Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 posts
Van valakinek 2007-es holzfeller taposója? Másmilyen formájú mint a 2008-as? Nem emlékszem már. Segítenétek?

Ebként milyen alacsony profilú, nem ólomsúlyú freeride pedált javasolnátok, amit árulnak is Mo-n? Forma, tartósság fontosabb mint ár.

Köszi.
a második p néma!

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
most vettem egy Shimano M647 pedalt, a honlap szerint a keret anyaga "resin",
ami gyantat jelent, egy masik oldalon composite a keret megjelolese, ami nem tudom mit takar, valami erositett muanyag? szoval mibol is van tulkeppen? gondolom birni fogja, mert eleg masszivnak tunik...

Feltöltött kép

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
köszönöm. menni fog
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

sziasztok!

pd m 520 -as pedálom kotyog egy kicsit. Találtam rajta egy "bordázott" csavart, gondolom, azt kell meghuzni. (rá is van irva angolul, hogy: fesziteni). Valoban ez a csavar segit a bajomon, és milyen kulccsal kell meghuzni??

köszi, parej

Nem, nem azt kell meghúzni. Ahhoz a bordázott MÛANYAGhoz van gyári Shimano szerszám, 500Ft körüli áron kapható. Leszeded a pedált, a körmös szerszámot ráteszed a bordás részre a pedálon, kicsavarozod az egészet, mivel egy külön egységként van behajtva az egész csapágyazás kompletten a pedálba. Onnantól szerintem egyértelmû a beállítás, normál golyó-kónusz rendszerû a csapágyazás. Belövöd, hogy ne kotyogjon és az egészet visszatekered a pedáltestbe. Ennyi.

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
sziasztok!

pd m 520 -as pedálom kotyog egy kicsit. Találtam rajta egy "bordázott" csavart, gondolom, azt kell meghuzni. (rá is van irva angolul, hogy: fesziteni). Valoban ez a csavar segit a bajomon, és milyen kulccsal kell meghuzni??

köszi, parej
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
én elõször rollerezve nyomultam;)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nem kell fal mellett, hadd essen csak....ha fáj akkor majd jobban figyel legközelebb :D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
A legfontosabb, hogy mindenki állítsa be magának a rugóerõt ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Én sokáig gyakoroltam a fal mellett. Elõször azt hittem, hogy hülyeség, (mert mondták) aztán rájöttem hogy nem az. Attól még volt pár esésem, mert nem voltak jó reflexeim... :P

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Tuti, köszi!
Ja, majd gyakorlom. :) Beállítottam a rugóerõt majdnem leggyengébbre, ez megmentett pár eséstõl.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Tegnap kipróbáltam elsõ spd pedálomat, egy pdm-540-est chain artica cipõvel. Elsõre nagyon furcsa volt, de tetszik. :) A belépéssel még vannak problámáim, általában nem sikerül elsõre, de majdcsak begyakorlom.
A cipõ egy picit mozog oldalirányban a pedálon, ez normális? Illetve a stoplik kicsit kilógnak a mászóbütykök közül és pl. betonon elég hülye hangot adnak ez nem gond?

Egy dolog járjon mindig az eszedben amikor lassítasz és meg akarsz állni: lábfejet elfordítani és kilépni a pedálból:)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

A cipõ egy picit mozog oldalirányban a pedálon, ez normális? Illetve a stoplik kicsit kilógnak a mászóbütykök közül és pl. betonon elég hülye hangot adnak ez nem gond?

normális. így van, nem gond.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Tegnap kipróbáltam elsõ spd pedálomat, egy pdm-540-est chain artica cipõvel. Elsõre nagyon furcsa volt, de tetszik. :) A belépéssel még vannak problámáim, általában nem sikerül elsõre, de majdcsak begyakorlom.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Shimano 520, kontra habverõ... nekem furcsa volt az átállás, mert elõbbi fogott, mint sícipõ, ezért az utóbbival sokáig az volt az érzésem, hogy valami rosszul mûködik, mert "lötyög" a lábam. A tehén farka is lötyög, mégsem esik le, szokta mondani tanult barátom. Nos az egg beater sem oldott ki fölöslegesen eddig. Megszoktam, szeretem.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Köszi mindenkinek megyek és akkor ránézek.:)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
CJ, drótkefét felejtsd el, mert leszedi a nikkelezést és még jobban rozsdásodik majd. olajos rongy és téli használathoz amúgy is kend gyakrabban (hólé stb.)

keretes spd helyett keretes+klipsz (azt be lehet lõni bakancshoz is és télre nem érdemes költeni az amúgy drágább keretes spd-re szvsz). Az a mûanyag keret elég ratyi szerintem, Sh. is csak a prizma miatt adja, hajlik mint a jegenye.

Sh vs. Eggb:
lehet hogy elvben tzöbb mozgást enged a habverõ, de szükséged van arra a nagy csámpázásra? Errõl a habverõrõl nagyon szélsõségesek a vélemények. Egyesek egekig dicsérik, mások porba húzzák. Aki teheti próbálja ki!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

Térdkímélés alatt azt értem, hogy jobban engedi mozogni a lábat oldalirányban. Az tényleg igaz, hogy gyorsan kopik a stopli.
Hát nem tudom, hogy lecserélném-e a shimanomat.

aha értem.

én ha tehetném kiprobálnám vagy ki is fogom próbálni a "habeveröt" is aztán ami jobban tetszett annál maradok :) de a 959 essel meg 520 assal nincs bajom.

CJ: 520 on nekem is jeletkezett 1 kis apró rozsdafolt. de az még semmi. olajos ronggyal letörölhetö volt.
én még nem állnék neki drótkefével.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Térdkímélés alatt azt értem, hogy jobban engedi mozogni a lábat oldalirányban. Az tényleg igaz, hogy gyorsan kopik a stopli.
Hát nem tudom, hogy lecserélném-e a shimanomat.

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Elkezdtett rozsdálni a PD-M 520-as pedálom mûanyag taposó felõli része. Biztos a sós cipõrõl lecsöpögõ dolog nem tetszett neki. Drótkefe mehet?

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 posts
juby:
esetleges vmi olcsó egyoldalas pedál erre az 1-2 hónapra?