ha le7ne kapni olyan imbuszkulcsot,aminek giga erõkarja van és nem csak~5 centis, meg kicsit nagyobb lyukat le7ne használni a tengelyben,akkor bevállalnám,de így....
tjah meg azt nem is vettem számításba
hogy a belsõ oldal sokkal kevésbé hozzáférhetõ,ha a gépen akarod szerelni
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 03:19
Írta 2006. január 25. - 18:56
Írta 2006. január 25. - 18:52
Nekem 540 van, és én sem vagyok oda a gondolattól, hogy esetleg 5 év múlva kell kivenni... Viszont jó bele a hajtókarlehúzó (8mm), aminek azért jó hosszú nyele van. És így egy hajszállal könnyebb meg szebb.
Írta 2006. január 25. - 18:51
hát az imbusszal elég vicces felrakni...szóval eleve bent kell tartani a pedált a menteben, ez egy kéz...egy másikkal pedig tekerni kell, méghozá a hajtókar ellenkezõ oldaláról..és ezen spórolnak 50-60 grammot...áhh...
Írta 2006. január 25. - 18:48
nem tudom h ki olyan nagy spíler h az imbusszal tudja ezeket levenni, sosenem vennék olyan pedált, amit nem le7 villáskulccsal betámadni; zsírzás ide v oda,nekem úgy be tudnak épülni a hajtókarba, hogy öröm nézni
fekete 520-as kb 1-2 hónapig marad fekete,aztán uolyan naturalu színt vesz fel,mint bármelyik másik,amit használnak!
különben meg le kell sz@rni,a cipõ alól úgysem figyel ki
fekete 520-as kb 1-2 hónapig marad fekete,aztán uolyan naturalu színt vesz fel,mint bármelyik másik,amit használnak!
különben meg le kell sz@rni,a cipõ alól úgysem figyel ki
Írta 2006. január 25. - 18:12
...és ha megveszed, akkor a tengely menetét tömd csurig zsírral, úgy tekerd be, majd a felesleget töröld le...szívesen:)
Írta 2006. január 25. - 17:57
Köszönöm szépen!
Villáskulcs meg hegyekben áll az apósjelöltnél, szóval az nem probléma, csak nem tudtam, hogy spec kell, vagy csak valami sima egyszerû..
Villáskulcs meg hegyekben áll az apósjelöltnél, szóval az nem probléma, csak nem tudtam, hogy spec kell, vagy csak valami sima egyszerû..
Írta 2006. január 25. - 17:55
decathlon budaörs, második sor a bejárattól, leghátul a pedáloknál...most van jó pár darab, a polcon úgy jobbkéz felül, kicsivel szemmagasság felett (olyan 190 cm magasan)...elvileg (a használati és a weboldal szerint) az 540-est és a 959-est csak imbusszal, az 520-ast pedig 15-ös sima villáskulccsal (barkácsboltban a 30 centis verziója 500-600 Ft, és ekkora minimum kell, ha nem akarsz erõlködni)...de én a tengely végén találtam egy olyan lyukat, amibe pont belefér asszem a 6-os (vagy 8-as) imbusz...de azzal elég szarozós munka felrakni, csak vészmegoldás..de jobban jársz egy 15-ös villáskulccsal, 3 szelet csoki ára...
Írta 2006. január 25. - 17:38
szammer, DaveRider14: köszi az infókat és a tippet.
Amikor a decathlonban voltam nem is láttam. Melyikben vetted?
Egyébként az, hogy kopik nem zavart volna és a mûanyag feeling sem, mert eszembe nem jutott volna.. Viszont csak azért, hogy ezüst legyen nem költöttem volna 1600-zal többet.
Persze a Decathlonos jobb ajánlat.
Milyen (hányas) kulcs kell a szereléséhez egy ilyennek?
Amikor a decathlonban voltam nem is láttam. Melyikben vetted?
Egyébként az, hogy kopik nem zavart volna és a mûanyag feeling sem, mert eszembe nem jutott volna.. Viszont csak azért, hogy ezüst legyen nem költöttem volna 1600-zal többet.
Persze a Decathlonos jobb ajánlat.
Milyen (hányas) kulcs kell a szereléséhez egy ilyennek?
