Tegnap óta vannak kétségeim, hogy a továbbiakban akarok-e SPD-t használni... Megint a pedál miatt estem. (közvetlenül - közvetve a hülyeségem miatt, de ez most más kérdés)
Április óta járok SPD-vel, az elõzõ pedál egy XLC márkájú(?) darab volt. Az elsõ "hosszabb" szentendrei kirándulásról hazafelé rögtön estem is egyett, mert hirtelen kellett megállnom és nem tudatosult bennem hogy oldani kellene egészen addig, míg talajt nem fogtam. Aztán ugye volt pár erõsen necces helyzetem és egy esésem pusztán azért, mert beakadt a cipõm a pedálba. Ezek miatt vettem egy 520-ast. Tegnapig nem volt vele semmi gond, azt leszámítva, hogy a jobbos pedál egyik oldala nehezebben old, mint a másik, de ezt valahogy elviselem. Tegnap valami fura zajt hallottam az elsõ kerék irányából, hirtelen lefékeztem, hogy megnézzem az okát. És öt hónap után megint megtörtént, hogy elfelejtettem kioldani... korábban földúton estem mindkétszer, most betonon. Hazáig toltam, nem mertem visszaülni (bár ezt inkább csak azért, mert nem tudtam, a bringa nem sérült-e)
Ma reggel meg úgy ébredtem, hogy nagyon mennék megint, de már bennem van: mi lesz, ha egyszer a forgalomban kell hirtelen megállnom és megint a régi reflexek jönnek elõ? Bíztam benne, hogy fél év után már nem lesznek ilyen gondjaim és mégis...