Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

=mof;874121@tigris: candy vs. syncros.. elõbbi talán a kiforrottabb technológiával és a színével lehetne befutó, viszont az utóbbi harmonizálna a már használatban levõ alkatrészekkel. ellene szól, hogy a gyártó elsõ generációs pedálja(viszont ~20e-bõl lenne még egy sync. stucnim is).
.

ezen én nem aggódnék, igazából nem mernék rá fogadást kötni hogy nem a CB gyártja a sinkrosnak a pedált. valahogy nem hiszem hogy kifizetik érte a licenszdíjat aztán kezdik a sárga dzsunkacégek közül keresgélni hogy melyik is bírja legyártani. bár az is igaz kb feleannyiba kerül mint a CB saját AM pedáljának (acid1) a low budget változata, és a syncros sem az alacsony árazásáról híres.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
@Dave: az xtr sajnos alapból kiesik, számomra az ára nem versenyképes. shimano ellen pedig semmi észérv, csupán nincs S alkatrész a bringán:)

@Dózer: AM használat alatt arra gondolok, hogy nagyjából mindenhova felmegyek ahová a cc-s ismerõsök, csak kicsit lassabban, küszködve, lefele viszont gyorsabban haladok, nem aggódok olyan akadályok miatt mint a merevfarú kollégák. nem dh, vigyázok a technikára, meg magamra is(remélem érthetõ valamennyire..).

@epyc: a linkelt look nekem már nagyon ûrhajó.. nem tetszik..

@tigris: candy vs. syncros.. elõbbi talán a kiforrottabb technológiával és a színével lehetne befutó, viszont az utóbbi harmonizálna a már használatban levõ alkatrészekkel. ellene szól, hogy a gyártó elsõ generációs pedálja(viszont ~20e-bõl lenne még egy sync. stucnim is).

@gakos: a dx súlya valóban sok, s bár nem versenyzek, a forgatott tömeget szeretném kordában tartani.

köszönöm a hozzászólásokat, esélyes hogy a syncros-t választom(remélem nem bánom meg), s majd beszámolok a menettapasztalatokról.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

eljött az ideje, hogy lecseréljem a betegeskedõ ritchey v3-as pedálom.. négy jelöltem van:
-crank bros. candy sl http://speed-way.hu/...D=232&katID=255

-syncros AM http://speed-way.hu/...D=232&katID=255

-eggbeater C, mxr

maximum 70 kiló vagyok pakkal együtt, a bringa pedig egy canyon es5, am-nek mondott használat mellett:)

ti melyiket miért, ill. miért nem választanátok?
köszi elõre is!

DX-et használok és baromi jo pedal, jo a sarturese (emiatt paraztam a legjobban), stabil, viszont lehet, hogy ez mar kicsit drabalis lenne neked, marcsak a sulya miatt is (hatszazvalahany gramm).

----

FÁJVÓ

----

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

eljött az ideje, hogy lecseréljem a betegeskedõ ritchey v3-as pedálom.. négy jelöltem van:

-eggbeater C, mxr

maximum 70 kiló vagyok pakkal együtt, a bringa pedig egy canyon es5, am-nek mondott használat mellett:)

köszi elõre is!

mxr-t ne az minõségre is "low-budget"

a candy jó darab, sártûrésre is

és jónak látszik a syncros is....én ha vennék ilesmit,lehet azt venném
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

a sima eggbeater az nagyon CC-s pedál, AM-re meg komolyabb lejtõzéshez már keretes patentpedált szoktak venni. eggbeaterbõl ez az általad is linkelt candy, illetve a mallet-széria. az eggbeater-stoplik az itt olvasottak alapján gyorsan kopnak, cserébe jobban sárállók - bár a keretes pedáloknál ebben már nem vagyok annyira meggyõzõdve...

a syncros pedál sima spd vagy eggbeater igazából, egy kerettel - nekem nem igazán tetszik, bár könnyû, de akkor inkább egy mûanyag/fém keretes shimano spd vagy a candy-széria.

sima spd-t gondolom nem akarsz, szóval az 520/540/xtr pedálok kiesnek. van még a Time, az különleges eléggé, de nincs róla sok tapasztalat...

Van még Look Quartz is, ami elsõ blikkre nem tûnik rossznak. A legolcsóbbja súlyban és árban is eléggé jónak tûnik. Mûködésre viszont eggbeaterre hajaz.
Valakinek van tapasztalata errõl pedálról?

