Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

Blamazs

Blamazs

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
  • LocationGyőr
az sem semmi mikor lustasagbol udvarban bedokkol az ember es mikor megall ezt elfelejti. zsak krupli szebben borul fel mint en a mult heten:)
meg jo hogy nem latott senki, de 5 percig en is rohogtem sajat magamon:)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Én múltkor a saját garázsunkban, a felmosott padlón nyomtam Look stoplival egy dupla leszúrt Rittbergert:) Családom többi tagja arra jött be, hogy a vizes padlón fetrengve röhögök a saját szánalmamon:)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Nekem már eléggé kopott a cipõm talpa, a stopli minden lépésnél leér. Egyetemen szoktak bámulni, hogy ki kopog lefele a lépcsõsoron ilyen hevesen, tán valami jó nõ magassarkúban. :D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
én is játszottam talajtornászt mikor egyeteme vittem le a bicajt a vállamon és megcsúszott a csuka :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
á, az SPD-SL stopli azért nem csúszik annyira, igaz elég idiótán néznek az emberre, mikor utcai ruhában, feltûrt jobb szárú farmerben, fehér outis cipõvel, beslattyogunk a mekibe... :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Off
Én meg azt figyeltem meg, hogyha futás közben elesek az iskola aulájában a stopli miatt akkor irdatlan nagy röhögés lesz. :)

:rofl: pedig neked még montis cipöd van aminek van azért talpa a stoplin kivül is. mi lenne ha outi cipöd lenne? :D akkor korcsolyázhatnál az aulába :D

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
Off
Én meg azt figyeltem meg, hogyha futás közben elesek az iskola aulájában a stopli miatt akkor irdatlan nagy röhögés lesz. :)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
nekem most Shimano PDM520/ Rockrider kombóm van, már lassan másfél éve... eddig semmi karbantartást nem igényelt!

nem rossz választás!

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás

Az M075-ös cipõnek nemrég tapasztaltam meg, milyen jó a talpa. Mászásnál már nem bírtam, le kellett szállni, és nagyon jól megkapaszkodott. Ha ez nincs, akkor kb. hátraesek. :) Tehát eddig még csak pozitívumot tudok tóla mondani.

én azt figyeltem meg, hogyha vizes cipõben (m122) megyek be a lépcsõházba, figyelni kell a lépcsõn, mert csúszik a mûanyag borításon.

terepen még nem teszteltem, de hétvégén arra is sor kerül

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

,,,
Az majd beletellik egy idõbe, mire megtalálod a stopli megfelelõ pozícióját, de utána sirályság!!!

Ehhez annyit tennék még hozzá, hogy nálam "bejáratás" után is néha furának tûnt becsatolás után a tekerés, holott nem nyúltam a stoplihoz. Aztán megfigyeltem, hogy ha csak sebtiben felkapom a cipõt (Nike Kato III), és nem figyelek arra, hogy a tépõzárakat egyenletesen és nem megtépve húzzam meg, akkor enyhén más lesz a lábam pozíciója a cipõben, és ez a pár(tized?) milliméter visszahat a komfortérzetemre néhány kilométer után. Mióta erre is figyelek, nincs gondom.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Az M075-ös cipõnek nemrég tapasztaltam meg, milyen jó a talpa. Mászásnál már nem bírtam, le kellett szállni, és nagyon jól megkapaszkodott. Ha ez nincs, akkor kb. hátraesek. :) Tehát eddig még csak pozitívumot tudok tóla mondani.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
Ismerõsök közt biztosan van, akitõl köcslönkérheted pár napra az övét.

