Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

kerasz

kerasz

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Nekem is az van és nekem felfelé húzásnál és egy bizonyos erõt meghaladó taposásnál csinálta, pici olaj a stoplira megoldotta a problémát.

Kösz a tippet olaj a stoplira tényleg segít azóta csendben suhanok!

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
értem rájöttem h a csapágy illesztés miatt szorul:) szétkaptam szerszám nélkül, legutóbb mikor kerestem nem kaptam. nagyobb baja nem lett a mûanyag micsodának úgyhogy még talán ügyes is voltam. majd vadászok szerszámot.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

jó akkor 520-as pedálról van szó. szerszámom nincs,de van csõfogó. pedált befogtam satuba, és kellõ óvatossággal kilazítottam a csavart. elkezdtem tekerni, de a tengely nem jött vele, egy idõ után a menetnél ugye szélesedik a tengely és ott felütközött rajta a csavar, és ennyi. nem mertem erõszakolni.

A hozzá való szerszám 500Ft, szerintem érdemes szerezni egyet és nem csõfogóval barmoli a körmös mûanyag részt a pedálon. Tekerd szépen tovább, vagy húzz egy kicsit a tengelyen, le kell sz@rni hogy rászorult.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
jó akkor 520-as pedálról van szó. szerszámom nincs,de van csõfogó. pedált befogtam satuba, és kellõ óvatossággal kilazítottam a csavart. elkezdtem tekerni, de a tengely nem jött vele, egy idõ után a menetnél ugye szélesedik a tengely és ott felütközött rajta a csavar, és ennyi. nem mertem erõszakolni.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

nem jön szét. csavart meglazítottam elkezdtem tekerni és csak a csavar mozgott, a tengely egy mm-t nem jött kintebb. és a csavar is csak addig amíg fel nem ütközött a tengelyre.

na meg nekem megmondták a bóótba h nekik sincs ilyen szerszám, mert hogy ha szétszedtem akkor kuka... kicsit mondjuk furcsán néztem

Befogod satuba a pedálon lévõ hatlapfejû anyát(540) vagy a a münyag szerszámot fogod be ,bele teszed a pedált(520) és elkezded tekerni a pedált és nem a tengelyt!!!! A csavar fog kitekeredni és azzal együtt a tengely.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az 540-es semmilyen speciális szerszámot nem igényel és nem bonyolult szétszedni (nekem).

A sebesség mindent megold.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
nem jön szét. csavart meglazítottam elkezdtem tekerni és csak a csavar mozgott, a tengely egy mm-t nem jött kintebb. és a csavar is csak addig amíg fel nem ütközött a tengelyre.

na meg nekem megmondták a bóótba h nekik sincs ilyen szerszám, mert hogy ha szétszedtem akkor kuka... kicsit mondjuk furcsán néztem

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

azzal nincs gond. és szemmel láthatóan a tengely tud mozdulni a pedálban. de úgy vagyok vele, hogy amíg mûködik mûködik. utána meg egy habverõ mondjuk:D

Veszel hozzá szerszámot, szédszeded, kónuszt beállítod, összerakod, örülsz. ;)

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
a fentebbb írt picit kotyog a pedál dologról van vkinek vmi ötlete?

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás

Sziasztok!
Lehet hogy már lerágott csont,e nekem shimano 540-es pedálom van.Nagyobb erõkifejtésnél kattog.Mit tanácsoltok?

Nekem is az van és nekem felfelé húzásnál és egy bizonyos erõt meghaladó taposásnál csinálta, pici olaj a stoplira megoldotta a problémát.

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Nálam az Xpedo M bejött, pont annyi holtjátéka van, amennyi a térdnek kell.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

kerasz

kerasz

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok!
Lehet hogy már lerágott csont,e nekem shimano 540-es pedálom van.Nagyobb erõkifejtésnél kattog.Mit tanácsoltok?

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
rendben. egyelõre a 520-as mûködik jól csak furcsa a fentebb leírt jelenség.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
A habverõ meglepetést fog okozni az 520 után és minimum azon fogsz elgondolkozni, hogy "biztos, hogy ezt akartam ennyi pénzért"? Rosszabb esetben: mi ez a sz@r? :D Az 520, mint egy sícipõ: van tartása, fog keményen. Ehhez képest az egg beaterben lötyög a cipõ. Meg kell szokni. Szerintem mindkettõ jó kis pedál, csak nagyon eltérõ a két koncepció. Próbáld ki majd a döntés elõtt, nehogy csalódás legyen.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
azzal nincs gond. és szemmel láthatóan a tengely tud mozdulni a pedálban. de úgy vagyok vele, hogy amíg mûködik mûködik. utána meg egy habverõ mondjuk:D

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

az hogy a pdm-520-amban alig van kilométer ~200km és kézzel mozgatva észrevehetõ egy minimális játék a tömítésnél, az gondolom nem normális? annyi h Decathlonból van ott meg nem hiszem h nagyon szervizelnék a dolgokat meg a blokk is kitudja hol van.

Lehet kilazult a hajtókarból. Nekem legalább is ez volt a problémámFeltöltött kép Meghúztam, mostmár jóFeltöltött kép

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
sikerült fogóval meglazítani a mûanyag spéci szerszámos cuccot, de a tengely nem jött vele kijjebb, úgyhogy a boltosnak volt igaza, hogy nem lehet szétrontani. végülis mûködik csak olyan furcsa, mintha mûanyaggal lenne csapágycsésze és ettõl van egy rugalmas játéka.:confused:

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
az hogy a pdm-520-amban alig van kilométer ~200km és kézzel mozgatva észrevehetõ egy minimális játék a tömítésnél, az gondolom nem normális? annyi h Decathlonból van ott meg nem hiszem h nagyon szervizelnék a dolgokat meg a blokk is kitudja hol van.

Kara

Kara

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!

Egy Kellys Coach bringám van, pár hete vettem, ahogy az elején is sejtettem a gyári mûanyag pedál nem sokáig húzta:) Most pedálvásárlás elõtt állok, és nagyon gondolkodok spd-s pedálon, lehetõleg valami keretesen, amit lehet taposósan is kényelmesen használni. Linkelek két delikvenst amit találtam: http://cyclingdeal.c...oads/c002-1.jpg http://alles-fuer-da.../nzm2mdqxnq.jpg . A 2. a szögecses baromira tetszik, meg strapabírónak tûnik, csak nemtom ehez kell spéci cipõ, vagy átlagos utcai cipõvel is simán lehet használni? Véleményeket szeretnék a pedálokról, vagy esetleg tanácsoltok vlami más megoldást?

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Te milyen városi legendáról beszélsz?
Szerintem akkor itt azok a fórumtagok, akik spd-t használnak, nagyon nagy százalékban "balfaszok". Én is.:)

egyetértek.:)