Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sztorik... 8)

- - - - -

• Please log in to reply
340 replies to this topic

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
HI

A bikanyakú fejenagyoktól nem kell tartani, ugyanis a gigabaziizomtömeg 90%-ban töktetülassú tehénmozgással párosúl. Habár már találkoztam szerencsétlen kivétellel én is. Egyszer úgy megkergetett egy ilyen állat, hogy olyan cikkcakba kelett elvágtáznom, mit az ökörhugyozás vágtában. És mindez miért, mert egy igen erõteljes füttyszóval tudtam csak elhessegetni az útból, természetesen a bringaútról! >:( Mivel más lehetõségem nem volt "tömeg, nyár ,majális, kutyák az utamban stb" Ezért voltam kénytelen ezt tenni.

Tényleg tudjátok mi a rosszabb annál, ha egy gyalogos rátéved a bringaútra, egy olyan helyen ahol 3x akkora gyalogos rész van neki elkerítve, de õ azért is ott megy? Hát a kutyátsétáltató gyalogos a bringaúton ;) Na ez tökrebazira kikészít! Múlt héten a Batyin 2 ilyen agrártínédzserrel találkoztam, akik a 1214571m-es járda helyett a 2,5m széles brinyóúton sétáltatja az ölebét!  

Véredények?

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
AsztA: A VBB-rõl csak annyit, hogy egyszer elmentem az egyik rendezvényükre, és az egyik idesebb emberke (kb60+) úgy káromkodott(értsd:telitorokból kurvaanyázott meg buzizott), hogy egyszerûen nem vállaltam õket tovább, és inkább elmentem. Nem hiszem, hogy az ilyen viselkedés túl sokat javítana a bringások megítélésén (ráadásul egy nagypapkorú emberkétõl).
azóta kerülöm õket, mert ahol a szervezõk között ilyen paraszt van, azokkal nem szívesen mutatkozom együtt.

üdv,
kislust

HG

HG

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
Üdv!

Már bizos találkoztatok az emberiség egy bizonyos részével akik dagadtak és erõsnek hiszik magukat.
Persze kopaszak, szõkék a barátnõik és BMW-vel és Mercikkel járkálnak fel alá!!!
Nos esetemben, nem is  tudom, hogy hogyan de egyszer csak elém sétál egy az említett külõn fajból származó ember és mit tesz Isten???
Hát nem átmentem a lábfejein?? Az az õrült elkezdett rohanni és torka szakadtából üvöltani + anyázni én meg alig birtam lerázni.
És mindez bringaúton történt.  >:(
Nem akartam nekimenni, de egyszer csak ott termedt. Mondjuk csak a hátsó kerekem ment rá szerencsére.

HG

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 posts
Nekem szerencsére elég hangerõvel rendelkezik a csengõm és ha használni kell, akkor nem is finomkodok vele. Hallottam már olyat is, hogy valaki egy gázkürtöt rendszeresített gyalogos riogatás céljából. Hát... Szívroham az tuti. ;) ;D

aszta

aszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 298 posts
A csengõ jó, csak általában halk, és nem hallatszik elég messzirõl.  Egyik cimborám ezért szerzett valami industrial ultrabrutál lendkerekes csengõt, ami már kilométerekrõl szétugrasztja a jónépet.  ;D ;D

A dudáló alkalmatosságok szerintem nem jók, mert igaz, hogy hall valamit a gyalogos, de egy bip-bip-rõl nem feltétlenül bringásra asszociál, és leszarja a hang forrását. A csengõ viszont a kerékpárosok nemzetközi hangjelzése. Pszichológia!

AsztA

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 posts
lensver:
Biztosíthatlak, a helyzet Szentendrén és Vácon ezerszer rosszabb volt. Mind a két említett városban majálist rendeztek és természetesen az összes gyalog a bringautakon õgyelgett. Szentendrén kénytelen voltam tolni a bringámat egy darabon, mert máskép baleset lett volna a vége. Vácon meg a fûre kényszerültem a bringaútról. (A "vasárnapi bringásokat" nem is említem...)
A csengõhöz nem is mertem nyúlni, mert tartottam attól, hogy a felbõszült gyalogos csorda esetleg eltaposott volna. :) Pedig pont a hasonló problémák elkerülése végett figyel a csengõ a kormányomon, bármennyire nem illik egy montira.

aszta

aszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 298 posts
Én már rég letettem arról, hogy a bringaúttal párosított járdán ideális sebességgel közlekedjek. Egyik cimborám mondta, aki sokkal többet közlekedik városban bringával, mint én, hogy baleset eddig még csak bringaúton érte, utcai forgalomban nem.

Empátia: bár nincs sem kutyám, sem gyerekem, de én biztos nem örülnék neki, ha valaki halálra gázolná porontyomat/ebemet a bringaúton. Még ha rossz helyen kolbászol is a gyalogos, szerintem nem ér annyit az egész.

