ült hasonló autóban. Olyan kiemelkedõ teljesítményt nyújtott, amilyet soha nem tapasztaltam még tesztpilótáknál – fantasztikus ez a fiú.” – értékelt a csapatfõnök, Bobby Dotter. „Nagyon izgatott voltam, hiszen nehéz volt elképzelni, hogy rögtön ráérzek a helyes vezetésre. Néhány kör után azonban száz százalékosan uraltam az autót. Nagyon élveztem az erõt, ami ott dübörgött alattam. Alig várom, hogy ezzel a kocsival egy versenyen is kipróbálhassam magam.” – lelkendezett Makai György.
A következõ teszt jûliusban lesz, amikor Makai egy másik versenyautót próbálhat ki, immár a NASCAR hivatalos megfigyelõinek jelenlétében. Ezután – a tervek szerint – már õsszel rajthoz állhat egy-két versenyen.
Makai amerikai meghívása akár egy mai mese is lehetne. A Sony Playstation egyik versenyét nyerte meg és ez a nyeremény juttatta õt a hazai Renault Clio Kupa egyik autójába: jutalmul végigvezethetett egy versenyt. Nagy meglepetésre kitûnõen szerepelt és erre figyelt fel a NASCAR egyik menedzsere. Hónapokon át figyelte Makai stílusát, versenyzõi magatartását, majd egy olyan ajánlattal állt elõ, amit magyar versenyzõ még soha nem kapott. Makai György kipróbálhatja magát a NASCAR hivatalos tesztelésén, és ha ott is úgy szerepel, mint a Renault magyar bajnokságán, rajtengedélyt kaphat. A hódmezõvásárhelyi fiú sokáig nem hitte el, hogy ez valóság és nem álom. Aztán hamarosan megkapta hivatalos meghívóját, amerikai vízumát és június 11-én már Észak-Karolinában volt. Amennyiben a második teszt is úgy sikerül, mint az elsõ, lesz magyar sportoló Amerika legnépszerûbb autó-motor sportjában. Gondoljuk végig, hogy ez mit jelent. Elegendõ emlékeztetni egy másik magyar versenyzõ Forma-1-es idényére, ahol százmilliók voltak a beugrók. Makai Györgynek a meghívás, az amerikai út, a teszt nem került pénzébe, õt a tehetsége viszi a nagy lehetõség kapujába.
Makai György szponzorációs hátterét a Danubius Rádió, a Sony Playstation és a Red Bull biztosítja. A támogatók körének még bõvülnie kell, hogy a sikeres tesztek után majd valóban az elsõ magyar NASCAR-pilóta sikereinek örülhessünk.
A NASCAR Craftsman szériában elsõsorban amerikai gyártmányú Chevroletek, Dodge-ok, Fordok és Toyoták versenyeznek ovális-, illetve körpályákon, s a sorozat rendkívül népszerû a nagyteljesítményû, erõteljes autók fanatikusai körében.
http://index.hu/poli...d/ujkocsik0621/
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2005. június 22. - 11:54

Sztem a CM alatt lehetett ilyen....
Hallottatok már olyan fõvinform hírt, hogy bringások okoznak dugót az Erzsébet körúton...?

Ez nagyon igaz, szerintem azért mert itt is a hungaricumnak számító "dögöljön meg a szomszéd tehene is"-elv érvényesül. Ha én nem tudok haladni, akkor a bringás miért?Kurvára tudja idegesíteni õket, ha elsuhan mellettük egy bringás, és csak egy lámpát kell várnunk, nem 3-4-et.
Esõben meg persze röhögnek, akkor jobb az autó.
Bár én ritkán bringázom városban, de úgy vettem észre, mintha több "toleráns" autós lenne, vagyis olyan, aki betartja a kreszt a bringással szemben, sõt gyakran el is engednek.
Mondjuk általában a belvárosban tekerek, ahol könnyû gyorsabbnak lenni az autósoknál, a Hungária krt-n lehet h bunkóbbak.
vendég_Charon_*
Írta 2005. június 22. - 10:05

