ez kb olyan mint a nyereg.....van akinel ez jön be, van akinek az, és elméletben nem lehet kitapasztalni......:prosze:
Megdumáltál, ráér akkor... másik ismerõsöm akinek szintén fullyja van, és SPD-s pedálja is de nem szereti, szal délután õ i smégjobban elbizonytalanított...
Az a baj hogy elvileg meg gyakorlatilag között sok különbség tud lenni, azért próbálom mindenrõl minél több ember véleményét kikérni hogy minél jobban átlássam a dolgokat... nem mert olyan értetlen vagyok .
Ha nem lesz egyelõre hiányérzetem akkor marad, illetve a húzást kipróbálom klipsszel . vagy hasonlóval... ha bejön akkor nyárra veszek spd pedál+cipõ, és lesz idõm cipõt nézegetni.
Addig is pedig Wellgo ipari csapágyas pedál 6K-ért, remek sárállósággal:
Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Írta 2007. március 25. - 21:23
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. március 25. - 21:02
megszerettem az spd pedált és már nem mondanék le róla (kb 5 napja van)
szerintem meg lehet szokni h mindenhova azt a cipõt veszed fel
eleinte én is féltem h csattogni fog de a shimano 021 cipõben egész mélyen van a stopli
http://www.bikeland.hu -n van 021 es cipõ m505 pedállal 16 ezerér (én is olyat vettem, volt 47-es ben is,ekkora lábam van na egyébként veszprémben van a bolt )
Írta 2007. március 25. - 20:06
tiszta hülyék ezek a telógyártók ... spv meg propedal ... csomagolni kell minden tag mellé egy patentpedált
szerintem egyenlõre felesleges erre is pénzt költened. használj platformot, aztán majd a zünnepekre kérsz valakitõl patentpedált és jól kipróbálod.
:prosze:
Megdumáltál, ráér akkor... másik ismerõsöm akinek szintén fullyja van, és SPD-s pedálja is de nem szereti, szal délután õ i smégjobban elbizonytalanított...
Az a baj hogy elvileg meg gyakorlatilag között sok különbség tud lenni, azért próbálom mindenrõl minél több ember véleményét kikérni hogy minél jobban átlássam a dolgokat... nem mert olyan értetlen vagyok .
Ha nem lesz egyelõre hiányérzetem akkor marad, illetve a húzást kipróbálom klipsszel . Egy ilyen vagy hasonlóval... ha bejön akkor nyárra veszek spd pedál+cipõ, és lesz idõm cipõt nézegetni.
Addig is pedig Wellgo ipari csapágyas pedál 6K-ért, remek sárállósággal:
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. március 25. - 15:59
szerintem egyenlõre felesleges erre is pénzt költened. használj platformot, aztán majd a zünnepekre kérsz valakitõl patentpedált és jól kipróbálod.
Írta 2007. március 25. - 15:48
... de említettek nekem olyat is, hogy a pogózás is szinte nullára redukálható ha az ember húzza is a pedált...
...)
ez elég nagy hülyeség......
Írta 2007. március 25. - 15:44
Szal az hgoy lehet húzni is apedált nem hangzik rosszul. Tapadásben semmi bajom nem volt a BMX/DH pedállal, teljesen jó, és amit kinéztem wellgo iparis az is nagyon jó és remek a sártûrése. Majd annyiba kerül mint az 520as spd, de ugye az mindenféle lábbelivel jó. SPD _csak_ a húzás miatt merült fel bennem... de hogy ezt hogy/hol tudnám kipróbálni... vszínû sehogy .
Maga a +15K vhogy nem villanyoz fel az tény... de említettek nekem olyat is, hogy a pogózás is szinte nullára redukálható ha az ember húzza is a pedált...
Meg ahogy látom általában szeretitek-bár van akit zavar hogy a platfrom ciki (szerinte...) Mondjuk felõlem lehet ciki, rohadtul nem izgat .
Szal msot azt kéne meg hánynom/vetnem, hogy megéri-e a húzás a 15K-t.
(Ill B+ half spd vs 520, mert egyik teljes értékû platform+teljesértékû egyoldalas spd, másik teljesértékû 2 oldalas spd vagy 1 oldalas spd meg ...ideiglenes platform. Már megbékéltem az 520al, de megint el lettem bizonytalanítva... ááá...
De vszínû 520as lesz... csak még cipõt szerezni sem lesz 1 könnyû kör, pláne hogy isteni lenne ha 10be beleférne... (hallottam a Scottokról is hogy jók és 10-12re is le vannak olykor árazva, de elsõsorban év elején kapni õket olcsóér, ilyenkor már drágák ha jól tudom...)
