Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sztorik... 8)

- - - - -

• Please log in to reply
340 replies to this topic

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Na de a lényeg a lényeg! KB 8-10 éve kerékpározok rendszeresen. Már majdnem gázoltak el, az anyámat is szídták, esõben a tetü autós "még mielõtt felhördülnétek volt még helye hogy bõven kikerülhessen" szarrá fröcskölt sáros pocsolyavízzel, volt már olyan hogy egy kamionokkal szanaszéjjel tömött fõúton  olyan helyen ahol nem volt tíltva a kerékpáros közlekedés úgy kelett közlekednem, hogy frankón az életemért küzdöttem. Ez speckó Bp-en esett meg velem, egy forgalmas, kerékpárosok álltal is rendszeresen látogatott helyen, ahol aztán igazán elkellt volna egy brinyigliút. Autós állatok már az Andrásin többször is elémkanyarodtak a birnyóúton keresztül,úgy hogy a motorháztetõn kötöttem ki, úgyhogy azt az egyet senki nem mondhatja rám, hogy tapasztalatlan vagyok a városi közlekedésben. DE HA EGYSZER A RÉSZEMRE kijelölt területen közlekedek szabályosan, akkor ott had én legyek és ne a gyalogos.

Az öreg mamikat kikerülöm, ha terhes anyuka jön velem szemben, akkor inább megállok, és megvárom amíg elmegy. Ha egy kiskarambó ugrik be elém megteszem ami tõlem tellik. Vannak olyan részek, ahol nincs normális felfestés, és a gyalogosnak meg kell osztani a járdát a kerékpárokkal, ott udvariasan kikerülök akit csak lehet, "hiszen a járdát a ha jól belegondolok a gyalogosnak találták ki" Ezeket perszer a haveromról,és az összes kerékpáros ismerõsomrõl is el lehet mondani! De azért ami sok az sok!

A minap is!! X kerület Y utca A járda közepe SÖVÉNNYEL ELVÁLASZTVA!!!!!!!!!!! Bal oldal kikövezett kerékpárút, jobb oldala széles gyalogos járdarész, szanamegaszéjjel kitáblázás nem csak a keresztezõdésekben, hanem útközben is, és mit tesz Isten???? A gyalogos szerintetek hol közlekedik???? Na szabad a gazda??? IGEN A BRINGAÚTON!!!!!!!!! Na az ilyen tud engem feldühíteni, de piszkosúl, és a haversrác is egy ilyenbe keveredhetett bele, hangsúlyozom, hogy nem voltam ott. "Ez a brinyigliút épp egy szerencsés kivétel szép és illatozó belvárosunkban, szerintem nem sok ilyen van!

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Hi !

