Üdv MIndenkinek!
Azzal kezdeném, hogy sajnos nem sikerült maradéktalanul teljesíteni a kitûzött célt! :'(
A lényeg a második szénégetõ után tényleg van egy bringaút. A pici piktogrammok is megvoltak, ezen szépen el lehet tekerni Olasz kapuig! A talaj kicsit fel volt ázva ezért nehezebb volt tekerni. Folyamatosan emelkedik, vannak benne nehezebb és könnyebb szakaszok! Lejtõ kb. 3x100 méter aminek az alján összegyûlik a sár, lendületbõl mész tuti bukta én is alig úsztam meg. Késõbb köves lesz a talaj és egy szakasz elég durva!
Jó hír a bringát még nekem sem kellett tolnom sehol.

Kb. 25 km de 12-13 kms átlagot lehet menni! Olaszkapuig teljesen egyértelmû az út el sem lehet tévedni. Nem tudom, hogy innen a helyes utat választotam e de feltekertem Bánkútra (továbbra is a kerékpár úton) és innen próbáltam eljutni a Bálványhoz és le a Nagyvisnyói völgybe! A Bálványhoz vezetõ ösvény
elég vadregényes bringával! Úgyhogy végül nem mentem el odáig! Visszagurultam Bánkútra 300m! Elkezdett dörögni és villámlani, csúnya felhõk jelentek meg és néhány csepp esõ is esett. Ez volt az a pont amikor a megfutamodást választottam! Az elsõ váltóm nem volt teljesítõképessége csúcsán (kistányért nem tudtam használni), én pedig belegondoltam abba, hogy ha terepen megyek tovább és ott ér az esõ akkor az amúgy is felázott talajon vasárnap reggelre keveredek vissza Egerbe! Ezután a panziós javasolta útvonalon (aszfalt)indultam vissza. Aki egyébként 1000 Ft-ért akart adni 2 liter ásványvizet. Szerinte 30 km az út de inkább 53 km volt. Bánkútról 12 km-t gurulhattam le. Erdõ aszfalt kicsi pára az esõ miatt, már ezért megérte felkûzdeni magam! A maradék 40 km-t aszfalton hegynek fel, hegyrõl le tekertem. A táj szép volt és az esõbõl végül nem lett semmi, tûzõ nap 31 fok! A Bálványtól vezetõ utat így sajnos nem ismerem, odáig viszont nem teljesíthetetlen! Szal ha valaki szeretne végig menni akkor jelezze. Mennék én is!
Zöldfülû
Ui: Ha a Maraton elõtt többször esik az esõ akkor nem biztos, hogy elindulok mert az igazi sárdagasztás lesz! De remélem nem így lesz!