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. március 25. - 15:06
Pl. a Giantomhoz gyárilag kaptam felszerelve a klipszet ('04-es, de ahogy nézem a '05-'06-oshoz is jár), lehet, hogy van, aki fenn hagyja. Másrészt a szíjon valami rugós-görgõs szíjrögzítõ mechanika van, jól befûzve lehet, hogy oldható kötést ad erõs rántásra. Én mondjuk nem bízok a "lehetekben", az elsõ sarkon leszereltem...nem esel elég nagyot, ha hirtelen le kell tenned a lábad. vagy ha esel legalább nem veszíted el a bringát. klipszet oútira raknék maximum, vagy ez itt a 80-as évek? meg egyáltalán, mire jó a klipsz?
Írta 2007. március 25. - 14:55
Írta 2007. március 25. - 14:49
De addig hogy érezné, amíg nem ment vele?
Jogos.
Mondjuk én magamból indultam ki. Én olyan vagyok, ha kitalálom, hogy az nekem jó lesz akkor megszerzem. Ha meg más mndja akkor nem bitos, hogy annyira kell az nekem.
Írta 2007. március 25. - 14:44
Kb a kisbicó az egyetlen, ahol inkább zavar(na) az SPD, de még a Geminin is jobb szeretem a pedálkötést, mint a taposót.
Írta 2007. március 25. - 14:19
Az én BMX pedálom is teljesen jó .
Ha nem érzed szükségét az SP-nek, akkor ne vegyél!! Azért, mert páran mondták/mondtuk, hogy jóbb lenne nem kell venni. Csak akkor vegyél ha tényleg ugyérzed, hogy szeretnéd/szükséged van rá.
Írta 2007. március 25. - 14:17
Az Expert a 661es?
10-10et fog mozogni, és ugyan mentem egy karistot AM géppel, nem hiányzott tapadás szempontjából az spd, húzni meg még sosem húztam, szal passz.
Az én BMX pedálom is teljesen jó .
Írta 2007. március 25. - 14:04
VV is merevseggûvel nyomta egész mostanáig........mellesleg nekem se rázódótt még le a lábam soha a medvetalpról, egyik bicón se.....
akkor eddig csak nekem nem volt rendes platformom..
Írta 2007. március 25. - 13:58
VV is merevseggûvel nyomta egész mostanáig........mellesleg nekem se rázódótt még le a lábam soha a medvetalpról, egyik bicón se.....VV: mivel nem volt még egy elöl 8 centit moghó merevfarúnál nagyobb rugóúttal bíró kerékpárom, ezért én csak a saját tapasztalatonamt írtam le. egy elöl-hátul 12-15-öt mozgó gépnél egy rendes platformpedállal és egy jófajta cipõvel biztosan más a helyzet...:chin: de Pite gépére szerintem akkoris mindenképp illene egy SPD...
Pite: a versenycipõknél is kb. annyira lóg le a stopli (ha erre gondolsz "fém" alatt), int egy túrázósabb cipõnél. a különbség a talp merevségében, kiképzésében (mintázat, kapaszkodófogak, szellõzés?), a rögzítés egyre finomabb és gyorsabb beállításában (alap túrázós cipõk általában sima fûzõ + 1 tépõzár is elõfordul, versenycipõknél meg ilyen olyan tépõzár + racsnis szerkezet + miegyéb..) és a súlyban van fõleg...egy túrázósabb cipõben kényelmesebb gyalogolni, jobban hajlk a talpa, míg egy karbontalpú versenycipõ nem igazán gyaloglásra van kitalálva...
Írta 2007. március 25. - 13:41
Pite: a versenycipõknél is kb. annyira lóg le a stopli (ha erre gondolsz "fém" alatt), int egy túrázósabb cipõnél. a különbség a talp merevségében, kiképzésében (mintázat, kapaszkodófogak, szellõzés?), a rögzítés egyre finomabb és gyorsabb beállításában (alap túrázós cipõk általában sima fûzõ + 1 tépõzár is elõfordul, versenycipõknél meg ilyen olyan tépõzár + racsnis szerkezet + miegyéb..) és a súlyban van fõleg...egy túrázósabb cipõben kényelmesebb gyalogolni, jobban hajlk a talpa, míg egy karbontalpú versenycipõ nem igazán gyaloglásra van kitalálva...
Írta 2007. március 25. - 13:32
de érdemes felhívni õket, h tudakozódj a tényleges választékról
Írta 2007. március 25. - 13:24
Nem találom ezt a csukát... linket kaphatok?
És 10 körül is vannak jók esetleg? (tom, megint spórolni akarok...). Verseny beállítottságuaknál átlag leír a fém, nem? Azt nem szeressük, meg sokat nem de trappolnék benne, szal túrázósabb feküdne inkább...
Írta 2007. március 25. - 12:27
Írta 2007. március 25. - 09:34
de olcsó, amíg nem dagonyázod szét, addig utcai használatra is OK
Írta 2007. március 25. - 02:36