Húúú hát távol áll tõlem, hogy erre büszke lennék, egy kicsit félreértetétek, vagy én írtam egy kicsit kiszinezve le a sztorit, de ezt neke is mesélték, én ott se voltam!. :-[ . Egyébként nem eszik olyan forrón a kását, és ezúton is szeretnék elnézést kérni, és még most eléjét szeretném venni a felgyülemlõ cirkusz kialakulásának, nem ez volt a szándékom. Godolom ti is kerültetek olyan közlekedési helyzetbe, hogy nem volt más lehetõségetek, csak az hogy egy jólirányzott üvöltéssel "elhesegessétek" az útból a gyalogosokat. Biztos ti is jártatok már a budai rakparton a bringaúton, ahol majnem egyenlõ a kerékpárosok száma a járdán gyalogló emberekével, és amikor egy kis kerékpáros csoport  olyan 20-25-el megy egymás mögött "mivel egymás melett már nem férnek el! A brinyóúton!" , és az elsõ egy kicsit elbambúl, ami a monoton tekerés egyik nagy ellensége, és a semmibõl feltûnik egy kisebb túrista csapat, akkor rendesen meg lehet ám ilyedni. Na jó bevallom egy kicsit kiszinesítettem a sztorit, de a lényeg az igaz! :'(. Tényleg nem akartam senkit megbántani. De azért azt nektek is tudomásul kell vennetek, hogy a budapesti kerékpáros társadalom biztonságos közlekedési lehetõségei kb. egyenlõk a nullával. Amikor az autóúton a járda melett az úttesten attól kell rettegnem,hogy egy autós mikor gázol halálra olyan gyorsan, hogy még megilyedni sincs idõm, akkor amikor rátérek egy kerékpárútra, akkor egy kicsit elvárom a többi közlekedõ féltõl "legyen az gyalogos, vagy akár kerékpáros". hogy azt a minimális közlekedési szabályt ami csak annyiból áll, hogy a járdára festett kerékpárúton  lehetõleg csak a kerékpárosok, és a járda többi felén csak a gyalogosok közlekedjenek, azt ha nem is szentírás szinten de minimálisan tartsák be. Félreértés ne essék, csak a szám volt nagy, nem vagyok az a fajta, aki direkt kispécizi azokat, akik ráteszik a lábukat a kerékpárútra, megpróbálom kikerülni az ilyen helyzeteket, de vannak szituk, amikor nincs más lehetõség. A minap olvastam egy cikket a BIKEMAG-ban, egy emberkérõl. Középkorú emberke, egy ideális túrázni szeretõ, sportos egyéniség, egy olyan valaki, akinek szenvedélye volt a kerékpár, és ez az életsílus. Nos ha jól emlékszem, szanaszéjel volt pakolva csomagokkal, ebbõl adódóan kénytelen volt az úttesten közlkedni a bicóval, mivel gondolom már ti is jártatok így egy megrakott kerékpár akár a 40 kg-ot is eléri. Az Árpádhídon halálra gázolta egy autós. Egy kicsit elmélázgattam a sztorin, és rájöttem, hogy egyik fél sem hibáztatható, egyedül csak ez a nyomorúlt #&@~°'"+!%/ város, és annak vezetése, akik magasról le.....-ják azt, hogy kerékpárral nem nagyon lehet közlekedni, hiszen mint már említettem a kerékpárutak mennyisége   nos hát nem éppen kielégítõ! Persze vannak kivételek, néhány kerület egészen szép eredményeket tud felmutatni e téren, de azért valjuk be õszintén ti is egyetértetek velem abban hogy ez nem elég. Ha engem a kressz kötelez egy rahedli dologra, és ezeket nekem kötelességem betartani kerékpározás közben, akkor a többi közlekedõ féltõl is elvárható ez. Ugyanis a gyalogos is közlekedõ fél! A Batyin már biztosan jártatok! Na a "rakpartnak" pont ez a a része, ahol TÖKÉLETESEN" fel van feste a kerékpárosok részére kijelölt közlekedési terület, és a gyalogok részére fentartott rész. Nyáron 600512125421 fokban 4024723410 kerékpáros gurulgat ezen az alig 1,5-2méter széles szakaszon. A gyalogosoknak "akik ugye köztudottan kevesebb helyet foglalnak el, és jobban, könnyebben tudnak változtatni a poíciójukon" a járda mindkét oldala használható, ami legalább a kétszerese, ha nem az 5szöröse a nekem kijelölt területnek, úgyhogy ha valóban be akarom tartani a szabályokat "hogyaszondja nem térek le a kijelölt közlekedési területrõl", és konvolyban haladok kb 20-25-el, akkor mivel ez egy eléggé frekventált környék fõleg nyáron, akkor eléggé könnyen kialakúlhatnak ilyen és ehhez hasonló szituk az utakon.  Na jó most mondhaátok, hogy a haver miért megy konvolyban egy zsúfolt területen!! Szerintem 3-4 ember KERÉKPÁROS a részére kijelölt közlekedési sávban már had haladjon úgy ahogy akar, persze ezzel nem veszélyeztetve másokat.

