Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
rendelek ugyis crc-rõl, itthon akciosan 8500 az 520-as, ott meg valami 30 font az 540....akkor má nem azt veszem vazz?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
forgó tömeg .)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Maggi 46gr ez komoly?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

, a montiról meg leugrana egy kis suly az 540-essel

:) ez komoly ?
Maggi baszki, Te beteg vagy

ha 49,7 kiló lennél, a bringád meg 8,24 akkor még csak csak.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
520-asom nekem is van, most az van fent, de ez menne a fixire, a montiról meg leugrana egy kis suly az 540-essel

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Egy két isminek repedt el PD-M540-es pedál tengelye.....ez emnnyire általános? szeretnék venni egyet, de nem tudom merjek-e

Nekem 520-as van, 15 000 km futással és hibátlan. Nemrég lett zsírozva, ennyi.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

nem ismeritek még Maggit ? :)

nála biztos el tudik romlani ez is..

Maggi = Dante?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
nem ismeritek még Maggit ? :)

nála biztos el tudik romlani ez is..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Az enyémbe is 10k fölött van szanaszét van verve szét még nem volt szedve ellenben gyönyörûen fut.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Egy két isminek repedt el PD-M540-es pedál tengelye.....ez emnnyire általános? szeretnék venni egyet, de nem tudom merjek-e

Az enyémben majdnem 20e km van. Semmi baja. A speci cipõm szintén nyöszörög.

A sebesség mindent megold.

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts

enyémbe ~3K kili van, idáig semmi baja, 1x volt szétszedve idáig zsírzás miatt...
egy negatívuma van: speci comp cipõvel szépen nyöszörög (legalábbis engem eléggé zavar), ahol a pedál és a cipõ felülete találkozik. lácsprayel hetente fújni kell akkor nem csinálja

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Egyre nehézkesebben oldott ki, függetlenül a rugóerõtõl.

Köszi! Csak azért voltam kíváncsi, mert amikor az üzletben panaszkodtam, hogy szerintem életveszélyes, akkor azt a választ kaptam, hogy sokan használják és még nem érkezett hasonló panasz. Eszerint csak nem panaszkodtak a vásárlók, hanem szó nélkül cseréltek.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Egyre nehézkesebben oldott ki, függetlenül a rugóerõtõl. Aztán csuklótörés, mert fordítom a lábam 1x, 2x, harmadikra már nem volt idõm. A Shimano-im - 505-tõl XTR-ig van minden, megbízhatóan mûködnek. Mikor két hónap után felültem a bringára, már alig bírtam kivenni a lábam, 20mp volt. Így kivágtam, bárcsak korábban tettem volna.

Ja, és a pedálban nem volt 1000km

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ha úgy gondoljátok, hogy már alaposan ki lett tárgyalva ez a kérdés, esetleg benézhetnétek az értékbecslés topikba. ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintem leírta mint ahogy te is megbízhatatlan vegyél már egy shimi 520-at vagy 540-et és rögtön rájössz a különbségre.
az apróban van egy csomó jó áron. Lehet egyszer esel az XLC-vel és 5x annyiba fog kerülni és még mindig marad a szar pedálod.

...

Tegnap óta vannak kétségeim, hogy a továbbiakban akarok-e SPD-t használni... Megint a pedál miatt estem. (közvetlenül - közvetve a hülyeségem miatt, de ez most más kérdés)
Április óta járok SPD-vel, az elõzõ pedál egy XLC márkájú(?) darab volt. Az elsõ "hosszabb" szentendrei kirándulásról hazafelé rögtön estem is egyett, mert hirtelen kellett megállnom és nem tudatosult bennem hogy oldani kellene egészen addig, míg talajt nem fogtam. Aztán ugye volt pár erõsen necces helyzetem és egy esésem pusztán azért, mert beakadt a cipõm a pedálba. Ezek miatt vettem egy 520-ast. Tegnapig nem volt vele semmi gond, azt leszámítva, hogy a jobbos pedál egyik oldala nehezebben old, mint a másik, de ezt valahogy elviselem. Tegnap valami fura zajt hallottam az elsõ kerék irányából, hirtelen lefékeztem, hogy megnézzem az okát. És öt hónap után megint megtörtént, hogy elfelejtettem kioldani... korábban földúton estem mindkétszer, most betonon. Hazáig toltam, nem mertem visszaülni (bár ezt inkább csak azért, mert nem tudtam, a bringa nem sérült-e)
Ma reggel meg úgy ébredtem, hogy nagyon mennék megint, de már bennem van: mi lesz, ha egyszer a forgalomban kell hirtelen megállnom és megint a régi reflexek jönnek elõ? Bíztam benne, hogy fél év után már nem lesznek ilyen gondjaim és mégis... :(

A sebesség mindent megold.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Tárgytalan úgy látszik még nagyon reggel van .
Kösz Jani.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Nekem is volt XLC pedálom, most hajítottam el nagy ívben, abszolút nem megbízható. Csakis Shimano ezután

Neked mi gondod volt vele?

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Nekem is volt XLC pedálom, most hajítottam el nagy ívben, abszolút nem megbízható. Csakis Shimano ezután

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Arra viszont roppant kíváncsi lennék, hogy a haverodnak pontosan milyen pedálja van (esetleg arra is, hogy milyen cipõje).
Ugyanis az XLC pedálom kapcsán finoman szólva hülyének néztek, mikor arra panaszkodtam, hogy beleakad a lábam és nem tudom kioldani. Pedig sokszor megtörtént - egyszer el is estem miatta, máskor "csak" kénytelen voltam átgurulni piroson, stop táblán, mert nem tudtam megállni idõben. :(
És semmi köze nem volt a rugóerõhöz.

Haveromnak és nekem is XTR pedálja van. Ha Pesti vagy, ajánlom, próbáld ki. De elvileg bármelyik SPD ugyan úgy mûködik, gondolom. Hidd el, azonnal megtérsz te is. Cipõ szerintem mindegy, a stopli intézi az oldást/kötést. Amúgy Diadora cipõm van. Ja, az XTR stopli kb. 7 éves és úgy fog még mindig, mint az álom. A pedál csapágya ennyi idõ és min. 35-40 ezer Km után 0 (nulla) kotyogást mutat fel. Néhány hete szedtem elõször szét, kicsi zsírt kentem rá aztán összeraktam. Ennyi.
Olyan nincs, hogy nem tudsz kilépni a pedálodból. Egyszer beledöglesz ebbe. Azt a pedált azonnal cseréld le !
Marci