Sajnos nincs energiám arra, hogy a járda/bringaút kombón minden gyalogost szépen megkérjek, hogy álljon félre. Inkább élek azzal a lehetõséggel, hogy a megfelelõen felszerelt kerékpár meglovagolva jármûnek minõsül, és lehúzódok az autók közé.

Egyetlen helyen vagyok könyörtelen a nonbringásokkal szemben, és ez az egyértelmûen felfestett kizárólagos bringaút. Ott igenis én vagyok az isten, mindenki táguljon elõlem (persze a KRESZ határain belül). És általában nem kiabálok, ha lassítanom/megállnom kell miattuk. Csak szabályozó tekintettel rájuk nézek. Én nem szólok be, de ha az ellenséges játékos elköveti azt a hibát, hogy szóra nyitja a száját, akkor az rútul végzõdik.

Általában azon szoktam gondolkodni, hogy hogyan fogják végre megtanulni az emberek -- bringások és nonbringások egyaránt --, hogy hogyan kell viselkedni. Eddig még sehol nem láttam építõ jellegû javaslatokat, mindenki csak önzõen a másikat hibáztatja -- persze jogosan --, ami "kaszkádfunkciót" indít be a gyûlölködés terén. Erdõben már többször megfigyeltem, hogy ha megköszönöm a gyalogtúrázóknak, hogy félrehúzódtak elõlem, sokkal kedvesebben reagálnak a bringásokra. Olyan helyzetekben, ahol a bringások és nonbringások jogai egy szinten vannak, felesleges a "faszkalap arrogáns bringás" imidzset terjeszteni.

Asszem talán a VBB-sek tesznek a legtöbbet a városi bringázásért, mert úgy tudom, õk néha bepróbálkoznak önkormányzatoknál mindenféle bringás ügyekben. Még talán õk a "legaktivistábbak". A legtöbben persze elvárjuk, hogy javuljon a helyzet "majd valaki megoldja" felkiáltással.

Én nem vagyok VBB tag, én is csak várom a megoldást.

Addig is bringázok.

AsztA

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Na gyerekek,hogy ma mi volt az utakon, az már súlyos. Annyi ember volt, hogy helyenként falként jöttek. Gyalogos-gyilkosok  ;D ,ma nagyot kaszálhattatok! Mire barátaimmal kiverekedtük magunkat a Római partra, egy szem erö  nem  maradt bennünk. A Rakparti cangaúton, Bécsi út mentén, iszonyatos gyalogos és kocabringás csordák. De itt már nem lehetett bevetni a "mindenkit elütök" taktikát, mert hamar lenyomtak volna.
Nem voltak ma rossz élményeitek ebben a tömegben?

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Hi Zsof

Amíg nem kerékpároztam, a sok autós ismerõsömtõl "ez lekorlátozható a fateromra  :)" csak azt halottam hogyaszongya sok ku......kiba.... kerékpáros, a bringa a világ legszélesebb jármûve és mié, meg minek, megy ittem    meg ilyenek. Hát igen! A fater egy tõsgyökeres négykerekû. Könnyû egy 1 tonnás vaskaszmiból a lehúzott ablakon keresztûl okosnak lenni, annó sokat is rinyáltam vele ez ügyben, mert természetesen nem értettem vele egyet, de 10 év alatt, amióta rendszeresen és is brinyózok, egészen jól sikerült megidomítani az öreget.

Na a lényeg csak annyi, hogy szerintem nem a bringa a világ legszélesebb mozgó alkalmatossága, hanem a gyalogos a kerékpárúton!  ;) Persze tisztelet a kivételnek, vannak gyalogosok, akik tiszteletben tartják a brinyóutat, de vannak akik magasról sza....nak rá! Na ez ki tud hozni a sodromból! :D

zsof

zsof

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
sziasztok, de reg jartam erre! de nem bantam meg, mert kapasbol röhögögörcsöt kaptam Sezlonyrugo sztorijan! Sezlonyrugo, kerlek ne valtoztass a stilusodon, es nyomasd meg a többi kiszinezett törtenetedet! (nem hiszem hogy a többiek nem röhögtek vegig)
amugy meg 1-2 gyalogos nagyon kiakaszto bir lenni. vannak olyan helyek, parkok, ahol csak a jardan lehet gurulni, ami nem nagy gaz, mer az teszemaszt ugyis 2 meter szeles. viszont hogy hogyan kepes nehany gyalogos ember jozan allapotaban olyan szlalomot nyomni, hogy mar 100 m tavolsagbol azon filozol melyik oldalrol tudod mekkerülni, de a vegen csak lekenyszerit a jardarol...
amugy lesz vmikor talalka megin? monnyuk a Dunantulon? mer az uccso az nekem nem jött össze... meg most meg 1-2 honapig gazok vannak (ippen diplomazok, szoriccsatok!) de a nyaron szivesen veletek tartanek!!! vannak felteve kepek a talirol?
na legyetek jok!!!
:)
zsof