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Lensvernek igaza van. Ha ott egy rendõr, vagy feljelent a csaj, rossz esetben esetleg a haverod kaphatott volna felfüggesztettet is. És ha meghal. Öcsém, azt senkinek se kívánom. Fogalmad sincs róla, milyen érzés tudni, miattad halt meg valaki.
Inkább valami vidámabb sztorikat irjatok....mint ahogy Para irta a topik nyitásakor.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Sezlonyrugó, nekem égne a pofámon a bör, ha ezt én csináltam volna, de neked úgy látom igen vastag, mert még büszkélkedsz is azzal, hogy a haverod elütött egy gyalogost, ráadásul egy lányt. Büszke vagy rá, csak nem értem, hogy mire föl. Büszkeségre csak akkor lenne okod, hogyha ahelyett, hogy primitiv dolgok kiabálása helyett civilizált módon, most az egyszer lassitottatok volna egy kicsit, és kikerültétek volna a csapatot.
Az ilyen viselkedésnek semmi más értelme sincsen, csak az, hogy fitogtasd a nem lévö erödet, és hogy verd a mellkasodat, hogy neked, és csakis neked van igazad. Hogy te vagy a király, mások meg pusztuljanak az utadból. Látod pont az ilyen incidensek miatt utálják sokan a biciklistákat.
Nagy szám belemenni egy szerencsétlen bámészkodó túristába a bicajoddal, ami kemény tárgy, ráadásul sokkal gyorsabb a haladási sebessége, mint a gyaloglónak.
Még jó, hogy a legtöbb autót vezetö ember nem gondolkodik ilyen állatmódon, mert akkor az lenne, hogy egyszerüen csak nekemjönne hátolról azért, mert én rá mertem tenni a kerekemet az autóútra!

Én értem, hogy mit, miért tettetek, mert ilyen ellenséges érzéseket én is átéltem. De mostanra már megértettem azt is, hogy attól, hogy szerencsétlen öregeket vagy egyéb emberfajtákat ijesztgetek, vagy ütök el, még nem változtatok a dolgok állásán, még nem érek gyorsabban a célhoz, és semmi jót nem okozok.

Egyébként én a külföldiekkel márcsak azért is jobban vigyázok, mert ezek az emberek idegen helyen vannak, nincsenek tisztában a helyi szokásokkal, jelzésekkel, és csak azzal vannak elfoglalva, hogy minél több szépséget fedezzenek fel az adott helyen. Erre jönnek az ilyenek, mint ti, és örökre bevésitek a fejükbe, hogy a magyarok egy brutális népség. Komolyan  mondom, helyettetek is szégyellem magam.

Mi van, ha egy öreg nénit üt el a "jófej" haverod, és eltöri a csontját? Mi van, ha egy terhes  nöt üt el, és valami baj lesz a kicsivel? Mi van, ha épp egy kisfiú az, aki nem tud elugrani a feleslegesen aggressziv biciklista elöl, és életreszóló károsodást szenved?  Akkor is ilyen nagy büszkén irnád le a sztorit? Komolyan mondom, itt valami nagy gáz van az értékrendekben! Nagyon embertelennek tünik a beszámolód és sziven ütött az, hogy vannak olyan emberek, kiknek embertársaik kárositása kárörömöt és boldogságot okoz.

Pusztitani nagyon könnyü, de épiteni tudtok-e? Elvenni valamit nem kerül semmibe, de képesek vagytok adni is?

LevesbyKONAbmx

LevesbyKONAbmx

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
Na hát én is fogom a klavot!

Ma azaz ma!Volt egy nagyon brutkó dolog!
Mentünk a haveromat keresni a foci pályához mivel (csajozott)Aztán dumálni akartunk vele na de mind egy Punki a neve és hát kerestük hogy hol vagy Punki és ordítottunk neki hogy -Holy a bránerben vagy Punki !?
Mir egy csávo olyan 40-45-éves lehetett kérdezte szó szerint hogy mi a f***t nézel haverom meg másik haver :egy majmot!
Mire a manus kimegyek b**** meg és mi teklertünk mint disznó és a csávó jött utánunk kocsival!De padlót nyomott úgy jött!Hú nagyon gáz volt!És a haverom hátsóját meglökte a kocsival de az egészben vicces hogy megszopta mivel ez egy letöréses hely!És a Tib leugrotta a letörést egy 50-60-cm es és a csávó késõn reagált és belecsúszott és ez jól sült el!
Leves :D

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Hagymástojásos! ;)

