Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Írta 2010. október 20. - 21:41
Írta 2010. október 20. - 20:54
Írta 2010. október 20. - 20:18
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. október 20. - 19:05
, a montiról meg leugrana egy kis suly az 540-essel
ez komoly ?
Maggi baszki, Te beteg vagy
ha 49,7 kiló lennél, a bringád meg 8,24 akkor még csak csak.....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. október 20. - 18:59
Írta 2010. október 20. - 17:54
Egy két isminek repedt el PD-M540-es pedál tengelye.....ez emnnyire általános? szeretnék venni egyet, de nem tudom merjek-e
Nekem 520-as van, 15 000 km futással és hibátlan. Nemrég lett zsírozva, ennyi.
Írta 2010. október 20. - 17:27
nem ismeritek még Maggit ?
nála biztos el tudik romlani ez is..
Maggi = Dante?
Írta 2010. október 20. - 16:41
nála biztos el tudik romlani ez is..
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. október 20. - 16:28
Írta 2010. október 20. - 14:50
Egy két isminek repedt el PD-M540-es pedál tengelye.....ez emnnyire általános? szeretnék venni egyet, de nem tudom merjek-e
Az enyémben majdnem 20e km van. Semmi baja. A speci cipõm szintén nyöszörög.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. október 20. - 14:38
enyémbe ~3K kili van, idáig semmi baja, 1x volt szétszedve idáig zsírzás miatt...
egy negatívuma van: speci comp cipõvel szépen nyöszörög (legalábbis engem eléggé zavar), ahol a pedál és a cipõ felülete találkozik. lácsprayel hetente fújni kell akkor nem csinálja
Írta 2010. október 20. - 14:15
Írta 2010. szeptember 26. - 11:41
Köszi! Csak azért voltam kíváncsi, mert amikor az üzletben panaszkodtam, hogy szerintem életveszélyes, akkor azt a választ kaptam, hogy sokan használják és még nem érkezett hasonló panasz. Eszerint csak nem panaszkodtak a vásárlók, hanem szó nélkül cseréltek.Egyre nehézkesebben oldott ki, függetlenül a rugóerõtõl.
Írta 2010. szeptember 26. - 11:30
Ja, és a pedálban nem volt 1000km
Írta 2010. szeptember 26. - 10:49
Írta 2010. szeptember 26. - 10:44
Szerintem leírta mint ahogy te is megbízhatatlan vegyél már egy shimi 520-at vagy 540-et és rögtön rájössz a különbségre.
az apróban van egy csomó jó áron. Lehet egyszer esel az XLC-vel és 5x annyiba fog kerülni és még mindig marad a szar pedálod.
...
Tegnap óta vannak kétségeim, hogy a továbbiakban akarok-e SPD-t használni... Megint a pedál miatt estem. (közvetlenül - közvetve a hülyeségem miatt, de ez most más kérdés)
Április óta járok SPD-vel, az elõzõ pedál egy XLC márkájú(?) darab volt. Az elsõ "hosszabb" szentendrei kirándulásról hazafelé rögtön estem is egyett, mert hirtelen kellett megállnom és nem tudatosult bennem hogy oldani kellene egészen addig, míg talajt nem fogtam. Aztán ugye volt pár erõsen necces helyzetem és egy esésem pusztán azért, mert beakadt a cipõm a pedálba. Ezek miatt vettem egy 520-ast. Tegnapig nem volt vele semmi gond, azt leszámítva, hogy a jobbos pedál egyik oldala nehezebben old, mint a másik, de ezt valahogy elviselem. Tegnap valami fura zajt hallottam az elsõ kerék irányából, hirtelen lefékeztem, hogy megnézzem az okát. És öt hónap után megint megtörtént, hogy elfelejtettem kioldani... korábban földúton estem mindkétszer, most betonon. Hazáig toltam, nem mertem visszaülni (bár ezt inkább csak azért, mert nem tudtam, a bringa nem sérült-e)
Ma reggel meg úgy ébredtem, hogy nagyon mennék megint, de már bennem van: mi lesz, ha egyszer a forgalomban kell hirtelen megállnom és megint a régi reflexek jönnek elõ? Bíztam benne, hogy fél év után már nem lesznek ilyen gondjaim és mégis...
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. szeptember 26. - 10:40
Kösz Jani.
Írta 2010. szeptember 26. - 10:18
Nekem is volt XLC pedálom, most hajítottam el nagy ívben, abszolút nem megbízható. Csakis Shimano ezután
Neked mi gondod volt vele?
Írta 2010. szeptember 26. - 07:46
Írta 2010. szeptember 26. - 00:06
Haveromnak és nekem is XTR pedálja van. Ha Pesti vagy, ajánlom, próbáld ki. De elvileg bármelyik SPD ugyan úgy mûködik, gondolom. Hidd el, azonnal megtérsz te is. Cipõ szerintem mindegy, a stopli intézi az oldást/kötést. Amúgy Diadora cipõm van. Ja, az XTR stopli kb. 7 éves és úgy fog még mindig, mint az álom. A pedál csapágya ennyi idõ és min. 35-40 ezer Km után 0 (nulla) kotyogást mutat fel. Néhány hete szedtem elõször szét, kicsi zsírt kentem rá aztán összeraktam. Ennyi.Arra viszont roppant kíváncsi lennék, hogy a haverodnak pontosan milyen pedálja van (esetleg arra is, hogy milyen cipõje).
Ugyanis az XLC pedálom kapcsán finoman szólva hülyének néztek, mikor arra panaszkodtam, hogy beleakad a lábam és nem tudom kioldani. Pedig sokszor megtörtént - egyszer el is estem miatta, máskor "csak" kénytelen voltam átgurulni piroson, stop táblán, mert nem tudtam megállni idõben.
És semmi köze nem volt a rugóerõhöz.
Olyan nincs, hogy nem tudsz kilépni a pedálodból. Egyszer beledöglesz ebbe. Azt a pedált azonnal cseréld le !