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
:-X :-X :-X

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 posts
sonka zsuzsi gondolatát vinném tovább...szerintem is vannak vasárnapi bringások, és ugyanúgy,mint a vasárnapi autósok, õk okozzák a legtöbb bajt. én két részre osztanám a bringásokat:
-"vasárnapi" bringás: õ az, aki betartja a kresz-t, megáll olyan helyeken, ahol abszolut nem kéne, ha piros a lámpa, megáll, leteszi a lábát, ha meg zöld, elindul, és lehet, hogy alámászik egy kanyarodó busznak. õk azok, akiken látszik, hogy bizonytalanok a közlekedésben, nem mernek menni. az út szélén haladnak, és a parkoló autókból rájuk nyitják az ajtót.
-meg vannak a többiek, most itt nem a dh-s zúzós népekre gondolok, hanem városi közlekedésrõl beszélek. azonosíthatóság: lámpákat, színeket, táblákat nem nagyon néz, (tisztelet a kivételnek) megy mint a veszett fene, a sáv közepén nyomja, mert így nem szorítják le, és úgy általában véve magasról sz@rik a kresz-szabályok nagyrészére. viszont (a normálisabbja) tudja, hol a határ, körülnéz, figyel egyszerre százfelé, és õ kevesebb balesetet okoz/szenved, mint a vasárnapi tipus. persze bizonyos rutin kell ehhez a fajta közlekedési stílushoz. szerintem városban közlekedni legalább akkora öszpontosítást kíván ,mint amikor lefelé jössz 40-el valami ösvényen.
nna. vélemények?  8)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Rave:

Hümm. Lehet, hogy láttam?  ;) Mintha valamin röhögtem volna magamban...  ;D

Közlöködéshez pedig hozzáfûzöm (amellett, hogy van BKV és gyalogosfikázó topic) a szlalomozgatást kifejezetten élvezem a sok "bunkócska te drága" között, de nem izgat fel (talán még fiatal vagyok hozzá) túlzottan a baromarcú autós sem. Lehet, hogy kicsit pofátlan vagyok a forgalomban (szigorúan csak két keréken...) és engem is anyáznak rendesen, de csak így lehet gyorsabban eljutni bárhova is ebben a porfészekben.
Thommeyt és Karent (+Csibe) is bevittem már ezerrel egyirányú utcába, természetesen szembeforgalomba... Nem tud izgatni.  8)

Sonka_Zsuzsi

Sonka_Zsuzsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,342 posts
Általában nem vagyok "agresszív", de ha bekattanok a sok fenti utált helyzettõl, akkor igencsak bedurvulok. Mint ancid Révike....  ;D ;D ;D

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
Agresszív vagy Zsuzsi drága! ;D
De én is szoktam öket kerülgetni rendesen!
Nehéz de még senkit nem vittem magamal! ;D
Egyébként kulacsos bulim már volt nekem is:
A tavalyi Dm-en a kulacsonba tettem vizet + plussz tablettát és jól lezártam a dugóját!
A HHH-n felfele megszomjaztam és a kulacs dugóját számba véve a fogammal kinyitottam!
Hiba volt!
A nyomás hatására kb fél liter cuccot nyomott az arcomra a szemembe meg mindenhova!
Szóval igazán nevetségesen néztem ki! ;D

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
ZSUZSI JÁRNI AKAROK VELED!!! ;D :D ;) ::) Na jó csak Vicc Elek! De azért köszi puszi! ;)

Sonka_Zsuzsi

Sonka_Zsuzsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,342 posts
Drága Sezlony! És a többiek!
Itt a felmentõ sereg!
Ha nem is a durva variánssal, de 1et értek Rugó Úrral. Kivéve a belemenést.
A mai hazatekerésem is a Római parton iszonytató volt 18 óra után. Ha létezik vasárnapi autós, akkor bicós is van. Katasztrófálisak. És a gyalogosok se 1szerûek. Miért van az, hogy megy mindenki a saját vonalán és az utolsó utáni pillanatban (te teljesen nyugodt vagy, hogy ez így is marad) mégis beugrik eléd, hogy hihetetlen kordinációs képességekkel megmentsd mindkettõtök életét. És ez nagyon gyakori. Nem beszélve a teljes szélességben  bicóutat lefedõ csapatokról, akiknek akár mit kakukkolhatsz kedvesen szarnak rád, csak mikor megállsz tõlük két centire néznek rád, de még mindik nem kattog az agyuk, hogy arrébb kéne húzniuk. A mai 25 perces utamon 10 ilyen esettel találkoztam. Bekaphatja az összes ilyen ember és az ilyeneket csakazértis beijesztem! Rohadjon rá a gatyája, ha tojik rám.