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Én normál spd-t vennék a helyedben.AM használat az mit jelent nálad?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a sima eggbeater az nagyon CC-s pedál, AM-re meg komolyabb lejtõzéshez már keretes patentpedált szoktak venni. eggbeaterbõl ez az általad is linkelt candy, illetve a mallet-széria. az eggbeater-stoplik az itt olvasottak alapján gyorsan kopnak, cserébe jobban sárállók - bár a keretes pedáloknál ebben már nem vagyok annyira meggyõzõdve...

a syncros pedál sima spd vagy eggbeater igazából, egy kerettel - nekem nem igazán tetszik, bár könnyû, de akkor inkább egy mûanyag/fém keretes shimano spd vagy a candy-széria.

sima spd-t gondolom nem akarsz, szóval az 520/540/xtr pedálok kiesnek. van még a Time, az különleges eléggé, de nincs róla sok tapasztalat...

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

-eggbeater C, mxr

köszi elõre is!

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Nekem 505 van de kb 2 hó után kezdett nyafogni, adtam neki WD 40 és csendbe lett.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

sziasztok

par hete vettem shimano 520ast, es kicsit kotyog mindketto: minimalis szinten lehet kezzel mozgatni, de hajtasnal nem erezheto. normalis ez?

én nem tapasztaltam ilyet pedig van két pár is itthon

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
sziasztok

par hete vettem shimano 520ast, es kicsit kotyog mindketto: minimalis szinten lehet kezzel mozgatni, de hajtasnal nem erezheto. normalis ez?

gabinet

gabinet

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Inkább vegyél SPD-tFeltöltött kép

Városban, ahol igen gyakran kell leszállni a pedálról, jó nekem a sima is. :)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

ha jól tudom csak 30g a két pedál közti külömbség és szerkezetileg ugyanaz szoval erre a kérdésedre csak te tudhatod a választ számit e neked az a 30g anyit?

Én nem a súly miatt vettem 540-est,hanem mert szebb,és könnyebben szétszedhetõ.Az 520-asnak mûanyag recés a záróanyája,amit sokkal rosszabb szerelni.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts
Inkább vegyél SPD-tFeltöltött kép

gabinet

gabinet

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Pedált szeretnék a bringámra (Kelly's Quartz) a következõ feltételekkel:
- fém
- szimmetrikus a két oldala
- a taposófelülete ~100-105x65-70-es legyen, ebbõl a 100-105 a lényegesebb, azaz elég széles verziót keresnék, de nem nagyon bumfordit (pár milliméter eltérés lehet, de ne nagyon sok)
- a rajta levõ kapaszkodótüskék ne legyenek hatalmasak
- max 5k-ból jöjjön ki

Eddigi jelöltjeim:
http://ebike.hu/term...l-alu-haz/4826/ (New Window)
http://ebike.hu/term...l-alu-haz/3058/ (New Window)

Viszont fogalmam sincs, hogy ezek mekkorák, sehol nem találtam infót róluk, de a többi feltételnek ha jól látom, megfelelnek. Ha valaki tudja ezeknek a méretét vagy van esetleg más tippje, szóljon!

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
én annak idején még Blazsó Marcitól azt a tanácsot kaptam, hogy felesleges megvenni az 540-et

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts

az 520 és az 540 közötti árkülönbözet megéri?

ha jól tudom csak 30g a két pedál közti külömbség és szerkezetileg ugyanaz szoval erre a kérdésedre csak te tudhatod a választ számit e neked az a 30g anyit?
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
az 520 és az 540 közötti árkülönbözet megéri?

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

tudod hol lehet kapni ilyen szerszámot?
köszi

Bármely Velo (Lánchálózat, Paul-Lange, Velobike és még ki tudja hány név alatt fut:)) partner üzletben; persze ha van a nagykerben. Típusa: TL-PD40 Shimano pedálszerszám

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts

A hozzá való szerszám 500Ft, szerintem érdemes szerezni egyet és nem csõfogóval barmoli a körmös mûanyag részt a pedálon. Tekerd szépen tovább, vagy húzz egy kicsit a tengelyen, le kell sz@rni hogy rászorult.

tudod hol lehet kapni ilyen szerszámot?
köszi