Egy kérdés! Titeket nem idegesítenek a láma gyalogosok a bringaúton? ??? Egyszer egyik haverom mesélte, hogy tekert a rakparton a !BRINGAÚTON! és kiszúrta, hogy egy germán egyedekbõl álló falka menetel felé eléggé alulvezérelt felállásban azaz tök összevissza, és kattingatják a gépeiket,  vákumosan rá vannak tapadva a kameráikra, és egy megtanulhatatlan észak bundeszligafrizurásõsgermánnyelven hablatyolnak, gesztikulálnak természetesen ügyet sem vetve a keresztezõdésekben százával felszerelt táblákra, amelyek még egy gyengén fejlett háromlábú uszkárpatkánynak is rögtön az értésére adná, hogy az út egyik fele a puhatestû gyalogosoké, és a másik fele pedíg a mozgásában sokkal jobban koordinált kerékpáros pajások és pajtáslányok territóriuma. Na a lényeg a lényeg, a srácnak már csak arra volt ideje, hogy az akkor még a német rtl-en és sat1-en adott tirolibugyis csak cicit, és férfi popókat mutogató ="NO NEMISZERVEK" erotikus töltetû fílmekbõl megtanult szavakkal a kis csoport tudtára adja, hogy akkor õ most közeledik, és nem venné sértésnek, hogyha esetleg egy kicsit arréb tennék a felsõ testüket a lábuk segítségével.Nos ez a következõ képpen hangozhatott: "TAKAROGGYÁMÁEAZÚTBÓ....ZEG AUSS SNELL LÓS" ésatöbbi. A bagázs mindegyik tagjának sikerült is elbánihoppolnia az útból, kivéve egy teljesen lelakott hosszú lehajtott fejû zsíroshajú flávörpávör tinédzsernek, akit az ismerõsöm sikeresen el is gázolt a brinyóval, ami fel volt szerelve egy félelmetes fegyverrel az úgynevezett szarvval. Szegény lánynak frankón behorpadt a melkasa, és tényleg eléggé keményen küzdött az életéért, egy pár másodpercig, mialatt a haverom nem eléggé elitélhetõ tílusban a család feltételezhetõen otthon maradt tagjainak az északgermán kasztrendszerben betöltött szerepét ecsetelte pár száz decibel hangerõsséggel, és a legjobban azon volt kiakadva, hogy lekopott egy darab a vagyonos nyergébõl. Aztán persze miután felfogta, hogy nem egyedül van a helyszínen felsegítette az éppen az életéért küzdõ kevésbé hálás lánykát egy laukoncsoportot megszégyenítõ ügyességgel magyarázta el neki, hogy a kerékpárút melyik felén kell neki közlekednie, és melyiken nem. Valszeg ezt ezek után be is tartotta. :)
Gondolom ti is így vagytok vele, de én ha esetleg gyalogosan közlekedem ilyen helyen eszem ágába sem jutna, hogy a koszos cipõmet rátegyem a szent kerékpárútra ;)

Észrevételek? ;D

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Érdekes, én mostanában  macskákkal járok igy. ::)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Én egyszer úgy ahogy van átmentem egy középméretû árokparti terrier fajtájún, direkt és bejött, hö a telók kimozogták faszán hö.
Azóta ezt erõltetem ;D.

lcs

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Para, müködik a yoghurt is, csak elötte vagy sósavat keversz bele, és akkor kimarja  a kuty szemét, vagy sok húst.

Egyébként nekem is sok élményem volt már kutyákkal. Eleinte menekültem elölük, de rájöttem, hogy ez hülyeség. Azóta egy sokkal jobb technikát fejlesztettem ki: jól bemérem, majd az utolsó pillanatban egy  jó nagyot rúgok bele. Egyszer igy sikerült is eltalálnom egy kis korcsot, aki ezekután kb. 2 métert repült nyüszitve.
De volt olyan eset is, amikor elhibáztam a rúgást, és a kutya fogai a cipömön záródtak össze. Még jó, hogy ekkor egy vastag téli cipö volt rajtam!

Remélem ezekböl senki sem azt a téves következtetést fogja levonni, hogy állatgyülölö lennék. Csak az olyan kutyákat utálom, akik ugatva rohannak felém.

;D ;D

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Egy kutyás sztorim volt, miközben tekertem a közelben... Verõfényes nap, babráltam épp az elsõ váltót úgy 30nál, aztán felnézek, hopp kb 20cmre a keréktõl egy kutya.  :o :o No comment, kormányrántásjobbra, satuk, de nem tudtam elkerülni telibekapja elsõkerék, ledönti, én már közben repülõk át a kormányon, közben a kutya, valahogy kifut, mielõtt ráestem volna cangástull, még 3m végignyalva a betont, és állok teli horzsolásokkal.... Kutyának semmi baja, szedem össze magam, gazdája meg fel vanháborodva, hogy mi a f***t csinálok......