Ha Kistarcsáról betekerek az Örsre (10km), onnan a Stadionokhoz, és onnan a körúton (mittommilyen) a Lurdy ház fele a Lágymányosi hídon át az ELTÉre,(másik 10-es), akkor a külsõ szakaszon átlagban napi 2 busz, és 3 autós próbál elütni be- és kikanyarodáskor a kerékpárúton, a belsõ szakaszon hetente egy esetet látok, amikor nekimennek keresztezõdésben bringásnak, és havonta egyszer nekem is jönnek vészfékezés ellenére is. A belsõ szakaszon én is szoktam szabálytalankodni, természetesen rendszeresen: az Üllõi úti keresztezõdésben egyirányú sávokon keresztül a 3x két sáv zebrán (járdaszigetekkel) ha az autósnak piros, bizony átmegyek elõtte. Nincs kedvem megvárni a negyedórás zsilipelést. Mire az elsõn átérek, a második piros, és így tovább.
Autósnak minden esetben meg szoktam adni az elsõbbséget, ha kijár neki.
Ezek után.... :-/
Forgalom feltartása. A reggeli "beállok a keresztezõdésbe, leszarom a lámpát, hogy váltott" a Blahánál, Nyugatinál, etc. furcsa módon nem a bringások okozzák.
Hallottatok már olyan fõvinform hírt, hogy bringások okoznak dugót az Erzsébet körúton...?
Kurvára tudja idegesíteni õket, ha elsuhan mellettük egy bringás, és csak egy lámpát kell várnunk, nem 3-4-et.
Írta 2005. június 22. - 09:45

Írta 2005. június 20. - 14:36

diszkriminatív tetkó
Írta 2005. június 18. - 21:39

NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2005. június 18. - 19:33

Lóránd, Miskolci lakos beszart.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2005. június 18. - 01:06

no commentel, hogy braziliaban egy al hetero meleg faszi ruhabemutatot tartott.
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2005. június 17. - 22:04

es ez jo a melegitos fazonok ellen is.
8-)
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2005. június 17. - 21:44

nem tettek ki egy táblát.
"zárt körû rendezvény"
megold minden bajodat. az megy be akit akarsz, és teljesen legálisan különböztetsz meg embereket.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. június 17. - 21:25

.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2005. június 17. - 21:16

NE ÍGY! NE ÍGY!
vendég_Charon_*
Írta 2005. június 17. - 14:24

Írta 2005. június 16. - 18:06

Írta 2005. június 16. - 17:56

vendég_fac€_*
Írta 2005. június 16. - 17:55

Írta 2005. június 09. - 17:24

jóvanna. Heves Megyei hirlapban volt róla kép is meg egy kishasáb szöveg is na. pedig ebben a birkalapban nagy szó:
Amin be szoktam fordulni.
Meglepetéssel szolgált a Nagyréde Tarnabodon...
Hatalmas gólözön Gyöngyössolymoson!!
S tele a sok fatökû köcsöggel, meg mittomén, de hogy 7végén Kisnána CC verseny az büdös lóf@sz...
pedig olimpiai sportág, sõõõt olimpián is képviseltettük magunkakt-jójó, az, aki..- de NEM ezeknek bazze ez kell...
Hatalmas lépésekkel menetel Gyöngyöshalász.. szeretett édesanyatokat.
bocs a focirajongóktól, de ez már undorító, hogy ömlik a sz@r 2 teljes oldalon.
bööee.

Mikor volt Pécsen a CC verseny pár hete, akkor is a vezetõ sport hir a Dunántúli Naplóban a következõ esemény volt:
Babarc-Töttös: 4-0, 100 nézõ...
Írta 2005. június 09. - 17:18

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2005. június 09. - 08:09

en aztat nemtom kik vannak azokban a videokban.
azok mind a velejukik romlottak!
az ordog kuldte oket, hogy megrontsak a vilagot.
de en nem engedek a rothado oldal szoritasanak.
buszken ellanallok.
:-)
hulye szel feboritja a ruhaszaritonkat.
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2005. június 09. - 07:55

Nekem serdülõ koromban sokat adott;)