Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
felrevezeto a taposo elnevezes. az a cucc lenyegeben a fenyvisszavero tartoja, masra nemigen szolgal, normal cipoben azon valo hajtasra alkalmatlan. gondolom a kulonfele eloirasok miatt talaltak ki, elvileg a pedalon asszem kell fenyvisszaveronek lenni.

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Vagy ha normál cipõben is tekernél néha, vegyél egy oldalast.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Ha az amire gondolok, akkor egy müanyag lap, amin van egy stopli szerû basz. ha azt berakod a pedálba, akkor egy taposó felületet kapsz. Felesleges, eltörik,...
Meg spd-zni használnád, nem tangapapucsban :)
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Atesz
az egyik leggyakoribb és leggyakrabban tárgyalt pedál kb az útóbbi 20 oldalon is minden 3ik postban elõfordul. ha kicsit visszaolvasnál.

Üdv.

Bocsi már látom.:wallbange
Viszont egy kérdésem még maradt mégpedig hogy az E Bike-on látom hogy kettõ féle 520-as is van az egyik taposó-val a másik anélkül kérdés mi lenne az a taposó cucc rajta?
Mert a képeken nem nagyon látni a külömbséget vagy én vagyok nagyon fáradt.
Ráadásul mind a kettõ egy árban van
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
nalam az 520as egyelore bevalt. leszamitva h szinte gyarilag kotyogott az egyik, es a szetszereleshez kellett venni egy 500ft-os "celszerszamot". beallitva azota ok. megbizhatoan es kiszamithatoan teszi a dolgat.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Üdv mindenkinek.

Mivel a sima SPD-s topikot nem találtam így ide írom,de ha itt nem jó akkor kérem az illetékes moderátort hogy tegye át abba a topikba.

Szóval a helyzet az hogy most akarok át állni SPD-re és egy Shimano PD-520-as pedált és hozzá egy Bontrager Race SPD cipõt néztem ki magamnak.
A kérdésem a már szokásos,ezzel a pedállal van valakinek valamilyen jó vagy rossz tapasztalata gondolok itt a tartósságra megbizhatóságra stb?

A válaszokat elõre is nagyon köszi mindenkinek.

Atesz
az egyik leggyakoribb és leggyakrabban tárgyalt pedál kb az útóbbi 20 oldalon is minden 3ik postban elõfordul. ha kicsit visszaolvasnál.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
Üdv mindenkinek.

Mivel a sima SPD-s topikot nem találtam így ide írom,de ha itt nem jó akkor kérem az illetékes moderátort hogy tegye át abba a topikba.

Szóval a helyzet az hogy most akarok át állni SPD-re és egy Shimano PD-520-as pedált és hozzá egy Bontrager Race SPD cipõt néztem ki magamnak.
A kérdésem a már szokásos,ezzel a pedállal van valakinek valamilyen jó vagy rossz tapasztalata gondolok itt a tartósságra megbizhatóságra stb?

A válaszokat elõre is nagyon köszi mindenkinek.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Természetesen, melegben az spd-s szandállal. Rossz idõben meg normál cipõvel.
Az spd-s szandálban viszonylag normálisan lehet gyalogolni is, a stopli nem lóg ki, nem kopog.

Nem tudom miért írtam klipszet :mybad:

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

pd-a530 -at használtam városban. A legújabb fél spd, tökéletes klipszes cipõvel és normál cipõvel is. Elsõsorban klipszes shimano szandállal használtam.

mármint spd-vel gondolom

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
pd-a530 -at használtam városban. A legújabb fél spd, tökéletes klipszes cipõvel és normál cipõvel is. Elsõsorban klipszes shimano szandállal használtam.

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Nekem egy wellgo fél spd fél normál pedálom van, és meglepõen jó. Nem zavaró az, hogy egyik fele ilyen, másik olyan!

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Pedig jó hangja lenne!Én is szoktam meglepetést okozni a férfi kollégáknak, amikor csattogok lefele a lépcsõn :D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

vagy vegyél olyan cipõt aminek nem merev talpa van

van olyan is. de a fémstopli eléggé veszélyes a fémlépcsõkön, illetve nem vágyam 8 órán át abban futkosni fel-le a kamion-raktár-iroda között (nyári meló...). úgyhogy váltócipõ mindenképp kell, és akkor már tekerek rendes cipõben, aminek merev talpa van.

a klipszen meg gondolkoztam, hogy kipróbálom, és akkor nem kell váltócipõ, de végül apu beleegyezett, hogy használjam az õ 520-as pedálját, neki nincs ideje bringázni, nem használja. így jöttem ki a legolcsóbban.:D

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

végül felraktam egy 520-as spd-t, aztán majd viszek váltócipõt, elfér a hátizsákban...:)

vagy vegyél olyan cipõt aminek nem merev talpa van

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
végül felraktam egy 520-as spd-t, aztán majd viszek váltócipõt, elfér a hátizsákban...:)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

klipszbõl meg pedálból mifélét érdemes venni városi használatra?

Klipszbõl semmilyet,spd-bõl meg valami olcsót,ha tényleg csak városban kell.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Én keretes spd-t vennék inkább:http://ebike.hu/term...patent-spd/231/ vagy :http://ebike.hu/term...patent-spd/231/

Bár én simán elvagyok az 520-al is minden probléma nélkül.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
klipszbõl meg pedálból mifélét érdemes venni városi használatra?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

hogy mivan mûanyagból?? én amikor szétborítottam kónusz húzásra a csapágyazásnál semmi sem volt mûanyag kivéve a mûanyag zárócsavart.
siklót nem is láttam csak 2 golyósat.

A zárócsavar egyben siklócsapágy is.

A sebesség mindent megold.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
hogy mivan mûanyagból?? én amikor szétborítottam kónusz húzásra a csapágyazásnál semmi sem volt mûanyag kivéve a mûanyag zárócsavart.
siklót nem is láttam csak 2 golyósat.