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 posts
jézusom!!! Jorus ez brutálisan hangzik!!
Én személy szerint nem biztos, hogy meg tudnám csinálni (és itt nem csak a testierõmrõl van szó ;D ;D).
Inkább maradok annál, hogy bizom a sorsomban, hátha nem azt irták meg benne, hogy szétmarcangol bringázás közben egy...mondjuk egy... egy pincsi 8).

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Még annyit a kutyák ellen, hogy ne fordíts hátat nekik. Egyszer 300 métert kellett tolatnom biciklivel a kézben egy ilyen kedves kis eb miatt... Ha már rádugrott, akkor célszerû a fejét távoltartani legalább a nyakadtól. A legvalószínûbb, hogy valamelyik végtagodba csimpaszkodik bele (feltéve, hogy nem harcikutyulinkó, mert akkor a torkodat célozza meg), nos ezesetben a legcélravezetõbb valami úton-módon elroppantani a gigáját, mert az a legvédtelenebb pontja (mint a gerinceseknek általában).

Zöld

Zöld

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 posts
Arra az elektromosra gondolsz ahol a két fémtüske között 6-8 centi hosszú szikra "sistereg"? Azt ismerem! Azzal egy ökröt is meg lehet sütni!  ;D ;D
A "finomabb" ulrahangos esetleg érdekel alkalomadtán beszéljünk róla! Kösz az infót!

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Ahoy!

Kutyák ellen két dolog:

1) ne fuss, ne tekerj elõle! ÁLLJ MEG! 95%ban a fenyegetõ fellépés HATÁSOS a kutyák ellen!
Addig kergetnek általában, amíg érzik, hogy féllsz!

2) teleszkópos pumpa, állandó kéz közelben... ;)

Csõváz és hátszél...
Joghurt legyen Veletek, báááár az nem jó a kutzyák ellen.. ;D Paraferee voltam

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Zöld, nem tudom, hogy itthon lehet-e kapni és hol, de külföldrõl tudok neked behozni. Van szirénás, ultrahangos, és van az igazán komoly, ami elektromos sokkoló, mondjuk az már nagyobb testû állat ellen is jó.

Zöld

Zöld

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 posts
Lehet kapni valami kütyüt kutyák ellen? Milyet, hol, mennyiért?

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Charon, miért nem szálltál vele szembe!?? ;D
Meg aztán lehet kapni jó kis sokkolót, azzal is hatásosan lehet védekezni.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Tudom, hogy rengeteg kutyás sztoritok van, de nekem ez volt az elsõ, amikor utol is ért a dög és kõkemény talpú spdben kellett fára másznom.
A rohadt dög belekapott a sarkamba, majd sikerült elmenekülnöm egy kicsit, és az elsõ keresztben belógó faágra felkapaszkodtam. Persze a "gazdi" jót röhögött az egészen... Magamban elküldtem a pi*sába! T.i. egy bomberdzsekis szekurity tarfej volt azzal a hogyishívják kutyával, a rótwájlerrel.
Szerinte csak játszani akart! Ahha! ezt a kutya szájából szeretném hallani.
Mindenesetre az adrenalinkészletem teljesen kimerült.

Chili_Palmer

Chili_Palmer

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Régebben történt az eset, a Mecseken a TV torony tövében üldögélve tanakodtunk a lefelé vezetõ utat illetõen, mikor eleredt az esõ, ezek után az aszfalt mellett döntöttünk, mondván azon gyorsabban leérünk. Én mentem elõl, mikor hátranéztem, hogy a harcotárs jön-e, ezzel egyidõben a kormányon fordítottam is egy picit, ami épp elég volt ahhoz, hogy a kanyarban egy kilométerkövet telibe kapjak a bokámmal, egy helyes szaltó után elterültem az úton, egy rendõrautó fékezett mellettünk, hogy akkor mégis mi történt, leráztuk õket, mert akkor még nem tudtam, hogy eltört a bokám. Onnét nagy hõsiesen még hazaküzdöttem magamat a 3 hétig tartó fekvõgipsz felé...

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
Egyszer volt nekem is hasonló kalandom, csak én bicajost kerültem ki a kanyarban. Még a szõr is lejött a lábamról. Franyák volt ám!