Szerintem pár kilométer, és már mész is a boltba, hogy neked is legyen saját:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Hát, ebben a cipõben nem tekernék egy métert se platformon..

javaslom, hogy vegyél valami olcsó spd pedált és probáld ki. ha nem jön be akkor eladás..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

De Ja, hogy konkrét választ is adjak: NEM kell feltétlenül spd pedál a cipõdhöz. Egy hagyományos pedált is lehet vele tekerni minden további nélkül. Már azzal is elõbbre vagy, mintha egy akármilyen sportcipõt használnál. Ennek ugyanis sokkal merevebb a talpa, így az energiád valóban a hajtásra fordítódik majd. Plusz ha jól tudom, akkor a Speci "Body Geometry" rendszere nyújt majd némi plusz kényelmet (a feleségemnek legalábbis nagyon bejött). De ha belefér, akkor szerintem is ruházz be egy spd pedálba. Egyrészt a cipõd csak akkor lesz majd képes igazán kibontakoztatni minden benne rejlõ lehetõséget, másrészt meg te sem fogod megbánni. Én általában konzervatív vagyok a technikai újdonságok terén, mert azt gondolom, hogy nagy részük felesleges, és csak a verseny kényszere hívja életre õket. Tízéves késéssel váltottam pl. spd-re is (a telós villáról nem is beszélve), de utána azt mondtam: Nagy marha vagyok, hogy ezt eddig nem próbáltam ki!

Az majd beletellik egy idõbe, mire megtalálod a stopli megfelelõ pozícióját, de utána sirályság!!!

hát nem tom

a speci sport egy kiváló cipõ, de azért a talp kiképzése nem kifejezetten arra van kitalálva hogy taposó pedálon tapadjon rendesen

http://www.specializ.../files/5202.jpg
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Nagyon köszönöm válaszaitokat.

Jankó, abban segítenél még, hogy megírnád (amennyiben ismered) mit gondolsz az Orbea Dakar bringáról?

Válasz az Orbea topikban: http://forum.bikemag...3191#post703191 :)

orbea_d

orbea_d

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Nagyon köszönöm válaszaitokat.

Jankó, abban segítenél még, hogy megírnád (amennyiben ismered) mit gondolsz az Orbea Dakar bringáról?

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
De ha még nem szereltél pedált, arra azért érdemes lesz figyelned, hogy nem egyforma a menet a két oldalon! (Mielõtt még valami termetes erõkar segítségével szétba..od a menetet súlyos káromkodások közepette, mert azt hiszed, hogy lazítod, közben meg szorítod rá...) Meg szerintem érdemes adni neki némi zsírt, meilõtt a helyére rakod.

Az oldal egyébként jelölve van a tengely végén.

Ja, hogy konkrét választ is adjak: NEM kell feltétlenül spd pedál a cipõdhöz. Egy hagyományos pedált is lehet vele tekerni minden további nélkül. Már azzal is elõbbre vagy, mintha egy akármilyen sportcipõt használnál. Ennek ugyanis sokkal merevebb a talpa, így az energiád valóban a hajtásra fordítódik majd. Plusz ha jól tudom, akkor a Speci "Body Geometry" rendszere nyújt majd némi plusz kényelmet (a feleségemnek legalábbis nagyon bejött). De ha belefér, akkor szerintem is ruházz be egy spd pedálba. Egyrészt a cipõd csak akkor lesz majd képes igazán kibontakoztatni minden benne rejlõ lehetõséget, másrészt meg te sem fogod megbánni. Én általában konzervatív vagyok a technikai újdonságok terén, mert azt gondolom, hogy nagy részük felesleges, és csak a verseny kényszere hívja életre õket. Tízéves késéssel váltottam pl. spd-re is (a telós villáról nem is beszélve), de utána azt mondtam: Nagy marha vagyok, hogy ezt eddig nem próbáltam ki!

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
az spd pedál egyszerû... ugyan úgy betekered a hajtókarba, mint a rendest és kész..
nem hiszem, hogy sokat kellene szerelni, csak a rugót kell kenni olajjal...
használni is egyszerû, csak meg kell szokni...
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás
Egyszerû, csak 15-ös villáskulcs kell hozzá.

orbea_d

orbea_d

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
a stopli cipõbe az ok, de ha jól értem akkor pedált is cserélnem kell, ugye? annak a szerelése egyszerû?