Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

bugbite

bugbite

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Sziasztok,
zöldfülü spd pedálos vagyok, a kérdésem az lenne a profikhoz, hogy normális-e, ha az elsõ tekerés alatt zsír távozik a pedál csapágyából a középrész irányába (Shimano 520-as pedálom van)?
Üdv:
bb

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Srácok, már én sem lehetek hülyébb! Most próbáltam ki életem elsõ SPD cipõjét "bevetésen". Igaza volt annak, aki azt mondta, hogy aki 1szer SPD-t használ, az dobja a platformot. A gond, -15°C van, és nem vittem kesztyût. Most (10 perc után) még vörösek a kezeim. De megérte!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 posts

szal, van itten egy zzxyz pedál.. és nem tudok róla semmit, nem nagyon ismerem.. mit gondoltok róla? akinek van, vagy ismeri, kérem engem is mutasson be neki.. köszi

csá!
Én kb 2 hónapig használtam amíg az spd-t fel nem raktam, még most is megvan. Az idõ alatt nem volt vele semmi bajom.
ennyire tudom csak bemutatni.
Endroo jól mondja a zzyxz corratec saját márkája (német)
üdv
szammer

Gabesz.k

Gabesz.k

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Én egy Egg Beater C pedált vittem vissza a forgalmazóhoz, mert a tengely végén lévõ anya fellazult, majd teljesen szétesett menet közben és egy csomó minden el is veszett belõlle (anya, alátét, golyók). Visszavittem és simán megjavították kb. egy hét alatt. Szóval nekem csak jó tapasztalatom van a MO-i forgalmazóval kapcsolatban.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
az véletlenül nem a corratec kiegészítõkkel foglalkozó márkája?

muffwaders

muffwaders

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
szal, van itten egy zzxyz pedál.. és nem tudok róla semmit, nem nagyon ismerem.. mit gondoltok róla? akinek van, vagy ismeri, kérem engem is mutasson be neki.. köszi

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ne finomkondj, hord le rendesen a hazai kereskedõt, majd Õk lecseszik.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Na meglesz, jövõhéten fényképpel kiegészítve megy a panaszkodás:)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Írj a külhoni support oldalra! Én már sokszor kaptam ingyé alkatrészt cégektõl, mert a központban panaszkodtam.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Nekem már az amerikai garicserével is nagyon rossz tapasztalataim vannak mert alapból odaküldtem a Diabolus hajtókarom amit már lassan egy éve várok..:(
De ON: Ez van nem tudom mit csinálni, elõször azt mondták hogyha nem is anyaghiba akkor tudnak nekem tengelyt adni olcsóbban mondom jó, mostmeg sehogy..
Királyság, most mehet a falra a pedál...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Basszus, ez a gáz Mo-ban... Külföldi fórumon kb harmincszor olvastam már, hogy a CB-é a világ legjobb garis stb. ügyintézése. Csak szólsz és cserélnek mindent, meg se nézik, hogy jogos-e az igény. Úgy gondolják, hogy jobb potyára kiadni pár cuccot, mint rontani a cég hírnevét... Akkor ez miért nem csurog le ide Mo-ra? Vagy a garis ügyek csak forgalmazói szinten intézõdnek? Egyébként abban 100% biztos vok, hogy ha még garis és felveszed a kapcsolatot közvetlenül a gyárral, akkor adnak tengelyt. Abban nem, hogy megéri a postaköltség Amerikából :(((

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Szeretném megköszönni az Eggbeater forgalmazójának hogy nem cserélték ki a Mallet C pedálom tengelyét!Még pénzért sem!
Köszönöm, tényleg!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Nekem is megszületett! Shimano 520-as Northwave Action cipõvel és egészséges! :D :cheers:
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

jah!mikor nem volt benne a pedál akkor befújtam valami spéci anyaggal.olyasmi mint a WD40 csak ez sokkal jobb.nyúltam a nyomdából:D
szal befújtam meg kitisztítottam.aztán jól belehúztam...

Mondjuk olaj? :D

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Ugye jól bezsíroztad az új pedál meneteit mielöött beraktad a hajtókarba. Nehogy ezt sem tudd majd kirobbantani pár év múlva.

Amúgy tapasztalataim szerint sokkal könnyebb menet közben "kezelni" az SPD-t, mint a fal mellett állva. :)

jah!mikor nem volt benne a pedál akkor befújtam valami spéci anyaggal.olyasmi mint a WD40 csak ez sokkal jobb.nyúltam a nyomdából:D
szal befújtam meg kitisztítottam.aztán jól belehúztam...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Elméletileg a Shimamo SPD szabványát használó cégeknél nem lehet gond a kompatibilitás (Ritchey,Wellgo,VP),de valójában azért pl B+ pedáloknál nem mindig okés a dolog...

Ezzel abszolút egyetértek. Fõleg az elsõ FPD modellel voltak komoly gondok.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
520 sokaknak bejött nyolcért. Ha Shimanogyûlölõ vagy, akkor Ritchey.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Milyen SPD pedált ajánlotok max ~10000Huf-ig ,ami lehetõleg tartós(abb) és jól tûri a sarat (lehet, hogy ennyiért túl sokat várok...)? XC und maraton style
White Horse

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts
Ugye jól bezsíroztad az új pedál meneteit mielöött beraktad a hajtókarba. Nehogy ezt sem tudd majd kirobbantani pár év múlva.

Amúgy tapasztalataim szerint sokkal könnyebb menet közben "kezelni" az SPD-t, mint a fal mellett állva. :)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

Használtad montira is?:)

talám a keret és h csak egyoldalas kötés van rajta :) mindenképpen akarok egy pedált és ez tetszett meg a nagyobb kerete miatt :-)

Bocsesz, összekevertem a számokat...:-/