Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Posted 2008. March 24. - 15:39
meg jo hogy nem latott senki, de 5 percig en is rohogtem sajat magamon:)
Posted 2008. March 24. - 13:13
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Posted 2008. March 24. - 12:47
Posted 2008. March 24. - 12:44
Posted 2008. March 24. - 12:33
Posted 2008. March 24. - 12:30
Off
Én meg azt figyeltem meg, hogyha futás közben elesek az iskola aulájában a stopli miatt akkor irdatlan nagy röhögés lesz.
:rofl: pedig neked még montis cipöd van aminek van azért talpa a stoplin kivül is. mi lenne ha outi cipöd lenne? akkor korcsolyázhatnál az aulába
Posted 2008. March 24. - 11:49
Én meg azt figyeltem meg, hogyha futás közben elesek az iskola aulájában a stopli miatt akkor irdatlan nagy röhögés lesz.
Posted 2008. March 24. - 10:35
nem rossz választás!
Posted 2008. March 24. - 08:39
Az M075-ös cipõnek nemrég tapasztaltam meg, milyen jó a talpa. Mászásnál már nem bírtam, le kellett szállni, és nagyon jól megkapaszkodott. Ha ez nincs, akkor kb. hátraesek. Tehát eddig még csak pozitívumot tudok tóla mondani.
én azt figyeltem meg, hogyha vizes cipõben (m122) megyek be a lépcsõházba, figyelni kell a lépcsõn, mert csúszik a mûanyag borításon.
terepen még nem teszteltem, de hétvégén arra is sor kerül
Posted 2008. March 23. - 22:33
,,,
Az majd beletellik egy idõbe, mire megtalálod a stopli megfelelõ pozícióját, de utána sirályság!!!
Ehhez annyit tennék még hozzá, hogy nálam "bejáratás" után is néha furának tûnt becsatolás után a tekerés, holott nem nyúltam a stoplihoz. Aztán megfigyeltem, hogy ha csak sebtiben felkapom a cipõt (Nike Kato III), és nem figyelek arra, hogy a tépõzárakat egyenletesen és nem megtépve húzzam meg, akkor enyhén más lesz a lábam pozíciója a cipõben, és ez a pár(tized?) milliméter visszahat a komfortérzetemre néhány kilométer után. Mióta erre is figyelek, nincs gondom.
Posted 2008. March 23. - 22:01
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2008. March 23. - 18:53
Szerintem pár kilométer, és már mész is a boltba, hogy neked is legyen saját:)
Posted 2008. March 23. - 15:04
javaslom, hogy vegyél valami olcsó spd pedált és probáld ki. ha nem jön be akkor eladás..
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2008. March 23. - 12:16
hát nem tomDe Ja, hogy konkrét választ is adjak: NEM kell feltétlenül spd pedál a cipõdhöz. Egy hagyományos pedált is lehet vele tekerni minden további nélkül. Már azzal is elõbbre vagy, mintha egy akármilyen sportcipõt használnál. Ennek ugyanis sokkal merevebb a talpa, így az energiád valóban a hajtásra fordítódik majd. Plusz ha jól tudom, akkor a Speci "Body Geometry" rendszere nyújt majd némi plusz kényelmet (a feleségemnek legalábbis nagyon bejött). De ha belefér, akkor szerintem is ruházz be egy spd pedálba. Egyrészt a cipõd csak akkor lesz majd képes igazán kibontakoztatni minden benne rejlõ lehetõséget, másrészt meg te sem fogod megbánni. Én általában konzervatív vagyok a technikai újdonságok terén, mert azt gondolom, hogy nagy részük felesleges, és csak a verseny kényszere hívja életre õket. Tízéves késéssel váltottam pl. spd-re is (a telós villáról nem is beszélve), de utána azt mondtam: Nagy marha vagyok, hogy ezt eddig nem próbáltam ki!
Az majd beletellik egy idõbe, mire megtalálod a stopli megfelelõ pozícióját, de utána sirályság!!!
a speci sport egy kiváló cipõ, de azért a talp kiképzése nem kifejezetten arra van kitalálva hogy taposó pedálon tapadjon rendesen
http://www.specializ.../files/5202.jpg
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. March 23. - 10:59
Nagyon köszönöm válaszaitokat.
Jankó, abban segítenél még, hogy megírnád (amennyiben ismered) mit gondolsz az Orbea Dakar bringáról?
Válasz az Orbea topikban: http://forum.bikemag...3191#post703191
Posted 2008. March 23. - 10:05
Jankó, abban segítenél még, hogy megírnád (amennyiben ismered) mit gondolsz az Orbea Dakar bringáról?
Posted 2008. March 23. - 07:35
Az oldal egyébként jelölve van a tengely végén.
Ja, hogy konkrét választ is adjak: NEM kell feltétlenül spd pedál a cipõdhöz. Egy hagyományos pedált is lehet vele tekerni minden további nélkül. Már azzal is elõbbre vagy, mintha egy akármilyen sportcipõt használnál. Ennek ugyanis sokkal merevebb a talpa, így az energiád valóban a hajtásra fordítódik majd. Plusz ha jól tudom, akkor a Speci "Body Geometry" rendszere nyújt majd némi plusz kényelmet (a feleségemnek legalábbis nagyon bejött). De ha belefér, akkor szerintem is ruházz be egy spd pedálba. Egyrészt a cipõd csak akkor lesz majd képes igazán kibontakoztatni minden benne rejlõ lehetõséget, másrészt meg te sem fogod megbánni. Én általában konzervatív vagyok a technikai újdonságok terén, mert azt gondolom, hogy nagy részük felesleges, és csak a verseny kényszere hívja életre õket. Tízéves késéssel váltottam pl. spd-re is (a telós villáról nem is beszélve), de utána azt mondtam: Nagy marha vagyok, hogy ezt eddig nem próbáltam ki!
Posted 2008. March 22. - 23:56
nem hiszem, hogy sokat kellene szerelni, csak a rugót kell kenni olajjal...
használni is egyszerû, csak meg kell szokni...