Írta 2006. január 25. - 17:12
én is ebben a dielmmába kerültem, hogy fekete vagy ezüst...de nekem a fekete valahogy olyan mûanyagosan hat, így egy ezüstöt vettem, ami elég szép, majdnem mint az 540-es vagy 959-es (XTR), csak vastagabb tengely...szerintem 520-ast ezüst színben vegyél, és van egy tippem: ha van a közeledben egy decathlon, akkor ott vedd...7750 FT az 520-as ezüstben, semmi baja, ki sincs bontva a doboza...de ezüstben..
Írta 2006. január 25. - 14:52
Sziasztok!
Néztem magamnak egy M520-at, mint megcsúszott szülinapi ajándék magamtól magamnak.
Az ebájkon valamiért nagyobb akcióban adják a feketét, mint az ezüstöt. Kicsit értetlenül állok elõtte.. Nem szép a fekete és nehezebb eladni, ott maradt és túl kell adni rajta? Mert anyagában úgy olvastam, hogy semmiben nem különbözik a kettõ..
Ötlet?
-a fekete, ha kopik jobban meglátszik de lehet oka az általad írtak közül is, hogy olcsóbb
-de semmi különbség nincsen, ha kopik akkor legalább látszik, hogy használod:-)))
summer
Írta 2006. január 25. - 14:44
Sziasztok!
Néztem magamnak egy M520-at, mint megcsúszott szülinapi ajándék magamtól magamnak.
Az ebájkon valamiért nagyobb akcióban adják a feketét, mint az ezüstöt. Kicsit értetlenül állok elõtte.. Nem szép a fekete és nehezebb eladni, ott maradt és túl kell adni rajta? Mert anyagában úgy olvastam, hogy semmiben nem különbözik a kettõ..
Ötlet?
Ötlet?
Írta 2006. január 25. - 11:13
Írta 2006. január 25. - 09:35
Köszi, tehát ez csak a zsírfölösleg volt igaz azóta nem is jön, persze lehet csak belefagyott. Különben mennyi idõnként kellene ujrazsírozni, tudom ez felhasználástól is függ, de kb hány km?
Írta 2006. január 24. - 15:46
Mondjuk az enyémen is volt kezdetben egy kis fölösleges kence, letöröltem, és azóta nem jött belõle. Még.... De jobb ma sok zsír, mint holnap egy túzok. Izé..szóval nem árt a zsír!
White Horse
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2006. január 24. - 15:44
nekem csak az elején jött, úgy fél óra után, de amikor megvettem és kivettem a dobozból, maga a pedál is eleve zsíros volt, szóval valaki nagyon alapos munkát végzett..
Írta 2006. január 24. - 15:14
Az én 520-asomból még nem jött ki zsír. Igaz, hogy használtam vagy 20 percet
White Horse
Írta 2006. január 24. - 14:41
bug,
nekem is ez volt, elsõ tekerés uttán egy halom zsír volt kijöve a csapágyból..letöröltem, most már jó..de a zsír sosem árt a csapágyaknak, ha meg sok kerül bele, akkor kiköpi...
nekem is ez volt, elsõ tekerés uttán egy halom zsír volt kijöve a csapágyból..letöröltem, most már jó..de a zsír sosem árt a csapágyaknak, ha meg sok kerül bele, akkor kiköpi...
Írta 2006. január 24. - 11:08
jah, de szervizben van.
nem feltetlen neked kell vele foglalkozni.
sot!
nem feltetlen neked kell vele foglalkozni.
sot!
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2006. január 24. - 11:00
Írta 2006. január 24. - 09:42
gondolom jol meg volt tomve gyarilag, ez ilyenkor szokott elofordulni.
ugyis csak annyi marad benne amennyit megtur magaban.
szal nem kell felni tole.
csak tekerni jol.
kesobb majd nagyon kesobb esetleg egy ujra zsirozas szobajohet, de azt is inkabb csak ugy, hogy kikap tengely es teletom zsirral.
mert ha magat a csapagyat is szetbontod mar nehez ugy ossze kontrazni, hogy jo legyen.
ugyis csak annyi marad benne amennyit megtur magaban.
szal nem kell felni tole.
csak tekerni jol.
kesobb majd nagyon kesobb esetleg egy ujra zsirozas szobajohet, de azt is inkabb csak ugy, hogy kikap tengely es teletom zsirral.
mert ha magat a csapagyat is szetbontod mar nehez ugy ossze kontrazni, hogy jo legyen.
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...