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
HI ;)

Biztos te is jártál már úgy ahogy én! Még bazimarhakezdõ koromban, amikor még sak kostolgattam ezt a "szakmát", a Margitszigeten bicózva kitaláltam a két agysejtemmel, hogy én most akkor kólát szeretnék inni. Vajon mibe öntöm a kólát, nyáron a tízezer fokban, hááát persze hogy a kulacsomba. Mikor kiértem a kõrútra egy piros lámpánál a kulacsom teteje feladta az egyenlõtlen küzdelmet, és a szó szoros értelmében felrobbant, beterítve többek között engem, és még éppen a zebrán áthaladó két iszonyúfullbombázó csaj falatkicsi ruciját. Hát volt ám eszkuzálás ezerrel, meg arcpirító somolygás a gyalogosok között. A lányok elõsször ki akarták kaparni a szememet, de amikor látták hogy én is ugyanabbana a tócsában állok, csak egyszer szídták a családom nõnemû tagjait! Persze ennyiszer még nem kértem életembe bocsánatot, és olyan kis elesettnek tünhettem, hogy elmosolyodtak, és megszántak. Kár hogy nem ázott át rendesen a rucijuk, mert akkor talán elfelejtek bocsánatotkérni! ;D ;D ;D Inkább köszönetet mondok! ;D ;D

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Engem nem bántottál meg, csak gondoltam jobb, ha más nem a saját kárán tanul. ;)
Nemtom meséltem-e már e kis nyári szösszenetet:
Négyesben mentünk pár napra bringával a Balcsira. Épp az M7 felüljárján tekertünk át, amikor hátulról kiabálást és nagy röhögést hallok. Kiderült, hogy szlalomos beállítottságú társunknak melege volt a majdnem zárt Roces bukóban, és a kevés nyíláson át eregette a vizet a fejére. Mígnem a kulacs szopókája beleakadt az egyik kis lyukba, de vissza már nem jött. Közben persze haldatunk az autópálya felett, a gyerek fejére pedig szépen rácsorgott a kulacs teljes vízkészlete. Ez volt a visítás oka. Persze nem állhattunk ott meg, póruljárt társunk kénytelen volt a bukóból kilógó kulaccsal tekerni még pár 100 métert.

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Egyébként csak egy kis szösszenet arról, az autós és a gyalogos társadalomban milyen kép alakult ki rólunk, és hogy miért!!! Vannak ugye a szerencsétlen kivételek! Mivel jogsival is rendelkezem, ezért láttam egy két negaítv példát a kétkerekûek részérõl!!!!!!!!  11-es fõúton Békás és Szentenre között" egy mezei mountinbike-val mit gondoltok hol kerékpározott egy alulvezérelt kerékpártársuk??? A fõúton, és nem a tökéletes lesûlyesztett kerékpárúton, ahol még attól is meg van védve, ha egy MIG vadászrepülõ lezuhanna a 11-es fõútra Szentendere felõl, és 2050510212méterre szétrepülõ roncsdarabokkal lenne tele a környék! "Na jó megint túlzok" Éppek bazira ráértem, és megáltam az út szélén a kocsimmal, hogy megkérdezzem a delikvenst, ugyanár miért itt gúrúl, és miért nem a kijelölt részen? Mire a bikanyakú fejenagytól az a választkaptam, hogy kapjam be és hogy az õsi mesterséget ûzõ édesanyámmal folytassak szekszuális kapcsolatot, de ezt akár a hugommal és a nyagyapámmal is megtehetném. Mivel láthatóan erõfölényben volt, inkább hagytam had guruljon ott tovább, hátha halálragázolja valaki én személy szerint nem nagyon idegesítettem fel magamat, de ez egy pont olyan példa, ami miatt kialakúlhatnak bizonyos ellenszenves érzések az autós ill. a gyalogos társadalom lelkében velünk szemben.

Na egy kicsit bõ lére eresztett válaszomat szeretném azza lezárni, hogy mégegyszer elnézést kérjel mindenkitõl, akit az elõzõ hozzászólásommal esetlegesen megbántottam, egy kicsit elszaladt velem a paci, nagy a szám és szánom bánom, valahol igazatok van, de éppen azért írtam most ennyi baromságot, hogy tisztázzam magam és a havert a vádak alól, remélem ez megtörpént! ;)
Igérem lakatot teszek a csapongó fantáziámra, és ne vonjatok le hosszú távú negatív következtetéseket a személyemet illetõleg, mert nem vagyok én olyan rossz srác csak egy kicsin nagy a szám és szeretek szinezni szóval BOCSI!!!

Na legyetek jók és szobatiszták!